Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

"Θαύμα" στην Οκτωνιά....!!!

Aναδημοσίευση από  omasoktonias.weebly.com

"Πριν από μερικά χρόνια, κατά τη διάρκεια εργασιών στον περιβάλλοντα χώρο της εκκλησίας Ζωοδόχου Πηγής (Τσούκα), οι τεχνίτες ανακάλυψαν τυχαία ένα σπήλαιο.
Από μία μικρή οπή που υπήρχε εκεί, κατάφεραν να εισέλθουν εντός αντικρίζοντας ένα πανέμορφο θέαμα, μία πανδαισία χρωμάτων με χιλιάδες σταλακτίτες και σταλαγμίτες.
Σύμφωνα με την περιγραφή τους κάτω από την επιφάνεια της εκκλησίας υπάρχει μία ..............τεράστια κοιλότητα, πάνω στην οποία στέκει όλο το οικοδόμημα.
Ο χώρος αυτός για πολλούς θεωρείται θαυματουργός, εκεί είχε βρεθεί η εικόνα της Παναγιάς ενώ την εκκλησία έχει εγκαινιάσει ο Άγιος Νεκτάριος.
Κατά το παρελθόν, όσες φορές προσπάθησαν με μπουλντόζες να διανοίξουν τον προαύλιο χώρο,  αυτές υπέστησαν πάντα "ανεξήγητες μηχανικές βλάβες", σε μία περίπτωση μάλιστα η μπουλντόζα κόπηκε στη μέση. Κάποιοι μιλάνε για μία σειρά θαυμάτων.
Εμείς προκειμένου να μπορέσουμε να ανακαλύψουμε και να αξιοποιήσουμε αυτό τα σπήλαιο ήρθαμε σε επαφή με τα μέλη του "Ελληνικού Σπηλαιολογικού Ομίλου ΣΠ.Ε.ΛΕ.Ο" με σκοπό να εξερευνήσουν το χώρο και να μας διαφωτίσουν για το τι ακριβώς συμβαίνει.
Τελικά πριν λίγες ημέρες 5 σπηλαιολόγοι επισκέφθηκαν το σημείο προκειμένου να εισέλθουν εντός. Η προσπάθεια τους όμως απέβει άκαρπη, παρά την πολύωρη προσπάθεια δεν κατάφεραν να μπουν γιατί η είσοδος της σπηλιάς είχε κλείσει εξαιτίας κατολίσθησης.
Κάποιοι το απέδωσαν σε τυχαίο περιστατικό, κάποιοι άλλοι λένε ότι ήταν….. θέλημα της Παναγιάς
Όπως και να χει, εμείς οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τα μέλη του "Ελληνικού Σπηλαιολογικού Ομίλου ΣΠ.Ε.ΛΕ.Ο" για την ανταπόκριση τους στο κάλεσμά μας και σίγουρα η συνεργασία μας δεν σταματάει εδώ. Στην Οκτωνιά υπάρχουν αρκετά ακόμη σπήλαια που χρίζουν εξερεύνησης και μελέτης."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου