Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Παράδοση ειδών πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες και μετανάστες στη Ριτσώνα

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ

Σήμερα, Τρίτη 15 Μαρτίου 2016, συνδικαλιστές από πρωτοβάθμια σωματεία της Χαλκίδας και μέλη της Ομάδας Γυναικών Χαλκίδας (μέλος ΟΓΕ), παρέδωσαν είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα, ρούχα και παιδικά παιχνίδια στους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται εδώ και τρεις μέρες  στη Ριτσώνα, σε εγκαταλειμμένο στρατόπεδο.
Πρόκειται για ανθρώπους ξεριζωμένους από τις πατρίδες τους λόγω των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων για το μοίρασμα των αγορών, οι οποίοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη χώρα μας με τις αποφάσεις της ΕΕ που έχουν την υπογραφή της ελληνικής κυβέρνησης.
Οι πρώτες αυτές προμήθειες, μαζεύτηκαν τις προηγούμενες μέρες μέσα από εκδηλώσεις αλληλεγγύης της Ομάδας Γυναικών Χαλκίδας, της Γραμματείας Εύβοιας του ΠΑΜΕ, με τη συνεισφορά δεκάδων εργαζομένων, συνταξιούχων, ανέργων.
Η βοήθεια αυτή δόθηκε απευθείας στους πρόσφυγες και μετανάστες, παρά τις προσπάθειες παρεμπόδισης της απευθείας παράδοσής της από αυτόκλητους επιτελάρχες και κουμανταδόρους της αλληλεγγύης ενός επονομαζόμενου «Δικτύου Αλληλεγγύης Χαλκίδας».
Συνεχίζουμε την πρωτοβουλία για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης κάθε Τρίτη και Πέμπτη 6-8μμ στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας και ταυτόχρονα καλούμε όλα τα συνδικάτα και τους μαζικούς φορείς της περιοχής να οργανώσουν τον αγώνα του εργαζόμενου λαού ενάντια στην πολιτική που γεννάει την προσφυγιά και να συνεισφέρουν με ακόμα μεγαλύτερη ένταση στην αλληλεγγύη, βάζοντας στην πράξη στην άκρη το δηλητήριο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

Υπάρχει μεγάλη ανάγκη σε χαρτικά, πάνες, σερβιέτες, σαπούνια, σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, μωρομάντηλα, μπιμπερό, τσάι, ρούχα για παιδιά, παπούτσια όλων των μεγεθών, παιχνίδια, χαρτί, μαρκαδόρους, ξυλομπογιές.
Ταυτόχρονα, απαιτούμε από την κυβέρνηση να δημιουργηθούν ανοιχτοί χώροι προσωρινής φιλοξενίας που θα πληρούν τις απαιτήσεις για να διαβιούν χωρίς ελλείψεις οι πρόσφυγες και μετανάστες. Να δοθούν όλα τα απαραίτητα έγγραφα για να πάνε στις χώρες τελικού προορισμού οι ξεριζωμένοι, απευθείας, αεροπορικά, ή με όποιο άλλο τρόπο θέλουν.

Άμεσα με ευθύνη του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής να υπάρξει συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων ώστε να λυθούν άμεσα τα οξυμένα προβλήματα διαβίωσης στο στρατόπεδο της Ριτσώνας (εξασφάλιση γιατρών, φαρμάκων, παροχή ρεύματος, τρεχούμενου νερού, θέρμανσης, διερμηνείας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου