Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

Σήμερα κηδεύεται στη Κύμη ο Γιώργος Θαλασσινός

"Έφυγε" ο Γιώργος Θαλασσινός που είχε υπηρετήσει ως προιστάμενος (Έφορος) στις Δ.Ο.Υ. Κύμης, Ιστιαίας και Χαλκίδος. Σήμερα στις 12.30΄ θα γίνει η εξόδιος ακολουθία στην Αγία Τριάδα στην Κύμη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του

Ευχαριστίες και Ευχές από τον Δήμαρχο Καρύστου

Ευχαριστώ θερμά όλους όσους συνέβαλλαν στην προσπάθειά μας να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, μέσω των κοινωνικών δομών του Δήμου μας.
Ας μη σταματήσουμε να προσφέρουμε ότι μπορούμε σε εκείνους που το χρειάζονται.
Γιατί Χριστούγεννα σημαίνει,
Αγάπη και αλληλεγγύη…

Καλές Γιορτές με υγεία κι ελπίδα.

Τα Δρομολόγια του ΚΤΕΛ Σκύρου


Το ΚΤΕΛ Σκύρου για όλη τη διάρκεια των σχολικών διακοπών θα εκτελεί μόνο το δρομολόγιο του καραβιού και του Αεροδρομίου από και προς την Αθήνα.

Ευχές του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης Αλιβερίου


Ευχές της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Στερεάς Ελλάδας


29 Δεκέμβρη η πρεμιέρα της Θεατρικής Ομάδας Ν. Αρτάκης


Ευχές από το Γενικό Νοσοκομείο Κύμης


Επίσκεψη της Δημάρχου Ιστιαίας Αιδηψού στο Ειδικό Σχολείο Ν. Πύργου

Στα πλαίσια των επισκέψεών της για τις γιορτές, η Δήμαρχος Ιστιαίας - Αιδηψού επισκέφθηκε σήμερα το πρωί και το Ειδικό Σχολείο στον Ν. Πύργο, όπου μοίρασε γλυκά και δώρα στα παιδιά.

Ευχές από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Εύβοιας


Ευχές από τον Σύλλογο ΑΝΘΡΩΠΟΣ- ΕΛΠΙΔΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ


ΠΑΝΕΥΒΟΪΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ    "ΑΝΘΡΩΠΟΣ – ΕΛΠΙΔΑ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ"

Το φως του κόσμου μακάρι να φωτίσει τις καρδιές μας,  και να γίνει φάρος ελπίδας, αγάπης, ειρήνης και ομοψυχίας .   Η γέννησή του ας σαλπίσει παιάνες προσδοκίας      φέρνοντας μηνύματα    δικαίωσης και λυτρωμού στην ανθρωπότητα.

Χαρούμενες  Γιορτές  
  Ευτυχισμένο, Δημιουργικό, με Υγεία του 2017
Εύχονται  Το Διοικητικό Συμβούλιο    τα μέλη, τα παιδιά, και οι εθελοντές  μας 
   

Άλλα 224 εκατ. ευρώ από την πληρωμή της εξισωτικής «αιμοδοτούν» την ελληνική περιφέρεια

Αθήνα,  23 Δεκεμβρίου  2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα, 23 Δεκεμβρίου 2016 καταβάλλεται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ η πληρωμή του Μέτρου 13 «Ενισχύσεις σε περιοχές που χαρακτηρίζονται από φυσικά ή άλλα ειδικά μειονεκτήματα» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 για τις αιτήσεις 2016. Το πόσο που καταβλήθηκε συνολικά και για τα δυο υπομέτρα του Μέτρου 13 ανέρχεται σε 223,7 εκ. ευρώ και αφορά 328.021 δικαιούχους.

Σε δήλωσή του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου αναφέρει: «Όπως είχαμε δεσμευθεί, καταβάλλονται σήμερα στους δικαιούχους αγρότες των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών της χώρας τα ποσά που τους αναλογούν από την εξισωτική αποζημίωση του 2016. Η αναδιοργάνωση του συστήματος πληρωμών που πραγματοποιήσαμε έχει δείξει τα αποτελέσματά της και οι αγρότες πληρώνονται έγκαιρα και αξιόπιστα τα χρήματά τους, δίνοντας ρευστότητα σε όλη την ελληνική ύπαιθρο και στην οικονομία της περιφέρειας της χώρας».

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Ευχές από τον τέως Δήμαρχο Αυλώνος Δημήτρη Κατσούλη


Γιορτάζει η Ακαδημία του Α.Ο.Αυλωναρίου


Επιτυχής εκδήλωση της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ευβοίας για την Παιδεία

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του Παλαιού Δημαρχείου (Αβάντων 50) από την Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Χανίων σε συνεργασία με τον Τομέα Παιδείας με ομιλητή τον Γραμματέα του Τομέα και πρώην υφυπουργό Άγγελο Τόλκα.
Την εκδήλωση συντόνιζε ο γραμματέας της Ν.Ε. Εύβοιας Χαράλαμπος Καραβάς ο οποίος κατά την εισήγηση του τόνισε « Ο Τομέας Παιδείας του ΠΑΣΟΚ εγκαινιάζει το διάλογο με την κοινωνία για την Παιδεία και διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα, με τίτλο «Επενδύουμε στη γνώση – Επανασχεδιάζουμε τη χώρα». Από τη μια άκρη της Εύβοιας ως την άλλη, βγαίνουμε ξανά μπροστά! Μέσα από αυτή την πορεία, ξανασυναντιόμαστε. Είναι αλήθεια: στη διάρκεια των χρόνων της κρίσης, απομακρυνθήκαμε από τους ανθρώπους που στηρίξαμε και μας στήριξαν. Δεν καταφέραμε να τους πείσουμε για τις προθέσεις μας και τις επιλογές μας. Μπροστά στα αδυσώπητα διλήμματα για τη χώρα, υποχώρησε η ίδια η κοινωνική διάσταση της πολιτικής μας.
Ο Άγγελος Τόλκας Γραμματέας του τομεα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ τόνισε : « Η Παιδεία είναι το αντίδοτο στην κρίση, είναι ο αναπτυξιακός πυλώνας που οικοδομεί γνώσεις και διαμορφώνει αξίες για το μέλλον.
Ως ΠΑΣΟΚ βρισκόμαστε δίπλα στους μαθητές , τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, με αγωνία και ειλικρινές ενδιαφέρον.
Η Παιδεία οφείλει να είναι χώρος σύγκλισης, συνεργασίας και συμφωνίας ευρύτερων πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων.
Όχι, όμως, εις βάρος της ποιότητας των παρεχόμενων σπουδών, με τη λογική της ήσσονος προσπάθειας και της εξομοίωσης προς τα κάτω. Όχι με τη μείωση ωρών διδασκαλίας, την κατάργηση γνωστικών αντικειμένων, τη λογική των ‘’δευτερευόντων μαθημάτων’’. Με αυτές τις λογικές και τακτικές δε μπορούμε να συμφωνήσουμε.
Η Παιδεία χρησιμεύει συχνά ως πεδίο επικοινωνιακής πολιτικής και πολιτικού αντιπερισπασμού για την κυβέρνηση , στην προσπάθειά της να ξεφύγει από την ασφυκτική οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα. Αυτό πρέπει να σταματήσει.
To ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο με το προγραμματικό πλαίσιο ,το οποίο έχει θέσει σε διαρκή διάλογο με την κοινωνία και τους θεσμικούς εκπαιδευτικούς φορείς να προσέλθει υπεύθυνα και δημιουργικά κάθε θεσμικού οργάνου .

Σαν Νομαρχιακά Επιτροπή αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστίσουμε θερμά όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους και υποσχόμαστε να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυνατά να βγαίνουμε ΞΑΝΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΕΥΒΟΙΑΣ

Ευχές από το Σύλλογο Εργαζομένων ΕΛΤΑ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ


Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛΤΑ Ν.ΕΥΒΟΙΑΣ

    ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ
Οι άγιες μέρες που έρχονται,
ας φέρουν την ευτυχία στο σπίτι σας
και ο καινούργιος χρόνος,
ας είναι γεμάτος όμορφες στιγμές
και πολλά χαμόγελα.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ       Η  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΑΤΣΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ       ΚΑΡΑΠΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Ευχές από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αλιβερίου


Ευχές από το Επιμελητήριο ΕύβοιαςΚαλλιτεχνικά αριστουργήματα τα Χριστουγεννιάτικα Δένδρα που έφτιαξαν οι μικροί μαθητές από ανακυκλώσιμα υλικά.


Το ένα καλλίτερο από το άλλο είναι τα Χριστουγεννιάτικα Δένδρα που φιλοτέχνησαν με ανακυκλώσιμα υλικά οι μικροί μαθητές των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού.
Η ευκαιρία αυτής της καλλιτεχνικής έκφρασης δόθηκε στους μαθητές από τον Περιφερειακό Φο.Σ.Δ.Α. Στερεάς Ελλάδας Α.Ε. στα πλαίσια του διαγωνισμού που προκήρυξε, μεταξύ των Δημοτικών Σχολείων της Στερεάς Ελλάδας, για την κατασκευή του καλύτερου Χριστουγεννιάτικου Δένδρου με ανακυκλώσιμα υλικά.
Με χαρούμενη έκπληξη τόσο η Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού κα. Λίνα Ευσταθίου, όσο το Δ.Σ. και το προσωπικό του Δήμου, υποδέχθηκαν σήμερα το πρωί τα μικρά αριστουργήματα των μαθητών που φανέρωσαν μοναδικές καλλιτεχνικές εμπνεύσεις στη διαδικασία αξιοποίησης ανακυκλώσιμων υλικών.
Τα δένδρα θα εκτίθενται στους χώρους του Δημαρχείου μέχρι την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς και θα αποτελέσουν σίγουρα αντικείμενο θαυμασμού όλων των Δημοτών για τις ικανότητες των παιδιών μας. Αυτών των παιδιών που συντηρούν την αισιοδοξία της τοπικής μας
κοινωνίας κατά τη ζοφερή αυτή περίοδο. Αυτών των παιδιών για τα οποία ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητές του, προκειμένου να διατηρούν διαρκώς τη χαρά και την ενεργητικότητά τους, ανεξαρτήτως εμποδίων. 
Το δυσκολότερο έργο αυτού του πρωτότυπου διαγωνισμού, πιστεύουμε πως θα έχουν οι κριτές που θα κληθούν να ανακηρύξουν μεταξύ πολλών αριστουργημάτων τα καλλίτερα και να απονείμουν βραβεία μεταξύ ισοδύναμων καλλιτεχνικών σχολικών ομάδων.

Ένα μεγάλο ΕΥΓΕ στα παιδιά των σχολείων μας και στους εκπαιδευτικούς τους. 

«Γεύμα αγάπης» από τον Δήμο Σκύρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε εκδήλωση-θεσμό τείνει να μετατραπεί το «Γεύμα Αγάπης» που παρέθεσε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016 το μεσημέρι, ο Δήμος Σκύρου μέσω του ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΑΠ του Δήμου Σκύρου ως προσφορά αλληλεγγύης προς τους οικονομικά ασθενείς συντοπίτες μας, αλλά και για τα άτομα της τρίτης ηλικίας. Παρών ο Δήμαρχός Σκύρου κ. Μιλτιάδης Ε. Χατζηγιαννάκης , ο οποίος συγκινημένος από την προσέλευση αλλά και την διάθεση που επέδειξαν τα άτομα της τρίτης ηλικίας για την μικρή αυτή γιορτή την οποία διοργάνωσε ο Δήμος και η Πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ κ. Ελένη Κουκοβίνου, τραγούδησε και χόρεψε μαζί τους με αμείωτο κέφι επί ώρες και με την “επίσκεψη” του «Αϊ-Βασίλη» ο οποίος μοίρασε σε όλους δώρα, έληξε την όμορφη γιορτή.

ο Δήμος Σκύρου ως αρωγός και σύμμαχος όλων όσων έχουν ανάγκη την συνδρομή και τη στήριξη του, στέκεται διακριτικά στο πλευρό των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων. Ήτοι, κοντά στην τρίτη ηλικία, στους πολύτεκνους, στους χαμηλό-συνταξιούχους, στους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας.Εκ του Δήμου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στην Αιδηψό το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής


Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη και ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή (18/12) το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής, που διοργανώθηκε στην Αιδηψό (ξενοδοχείο Θέρμαι Σύλλα) από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού και άλλους φορείς.
Το Συνέδριο παρουσίασε τεράστιο ενδιαφέρον, όχι μόνο για τους εξειδικευμένους στον θερμαλισμό επιστήμονες, αλλά για και όλους τους τουριστικούς επιχειρηματίες της Αιδηψού, οι οποίοι είχαν την μεγάλη ευκαιρία να πληροφορηθούν λεπτομέρειες και άγνωστες πτυχές του πολύτιμου φυσικού προϊόντος που αξιοποιούν. Των θερμών ιαματικών νερών της Αιδηψού δηλαδή.
Στον εναρκτήριο χαιρετισμό της, καθώς και σε μία σύντομη παρέμβασή της, η Δημάρχος Ιστιαίας-Αιδηψού κα Λίνα Ευσταθίου, τόνισε την μεγάλη ανάγκη επαγγελματικής επιμόρφωσης όλων των ασχολούμενων με τον θερμαλιστικό τουρισμό στην Αιδηψό και τις τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης, που έχει η Λουτρόπολη της Αιδηψού. Θύμισε επίσης τα στοιχεία της ιστορικής ταυτότητας της Αιδηψού και των πηγών της, που απετέλεσαν τον πιο αρχαίο θερμαλιστικό και τουριστικό προορισμό της Ευρώπης.

Ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού και προσωπικά η Δήμαρχος κα Λίνα Ευσταθίου, ευχαριστούν θερμά όλους τους συντελεστές της επιτυχούς διεξαγωγής του Συνεδρίου και διαβεβαιώνουν τους Δημότες μας πως παρά τις όποιες παρεμβολές εμποδίων, θα συνεχίσουν απτόητοι την πορεία που έχουν χαράξει για ουσιαστική και σταθερή ανάπτυξη της περιοχής μας.   

Εορταστική εκδήλωση για την Παγκόσμια και Εθνική Ημέρα ΑμεΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Πανευβοϊκος Συλλόγος ΑμεΑ «Άνθρωπος-Ελπίδα-Πολιτισμός» συνδιοργάνωσε με την Περιφερειακή   Ενότητα Εύβοιας εορταστική εκδήλωση, το απόγευμα της 7ης Δεκεμβρίου  στο Θέατρο Παπαδημητρίου, με αφορμή την Παγκόσμια και Εθνική Ημέρα ΑμεΑ (3 Δεκεμβρίου), Η εκδήλωση ενώπιον σεβαστού κοινού περιελάμβανε εισαγωγικό  ποίημα- με τίτλο "...Κι όμως μπορώ !!!!....". 
Κεντρική ομιλήτρια ήταν η κ. Μαρία Ματθαίου Λυκειάρχης του 1ου Λυκείου Χαλκίδας, την οποία ευχαριστούμε για την αποδοχή και την εμπνευσμένη ομιλία της. Σημειώνουμε ότι λόγω εκτάκτου σοβαρού οικογενειακού συμβάντος την ομιλία της ανέγνωσε η Καθηγήτρια του 1ου Λυκείου κ. Ελένη-Ρόζα Νικολάου .               

1000 και πλέον επιχειρηματίες της Εύβοιας μέσα στο 2016 απέκτησαν γνώσεις τεχνικού ασφαλείας, με τα σεμινάρια που διεξάγει το Επιμελητήριο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Επιμελητήριο Εύβοιας την τρέχουσα περίοδο διεξάγει εκπαιδευτικά προγράμματα  σε όλο το Νομό για θέματα άσκησης καθηκόντων Τεχνικού Ασφαλείας Β’ και Γ’ κατηγορίας, σε εργοδότες ή υπαλλήλους επιχειρήσεων ώστε να μπορούν οι ίδιοι να αναλάβουν καθήκοντα Τεχνικού Ασφάλειας στην επιχείρησή τους. Ενδεικτικό της μεγάλης συμμετοχής των σεμιναρίων από τους επιχειρηματίες είναι το γεγονός ότι από τον Οκτώβριο του 2016 έως και σήμερα το Επιμελητήριο εκπαίδευσε σε όλη την Εύβοια 1.000 και πλέον επαγγελματίες. Τα εν λόγω σεμινάρια ο Φορέας τα διεξάγει με συνέπεια εδώ και χρόνια, σε όλο το Νομό και όχι μόνο στην Χαλκίδα, διότι σύμφωνα με το Νόμο 3850/2010 είναι υποχρεωτικό για όλες τις επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως αριθμού εργαζομένων, να χρησιμοποιούν τεχνικό ασφαλείας.
Το Επιμελητήριο ωστόσο την φετινή χρονιά έχει εντατικοποιήσει την διεξαγωγή των σεμιναρίων αυτών, διότι πέραν της υποχρεωτικότητας που επιβάλλει ο ανωτέρω νόμος για την χρησιμοποίηση τεχνικού ασφαλείας, η σημαντικότητα των αποτελεσμάτων τους για τις ευβοϊκές επιχειρήσεις έγινε ακόμη μεγαλύτερη αφού τελικά συμβάλλουν και στην μείωση των μηνιαίων εξόδων τους, θέμα μείζων για τους επαγγελματίες, ιδιαίτερα δε, την δεδομένη δυσβάστακτη οικονομική περίοδο και συμβάλλουν στην μείωση των εξόδων γιατί η κατάρτιση που προσφέρουν επιτρέπει σε άτομο της επιχείρησης να ασκεί καθήκοντα τεχνικού ασφαλείας, άρα αυτόματα απαλλάσσει την επιχείρηση της υποχρέωσης να αναθέσει καθήκοντα τεχνικού ασφάλειας σε εξωτερικό συνεργάτη.

Το Επιμελητήριο Εύβοιας με γνώμονα την υποχρεωτικότητα του Νόμου, την σημαντικότητα του αντικειμένου εκπαίδευσης και την μεγάλη αποδοχή από τους επιχειρηματίες, θα συνεχίσει την συστηματική διεξαγωγή των συγκεκριμένων σεμιναρίων, τα οποία δεν αποτελούν μια μεμονωμένη δράση του Φορέα αλλά εντάσσονται σε μια ολοκληρωμένη πρωτοβουλία που εκφράζεται με την υλοποίηση πολλαπλών δράσεων για την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών εκπαίδευσης, επανακατάρτισης και δια βίου μάθησης ανθρώπινου δυναμικού.

Ξεκινά η δωρεάν περισυλλογή νεκρών ζώων των κτηνοτρόφων της Στερεάς Ελλάδας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
                                                                                         Λαμία,  21   Δεκεμβρίου   2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Από την 1η Ιανουαρίου 2017  ξεκινά και στην  Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας η υλοποίηση του προγράμματος περισυλλογής, διαχείρισης και απόρριψης νεκρών βοοειδών, αιγών και προβάτων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το τεράστιο πρόβλημα διαχείρισης των νεκρών ζώων.
Οι κτηνοτρόφοι βοοειδών, αιγών και προβάτων οφείλουν να ειδοποιούν άμεσα τις αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες ή/και το φορέα υλοποίησης του προγράμματος, για την ύπαρξη νεκρών ζώων στην εκμετάλλευσή τους
-              ηλικίας άνω των 18 μηνών για τις αίγες και τα πρόβατα
-              ηλικίας άνω των 24 μηνών για βοοειδή που γεννήθηκαν σε Βουλγαρία, Ρουμανία ή 3ες χώρες και
-              ηλικίας άνω των 48 μηνών για βοοειδή που γεννήθηκαν σε Ελλάδα και τις λοιπές χώρες τις Ε.Ε..
.Ο κτηνοτρόφος είναι υποχρεωμένος να δίνει τις ακόλουθες πληροφορίες κατά την κλήση :
α) ονοματεπώνυμο κτηνοτρόφου
β) έδρα εκμετάλλευσης
γ) κωδικός εκμετάλλευσης
δ) αριθμός ενωτίων νεκρών ζώων
Η συλλογή των νεκρών ζώων θα γίνεται σε χώρο προσβάσιμο από το εγκεκριμένο όχημα συλλογής του φορέα υλοποίησης του προγράμματος, έξω από την εκμετάλλευση, κατά τρόπο που να μην έχουν πρόσβαση άλλα ζώα και αρπακτικά.
Σε δύσβατες περιοχές, το νεκρό ζώο μεταφέρεται σε κάποιο σημείο όπου μπορεί να το παραλάβει ο ανάδοχος, ενώ ζώα υπό σήψη δεν παραλαμβάνονται, αφού το εγκεφαλικό δείγμα θεωρείται ακατάλληλο.
Το νεκρό βοοειδές, πρόβατο ή αίγα θα πρέπει να φέρει ενώτιο, να είναι ηλικιακά κατάλληλο για δειγματοληψία ΜΣΕ και να συνοδεύεται από το διαβατήριο (βοοειδές) ή το μητρώο εκμετάλλευσης (αίγα ή πρόβατο).
Κατά τη συλλογή των ζώων, τα νεκρά ζώα ζυγίζονται και συντάσσεται το εμπορικό έγγραφο με ευθύνη του κτηνοτρόφου. Το ζυγολόγιο και το εμπορικό έγγραφο υπογράφονται από τον κτηνοτρόφο και τον οδηγό του οχήματος περισυλλογής. Αντίγραφο του εμπορικού εγγράφου φυλάσσεται στο αρχείο της εκτροφής για 3 χρόνια.
Η ορθή διαχείριση γενικά των νεκρών παραγωγικών ζώων, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία, αποτελεί υποχρέωση των κτηνοτρόφων. Όμως, η συλλογή, μεταφορά και διαχείριση των προαναφερόμενων νεκρών ζώων που εντάσσονται στο πρόγραμμα, γίνεται δωρεάν και δεν συνεπάγεται οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση για τους κτηνοτρόφους.
Επιπρόσθετα, οι κτηνοτρόφοι βοοειδών, αιγών και προβάτων που ενημερώνουν τις αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες, για τα συγκεκριμένα νεκρά ζώα εντός 48 ωρών από το θάνατο του ζώου, ανεξαρτήτως αιτιολογίας θανάτου, αποζημιώνονται με 120 ευρώ για κάθε νεκρό βοοειδές άνω των 24 ή 48 μηνών και 30 ευρώ για κάθε νεκρή αίγα ή νεκρό πρόβατο άνω των 18 μηνών.
Οι κτηνοτρόφοι απευθύνονται άμεσα για την ύπαρξη νεκρών ζώων στην εκτροφή τους, στην τοπική κτηνιατρική υπηρεσία ή στο φορέα υλοποίησης του προγράμματος, στο ακόλουθο τηλεφωνικό κέντρο σε 24ωρη βάση.

Τηλέφωνο φορέα υλοποίησης προγράμματος    210-8960100

«Άνοιξε» η δυνατότητα οριστικοποίησης για την «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών»


Αθήνα,   21 Δεκεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι ότι στην ηλεκτρονική εφαρμογή του υπομέτρου 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» είναι διαθέσιμη πλέον η δυνατότητα οριστικοποίησης, το απόγευμα της Τετάρτης, 21.12.16, μετά τις 17:00.


Πρωτοβουλία φιλανθρωπικού χαρακτήρα από το Νοσοκομείο Καρύστου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το Νοσοκομείο Καρύστου εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων έδειξε για άλλη μια χρονιά το φιλανθρωπικό του χαρακτήρα παρέχοντας σε μορφή δωρεάς υγειονομικό υλικό και στρώματα νοσηλείας στο Γηροκομείο της πόλης της Καρύστου.
Το υλικό παραδόθηκε στους υπευθύνους λειτουργίας του Γηροκομείου από τον ίδιο τον Διοικητή του Νοσοκομείου, κον Αναστάσιο Μίχα ο οποίος και δήλωσε ότι αποτελεί προτεραιότητα για το Νοσοκομείο Καρύστου να παραμείνει αρωγός και να ενισχύει με κάθε δυνατό τρόπο τις κοινωνικές δομές της περιοχής.
Αξίζει να αναφερθεί ότι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείο Καρύστου επισκέπτεται και εξετάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα τους φιλοξενούμενους του Γηροκομείου και τους παρέχει διαρκή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
  Ο Διοικητής                                           Γ.Ν.- Κ.Υ. Καρύστου

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Γ. ΜΙΧΑΣ

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Από 10-15 Γενάρη 2017 ο Δήμος Καρύστου στην Ολλανδία

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ “ ΟΥΤΡΕΧΤΗ - Ολλανδίας 10-15/1/2017
Ο Δήμος Καρύστου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και την Ένωση Ξενοδόχων Ευβοίας
ανακοινώνει, ότι θα συμμετάσχει με αντιπροσωπεία στο τουριστικό περίπτερο στα πλαίσια της διεθνούς τουριστικής έκθεσης
VACANTIEBEURS 2017 στην ΟΥΤΡΕΧΤΗ - Ολλανδίας
10-15/1/2017.
Η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής αποσκοπεί στην εξωστρέφεια των προσπαθειών μας, στην παρουσίαση και προώθηση του τουριστικού προϊόντος της ευρύτερης περιοχής της νότιας Καρυστίας, και στην αναζήτηση διεύρυνσης της εποχικότητας των τουριστών που μας επισκέπτονται.
Όσοι από τους επαγγελματίες τουρισμού του Δήμου Καρύστου δεν μπορέσουν να παρευρεθούν στην έκθεση, μπορούν να προσκομίσουν τα διαφημιστικά τους έντυπα και ότι άλλο διαθέτουν στα γραφεία του Δήμου Καρύστου μέχρι την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016.
Όσες επιχειρήσεις επιθυμούν να συμμετάσχουν με εκπρόσωπό τους, παρακαλούμε μέχρι 22/12/2016 να μας αποστείλουν το ονοματεπώνυμο του εκπροσώπου
(με mail ή FAX) προκειμένου να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες κάρτες εισόδου στην έκθεση.
Υπεύθυνη για την έκθεση είναι η υπάλληλος κα Μαριάννα Λιάσκου Τηλ. 2221353591

Στείλτε τα στοιχεία σας στο E-mail; www.liaskou.m@naevias.gr 

Βραβεύτηκε το δημοτικό σχολείο της Μακρυκάπας για το πρόγραμμα ανακύκλωσης


Πηγή: http://www.eviawelle.gr/
Το Σαββατο 10 Δεκεμβρη ηταν μια ξεχωριστη μερα για το Δημοτικό σχολειο της Μακρυκάπας γιατι βραβευτηκε αναμεσα σε 80 πανελλαδικως και σε μονο 4 στην Ευβοια για το προγραμμα ανακυκλωσης.. Τα 3 προηγουμενα χρονια ακολουθει το πλανο για την προστασια της φυσης με ωραιες καθημερινες συνηθειες
Η βραβευση εγινε απο την ελληνικη εταιρεια προστασιας της φυσης, με την επιδωση της πρασινης σημαιας, στην Αθηνα στο μουσειο Μπενακη.

Επειδη απο ολους εμας εξαρταται η φυση, ειναι ευχης εργον να βοηθησουμε στη διασωση της!!

Πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων του Δήμου Σκύρου


Ο Δήμος Σκύρου ενημερώνει τους στρατεύσιμους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σας γνωρίζουμε, ότι σύμφωνα με τα σχετικά έγραφα α) ΤΑΔΚ1342/2016 14-12-2016 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών β)Άρθρο 10Ν. 3421/2005 (ΦΕΚ 302 Α’ ) και γ) Φ.429.1/47/354987/Σ. 2252/09-12-2013 ΚΥΑ (ΦΕΚ Β’ 3176/13-12-2013, οι στρατεύσιμοι της κλάσεως 2020 (γεννημένοι το έτος 1999), είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν Δελτίο Απογραφής (ΔΑ) κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους 2017 (02 Ιανουαρίου έως και 31 Μαρτίου) στην πλησιέστερη στον τόπο κατοικίας τους Στρατολογική Υπηρεσία , στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) ανεξάρτητα με τη Δημοτική Ενότητα εγγραφής τους στα Μητρώα Αρρένων ή στις αρμόδιες Προξενικές Αρχές.
Κατά την προσέλευσή τους, θα πρέπει να προσκομίσουν απαραίτητα, πρωτότυπα ή ευκρινή φωτοαντίγραφα των παρακάτω δικαιολογητικών:
1. Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή Ελληνικού Διαβατηρίου
2. Βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ η οποία εκδίδεται από την αρμόδια ΔΟΥ
3. Βεβαίωσης ΑΜΚΑ η οποία εκδίδεται από το δικτυακό τόπο www.amka.gr, καθόσον η αναγραφή των ανωτέρω στοιχείων (ΑΔΤ-ΑΦΜ-ΑΜΚΑ) στο Δελτίο Απογραφής είναι υποχρεωτική.
Οι διαμένοντες στο εξωτερικό θα απογραφούν στις αρμόδιες Προξενικές Αρχές μέσω του δικτυακού τόπου www.stratologia.gr, υποχρεούμενοι να προσκομίσουν, εφόσον δε διαθέτουν κάποιο από τα αναφερόμενα στην ανωτέρω παράγραφο δικαιολογητικά, επίσημα ξενόγλωσσα έγγραφα απόδειξης της ταυτοπροσωπίας τους.

Εκ του Δήμου

Ανάβει το απόγευμα το Χριστουγεννιάτικο Δένδρο στο Γυμνό


Με επιτυχία έγινε χθες το Συλλαλητήριο για το Κέντρο Υγείας Αλιβερίου

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
(ΚΛΑΔΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ – ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΝΟΤ. ΕΥΒΟΙΑΣ - ΣΥΝ/ΧΩΝ  ΝΟΤ. ΕΥΒΟΙΑΣ - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΥΜΗΣ - ΟΓΕ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΛΙΒΕΡΙ 17-12-2016


Με επιτυχία και μεγάλη προσέλευση εργαζομένων πραγματοποιήθηκε σήμερα, Σάββατο 17-12 το προειδοποιητικό συλλαλητήριο των 30 σωματείων, συλλόγων και φορέων της περιοχής που καλύπτει το Κέντρο Υγείας του Αλιβερίου.
Στη συγκέντρωση απηύθυναν χαιρετισμό οι.
NTINAKH ΣOYΛA ΠPOEΔPOΣ TΩN EPΓAZOMENΩN ΣTO K.Y.AΛIBΕPIOY.
AΓΓEΛATOΣ ΓIANNHΣ ΓENIKOΣ ΣYMBOYΛOΣ THΣ ΠOEΔHN.
BOTΣH KOΛΛIA ΣOΦIA ΠPOEΔPOΣ TOY EMΠOPIKOY ΣYΛΛOΓOY AΛIBEPIOY.
XAPMΠANTIΔHΣ XPHΣTOΣ ΠPOEΔPOΣ TOY ΣΩMATEIOY OIKOΔOMΩN .
ΓΛAPOΣ ΣΩTHPHΣ ΠPOEΔPOΣ TOY ΣΩMATEIOY AΓET.
Την κεντρική ομιλία έκανε ο KEKHΣ BAΓΓEΛHΣ ΠPOEΔPOΣ TOY ΣΩMATEIOY ΣYNTAΞIOYXΩN NOTIAΣ EYBOIAΣ.
Μετά την συγκέντρωση ακολούθησε δυναμική πορεία στους δρόμους του ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
Τα συνθήματα
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΥΓΕΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ
ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΦΑΡΜΑΚΟ ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΡΑΔΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΕΙΑ
Αντιλάλησαν στους δρόμους του ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ.

Σε σύσκεψη των σωματείων, συλλόγων και φορέων που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα θα αποφασιστεί η μορφή της παραπέρα κλιμάκωσης του αγώνα.

Χαϊνάς: Για την αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού για την Διαχείριση των Απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ)


Στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο (14-12-2016) συζητήσαμε το θέμα της αναθεώρησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης των Απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ) για την Στερεά Ελλάδα, όπου καταθέσαμε τις εξής προτάσεις.
1.            Στο θέμα του σχεδιασμού της περιφερειακής διαχείρισης των απορριμμάτων υπάρχει ένα θεσμικό κενό, αφού ο νομοθέτης ορίζει ως υπεύθυνο φορέα για την σύνταξη του, τον φορέα που έχουν συγκροτήσει οι Δήμοι της Περιφέρειας (ΦοΔΣΑ) και σε περίπτωση αδυναμίας του, τότε υπεύθυνο για την σύνταξή του ορίζει το Περιφερειακό Συμβούλιο. Το θεσμικό αυτό κενό λειτούργησε αρνητικά στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας,  αφού είναι γνωστή η περιπέτεια του ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας, με τα προβλήματα νομιμοποίησης και αμφισβήτησης του ακόμη και από την πολιτεία, χωρίς να δοθεί ακόμη λύση. Επιπροσθέτως υπάρχει και ένας άλλος μικρός φοράς διαχείρισης στον Δήμο Λιβαδειάς, που περιέπλεκε περαιτέρω το πρόβλημα δημιουργώντας σημαντικές καθυστερήσεις, που όξυναν το πρόβλημα. Έτσι την τελευταία στιγμή, αφού σύμφωνα με το νόμο πρέπει μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2016, ο περιφερειακός σχεδιασμός (ΠΕΣΔΑ) να έχει εγκριθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο και να έχει κατατεθεί στην αρμόδια αρχή. Γεγονός που δυσκόλεψε σημαντικά να γίνει μια ολοκληρωμένη και αποτελεσματική διαβούλευση στην Περιφέρεια, με συμμέτοχους τους Δήμους και τις τοπικές κοινωνίες, με ευθύνες και της Περιφέρειας, αφού όλο το προηγούμενο διάστημα ουσιαστικά, περιορίσθηκε στην ανάθεση της κατάρτισης του ΠΕΣΔΑ στην μελετητική εταιρία. Απαιτείται στην νέα αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της αυτοδιοίκησης που θα γίνει το επόμενο διάστημα, να καθορισθεί η αποκλειστική ευθύνης της κατάρτισης του ΠΕΣΔΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ώστε να αποφεύγονται οι συγχύσεις για τις αρμοδιότητες και οι καθυστερήσεις.