Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Βαγγέλης Αποστόλου: Τη γενιά του Τσίπρα και όλο τον Ελληνικό λαό τον πρόδωσαν το κόμμα του κ. Μπακογιάννη, η Νέα Δημοκρατία,

Αθήνα, 24 Ιουλίου 2017


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήλωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου σχετικά με τη συνέντευξη του Κώστα Μπακογιάννη στην εφημερίδα ΒΗΜΑ

Κατά την περιοδεία που κάνει σήμερα στη Βοιωτία και τη Φθιώτιδα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το μεγάλο Αναπτυξιακό Περιφερειακό Συνέδριο Στερεάς Ελλάδας, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου είχε την ευκαιρία να σχολιάσει αναφορές του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΒΗΜΑ.

Ειδικότερα, ο Βαγγέλης Αποστόλου δήλωσε, σχετικά, τα εξής:

«Αποτελεί πρωτοφανή πρόκληση από πλευράς του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, η αναφορά του στον Πρωθυπουργό, ότι ο Αλέξης Τσίπρας προδίδει τη γενιά του.
Τη γενιά του Τσίπρα και όλο τον Ελληνικό λαό τον πρόδωσαν το κόμμα του κ. Μπακογιάννη, η Νέα Δημοκρατία, και γενικότερα οι πολιτικές δυνάμεις, οι πολιτικές οικογένειες, οι πολιτικές απόψεις, οι πολιτικές πρακτικές, των οποίων συνεχιστής με ηγετικό ρόλο φιλοδοξεί να είναι ο ίδιος ο κ. Μπακογιάννης.
Αυτή του η αγωνία , η οποία είναι φανερή το τελευταίο καιρό,, μας αφήνει αδιάφορους.

Αυτό που ενδιαφέρει εμάς,  αυτή την ώρα, είναι η ανάπτυξη της Περιφέρειας, για την οποία τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και αρκετά μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου θα βρίσκονται αυτές τις ημέρες στη Στερεά Ελλάδα».

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας Γ. Ακριώτης για το 2ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο: «Σε εξέλιξη οι διεργασίες για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Χώρας»


Στις 26 Ιουλίου 2017 ανοίγουν στην Λαμία οι εργασίες για το 2ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο με έδρα την Στερεά Ελλάδα, στο πλαίσιο του ανοιχτού διαλόγου με τους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς της Περιφέρειας για τη διερεύνηση των παραγωγικών δυνατοτήτων και την αναπτυξιακή προοπτική της Στερεάς. Αποτελεί το δεύτερο από τα 13 προγραμματισμένα συνέδρια που διεξάγονται σε όλες τις περιφέρειες της χώρας  για την χάραξη Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της χώρας.
Γνωρίζουμε ότι το σημείο στο οποίο βρίσκεται η χώρα, ή καλύτερα στο σημείο που βρέθηκε η χώρα, και από το οποίο σταδιακά ξεφεύγουμε όπως ξεκάθαρα δείχνουν οι δείκτες και τα αποτελέσματα - παρά τα όσα ψευδώς διακηρύσσουν αριστερά και δεξιά οι Κασσάνδρες- προέκυψε κατά κύριο λόγο από την έλλειψη υγιούς εθνικού σχεδιασμού για δίκαιη ανάπτυξη. Γνωρίζουμε επίσης ότι ανάπτυξη για την οικονομία και για την κοινωνία δεν ανάγεται σε ένα επιφανειακό λίφτινγκ αλλά σε μια ολοκληρωτική αναδόμηση του συστήματος, σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο που θα αφουγκράζεται τις σύγχρονες ανάγκες με βάση τις πραγματικές δεξιότητες της χώρας και σεβόμενο τον εργαζόμενο και την εργαζόμενη, συνεπώς είναι απαραίτητη η συμμετοχή όλων αυτών των  φορέων που ανεξάρτητα από τον κομματικό τους προσανατολισμό έχουν μέλημα αλλά και θεσμική υποχρέωση να εργαστούν ώστε η Ελλάδα να γυρίσει σελίδα.
Στο Συνέδριο καλούνται οι βασικότεροι παραγωγικοί και κοινωνικοί φορείς της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας να καταθέσουν στοιχεία, να συζητήσουν και να προτείνουν. Με την ουσιαστική συμμετοχή τους και σε επαφή με τους Υπουργούς και τα επιτελεία της Κυβέρνησης  θα διερευνηθούν και θα επεξεργαστούν πολιτικές και πρωτοβουλίες  για τη δημιουργία του νέου αναπτυξιακού προτύπου, ώστε με το πέρας και των 13 συνεδρίων να σχηματιστεί επιτέλους όχι μόνο ο χάρτης δεδομένων αλλά και το πλάνο για την Δίκαιη Ανάπτυξη.  Για τον περιφερειακό και τομεακό σχεδιασμό θα υπάρξουν θεματικές ενότητες σχετικά με: τον αγροτικό τομέα- αγροδιατροφικό σύμπλεγμα, μεταποίηση και εμπορία αγροκτηνοτροφικών προϊόντων, τις υποδομές και την προσβασιμότητα, το περιβάλλον και  τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας, την απασχόληση, την έρευνα και την τεχνολογία, και σχετικά με την ανάπτυξη του τουρισμού καθώς και τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα διατεθούν για τον κάθε τομέα. Παράμετρο σε όλα τα αναπτυξιακά εγχειρήματα που θα προκύψουν θα αποτελεί το κοινωνικό αποτύπωμα τους, μέσα από την ενθάρρυνση της κοινωνικής αλληλέγγυας οικονομίας και την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Το Συνέδριο θα κλείσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με ομιλία του για την Εθνική Αναπτυξιακή Στρατηγική και αναγγελία συγκεκριμένων  δράσεων και έργων για την Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας και τις κατά τόπου περιοχές.

Επιστολή της ΠΕ Δήμων Στερεάς Ελλάδας στον Πρωθυπουργό

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,
Επιτρέψτε μου, αρχικά, να εκφράσω την ικανοποίηση των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη σύγκλιση του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου στη Στερεά Ελλάδα και την επίσκεψή σας.
Η χρονική στιγμή της επίσκεψής σας είναι απολύτως κατάλληλη για την ανάδειξη και συζήτηση ορισμένων θεμάτων, που αποτελούν πάγια αιτήματα της Στερεάς Ελλάδας και για τα οποία με τη δική σας όχληση και παρέμβαση μπορούν να διευθετηθούν ή τουλάχιστον να τεθούν στέρεες βάσεις για την διευθέτησή τους.
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας συμβάλλοντας στον διάλογο για την ανάπτυξη της Περιφέρειάς μας κατέληξε ομόφωνα σε συγκεκριμένες θέσεις που επιγραμματικά σας τις αναφέρουμε και αναλυτικά θα συζητηθούν στα τραπέζια εργασίας με τους Υπουργούς.
Α. Βασικές προτεραιότητες για την Στερεά Ελλάδα
1. Η άρση της υποχρηματοδότησης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και η χρηματοδοτική ενίσχυση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού μας Προγράμματος.
Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό το γεγονός ότι μια Περιφέρεια σαν τη Στερεά Ελλάδα, που αντιμετωπίζει σημαντικότατα προβλήματα, όπως είναι η πολύ υψηλή ανεργία, οι ενδοπεριφερειακές ανισότητες, η διαρροή κεφαλαίων προς το μητροπολιτικό κέντρο της Αθήνας, η περιβαλλοντική επιβάρυνση από την άτυπη και άναρχη Βιομηχανική Περιοχή των Οινοφύτων και άλλων «βαριών» βιομηχανιών, να γίνεται αποδέκτης μόλις 190 εκατ. € - λόγω στόχου 2 όπως συνηθίζεται να λέγεται - την ώρα που άλλες Περιφέρειες με παρεμφερή χαρακτηριστικά λαμβάνουν πολύ μεγαλύτερες ενισχύσεις (ΠΕΠ Ηπείρου: 326 εκ. €, ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας: 331 εκ. € και ΠΕΠ Θεσσαλίας: 401 εκ. €).
Η Π.Ε.Δ. έχει εκπονήσει πρόταση για την άρση της υποχρηματοδότησης της Στερεάς Ελλάδας, η οποία στηρίζεται σε αδιαμφισβήτητης αντικειμενικότητας στατιστικά στοιχεία, που αποδεικνύουν ότι ο πλούτος της Περιφέρειάς μας αποτυπώνεται μόνο σε δείκτες και δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα.
Η Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας βρίσκεται σε άμεση συνεργασία και ομοφωνία με την Περιφέρεια για το συγκεκριμένο θέμα, η οποία αγκάλιασε την πρωτοβουλία μας και την ανέδειξε ακόμη περισσότερο σε εθνικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου θέματος προτείνουμε τα εξής:
• Εκπόνηση Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος για την Στερεά Ελλάδα ύψους 150 εκ. €
•   Επιπλέον ενίσχυση από τα Τομεακά Επιχειρησιακά Προγράμματα των Υπουργείων και από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.
• Χρηματοδοτική ενίσχυση στο πλαίσιο της ανακατανομής πόρων στα Κράτη-Μέλη, βάσει των πραγματικών στατιστικών στοιχείων της τριετίας 2012-2014, που θα πραγματοποιηθεί εντός του 2017.
•   Διεκδίκηση αλλαγής των κριτηρίων κατανομής των ευρωπαϊκών κονδυλίων στα Κράτη – Μέλη.
2. Πρόβλεψη και ενεργοποίηση μέτρων για την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Στερεάς Ελλάδας στον τομέα της βιομηχανίας, της αγροτικής παραγωγής και του τουρισμού. Οι συγκεκριμενοποιημένες προτάσεις της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας θα κατατεθούν στα τραπέζια εργασίας του πλαίσιο του Αναπτυξιακού Συνεδρίου.
Συγκεκριμένα, ορισμένα από τα βασικότερα θέματα, που αφορούν στην ανάπτυξη της Περιφέρειάς μας και επιζητούν άμεση λύση είναι: η θεσμοθέτηση- χωροθέτηση των άτυπων βιομηχανικών συγκεντρώσεων (π.χ. Οινόφυτα – Σχηματάρι),  η περιβαλλοντική αναβάθμιση επιβαρυμμένων  περιοχών, όπως ο Ασωπός ποταμός, η συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, η άμεση ενεργοποίηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης για την κατασκευή βασικών υποδομών στην Περιφέρεια και η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων στον τομέα του ιαματικού, εναλλακτικού, συνδυαστικού και θρησκευτικού τουρισμού.
3.   Χρηματοδότηση, επιτάχυνση και ολοκλήρωση έργων βασικών οδικών αρτηριών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (Κεντρικός οδικός άξονας σύνδεσης Βόρειας και Νότιας Εύβοιας, Περιφερειακή οδός Χαλκίδας, Εθνική Οδός Λαμία – Καρπενήσι, Εθνική Οδός Λαμία – Αντίρριο, Εθνική οδός Αθηνών – Δελφών, Ε65) καθώς και η αναβάθμιση του ενδοπεριφερειακού οδικού δικτύου.
4.  Δημιουργία νέων σύγχρονων υποδομών και ενίσχυση των δομών υγείας και παιδείας.
Β. Οριζόντιες προτεραιότητες για τους Δήμους
1.  Ολοκλήρωση της διαδικασίας μεταρρύθμισης του Καλλικράτη.
2.  Κατανομή των πόρων της Τεχνικής Βοήθειας του νέου ΕΣΠΑ 2014 – 2020 προς τους Δήμους (στους ορεινούς, αγροτικούς, νησιωτικούς, μικρούς και γενικότερα μειονεκτικούς Δήμους κατά προτεραιότητα) έτσι ώστε να προχωρήσουν άμεσα στην ωρίμανση μελετών.
3. Άμεση απελευθέρωση των προσλήψεων στους ΟΤΑ για την αντιμετώπιση της υποστελέχωσης και την αναβάθμιση της λειτουργικότητάς τους.
4.Ενδυνάμωση της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας με την πρόσληψη ιατρών και λοιπού προσωπικού, την προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού και δημιουργία νέων δομών πρωτοβάθμιας υγείας.
5.Ενεργοποίηση δράσεων τόνωσης της απασχόλησης, της κοινωνικής οικονομίας και της επιχειρηματικότητας.
6.Νομοθετική πρόβλεψη για την απόδοση στους Δήμους της νέας γενιάς παρακρατηθέντων.
Προσβλέπουμε στην θετική εξέταση των ζητημάτων, που θέτουμε υπόψη σας και παραμένουμε στη διάθεσή σας και των συνεργατών Υπουργών σας για περαιτέρω συνεργασία.  

Συνημμένα: Προτάσεις Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας για την άρση της υποχρηματοδότησης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

                O Πρόεδρος
της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας

Υπερήφανος Λουκάς
Δήμαρχος Ορχομενού


Πίνακας Αποδεκτών
1.            Υπουργός Εσωτερικών, κ. Σκουρλέτης
2.            Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κα Γεροβασίλη
3.            Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης, κ. Παπαδημητρίου
4.            Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης, κ. Χαρίτσης
5.            Υπουργός Εργασίας, Κοιν. Ασφάλισης & Κοιν. Αλληλεγγύης, κα Αχτσιόγλου
6.            Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Γαβρόγλου
7.            Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών, κ. Σπίρτζης
8.            Υπουργός Αγροτικής ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Αποστόλου
9.            Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Σταθάκης
10.          Υπουργός Επικρατείας, κ. Βερναρδάκης
11.          Δήμους Στερεάς Ελλάδας
12.          Μ.Μ.Ε.


Μια νέα καραβιά πρόσφυγες στην Κύμη.
Το μεσημέρι της  Κυριακής έφθασαν στο λιμάνι της Κύμης 50 πρόσφυγες συνοδεία δύναμης του Λιμενικού. Ο προσφυγικός πληθυσμός αποτελείται από 47 άνδρες, 2 γυναίκες και 1 ανήλικο. Κατά την υποδοχή των προσφύγων πραγματοποιήθηκε μακροσκοπικός υγειονομικός έλεγχος τους και διαδικασία διαλογής (Triage) από κλιμάκιο του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, χωρίς να διαπιστωθεί κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας. Οι πρόσφυγες θα διανυκτερεύσουν σε χώρο του Γυμνασίου Κύμης και το πρωί θα μεταφερθούν στο Κέντρο Φιλοξενίας της Ριτσώνας. Ο αν. Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Σταμάτης Βαρδαρός δήλωσε ότι τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά την υποδοχή των προσφύγων και εξήρε την ετοιμότητα των υγειονομικών δομών της περιοχής, ιδίως του ΕΚΑΒ και του Γενικού Νοσοκομείου Κύμης.

Η Ταξική Ενότητα ζητά άμεση συνεδρίαση του ΔΣ του Εργατικου Κέντρου Εύβοιας
ΠΡΟΣ:   Τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΕ
ΚΟΙΝ:    Στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΕ, ΜΜΕ

Να διατηρηθούν όλες οι κεκτημένες κατακτήσεις των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ. Επαναφορά όσων αφαιρέθηκαν τα τελευταία χρόνια.
Την Πέμπτη 27 Ιουλίου τα σωματεία των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ προγραμματίζουν κινητοποίηση στη Λαμία όπου θα βρίσκεται ο πρωθυπουργός με στόχο να συναντηθούν μαζί του.
Με οφόφωνη απόφαση ως Εργατικό Κέντρο Εύβοιας προκυρήξαμε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για τα εργοστάσια της ΛΑΡΚΟ για να διευκολυνθεί η κινητοποίηση και η συμμετοχή.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υλοποιεί τις δεσμεύσεις της προς του βιομήχανους, εφοπλιστές, τραπεζίτες. Αυτή τη φορά, ανάμεσα στη συνολικότερη επίθεση που υλοποιεί σε βάρος των εργαζομένων, στο προσκήνιο βρίσκεται η επίθεση στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ που αποτελεί μία από τις σημαντικότερες παραγωγικές μονάδες της χώρας μας.
Η ΛΑΡΚΟ παράγει σιδηρονικέλιο. Στη χώρα μας υπολογίζεται ότι βρίσκεται το 90% των αποθεμάτων ολόκληρης της Ευρώπης και η ΛΑΡΚΟ είναι ένας από τους 5 μεγαλύτερους παραγωγούς παγκοσμίως. Η ποιότητα του συγκεκριμένου μεταλλεύματος αναγνωρίζεται από μεγάλες πολυεθνικές σε όλον τον κόσμο.
Ως παράταξη θεωρούμε ότι η σοβαρότητα της συγκεκριμένης παραγωγικής μονάδας και το πλήθος όσων εργάζονται επιβάλλουν την ενημέρωση και κινητοποίηση όλων των εργαζομένων του Νομού μας.
Σύμφωνα με τα παραπάνω ζητάμε να συγκληθεί άμεσα το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας ώστε να οργανώσει σχεδιασμό για μαζική συμμετοχή συνδικαλιστών και εργαζομένων από το Νομό για τη στήριξη της κινητοποίησης.
Να ενημερωθούν τα Διοικητικά Συμβούλια της δύναμης του ΕΚΕ, να βγουν ψηφίσματα αλληλεγγύης, να μπουν λεωφορεία για συμμετοχή στην κινητοποίηση.

για την Ταξική Ενότητα

Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Σοκαρισμένη παραμένει η Κύμη από το πολύνεκρο τροχαίο που σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου.

Οι τρεις αδικοχαμένοι νέοι, Τάκης Καρατζής, Κατερίνα Χαραμάρα και Γιάννης Κατσής

Πηγή: NEWSIT
Πενθεί η Κύμη για τον χαμό τριών νέων ανθρώπων από το χθεσινό (22.07.2017) σοκαριστικό τροχαίο δυστύχημα
- Το αυτοκίνητο αναποδογύρισε και σύρθηκε για 20 μέτρα
- Ο πατέρας ενός εκ των νεκρών δεν ήξερε ότι ο γιος του έχει πεθάνει και τον έπαιρνε τηλέφωνο
- Οι δυο τραυματίες έχουν διαφύγει τον κίνδυνο
- Η αδικοχαμένη Κατερίνα μετακόμισε στην Κύμη για τον έρωτα αλλά τελικά το πλήρωσε με τη ζωή της

Σοκαρισμένη παραμένει η Κύμη από το πολύνεκρο τροχαίο που σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου. Τρεις νέοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ δυο παλεύουν να γίνουν καλά.

Λεπτομέρειες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το τροχαίο δυστύχημα προκαλούν ανατριχίλα. Οι πέντε φίλοι γυρνούσαν από διασκέδαση όταν συνέβη το μοιραίο... Για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, περίπου στις 08:00 μεταξύ Πλατάνας και Στομίου.
Το τζιπ ερχόταν από Αλιβέρι με προορισμό την Κύμη, όταν στην ευθεία του κεντρικού παραλιακού δρόμου εξετράπη, χτύπησε στο τσιμεντένιο κράσπεδο, αναποδογύρισε και σύρθηκε πάνω του για 20 περίπου μέτρα. Έπειτα έπεσε από ύψος 4 μέτρων στην παραλία.
Οι πρώτοι που έφτασαν, Πολιτική Προστασία του δήμου, Πυροσβεστική, Αστυνομία και Λιμενικό, αντίκρισαν την κοπέλα έξω από το αυτοκίνητο και να επιπλέει νεκρή στα κύματα, τους δύο άντρες που καθόντουσαν πίσω μαζί της, καταπλακωμένους από την οροφή και τις σιδεριές του τζιπ, και τον οδηγό με τον συνοδηγό σε κατάσταση σοκ.

Η Κατερίνα και ο Χρήστος Καραβάς σε ευτυχισμένες
στιγμές πριν τους χωρίσει ο θάνατος.
Ο Χρήστος δίνει μάχη για τη ζωή του
Σύμφωνα με έναν κάτοικο της περιοχής, ο πατέρας ενός εκ των θυμάτων έπαιρνε τηλέφωνο τον γιο του και εκείνος δεν το σήκωνε γιατί ήταν νεκρός. Οι γύρω κάτοικοι έμαθαν τα δυσάρεστα νέα, τα οποία, ωστόσο, δεν γνώριζε ο πατέρας. Λίγο αργότερα, ενημερώθηκε και ο πατέρας για τον χαμό του άτυχου γιου του. Οι δυο τραυματίες, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν διαφύγει τον κίνδυνο αλλά παραμένουν σε κατάσταση σοκ.

Ακολούθησε τον έρωτα αλλά βρήκε τον θάνατο
Ολόκληρη η Κύμη πενθεί για το χαμό των τριών νέων ανθρώπων που έφυγαν από τη ζωή τόσο ξαφνικά! Θρήνος έχει απλωθεί και στην Πύλο όπου μεγάλωσε η 26χρονη Κατερίνα Χαραμαρά που σκοτώθηκε στο πολύνεκρο τροχαίο.

Η πανέμορφη κοπέλα ήταν κόρη του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Πύλου Νέστορος Θόδωρου Χαραμάρα. Είχε μετακομίσει στην Κύμη για να είναι μαζί με τον αρραβωνιαστικό της, τον οδηγό του αυτοκινήτου Χρήστο Καραβά, 31 ετών. Εκείνος σώθηκε και είναι ανάμεσα στους δύο τραυματίες. Το ζευγάρι δεν πρόλαβε να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας. Οι φίλοι του ακόμα δε μπορούν να πιστέψουν αυτό που συνέβη. 
 
Ο τραγικός πατέρας της Κατερίνας Θόδωρος Χαραμάρας
Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου Μεσσηνίας
Στο νοσοκομείο δίνει τη δική του μάχη μετά το τροχαίο και συνοδηγός Δημήτρης Δελούδης ηλικίας 31 ετών. Εκτός από την 26χρονη Κατερίνα, στο τροχαίο "έσβησαν"  ο Γιάννης Κατσής και ο Τάκης Καρατζής δυο χαρούμενα και ιδιαίτερα αγαπητά παιδιά στην περιοχή της Κύμης.