Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑΝΝΗ ΠΙΛΑΤΗ

Ευχές του Δημοτικού Συμβούλου, του Δήμου Κύμης- Αλιβερίου,  Γιάννη Πιλάτη.

Εύχομαι υγεία, πρόοδο, ομόνοια και ευτυχισμένο το 2015.

Γιάννης Πιλάτης
Γενικός Διευθυντής Οικονομικών
Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών

Γεώργιος Γεννηματάς

ΕΥΧΕΣ ΙΣΙΔΩΡΟΥ ΠΑΠΑΛΥΜΠΕΡΗ

Καλά Χριστούγεννα σε όλους, να χαίρεστε τις οικογένειες σας και τους ανθρώπους που αγαπάτε.
Και πάνω απ` όλα… η ζωή θέλει χαρά και χιούμορ. 
  

Ισίδωρος Δ. Παπαλυμπέρης

ΕΥΧΕΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΘΩΜΑ


Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

«ΚΑΛΕΣΜΑ, ΓΙΑ ΚΟΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ, ΕΚΑΝΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΡΑΒΙΟΛΟΣ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πρόταση, για κοινό δημοτικό συμβούλιο στα Στύρα, έκανε ο Δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος, μεταξύ των Δήμων Καρύστου και Κύμης – Αλιβερίου με κύριο θέμα την αντιμετώπιση της διαχείρισης των απορριμμάτων αλλά και άλλων θεμάτων που μπορούν να αντιμετωπίσουν οι όμοροι Δήμοι από κοινού. 

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναβλήθηκε το θέμα της ημερήσιας διάταξης για την μετατροπή του Περιφερειακού ΦΟΣΔΑ ούτως ώστε να υπάρξει πλήρη ενημέρωση. 
Ο Δήμαρχος Λευτέρης Ραβιόλος, πρότεινε το από κοινού Δημοτικό Συμβούλιο να πραγματοποιηθεί στις αρχές του Νέου Έτους καθώς και να προγραμματιστεί μετέπειτα συνάντηση των Δημάρχων του Νομού  ούτως ώστε να υπάρξει λύση του ζητήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Η πρόταση έγινε ομόφωνα δεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο Καρύστου.

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρίτη, 23-12-2014

Από τις 30 Οκτωβρίου 2014 η παράταξη μας κατέθεσε αίτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο για την μείωση της τιμής του νερού και την υλοποίηση της απόφασης του ΔΣ για προστασία των ευπαθών ομάδων.
Με χαρά διαπιστώσαμε στο χθεσινό ΔΣ ότι η διοίκηση του Δήμου ανταποκρίθηκε στο αίτημα μας το οποίο είναι ταυτόχρονα και αίτημα όλης της κοινωνίας.
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης ταχθήκαμε υπέρ της μείωσης του κόστους ύδρευσης και το σώμα υιοθέτησε συγκεκριμένες προτάσεις μας για περεταίρω μειώσεις στα τιμολόγια των μικρών επαγγελματιών.

Η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει ότι η άσκηση σοβαρής και υπεύθυνης αντιπολίτευσης από την μεριά μας λειτουργεί προς όφελος όλων των δημοτών. 

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΔΣΑ(ΦΟΡΈΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ)


ΑΝΑΤΡΟΠΗ-ΝΕΑ ΑΡΧΗ
 Κατ’ αρχήν να σημειώσουμε ότι η οικονομική και η οικολογική κρίση συνδέονται και αλληλοτροφοδοτούνται. Η ληστρική εκμετάλλευση κοινωνίας και φύσης, που επιβάλλει ο καπιταλισμός, εντείνεται σε συνθήκες κρίσης, με την όξυνση των ανταγωνισμών και την επιβολή ακραίου νεοφιλελευθερισμού. Ενώ, ταυτόχρονα η περιβαλλοντική υποβάθμιση ναρκοθετεί τις μελλοντικές συνθήκες παραγωγής και σωρεύει τεράστιο κοινωνικό και περιβαλλοντικό κόστος.
      Παρατηρούμε πως η ιδιωτικοποίηση βασικών κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών που ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια επιταχύνεται με τους εφαρμοστικούς νόμους και οδηγεί όχι μόνο σε μια δραματική κλιμάκωση της περιβαλλοντικής καταστροφής αλλά και στην απώλεια δημόσιας περιουσίας και φυσικών πόρων για την επιβίωση και την παραγωγή.
     Ειδικότερα οι πολιτικές και τα σχέδια διαχείρισης στερεών αποβλήτων εξυπηρέτησαν την εκμετάλλευση των κοινοτικών κονδυλίων προς όφελος εργολαβικών συμφερόντων και την εκχώρηση των δημοσίων υποδομών και πόρων στα επιχειρηματικά συμφέροντα.
•             Σήμερα οι σχεδιασμοί αποσκοπούν στην εγκατάσταση μονάδων μεγάλης κλίμακας με σκοπό την παραγωγή ενέργειας, ανοίγοντας δρόμο στην καύση.
•             Η επιλογή αυτή αποκλείει σε βάθος εικοσιπενταετίας την ουσιαστική, με ήπιες τεχνολογίες διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση χρήσιμων υλικών περιλαμβανομένων και των οργανικών και συντηρεί την επιμόλυνση των οικιακών με επικίνδυνα απόβλητα.
•             Πρόκειται για μεθόδευση που όχι μόνο θα επιφέρει αδικαιολόγητη περιβαλλοντική επιβάρυνση αλλά ταυτόχρονα θα απομυζήσει τεράστια κεφάλαια για την εγκατάσταση και θα επαυξήσει υπέρμετρα το κόστος διαχείρισης.
•             Με αυτόν τον τρόπο, ο θεσμικός και κοινωνικός ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ακυρώνεται, μετατρέπεται σε εργαλείο εφαρμογής της μνημονιακής πολιτικής και εισπρακτικό μηχανισμό στην υπηρεσία επιχειρηματικών συμφερόντων, που ετοιμάζονται να λεηλατήσουν το δημόσιο πλούτο και τα λαϊκά εισοδήματα και με τη διαχείριση των απορριμμάτων, εκτοξεύοντας στα ύψη τα δημοτικά τέλη.
Σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, η διαφύλαξη του περιβαλλοντικού πλούτου και των φυσικών πόρων, σε συνδυασμό με την ορθολογική διαχείριση τους και με κύριο άξονα τον αναντικατάστατο ρόλο του Δημόσιου Τομέα, μπορεί να είναι ο βασικότερος παράγοντας για αναπτυξιακά μέτρα και να αποτελεί την ραχοκοκαλιά μιας βιώσιμης ανάπτυξης και το πλαίσιο αναφοράς μιας ανθρωποκεντρικής οικονομίας.
•  Απορρίπτουμε τις μέχρι τώρα πολιτικές πρακτικές και προτείνουμε πολιτική διαχείρισης στερεών αποβλήτων που στηρίζεται στην πρόληψη και στην ελαχιστοποίηση της παραγωγής αποβλήτων προς επεξεργασία και τελική διάθεση
•  Προτείνουμε ένα μοντέλο διαχείρισης σύγχρονο και φιλικό στο περιβάλλον, με άξονες προτεραιότητας την αποκέντρωση των δραστηριοτήτων, τη μικρή κλίμακα, την ενθάρρυνση της κοινωνικής συμμετοχής, την αξιοποίηση του εγχώριου παραγωγικού δυναμικού.

Η ΘΡΑΣΥΤΑΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΑ ΣΤΥΡΑ "ΕΦΑΓΕ" ΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΥΒΟΙΑΣ

Αναδημοσίευση από EVIAZOOM
Παρελθόν από την Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας αποτελεί από το βράδυ της Δευτέρας, ο Λάμπρος Χουλιαράς, ο οποίος απομακρύνθηκε με απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ και θα μετακινηθεί στην Δυτική Αττική μέχρι να ολοκληρωθεί η ένορκη διοικητική εξέταση που διατάχθηκε για το νέο "χτύπημα" των αδίστακτων ληστών με το σίδερο στα Νέα Στύρα - Σκέφτεται να παραιτηθεί ο Λάμπρος Χουλιαράς για λόγους ευθιξίας
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ EVIAZOOM

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΧΑΪΚΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΥΜΗΣ

Ο επίκαιρος Βουλευτής των ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης είχε υποβάλλει ερώτηση στην Φώφη Γεννηματά για την Ηλεκτρομηχανική Κύμης. Η Υπουργός απάντησε με το έγγραφο που δημοσιεύουμε. Το πρώτο αυθόρμητο σχόλιο για την αναφορά της στην προοπτική του εργοστασίου  είναι "πάρτο αβγό και κούρευτο"


ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΟΘΗΤΑΚΗΣ: ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΑΥΛΩΝΑΡΙ

Καληνύχτα Αυλωνάρι
Η εκκωφαντική σιωπή, ιδιαίτερα των λαλίστατων bloggers, στην καταγγελία του τοπικού συμβούλου Αυλωναρίου Γεωργίου Θεοδώρου για την τριπλή υποβάθμιση του Αυλωναρίου, προφανώς δεν είναι τυχαία, αν αναλογιστεί κανείς ότι
1) ο αντιδήμαρχος Αυλώνος Ιωάννης Κούκης είναι αυτός που εισηγήθηκε (!!!!) (και μάλιστα παρά την πλήρη ενημέρωση και την υπόσχεση που μου έδωσε προηγούμενα) την συγχώνευση του υποθηκοφυλακείου Αυλωναρίου στο Αλιβέρι, ανατρέποντας έτσι προηγούμενη αντίθετη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία το Αλιβέρι έπρεπε να συγχωνευθεί στο Αυλωνάρι και
2) η πλειοψηφία του τοπικού συμβουλίου Αυλωναρίου (Βασίλης Μαυρομάτης και Σοφία Σταμούλη) δέκα μέρες τώρα δεν έχει δημοσιοποιήσει την απόφαση διαμαρτυρίας που έλαβε για το θέμα αυτό το τοπικό συμβούλιο.
Εύχομαι η δήλωση αυτή να ενεργοποιήσει τις αντιστάσεις του χωριού μας και να αποτελέσει την αφετηρία ενός μεθοδικού αγώνα για την διατήρηση του υποθηκοφυλακείου Αυλωναρίου, ενόψει μάλιστα και της αναμενόμενης συνταξιοδότησης της υποθηκοφύλακα Κύμης που δημιουργεί ευνοϊκά δεδομένα για ένα υποθηκοφυλακείο στο Δήμο Κύμης - Αλιβερίου, στο Αυλωνάρι.


Άγγελος Ποθητάκης
Δημοτικός Σύμβουλος

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!! ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ Ο ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Μετά από διετή και πλέον ταλαιπωρία ο κεντρικός δρόμος του Αλιβερίου δόθηκε χθες βράδυ στην κυκλοφορία έχοντας ολοκληρωθεί τα έργα με την ασφαλτόστρωση. Τουλάχιστον τα φετινά Χριστούγεννα και γενικώς η εορταστική περίοδος θα είναι καλύτερη για τους επαγγελματίες του κεντρικού δρόμου. Ασφαλώς παραμένει η ακαταστασία της κυκλοφοριακής μελέτης η οποία χρειάζεται επανεξέταση αλλάζοντας την κατεύθυνση στον κεντρικό δρόμο, βγάζοντας έξω από το κέντρο τα αυτοκίνητα που κινούνται από Χαλκίδα προς Κύμη και τα οποία σπανίως θα σταματήσουν  στην αγορά του Αλιβερίου και βάζοντας στον κεντρικό δρόμο εκείνα που κατευθύνονται από Αλιβέρι προς Χαλκίδα διότι έτσι εξυπηρετούνται καλύτερα οι κάτοικοι της περιοχής στην πρόσβασή τους στην αγορά του Αλιβερίου

ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕΛΩΝ ΕΠΑΜ-ΣΧΕΔΙΟΥ Β΄-ΔΡΑΧΜΗΣ: ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΑΠΟ ΧΡΕΟΣ-ΧΡΕΗ, ΕΥΡΩ, Ε.Ε.Ενωτικές πολιτικές πρωτοβουλίες- για την δημιουργία ενός δημοκρατικού, πατριωτικού πόλου, προς την εθνική και κοινωνική απελευθέρωση
Κατσούλης Σταύρος - μέλος πολιτικής γραμματείας ΕΠΑΜ
Παπουλής Κώστας -μέλος γραμματείας ΣΧΕΔΙΟΥ Β
Στάλιας Σπύρος     -μέλος γραμματείας Δραχμής
Η διαδικασία της Ευρωπαϊκής «ενοποίησης», στην πραγματικότητα της «υπερπαγκοσμοιοποίησης», που λαμβάνει χώρα στην Ε.Ε., με σκληρό της πυρήνα την ζώνη του ευρώ, έχει αποδείξει μέχρι στιγμής, τα εξής :
Πρώτον: Η Ε.Ε. σε πολιτικό επίπεδο, αναδεικνύεται σε κατεξοχήν ολοκληρωτικό μόρφωμα. Μέσω της επερχόμενης ομοσπονδιοποίησης καταργείται κάθε έννοια δημοκρατίας, λαϊκής και εθνικής κυριαρχίας. Οι λαοί που με τους αγώνες τους, μπορούσαν να επηρεάσουν τα εθνικά τους κοινοβούλια, να ανατρέψουν πολιτικές και κυβερνήσεις, σήμερα βρίσκονται με την πλάτη στο τοίχο, θεατές της ίδιας τους της ζωής. Η φωνή τους «δεν ακούγεται»   από την ελεγχόμενη (από τις πολυεθνικές, το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο, την Γερμανία) διορισμένη γραφειοκρατία των Βρυξελών. Το πεδίο της Ε.Ε., πολύ περισσότερο της ζώνης του ευρώ, αποτελεί αρνητικό πεδίο πάλης για τους λαούς και ευνοϊκό για το μεγάλο κεφάλαιο και τα ισχυρά κράτη. Η διάλυση της Ε.Ε., η επιστροφή των αγώνων για δημοκρατία και κοινωνικά δικαιώματα, σε εθνικό επίπεδο, θα ανατρέψει τον σημερινό συσχετισμό. Η ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας, αποτελεί μονόδρομο για τις ζωντανές λαϊκές δυνάμεις, κύρια σε περιφερειακές χώρες όπως η πατρίδα μας. Θα αποτελέσει το κύκνειο άσμα της γερμανόδουλης, παρασιτικής οικονομικής και πολιτικής ελίτ που για να έχει τις «πλάτες» του ξένου παράγοντα, απέναντι   στον ελληνικό λαό, παρέδωσε την πατρίδα, άνευ όρων.
Δεύτερον: Η Ε.Ε. σε οικονομικό επίπεδο, και ιδιαίτερα ο σκληρός πυρήνας της, η ζώνη του ευρώ, ως μια ένωση άνισων και ανομοιογενών οικονομιών (Βορρά-Νότου), χωρίς σχεδιασμό και διορθωτικούς μηχανισμούς (που θα απαιτούσαν τεράστιες μεταβιβάσεις πόρων από τον Βορρά προς το Νότο), και απαγορεύοντας την εθνική «ενίσχυση», «δουλεύει» για τους ισχυρούς, για αυτούς που έχουν απόλυτο πλεονέκτημα ανταγωνισμού σε ανοικτά σύνορα (για το εμπόριο, το κεφάλαιο κλπ) και ελεύθερη διεθνή αγορά, διαμορφώνοντας κέντρο και εξαρτημένη-περιφέρεια. Η Ελλάδα με την συμμετοχή της στην ΕΟΚ και στην Ε.Ε., δέχτηκε μεγάλο πλήγμα στην βιομηχανία της, ενώ αποδυναμώθηκε σημαντικά και ο πρωτογενής της τομέας. Από ότι απέδειξε η ζωή, η πατρίδα μας δεν μπορεί να αναπτυχθεί συνολικά, να ασκήσει οποιαδήποτε εμπορική και βιομηχανική πολιτική μέσα στα ευρωπαϊκά δεσμά. Η Ε.Ε., σε μια χώρα ναυτική, μας έκλεισε ακόμη και τα ναυπηγεία.
Τρίτον: Το ευρώ και η ΟΝΕ. Αν η είσοδος στην ΕΟΚ και στην Ε.Ε., επιβεβαίωσε την ιστορική αγόρευση στη βουλή του 1962, του Η. Ηλιού, για «τον λάκκο των λεόντων», η απόφαση για συμμετοχή στον σκληρό πυρήνα της, στην ζώνη του ευρώ, οδήγησε σε μια πραγματικά νέα Μικρασιατική καταστροφή (προς το παρόν οικονομικού μόνο τύπου). Η χώρα παρέδωσε εκτός από την εμπορική της πολιτική, την νομισματική, συναλλαγματική και τέλος την δημοσιονομική της πολιτική. Στερήθηκε έτσι κάθε εργαλείο για την ρύθμιση της οικονομίας της. Τα «χρυσά» χρόνια του ευρώ, η Ελλάδα, επικεφαλής μιας σειράς περιφερειακών χωρών, γνώρισε την προσωρινή και πλαστή ευμάρεια για την μεσαία τάξη, ενώ η οικονομία της στρεβλωνόταν όλο και περισσότερο, με την στροφή της σε μη-διεθνώς εμπορεύσιμα αγαθά και την δημιουργία τεράστιων εξωτερικών-εμπορικών ελλειμμάτων.
Η Ελλάδα βρέθηκε στη δεινή θέση να ανταγωνίζεται εντός της ΖΕ με πιο προηγμένες οικονομίες από αυτήν, ενώ εκτός της ΖΕ να χρησιμοποιεί το πιο σκληρό νόμισμα του κόσμου. Η δε νομισματική πολιτική της Ε.Κ.Τ. ασκήθηκε με βάση τον γερμανικό οικονομικό κύκλο και αντίθετα με τις ελληνικές ανάγκες, οδηγώντας και εδώ (όπως και στην Ισπανία), σε φούσκα ακινήτων και σε τραπεζική κατάρρευση που φορτώθηκε στο δημόσιο χρέος, δηλαδή στο λαό.

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΗ ΤΡΙΠΛΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ


Αισθάνομαι την ανάγκη να διαμαρτυρηθώ έντονα για   την απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου να υποστηριχτεί η συγχώνευση του υποθηκοφυλακείου Αυλωναρίου στο υποθηκοφυλακείο Αλιβερίου.
Η απόφαση αυτή ελήφθη χωρίς προηγούμενη ενημέρωση της Τοπικής Κοινότητας Αυλωναρίου, όπως θα έπρεπε, αφού το Αυλωνάρι και οι όμορες κοινότητες  θίγονται άμεσα, δεδομένου ότι το υποθηκοφυλακείο είναι η τελευταία, εκτός των σχολείων, δημόσια υπηρεσία που του απέμεινε.
Μάλιστα, δεδομένης της χηρείας του υποθηκοφυλακείου Αλιβερίου και της, στις προσεχείς ημέρες, συνταξιοδότησης  της υποθηκοφύλακα  Κύμης, το υποθηκοφυλάκειο Αυλωναρίου εξυπηρετεί ολόκληρη την περιφέρεια του Δήμου. Είναι προς το συμφέρον όλων των δημοτών, η δημιουργία ενός υποθηκοφυλακείου στο Αυλωνάρι, που μάλιστα έχει και πρόσφορο οίκημα στέγασης, το κατάστημα του καταργηθέντος Ειρηνοδικείου Αυλωναρίου.
Παράλληλα δρομολογείται η απαξίωση του ταχυδρομικού γραφείου στο Αυλωνάρι αφού ο ένας από τους δύο υπαλλήλους που εργάζονται σε αυτό μετατίθεται στο Αλιβέρι. Αυτό θα έχει ως συνέπεια το ταχυδρομικό γραφείο στο Αυλωνάρι που λειτουργεί και σαν υποκατάστημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, να μη λειτουργεί αφού ο άλλος υπάλληλος θα είναι αναγκασμένος να βρίσκεται εκτός γραφείου τις περισσότερες ώρες για τη διανομή γραμμάτων. Άρα κάποια στιγμή που δεν τη βλέπω και πολύ μακριά, η Eurobank στην οποία ανήκει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα κλείσει το υποκατάστημα στο Αυλωνάρι εφόσον θα φαίνεται ότι δεν θα έχει έσοδα.
Τέλος πρέπει να επισημάνω ότι τους τελευταίους μήνες επιχειρείται απαξίωση του  ΚΕΠ στο Αυλωνάρι αφού από τις υπηρεσίες του Δήμου στο Αλιβέρι απαιτούν ένας υπάλληλος του ΚΕΠ στο Αυλωνάρι να μεταβαίνει στο Αλιβέρι για να καλύπτει τις ανάγκες του ΚΕΠ Αλιβερίου. Ας σημειωθεί ότι η σημερινή δημοτική αρχή είναι αυτή που έδειξε το δρόμο της απόλυσης σε έναν από τους   υπαλλήλους του ΚΕΠ Αλιβερίου με αποτέλεσμα αυτό σήμερα να υπολειτουργεί.
Πριν ένα περίπου χρόνο είδαμε να καταργείται αναιτιολόγητα το ειρηνοδικείο Αυλωναρίου. Ελπίζω η υποβάθμιση της περιοχής μας να μη συνεχιστεί.  Η οικονομική κρίση δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για τη συγκέντρωση όλων των υπηρεσιών στο Αλιβέρι και τη συνακόλουθη ταλαιπωρία όλων των υπόλοιπων δημοτών.
Για του λόγους αυτούς καλώ
·         Τον αντιδήμαρχο της δημοτικής ενότητας Αυλώνος
·         Τα τοπικά συμβούλια της περιοχής
να συντονίσουμε τις ενέργειες μας για την αποτροπή των παραπάνω δυσμενών εξελίξεων. Σχετικό έγγραφο έχω υποβάλει στον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Αυλωναρίου. 

Γιώργος Θεοδώρου
τοπικός  σύμβουλος Αυλωναρίου