Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Επιτυχής εκδήλωση της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ευβοίας για την Παιδεία

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του Παλαιού Δημαρχείου (Αβάντων 50) από την Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Χανίων σε συνεργασία με τον Τομέα Παιδείας με ομιλητή τον Γραμματέα του Τομέα και πρώην υφυπουργό Άγγελο Τόλκα.
Την εκδήλωση συντόνιζε ο γραμματέας της Ν.Ε. Εύβοιας Χαράλαμπος Καραβάς ο οποίος κατά την εισήγηση του τόνισε « Ο Τομέας Παιδείας του ΠΑΣΟΚ εγκαινιάζει το διάλογο με την κοινωνία για την Παιδεία και διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα, με τίτλο «Επενδύουμε στη γνώση – Επανασχεδιάζουμε τη χώρα». Από τη μια άκρη της Εύβοιας ως την άλλη, βγαίνουμε ξανά μπροστά! Μέσα από αυτή την πορεία, ξανασυναντιόμαστε. Είναι αλήθεια: στη διάρκεια των χρόνων της κρίσης, απομακρυνθήκαμε από τους ανθρώπους που στηρίξαμε και μας στήριξαν. Δεν καταφέραμε να τους πείσουμε για τις προθέσεις μας και τις επιλογές μας. Μπροστά στα αδυσώπητα διλήμματα για τη χώρα, υποχώρησε η ίδια η κοινωνική διάσταση της πολιτικής μας.
Ο Άγγελος Τόλκας Γραμματέας του τομεα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ τόνισε : « Η Παιδεία είναι το αντίδοτο στην κρίση, είναι ο αναπτυξιακός πυλώνας που οικοδομεί γνώσεις και διαμορφώνει αξίες για το μέλλον.
Ως ΠΑΣΟΚ βρισκόμαστε δίπλα στους μαθητές , τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, με αγωνία και ειλικρινές ενδιαφέρον.
Η Παιδεία οφείλει να είναι χώρος σύγκλισης, συνεργασίας και συμφωνίας ευρύτερων πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων.
Όχι, όμως, εις βάρος της ποιότητας των παρεχόμενων σπουδών, με τη λογική της ήσσονος προσπάθειας και της εξομοίωσης προς τα κάτω. Όχι με τη μείωση ωρών διδασκαλίας, την κατάργηση γνωστικών αντικειμένων, τη λογική των ‘’δευτερευόντων μαθημάτων’’. Με αυτές τις λογικές και τακτικές δε μπορούμε να συμφωνήσουμε.
Η Παιδεία χρησιμεύει συχνά ως πεδίο επικοινωνιακής πολιτικής και πολιτικού αντιπερισπασμού για την κυβέρνηση , στην προσπάθειά της να ξεφύγει από την ασφυκτική οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα. Αυτό πρέπει να σταματήσει.
To ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο με το προγραμματικό πλαίσιο ,το οποίο έχει θέσει σε διαρκή διάλογο με την κοινωνία και τους θεσμικούς εκπαιδευτικούς φορείς να προσέλθει υπεύθυνα και δημιουργικά κάθε θεσμικού οργάνου .

Σαν Νομαρχιακά Επιτροπή αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστίσουμε θερμά όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους και υποσχόμαστε να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυνατά να βγαίνουμε ΞΑΝΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΕΥΒΟΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου