Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Εύβοιας συμπαρίσταται στους εργαζόμενους των Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στην Χαλκίδα

Με λύπη αλλά και αγανάκτηση ενημερωθήκαμε από τους εργαζόμενους στις Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Χαλκιδέων του Εργατικού Κέντρου Ευβοίας την πρόθεση τους για απεργιακή κινητοποίηση λόγω  της απαξίωση τους από την κυβέρνηση, που δίνει συνεχείς παρατάσεις άνευ οικονομικού αντικρίσματος και καταλήγει στην αντικατάσταση αυτών με τη λήξη της σύμβασης 30 Ιουνίου 2016, αν και η αξιολόγηση των εργαζομένων έδειξε θετικό αποτέλεσμα.
Άμεσα ο Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Εύβοιας Μπάμπης Καραβάς επικοινώνησε με τον Διευθυντή της Κ.Ο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ Έξαρχο Βασίλη καθώς και τον Γραμματέα της Κ.Ο κ Βασίλη Κεγκέρογλου. Η ενημέρωση που είχε ήταν πως το πρόβλημα αυτό αφορά 1200 εργαζόμενους στις δομές αντιμετώπισης της φτώχειας, 16.000 εργαζόμενους με το Πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑμεΑ καθώς και εργαζόμενους στα ΚΗΦΗ, «Βοήθεια στο Σπίτι» κλπ
Για το θέμα αυτό την Παρασκευή 11/3/2016 κατατέθηκε Επίκαιρη Ερώτηση του Γραμματέα της Κ.Ο. Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΔΗΜ.ΑΡ., Βασίλη Κεγκέρογλου στον αρμόδιο Υπουργό αλλά δυστυχώς ο Υπουργός Εσωτερικών επικαλέστηκε «Φόρτο Εργασίας» και δεν απάντησε απαξιώνοντας στην ουσία το σπουδαίο κοινωνικό έργο των εργαζομένων.
Κύριε Υπουργέ «Φόρτο Εργασίας» έχουν οι 1200 εργαζόμενοι στις δομές αντιμετώπισης της φτώχειας, οι 16.000 εργαζόμενοι με το Πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑμεΑ καθώς και οι εργαζόμενοι στα ΚΗΦΗ, «Βοήθεια στο Σπίτι» κλπ. Με μια διαφορά όμως: Οι εργαζόμενοι αν και απλήρωτοι για πολλούς μήνες δεν δήλωσαν κώλυμα και με αίσθημα ευθύνης συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις οικογένειες με παιδιά, τους ηλικιωμένους και τους ανθρώπους που βιώνουν την ακραία φτώχεια.
Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Εύβοιας στηρίζει τους εργαζόμενους στις Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Χαλκιδέων του Εργατικού Κέντρου Ευβοίας στα δίκαια αιτήματα τους καθώς και όλους τους εργαζόμενους που καθημερινά με αίσθημα ευθύνης στέκονται δίπλα στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας.


Γραφείο Τύπου Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Εύβοιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου