Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Συλλαλητήριο στην Χαλκίδα, Τρίτη 18 Οκτώβρη 6.30 μμ

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΤΡΙΤΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ 6.30 Μ.Μ. ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ.

Συντονιζόμαστε, διεκδικούμε με ανυποχώρητο αγώνα την κατάργηση των αντεργατικών νόμων των τελευταίων ετών, την υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και κλαδικών συμβάσεων εργασίας.
Απαιτούμε την επαναφορά και υπογραφή των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, την αναπλήρωση των απωλειών μας! Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ!
Όλες και όλοι στον αγώνα για σταθερή δουλειά με δικαιώματα.
Όλες και όλοι στον αγώνα για αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές.
Δε μπορούμε να ζούμε με μισθούς ψίχουλα, χωρίς κοινωνική ασφάλιση, χωρίς δικαιώματα στη δουλειά!
Στις 17 Οκτώβρη καταθέτουμε σχέδιο νόμου σε όλα τα κόμματα της Βουλής (εκτός από τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής), απαιτούμε να συζητηθεί και να γίνει νόμος! Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει!
Καλούμε τους συναδέλφους μας σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς, κάθε εργαζόμενο που βασανίζεται από τα συνεχόμενα βάρβαρα μέτρα, να αξιοποιήσουμε τη δύναμή μας!

Κανένας κλάδος μόνος του, κανένα σωματείο μόνο του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την ενιαία κι οργανωμένη επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας. Δυναμώνουμε το μέτωπο μας, απέναντι στη μεγαλοεργοδοσια του κάθε κλάδου, που μας θέλει φτηνούς, ευέλικτους, χωρίς δικαιώματα.
Απέναντι στο σχεδιασμό κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ, μεγαλοεργοδοσίας που έχει ως στόχο την παραπέρα μείωση των μισθών, των μεροκάματων, των κοινωνικών παροχών, να αντιπαραθέσουμε το δικό μας σχεδιασμό, τις δικές μας κόκκινες γραμμές.
Έχουμε καθαρό πλέον η ανάπτυξή τους δε θα είναι για εμάς και τα παιδιά μας! Το βλέπουμε, το ζούμε. Στήνεται πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας, πάνω στην πάμφθηνη δουλειά.
Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια, με τη μίζερη ζωή! Όχι άλλες θυσίες για τα κέρδη της πλουτοκρατίας!

  Οργανώνουμε με τόλμη το μεγάλο μέτωπο αγώνα για τη διεκδίκηση των απωλειών που είχαμε σε μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις και κυρίως την κατάργηση των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν ή καταργούν τις ΣΣΕ!
 Απαιτούμε δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή με βάση την εποχή μας, τον 21ο αιώνα, τις σύγχρονες ανάγκες μας.
  Να μη ζήσουμε σαν δούλοι!
Τα σωματεία της Εύβοιας που συμμετέχουν

Συνδικάτο Γάλατος Τροφίμων Ποτών Ν. Εύβοιας – Βοιωτίας, Συνδικάτο Μετάλλου Εύβοιας, Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, Σωματείο Εργαζομένων ομίλου ΖΟΥΡΑ, Σωματείο Εργαζομένων ΝΗΡΕΑΣ Ν. Εύβοιας, Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων και Τεχνιτών Εργαζ. στην Δ. ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ και ΣΙΑ Α.Ε., Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Δήμων Β. Εύβοιας, Σωματείο Εργαζομένων Γκαλένικα, Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Κύμης, Σωματείο Εργαζομένων ΙΝΤΕΡΚΕΜ, Σωματείο Εργαζομένων TEMPO, Σωματείο Εργαζομένων Τσιμέντων Χαλκίδας, Σωματείο Τεχνιτών Οικοδόμων Β. Εύβοιας, Σωματείο Εργαζομένων ΑΙΓΙΣ, Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ, Σωματείο Εργαζομένων Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, Σωματείο Χειριστών και Βοηθών Μηχανημάτων Ν.Εύβοιας, Σωματείο Μηχανικών και Θερμαστών Ν. Εύβοιας, Ένωση Τεχνιτών Οικοδόμων Χαλκίδας, Σωματείο Εργαζομένων Παλίροια, Σωματείο Οικοδόμων Νότιας Εύβοιας, Σωματείο Ρητινοκαλλιεργητών Ν. Εύβοιας, σύλλογος δασκάλων  Χαλκίδας, Ένωση Συνταξιούχων Ν. Εύβοιας, Σωματείο Συνταξιούχων Καρύστου

Ομιλία του Στάθη Πανταζή στο 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑΣυντρόφισσες και σύντροφοι.
Με την παρούσα τοποθέτηση μου θέλω να αναφερθώ σε τρία πράγματα που τα θεωρώ κομβικά για το κόμμα μας και την κυβερνητική προσπάθεια.

1ον : Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ του ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ
Κατά αρχήν δεν αποδέχομαι ότι πρέπει να διαμορφώσουμε ως πολιτική αντίληψη την οποιαδήποτε σκέψη για τυχόν εγκατάλειψη της κυβερνητικής προσπάθειας.
Αυτό δεν πηγάζει από τυχόν κάποια εμμονή μας για εξουσία, αλλά για μια ιστορική αναγκαιότητα και κοινωνική ευθύνη της αριστεράς απέναντι στο λαό μας. Η ιστορία πάντοτε θυμάται την αριστερά σε δύσκολες στιγμές. Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην εναρκτήρια ομιλία του «Η ιστορία θυμάται την αριστερά στα δύσκολα για να προστατεύσει τους πιο αδύναμους και για να σταματήσει τη καταστροφή».
Σίγουρα υπάρχουν δυσκολίες και υποχωρήσεις. Αυτό όμως είναι αναγκαίο αν αναλογιστεί κανείς τις δύσκολες οικονομικές, αλλά και κοινωνικές συγκυρίες που βρίσκεται η χώρα.
Οφείλουμε να ανατάξουμε τη χώρα.
Για αυτό το ηθικό μας και το πολιτικό μας καθήκον δεν πρέπει να πτοηθεί από τη λυσσαλέα στάση του συστήματος και των ξένων συντηρητικών κύκλων που επειδή δεν ικανοποιούνται πλέον τα συμφέροντα τους, επιδιώκουν με κάθε μέσο να διαμορφώσουν μια πλασματική κοινωνική εικόνα.
Σε κάθε περίπτωση αυτοί που σήμερα έρχονται και μας κάνουν τους τιμητές και τους εισαγγελείς, είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για την οικονομική καταστροφή της χώρας. Είναι αυτοί που διαμόρφωσαν ένα αντιπαραγωγικό οικονομικό σύστημα που λεηλατούσε εδώ και δεκαετίες τον εθνικό πλούτο μέσα από τη διαφθορά και τη διαπλοκή.
Γιατί φτάσαμε να έχουμε δημόσιο χρέος 340 δις;
Γιατί αποψιλώθηκε η ελληνική παραγωγή;
Γιατί τα παιδιά μας σήμερα δεν βρίσκουν δουλειά;
Γιατί σήμερα η Ελληνίδα και ο Έλληνας νιώθουν ανασφαλείς;
Γιατί σήμερα η χώρα μας αντί να είναι μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, έχει υποστεί αυτή τη τεράστια ανθρωπιστική κρίση;
Φυσικά για ένα αντικειμενικό κριτή δε φταίει για όλα αυτά η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και βέβαια αυτές οι δυσκαμψίες δεκαετιών δεν μπορούν να θεραπευτούν μέσα σε ένα κυβερνητικό χρονικό διάστημα 16 – 20 μηνών, όταν έχουν δομηθεί και λειτουργούσαν υπονομευτικά για την κοινωνία για πολλές δεκαετίες. 
Εμείς θα προχωρήσουμε τη χώρα μπροστά, παρόλες τις υποχωρήσεις, οι οποίες όμως θα αρχίσουν να διορθώνονται, με την οικονομική ανάκαμψη της ελληνικής παραγωγής, που ήδη έχει αρχίσει να διαφαίνεται. Αυτό το ομολογούν πλέον όλοι, εκτός από κάποιους που «ζουν το όνειρό τους» και φαντασιώνονται την επάνοδο τους στην εξουσία.
Αυτοί είναι κολλημένοι στην καρέκλα της εξουσίας, όχι εμείς.
Κάναμε το σωστό και κρατήσαμε τη χώρα όρθια, παρόλες τις δημοσιονομικές δυσκολίες που παραλάβαμε.
Η αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ και την Ε.Ε. θα ήταν μια καταστροφή. Η έξοδος μετά από πέντε χρόνια λεηλασίας του ενός τετάρτου του εθνικού μας πλούτου,  θα οδηγούσε σε μια ισόποση λεηλασία και θα σήμαινε και την απώλεια των καταθέσεων των λαϊκών στρωμάτων στις τράπεζες. Δεν θα εκτελέσουμε τα σχέδια του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αλλά τα σχέδια της Ελλάδας.
Απολύτως ορθά ο πρόεδρος το επισήμανε: Τις συνέπειες μιας εθνικής αναδίπλωσης και της πιθανής εξόδου από το κοινό νόμισμα δεν θα της χρεωνόταν ούτε η Ευρώπη, ούτε οι θεσμοί, ούτε το παλιό πολιτικό σύστημα της χώρας. Θα της χρεωνόταν η ίδια η Αριστερά και όχι μόνο η ελληνική. Και αυτό θα αποτελούσε ιστορικού χαρακτήρα στρατηγική ήττα.

2ον : ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΕΡΓΟ – ΑΝΑΤΑΣΣΟΥΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ – ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΣΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ
Τα συστημικά μέσα εμφανίζουν και υπερακοντίζουν τις σημερινές δυσκολίες της χώρας. Ξεχνούν όμως ότι άλλοι τις δημιούργησαν. Αυτό το ξεπερνούν  εύκολα, λέγοντας απλά ότι τιμωρήθηκαν. Προκρίνουν όμως υποκριτικά την επάνοδο τους στην εξουσία, θεωρώντας ότι τελείωσε η τιμωρία τους και αγνοούν προκλητικά τα πολλά θετικά της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, τα οποία έγιναν ακόμα παρότι η χώρα αντιμετωπίζει τεράστιες δημοσιονομικές δυσκολίες.
Επιθυμούν να πτοήσουν το ηθικό του λαού μας, για να επανέλθουν στα συμφέροντα αυτοί που οδήγησαν τη χώρα στα σημερινά αδιέξοδα.
Μας προτάσσουν το δάχτυλο, αυτοί που δημιούργησαν το τεράστιο δημόσιο χρέος της χώρας, το δικό τους χρέος, αυτό δηλαδή που εμείς πληρώνουμε τώρα και αυτό που εμείς παλεύουμε για να το μειώσουμε, όταν αυτοί που το δημιούργησαν, μας έλεγαν ότι είναι βιώσιμο.
Δε λένε λέξη
•               Για το πρόγραμμα που υλοποιούμε για την ανθρωπιστική κρίση το οποίο έχει περιορίσει τις επιπτώσεις της απόλυτης φτώχειας σε περισσότερους από μισό εκατομμύριο συμπολίτες μας.
•               Για το πρόγραμμα που υλοποιούμε για την αντιμετώπιση της ανεργίας που δίνει το κύριο βάρος στην τήρηση των εργασιακών δικαιωμάτων και έχει δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας οχτάμηνης διάρκειας με αναδιανομή των πόρων υπέρ των ωφελούμενων και όχι των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης.
•               Για την αντιμετώπιση του προβλήματος των 2,5 εκατομμυρίων ανασφάλιστων καθώς νομοθετήσαμε  την δωρεάν πρόσβαση τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας

Σιγή ιχθύος,
•               Για την αποκατάσταση χιλιάδων αντισυνταγματικά απολυμένων του δημόσιου τομέα. Λέτε να ήταν ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ;
•               Ότι έχουμε επιτύχει για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες το άνοιγμα όλων των σχολείων ομαλά και την διανομή όλων των βιβλίων στην ώρα τους.
•               Ότι έχουμε καταφέρει να υπερασπιστούμε το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης εξασφαλίζοντας τον αναδιανεμητικό χαρακτήρα του σε σύγκρουση με τις θέσεις τόσο των θεσμών όσο και της αντιπολίτευσης που ήθελαν την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις συντάξεις αλλά και την μετατροπή του συστήματος σε κεφαλαιοποιητικό.
•               Ότι  αντιμετωπίζουμε με όσα μέσα διαθέτουμε τις αδικίες που δημιούργησε η κατάργηση του ΕΚΑΣ που δεν καταφέραμε να αποσοβήσουμε.
•               Ότι ψηφίσαμε την ρύθμιση για τις 100 δόσεις που έδωσε ανάσα σε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους αλλά και ελεύθερους επαγγελματίες που έδιναν καθημερινή μάχη υπό το βάρος των συσσωρευμένων χρεών
•               Ότι έχουμε αρχίσει να αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα της εκτεταμένης μεγάλης και μεσαίας φοροδιαφυγής, γεγονός που γίνεται σαφές από την υπεραπόδοση των εσόδων τόσο το 2015 όσο και το 2016.
•               Ότι σε λίγες μέρες ψηφίζεται το νομοσχέδιο 167 άρθρων για τους ΟΤΑ Α΄και Β΄ βαθμού, που επιλύει σημαντικά και κρίσιμα προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης που είναι η ψυχή των τοπικών κοινωνιών, όταν οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν να νομοθετήσουν για το θέμα αυτό, από το 2010 και πολλά άλλα που δε χρειάζεται να σας κουράσω αναφέροντας τα δεδομένου ότι ο πρωθυπουργός τα είπε αναλυτικά.

Προχωράμε μπροστά και ο λαός το γνωρίζει.
Άλλοι δε το γνωρίζουν και συνεχίζουν να κάνουν το ίδιο λάθος.
Να υποτιμούν τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού.

3ον  : Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΝΙΣΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΣΥΝΘΗΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ.
Σύντροφοι, έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολλά σε αυτό το δύσκολο δρόμο που έχουμε να διανύσουμε. Όλα αυτά δεν πρόκειται ποτέ να μας οδηγήσουν σε πισωγύρισμα, εάν:
Α) θέσουμε ξανά τις βάσεις για ένα μεγάλο άνοιγμα του κόμματος στον ελληνικό λαό και κυρίως στις κοινωνικές ομάδες, τα συμφέροντα των οποίων εκπροσωπούμε.
Β) εργαστούμε όλοι μαζί στα πλαίσια της συντροφικότητας για τη συγκρότηση της μεγάλης παράταξης της Αριστεράς. Όπου τα μέλη και τα στελέχη της δεν θα αντλούν κύρος από το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντλεί κύρος από τα μέλη και τα στελέχη του.
Γ) ότι πάνω από όλα και αυτό που μένει τελικά,  είναι η προσφορά στο λαό μας και όχι στον εαυτό μας. Αυτό θα μείνει παρακαταθήκη στη συνείδησή μας και θα δικαιώνει τις αρχές και τις αξίες μας. 

Σύντροφοι το 2ο συνέδριο μας είναι μια γιορτή δημοκρατίας. Μια νίκη της δημοκρατίας. Είναι η ελπίδα για την πρόοδο και την ευημερία του λαού μας. Είμαστε όλοι εδώ. Εκπροσωπούμε τους συντρόφους μας που μας ψήφισαν ως συνέδρους. Μεταφέρουμε τα μηνύματα τους και τα οράματα τους. Για το ΣΥΡΙΖΑ και την Ελλάδα.

Σας ευχαριστώ που με ακούσατε.
ΣΤΑΘΗΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ –

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Χαλκίδα: Γιορτή του πολιτισμού, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ


Στον σπουδαίο ηθοποιό του ελληνικού κινηματογράφου Γιώργο Μιχαλακόπουλο ήταν αφιερωμένη η τελετή έναρξης του 10ου Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, το βράδυ της Τρίτης 11 Οκτωβρίου, στο αμφιθέατρο της ΠΕ Εύβοιας. Σημειώνεται ότι φέτος, το Φεστιβάλ γιορτάζει τη συμπλήρωση 10 χρόνων επιτυχημένης λειτουργίας στον κινηματογραφικό χώρο και όπως χαρακτηριστικά είπε ο δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε, αποτελεί μια μεγάλη γιορτή του πολιτισμού.
Επίσης ο δήμαρχος υπογράμμισε τα εξής:
“Έχω την αίσθηση ότι η 1η διοργάνωση του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στη Χαλκίδα ήταν γεμάτη από ενθουσιασμό. Η 2η διοργάνωση ήταν μία πρόκληση. Από κει και μετά ήταν ένα διαρκές στοίχημα, να κρατηθεί άσβεστη η φλόγα της δημιουργίας, της πρωτοτυπίας, της έμπνευσης και της μετάδοσής τους, σε ένα κοινό που όχι μόνο παραμένει πιστό κάθε χρόνο, αλλά αυξάνεται και δημιουργικά. Νομίζω ότι το στοίχημα της 1ης δεκαετίας κερδήθηκε. Όχι μόνο γιατί ως διοργανωτές, καταφέρατε σε όλη αυτή τη διαδρομή, να κρατήσετε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού, αλλά και γιατί σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, πεισματικά αντιστέκεστε, με τη δύναμη της Τέχνης. Το ντοκιμαντέρ παραμένει κομμάτι της κινηματογραφικής βιομηχανίας και ταυτόχρονα , κομμάτι του πολιτισμού, επικοινωνία και μέσο επαφής με έναν κόσμο αθέατο και άγνωστο, που δυναμικά γίνεται οικείος στο κοινό . Είναι ένα ταξίδι στη μουσική, στη θέαση και στο συναίσθημα. Εύχομαι σε κάθε έναν ξεχωριστά, δημιουργό, καλλιτέχνη, διοργανωτή, αλλά και απλό θεατή, να αδράξει κάθε ευκαιρία από αυτό το Φεστιβάλ και να αποκομίσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο πλούτο συναισθημάτων”.

Σημειώνεται ότι στη διάρκεια της εναρκτήριας τελετής, ο δήμαρχος Χαλκιδέων είχε φιλική συζήτηση με το τιμώμενο πρόσωπο του φετινού Φεστιβάλ, τον ηθοποιό Γιώργο Μιχαλακόπουλο, τον οποίο συνεχάρη για όσα έχει προσφέρει στον ελληνικό κινηματογράφο.                      

                                                                                                   Γραφείο Τύπου  

ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ: Επιστολή στον Δήμαρχο για την μεταφορά των απορριμμάτων

ΠΡΟΣ:     Τον Δήμαρχο Κύμης – Αλιβερίου κ. Αθανάσιο Μπουραντά
ΚΟΙΝ:  1. Αντιδήμαρχο Κύμης – Αλιβερίου κ. Μπαράκο Νικόλαο
            2. Επικεφαλή μείζονος αντιπολίτευσης κ. Θωμά Δημήτριο
            3. Επικεφαλή ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Μιχαήλ Κων/νο

ΘΕΜΑ: «Μεταφορά απορριμμάτων»

               Κύριε Δήμαρχε
     Μετά την ολοκλήρωση των έργων «Αποκατάσταση των ΧΑΔΑ» στο δήμο μας, και με δεδομένη την καθυστέρηση υλοποίησης Ολοκληρωμένου Προγράμματος Διαχείρισής των Απορριμμάτων, προέκυψε εν τω μεταξύ σοβαρό πρόβλημα σχετικά με την εναπόθεση και μεταφορά τους.
     Όπως ο ίδιος αναφέρετε σε σχετικό Δελτίο Τύπου που εκδώσατε αμέσως μετά το Δημοτικό Συμβούλιο της 27/7/2016, όπου συζητήθηκε το θέμα «Αποκατάσταση τεσσάρων ΧΑΔΑ  του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου», αναγνωρίζετε ότι η επιλεγείσα στη παρούσα φάση διαδικασία μεταφόρτωσης των απορριμμάτων γίνεται με μη ορθό και σύννομο τρόπο, αναγκαστικά λέτε, με κίνδυνο σε περίπτωση καταγγελίας να σταματήσει η αποκομιδή και η μεταφορά και να κατασχεθούν τα μηχανήματα. Επιρρίπτετε δε για αυτό τις ευθύνες στους αντιδρώντες στην εγκατάσταση των δύο ΣΜΑ δημότες στις ανακοινωθείσες περιοχές.
      Για τη λύση του προβλήματος λοιπόν συνήψατε ως Δήμος σύμβαση με την εταιρεία Αφοί Σιακανδάρη με έναρξη ισχύος από την Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016.
        Σήμερα η κατάσταση στους χώρους δίπλα στους πρώην ΧΑΔΑ εμφανίζεται ως απαράδεκτη,  και η συσσώρευση των απορριμμάτων είναι ανεξέλεγκτη, όχι από ιδιώτες, αλλά από τον ίδιο το Δήμο: Τόνοι σκουπιδιών, ζώα που τρέφονται από αυτά , άνθρωποι που ψάχνουν να βρουν χρήσιμα υλικά προς πώληση, επικινδυνότητα από περιπτώσεις ξεσπάσματος πυρκαγιών και πιθανότητα μολυσματικών ασθενειών, δυσοσμίες.
       Τι συμβαίνει λοιπόν; Ανταποκρίνεται ορθά η ανάδοχος εταιρεία στις συμβατικές της υποχρεώσεις; Αν όχι γιατί και με ποιανού την ευθύνη;  Πόσο θα συνεχιστεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση; Τι σκοπεύετε να κάνετε για την επίλυση του προβλήματος;
             Κύριε Δήμαρχε
     Είστε δύο χρόνια δημοτική αρχή. Δεν μπορεί για όλα να φταίνε οι προηγούμενοι ή οι δημότες. Ο λαός με την ψήφο του απέρριψε την προηγούμενη δημοτική αρχή και για τα όποια άλλα προβλήματα ή  τυχόν ευθύνες της χρεώνεται, θα αποφασίσουν άλλα κατά νόμο θεσμικά όργανα. Εσείς πια έχετε την ευθύνη Διοίκησης του Δήμου και την αποκλειστική ευθύνη επίλυσης του μείζονος προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων.
     Γι’  αυτό ζητάμε να συγκαλέσετε Δημοτικό Συμβούλιο άμεσα με την διαχείριση των απορριμμάτων ως μοναδικό  θέμα συζήτησης και να ενημερώσετε υπεύθυνα τόσο εμάς, όσο και τους δημότες.
Για ενημέρωσή σας, σας στέλνουμε σχετικό φωτογραφικό υλικό.

ΤΜΗΜΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Τα 31 μέλη του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Παπανικολάου.

Από το Πρακτικό της Απόφασης του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Παπανικολάου που αναρτήθηκε στο "Διαύγεια" διαβάζουμε τα όνόματα των 31 μελών του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου.
«Ο Πρόεδρος εισηγούμενος το Γ΄θέμα της ημερήσιας διάταξης ζήτησε να συγκροτηθεί το Επιστημονικό – Γνωμοδοτικό Συμβούλιο που αποτελείται από τριάντα ένα (31) μέλη.  Στην συνέχεια αναφέρθηκαν τα ονόματα των τριάντα ενός (31) μελών του Επιστημονικού – Γνωμοδοτικού Συμβουλίου που είναι εκπρόσωποι επιστημονικών φορέων, εκπρόσωποι από την Κ.Ε.Δ.Ε. καθώς και εκπρόσωποι περιφερειών με τους θεσμικούς αναπληρωτές τους, που έχουν αποδεκτεί τον ορισμό τους.
 Ο κ. Θωμάς Δημήτριος ζήτησε να οριστεί πρώτα το Γνωμοδοτικό – Επιστημονικό Συμβούλιο από τριάντα ένα (31) μέλη και ύστερα να οριστεί ο Πρόεδρος του.
 Ο κ. Κατσούλης Δημήτριος ανέφερε ότι το Συμβούλιο πρέπει να είναι μόνο Επιστημονικό και όχι Γνωμοδοτικό γιατί τις αποφάσεις τις παίρνει το Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου. Ανέφερε ακόμη ότι ψηφίζει τους εκπροσώπους των Επιστημονικών φορέων και όχι τους εκπροσώπους της Κ.Ε.Δ.Ε. και των Περιφερειών.
Ο κ. Ντόβολης Βασίλειος είπε ότι είναι πολυπληθές το Συμβούλιο και για τον λόγο αυτό θα είναι δυσκίνητο αλλά θα πρέπει να λειτουργεί με ολιγομελής Επιτροπές.
 Το Διοικητικό Συμβούλιο αφού άκουσε την εισήγηση του Προέδρου και μετά από διαλογική
συζήτηση
Α π ο φ α σ ί ζ ε ι κ α τ ά π λ ε ι ο ψ η φ ί α
 Συγκροτεί το Γνωμοδοτικό – Επιστημονικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Τ.Π. & Ε.Κ. «ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ν. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» που αποτελείται από τα παρακάτω τριάντα ένα (31) μέλη με τους αναπληρωτές τους:
1)Καρακίτσος Πέτρος Καθηγητής Κυτταρολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος της κυτταρολογικής εταιρείας – Διευθυντής Εργαστηρίου Διαγνωστικής Κυτταρολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ – Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ».
2)Αγοραστός Κωνσταντίνος Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας με αναπληρώτρια την Καλογήρου Χριστιάνα Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου.
3)Βαρθαλίτης Ιωάννης Ογκολόγος, Πρόεδρος Εταιρείας Ογκολόγων – Παθολόγων Ελλάδας με αναπληρωτή τον Αραβαντινό Γεράσιμο Ογκολόγο, Αντιπρόεδρο Εταιρείας Ογκολόγων – Παθολόγων Ελλάδας.
4)Βλασταράκος Μιχαήλ Ιατρός Ω.Ρ.Λ – Πρόεδρος Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου με αναπληρωτή τον Γιαννακόπουλο Κωνσταντίνο Ιατρό Παιδίατρο – Αντιπρόεδρο Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.
5)Βρεττού Ελένη Ομότιμη Καθηγήτρια Παθολογοανατομίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου
Θεσσαλονίκης με αναπληρώτρια την Κολέτσα Τριανταφυλλιά Επίκουρο Καθηγήτρια Παθολογοανατομίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
6)Γανωτής Γεώργιος Νομικός Σύμβουλος του Ινστιτούτου Τ.Π. & Ε.Κ. «ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ν. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ».
7)Δέσπος Ζήσης Οικονομολόγος με αναπληρωτή τον Χατζηγιαννάκη Μιλτιάδης Ιατρό, Διδάκτωρ Ω.Ρ.Λ – Πρώην Δήμαρχο.

Τεχνική Σύσκεψη για τις σπηλαιώσεις στη παραλία της Χαλκίδας

Χαλκίδα, 10-10-2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ευρεία τεχνική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7/10/2016 στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας, Φάνη Σπανού για το έργο «Επισκευή Φθορών Κρηπιδωμάτων Ευβοϊκής Ακτής και επισκευή κρηπιδώσεων των δυο βάθρων πύργων παλαιάς γέφυρας Ευρίπου» που προ ημερών συμβασιοποίησε η Π.Ε. Εύβοιας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Χαλκιδεών κ. Χρήστος Παγώνης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΝΕ κ. Ηλίας Μπουρμάς, ο αντιδήμαρχος έργων κ. Βασίλης Καθαροσπόρης, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΧ κ. Μιχάλης Κεράτσας, εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας και τεχνικά στελέχη των φορέων.
Το έργο περιλαμβάνει τρία επίπεδα επεμβάσεων. Το πρώτο αφορά στην κατασκευή δικτύου τριών σειρών μικροπασσάλων από τσιμεντένεμα καθ' όλο το μήκος του κρηπιδότοιχου μεταξύ της γέφυρας Ευρίπου και του προβλήτα Αγίου Νικολάου. Το δεύτερο  στην αποκατάσταση τεσσάρων σπηλαιώσεων με πλήρωση με σακόλιθους και σκυρόδεμα. Το τρίτο περιλαμβάνει καθαίρεση και ανακατασκευή του προβλήτα Αγίου Νικολάου.
Στο πλαίσιο της σύσκεψης συζητήθηκαν εκτενώς ο χρόνος και ο τρόπος κατασκευής του έργου, με κύριους άξονες ενδιαφέροντος την άρτια υλοποίηση του φυσικού αντικειμένου, την ασφάλεια των πολιτών και του παραλιακού μετώπου και την ελαχιστοποίηση της όχλησης του κοινού και των παρακείμενων επιχειρήσεων. Συμφωνήθηκε οι εργασίες να αρχίσουν από το νότιο τμήμα (γέφυρα Ευρίπου), μετά τη μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και σύμφωνα με προγραμματισμό που θα λαμβάνει υπόψη τις ανωτέρω παραμέτρους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης                  Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων                  Ο Δ/νων Σύμβουλος        Π.Ε. Εύβοιας                                                                                             της ΟΛΝΕ ΑΕ

         Φάνης Σπανός                              Χρήστος Παγώνης                      Ηλίας Μπουρμάς

ΠΑΜΕ Εύβοιας για την Αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για την εικόνα που εμφάνιζε σήμερα το πρωί η αίθουσα συνεδριάσεων του εργατικού Κέντρου Εύβοιας, δεν υπήρξε καμία συναίνεση της παράταξής μας. Δεν είχαμε καμιά ενημέρωση ότι εγκρίθηκε η παραχώρηση του χώρου για τη συγκεκριμένη χρήση. Κι αυτό την ώρα που είναι παραχωρημένη μόνιμα η άλλη αίθουσα συνεδριάσεων, άρα κανένα σωματείο δεν μπορεί να πραγματοποιήσει συνέλευση.
Επιπλέον κατά την τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ συμφωνήθηκε ότι την Πέμπτη 13 Οκτώβρη θα πραγματοποιηθεί ημερίδα της Γραμματείας Εύβοιας του ΠΑΜΕ για τις συλλογικές συμβάσεις. Πρόκειται για σημαντική δραστηριότητα που αφορά κάθε συνδικαλιστή και εργαζόμενο.

Απαιτούμε να είναι διαθέσιμη η αίθουσα για την ημερίδα, με ευθύνη της πλειοψηφίας και η χρήση των χώρων να μην εμποδίζει τη συνδικαλιστική δράση για την οποία και υπάρχουν.