Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Στους πρόσφυγες της Ριτσώνας ο Δήμαρχος Χαλκιδέων

                                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων συνομιλεί με τον αξιωματικό της Αεροπορίας που διευθύνει τον χώρο. Παρόντες και ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Αυλίδας κ. Δ. Παπαποστόλου, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Β. Τουχτίδης και ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Βαθέος Αυλίδας κ. Σπ. Μπουζίκας

Στο πλευρό των προσφύγων που φιλοξενούνται σε σκηνές στο χώρο του παλιού στρατοπέδου της Αεροπορίας, στην Ριτσώνα, βρέθηκε από την πρώτη μέρα ο δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, μαζί με στενούς του συνεργάτες.
Μάλιστα είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, στον οποίο ανέφερε ότι ο Δήμος Χαλκιδέων θα συνδράμει στο έργο της Πολιτείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, προκειμένου να υπάρξουν ανθρώπινες συνθήκες για τους απελπισμένους και εξαθλιωμένους ανθρώπους.
Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων με τον Αντιδήμαρχο
Δ.Ε. Αυλίδος κ. Δημήτρη Παπαποστόλου
Ο δήμαρχος από την πρώτη ημέρα, ερχόμενος μάλιστα από την Κύπρο, βρέθηκε στον καταυλισμό στην Ριτσώνα και είχε συνομιλία με τον υπεύθυνο αξιωματικό της Αεροπορίας, ως προς την διαχείριση του προβλήματος.
Μεταφέρθηκαν στoν καταυλισμό κάδοι απορριμμάτων του Δήμου Χαλκιδέων και ο δήμαρχος ενημέρωσε τους συνεργάτες του να είναι σε ετοιμότητα για ότι χρειασθεί.
Το πρωί της Κυριακής 13 Μαρτίου, όπως και το απόγευμα της ίδιας ημέρας, επισκέφθηκε ξανά τον καταυλισμό, ενώ επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ευβοίας Στράτο Καρλατήρα  για χορήγηση φαρμάκων και τον αντίστοιχο του Ιατρικού Συλλόγου Κώστα Βράκα, για διάθεση εθελοντών ιατρών.
Επιπλέον, από ανθρώπους του Δήμου διατέθηκαν ρούχα για τις ανάγκες των προσφύγων και  όπως  τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος “κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κλείνει τα μάτια μπροστά στο τεράστιο πρόβλημα, στην ανθρώπινη δυστυχία που δημιουργεί ο πόλεμος”.
                                                                               
                                                                                                     Γραφείο Τύπου
                                                                                                    Δήμου Χαλκιδέων 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου