Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλο τον κόσμο!
Εύχομαι το 2017 οι ανακοινώσεις του Σύριζα Κύμης-Αλιβερίου,όσον αφορά το δρόμο στη θέση «Πούρη Ρέμα»,να γίνονται δίχως ανακρίβειες.
Κύριοι του Σύριζα, με ανακοίνωση σας στις 15/7/16 στο site «Λάλα το» αναφέρετε πως τρεις υποψήφιοι της «Συμπολιτείας» έκλεισαν το δρόμο, πράγμα ψευδές διότι ουδέποτε υπήρξα υποψήφιος!
Αργότερα, στις 24/11/16 με ανακοίνωση σας στο site που προανέφερα εξακολουθείτε να διαδίδετε ανακρίβειες και σαν να μην έφτανε αυτό, συνοδεύετε το κείμενο σας με φωτογραφία του κτήματος μου (εκτός και αν το κτήμα μου είναι δρόμος) με αποτέλεσμα να στοχοποιείτε εμένα.
Επίσης, ισχυρίζεστε πως ο συγκεκριμένος δρόμος λειτουργούσε από τότε που έγινε το χωριό. Θα ήθελα πολύ να μου φέρετε έστω μία αεροφωτογραφία του δρόμου τη χρονική περίοδο που λέτε πως λειτουργούσε. Αν σας βάζω δύσκολα, με μία αεροφωτογραφία από το 2010 θα είμαι ευχαριστημένος!
Αξίζει να αναφερθεί πως τον δρόμο αυτό (40 μέτρα εώς το κτήμα μου) με απόφαση της (αρ.πρωτ.288/12-8-16) η Πολεοδομία τον έκρινε αυθαίρετο και πως πρέπει να κατεδαφιστεί καθώς παράνομα έκλεισαν τα ρέματα. Δεν βλέπω να το αναφέρετε πουθενά αυτό. Εκτός εάν για εσάς είναι νόμιμο να κλείνονται ρέματα!
Ανησυχείτε για τους συμπολίτες μου που αδυνατούν να πάνε σπίτια τους με το αυτοκίνητο τους και ότι δεν έχει πρόσβαση σε αυτούς ασθενοφόρο. Γνωρίζετε όμως πως τρεις συμπολίτες μου και ο πρόεδρος του Μονοδρίου δεν αφήνουν να γίνει ο κάθετος δρόμος που είχε συμφωνηθεί για να μπορέσουν και άλλοι συμπολίτες μου να πηγαίνουν στο σπίτι τους με το αυτοκίνητο τους? Για αυτούς δεν ανησυχείτε? Εκτός και αν η πρόσβαση του ασθενοφόρου είναι δικαίωμα μερικών!
Τέλος, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για την αναφορά σας στον λαχανόκηπο μου. Επιτρέψτε μου όμως να σας διορθώσω, φύτεψα σέσκουλα και όχι μαρούλια όπως λανθασμένα είπατε.
Με λύπη μου,να σας ενημερώσω πως δεν θα μπορέσω να στείλω στο Δήμο μερικά από τα λαχανικά μου διότι έχω σκοπό όταν γίνουν με το καλό να στείλω σε εσάς και στα κεντρικά του Σύριζα.

Με εκτίμηση,

Νικόλαος Κατσούλης

Μεγάλη Αύξηση Κρουσμάτων Γαστρεντερίτιδας

                                                                                         Λαμία,   2   Ιανουαρίου   2017


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αύξηση της συχνότητας εμφάνισης γαστρεντερίτιδας παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).
Η ιογενής γαστρεντερίτιδα είναι μια εντερική λοίμωξη που οφείλεται σε διάφορους ιούς, οι οποίοι επιβιώνουν έως και 72 ώρες και αρκεί ελάχιστη ποσότητα του ιού για τη μετάδοση.
Οι ασθενείς με γαστρεντερίτιδα μεταδίδουν τον ιό τους από τη στιγμή που αρχίζουν να νιώθουν αδιαθεσία έως και τρεις ημέρες μετά την ανάρρωσή τους.
Στην πλειονότητα των ατόμων τα συμπτώματα είναι ήπια και υποχωρούν χωρίς να απαιτείται η επίσκεψη στο γιατρό
Ιδιαίτερη παρακολούθηση χρειάζονται τα βρέφη, τα μικρά παιδιά, οι ηλικιωμένοι, οι ανοσοκατεσταλμένοι, καθώς σε αυτές τις ομάδες εντείνεται ο κίνδυνος της αφυδάτωσης.
Σύμφωνα με τους ειδικούς του ΚΕΕΛΠΝΟ, για την θεραπεία δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο φάρμακο. Το πιο σημαντικό είναι να αποφευχθεί η απώλεια υγρών, η αφυδάτωση.
Επισημαίνεται ότι η κατανάλωση αντιβιοτικών δεν βοηθά στην αντιμετώπιση της ιογενούς γαστρεντερίτιδας, όπως άλλωστε σε καμία ιογενή νόσο.
Σε ό,τι αφορά την κατανάλωση αντιδιαρροϊκών φαρμάκων, πρέπει να λαμβάνονται μόνο με ιατρική συνταγή.
Η Γενική Δ/νση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας υπενθυμίζει τους βασικούς κανόνες πρόληψης:
•  Καλό πλύσιμο χεριών με σαπούνι και νερό, ειδικά πριν από την προετοιμασία φαγητού και μετά τη χρήση τουαλέτας.
•  Αποφυγή επαφής με άτομα που πάσχουν ή, αν δεν μπορεί να αποφευχθεί, καλό πλύσιμο των χεριών μετά την επαφή.
• Άτομα τα οποία πάσχουν, θα πρέπει, για όσο διαρκούν τα συμπτώματά τους και για διάστημα 48 ωρών μετά την υποχώρησή τους, να αποφεύγουν την επαφή, ειδικά με τις ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες.


Νέα έργα στα λιμάνια της Εύβοιας

Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας
Γραφείο Τύπου

Συγκεκριμένα σας γνωρίζουμε ότι για τον Νομό Ευβοίας, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση ύψους 295.200 ευρώ για τα ακόλουθα έργα:

1. "ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΡΗΠΙΔΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΠΗΛΑΙΩΣΕΩΝ ΣΤΗ Χ.Ζ.Λ. ΝΕΩΝ ΣΤΥΡΩΝ",ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΥΨΟΥΣ 36.900 ΕΥΡΩ
2. "ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ - ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΤΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ "ΚΥΜΑ" ΑΙΔΗΨΟΥ", ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΥΨΟΥΣ 61.500 ΕΥΡΩ
3. "ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΘΟΡΩΝ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΕΛΛΙΜΕΝΙΣΜΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΛΕΜΒΩΝ ΒΟΥΡΚΑΡΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ", ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΥΨΟΥΣ 36.900 ΕΥΡΩ
4. "ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΙΟΥ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΟΔΟ ΛΙΜΝΗΣ ΕΝΤΟΣ ΧΕΡΣΑΙΑΣ ΖΩΝΗΣ", ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΥΨΟΥΣ 73.800 ΕΥΡΩ
5. "ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΛΙΘΟΡΡΙΠΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΛΙΜΕΝΑ Χ.Ζ.Λ. ΧΑΛΚΙΔΑΣ", ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΥΨΟΥΣ 24.600 ΕΥΡΩ
6. "ΕΠΙΣΚΕΥΗ - ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΙΧΙΟΥ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΗ Χ.Ζ.Λ. ΝΕΑΣ ΑΡΤΑΚΗΣ",ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΥΨΟΥΣ 36.900 ΕΥΡΩ
7. "ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΩΝ ΚΙΓΚΛΙΔΩΜΑΤΩΝ ΒΟΙΩΤΙΚΗΣ ΑΚΤΗΣ Χ.Ζ.Λ. ΧΑΛΚΙΔΑΣ",ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΥΨΟΥΣ 24.600 ΕΥΡΩ
Χαλκίδα 2 Ιαν. 2017

Δελτίο Τύπου
______________________________________

Πρόσθετες επενδύσεις σε λιμάνια

3η Παράταση έως 16 Ιανουαρίου για τους Νέους Αγρότες

Λαμία,   3   Ιανουαρίου   2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων παρατείνεται η καταληκτική ημερομηνία σύνταξης και οριστικοποίησης των αιτήσεων στήριξης – φακέλων υποψηφιότητας του υπομέτρου 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Αγροτών» μέχρι την 16η  Ιανουαρίου 2017.
Αντίστοιχα, παρατείνεται μέχρι την 30η  Ιανουαρίου 2017, η ημερομηνία προσκόμισης του φυσικού φακέλου σε έντυπη μορφή, στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής του τόπου μόνιμης κατοικίας του αρχηγού της γεωργικής εκμετάλλευσης,.