Σάββατο 18 Αυγούστου 2018

Θα εξηγήσει κάποιος γιατί στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου παράγονται τόσα πολλά σκουπίδια;




Προγραμματική σύμβαση με τον ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας υπογράφει ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου για την μεταφορά των απορριμμάτων στους ΧΥΤΑ Χαλκίδας και Θήβας. Όπως αναφέρεται στο άρθρο 4 της Σύμβασης  «Η δαπάνη για την υλοποίηση της Παροχής υποστηρικτικών υπηρεσιών από τον Περιφερειακό ΦοΔΣΑ στο Δήμο Κύμης - Αλιβερίου ορίζεται σε: Διακόσιες πενήντα μία χιλιάδες εκατό ευρώ (251.100,00€), πλέον του αναλογούντος ΦΠΑ, που αφορά τον προϋπολογισμό κόστους των ανωτέρω περιγραφόμενων υπηρεσιών, και συγκεκριμένα τον προϋπολογισμό της υπηρεσίας μεταφοράς των απορριμμάτων (απασχόληση προσωπικού) αλλά και του κόστους καυσίμων,
συντήρησης, ανταλλακτικών των οχημάτων και μηχανημάτων έργου που θα χρησιμοποιηθούν για την παροχή της ανωτέρω υπηρεσίας για εκτιμώμενη ποσότητα 18.000 τόνους ετησίως και θα καταβληθεί από τον Δήμο Κύμης - Αλιβερίου στο Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας Α.Ε σε τέσσερις ισόποσες τριμηνιαίες δόσεις.»
Εάν η ποσότητα μειωθεί τότε θα προσαρμοστεί και η αμοιβή του ΦΟΔΣΑ. Το ζητούμενο όμως είναι να μειωθεί και μάλιστα δραστικά. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει ο ΦΟΔΣΑ το 2017 στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου κάθε κάτοικος παρήγαγε 810 κιλά αστικά απορρίμματα και συνολικά ο Δήμος παρήγαγε 23.036.130 κιλά δηλαδή 23.000 τόνους. Με τα δεδομένα του πρώτου εξαμήνου ο στόχος των 18.000 τόνων μπορεί να πιαστεί αλλά και πάλι ο κάτοικος του Δήμου Κύμης Αλιβερίου θα παράγει 632 κιλά ανά κάτοικο όταν ο Χαλκιδέος παράγει 383 κιλά και ο Λαμιώτης 340 κιλά.
Το θέμα της υποτιθέμενης ποσότητας των απορριμμάτων στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου είναι μείζον αλλά κανείς δεν ασχολείται σοβαρά με αυτό. Κανείς και κυρίως ο Δήμος δεν εξηγεί γιατί αναλογεί ανά κάτοικο σχεδόν διπλάσια ποσότητα αστικών σκουπιδιών σε σχέση με την υπόλοιπη Στερεά Ελλάδα. Ποιος ζυγίζει τα σκουπίδια κατά την είσοδο στους ΧΥΤΑ; Πόσο επιβαρύνει η υποτιθέμενη ποσότητα το κόστος μεταφοράς που πληρώνουν τελικά οι δημότες;
Εάν η ποσότητα δεν είναι πλασματική τότε κάποιος πρέπει να εξηγήσει το φαινόμενο της παραγωγής τόσο μεγάλης ποσότητας σκουπιδιών ανά κάτοικο. Εάν το 2018 μειωθεί η ποσότητα όπως φαίνεται κατά 30% περίπου κάποιος πρέπει να εξηγήσει σε τι οφείλεται αυτή η δραστική μείωση. Πάντως δεν αυξήθηκε η ανακύκλωση  για την οποία επίσης δεν φαίνεται να είναι το μεγάλο ατού αυτού του Δήμου.
Επειδή τις επόμενες ημέρες οι υποψήφιοι Δήμαρχοι θα φυτρώνουν σαν μανιτάρια καλό είναι να ψάξουν και να μας πουν τι τρέχει με τα σκουπίδια στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου.

Ανακοίνωση του Δήμου Κύμης Αλιβερίου για τα πεπραγμένα του στην Πολιτική Προστασία


ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ –ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                      
        ΑΛΙΒΕΡΙ 17-8-2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Προς  ενημέρωση των πολιτών του Δήμου για τα πεπραγμένα και τις δράσεις της Πολιτικής Προστασίας με αφορμή το θλιβερό περιστατικό της Ανατολικής Αττικής στο οποίο θρηνήσαμε δεκάδες θύματα.
Κατ’ αρχήν να αναφέρουμε πως την ευθύνη της κατάσβεσης και όλης της επιχείρησης σε κάθε περιστατικό πυρκαγιάς την έχει η Πυροσβεστική Υπηρεσία η οποία και συντονίζει το όλο έργο. Η Πολιτική  Προστασία του Δήμου δρα επικουρικά στην Π.Υ. και υπό την καθοδήγηση αυτής.
Η ευθύνη της Πολιτικής Προστασίας είναι να ενημερώνει τους πολιτες,να εκπονεί ολοκληρωμένα σχέδια αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκων,να συντονίζει εθελοντες και άλλες οργανωσεις για την πρόληψη επικίνδυνων καταστάσεων (πυρκαγιές, πλημμύρες κτλ),να συνδράμει σε δράσεις καθαρισμών σε δύσκολα σημεία, να υποστηρίζει την Π.Υ με διάφορα μηχανήματα έργου ώστε να διευκολύνει το έργο της.
Η Πολιτική Προστασία από την αρχή της θητείας αυτής της Δημοτικής Αρχής κινείται πάνω σε αυτά τα πλαίσια.
Έχει εκπονήσει ολοκληρωμένα σχέδια αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών για δασικές πυρκαγιές, για αντιπλημμυρική προστασία τα οποία κάθε χρόνο τα εμπλουτίζει  αναρτεί για διαβούλευση και τα επικαιροποίει.

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

Συνθήκες εργασίας και ελλιπής διοικητική μέριμνα για τους πυροσβέστες κατά την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στα Ψαχνά Ευβοίας »


       
ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
Της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας                        
 Αθήνα 16 Αυγούστου  2018
                                                             Προς: Κο Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος
                                                                              Ματθαιόπουλο Βασίλειο
                                                             Κοιν.: Κο Υπουργό Εσωτερικών Σκουρλέτη Παναγιώτη
                                                                        Κο Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας
                                                                              Ταφύλλη Ιωάννη
                                                                        Κο Περ/κο Δ/κτη Π.Υ. Στερεάς Ελλάδας
                                                                              Σπαή Νικόλαο
                                                                              Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. – Μέλη Ε.Υ.Π.Σ. Στερεάς Ελλάδας
                                                                              Πολιτικούς φορείς – ΜΜΕ

Θέμα: « Συνθήκες εργασίας και ελλιπής διοικητική μέριμνα για τους πυροσβέστες κατά την   κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στα Ψαχνά Ευβοίας »

Κύριε Αρχηγέ
Με αφορμή την εκδήλωση της μεγάλης καταστροφικής πυρκαγιάς στα Ψαχνά Εύβοιας, γίναμε αποδέκτες καταγγελιών από συναδέλφους που αντιμετώπισαν προβλήματα κατά την εκτέλεση του δύσκολου πυροσβεστικού έργου τους.
Η διοικητική μέριμνα προς το προσωπικό ήταν ανεπαρκής, τουλάχιστον για έναν σημαντικό αριθμό συναδέλφων, με αρκετά προβλήματα στον τρόπο χορήγησής της γεγονός το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες, προβλημάτισε ιδιαίτερα και τομεάρχες Αξιωματικούς. Πιο συγκεκριμένα, το μεσημεριανό για δύο συνεχόμενες μέρες 13 & 14/8ου δόθηκε με μεγάλη καθυστέρηση στους εξουθενωμένους πυροσβέστες από την κατάσβεση και συγκεκριμένα στις 18:00. Η ομάδα πεζοπόρου της Περιφερειακής Διοίκησης Π.Υ. Κεντρικής Μακεδονίας, μετά από ένα ταξίδι έξι ωρών εργάστηκε ακατάπαυστα και δεν χορηγήθηκε στους συναδέλφους αυτούς κανονικό βραδινό, παρά αργά το βράδυ τους δόθηκε ψωμί και λουκάνικα τα οποία λόγω της κακής τους ποιότητας η πλειοψηφία των συναδέλφων δεν τα άγγιξε καν. Την επόμενη μέρα στις 14/8ου από τις 12.30 έως τις  15:00 τους χορηγήθηκε μια ( 1 ) τυρόπιτα για  πρωινό!!! Στις 18:00 της ίδιας ημέρας χορηγούνταν σάντουιτς για μεσημεριανό και κάποιες λίγες μερίδες μακαρόνια.

Τρίτη 14 Αυγούστου 2018

Ο ΣΥΡΙΖΑ Κύμης Αλιβερίου για τη διαχείριση απορριμμάτων


Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Κύμης - Αλιβερίου

Οι προκλήσεις που παρουσιάζονται από την κλιματική αλλαγή έχουν οδηγήσει την Ευρώπη συνολικά και τον πλανήτη γενικότερα να περνά ένα από τα πιο έντονα κύματα καύσωνα  που συνδυαζόμενα με ακραία καιρικά φαινόμενα  έχει οδηγήσει στο ξέσπασμα φονικών πυρκαγιών, αλλά και καταστροφικών πλημμυρών . Το φαινόμενο το βιώσαμε πρόσφατα στην χώρα μας και έχουμε βρεθεί να θρηνούμε πολλούς νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες μετά την φονική πυρκαγιά που έπληξε κυρίως  το Μάτι Αττικής.
Όμως για την τραγωδία που έπληξε την Αττική πέρα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη και κατά συνέπεια στην  αντιμετώπιση από την Πολιτική Προστασία της πυρκαγιάς  εξίσου σημαντικό ρόλο έπαιξαν ο χωροταξικός σχεδιασμός της περιοχής αλλά και οι πράξεις και κυρίως οι παραλείψεις από πλευράς τοπικής αυτοδιοίκησης  στον καθαρισμό της περιοχής από καύσιμη ύλη ,στην διάθεση υδροφόρων ,δεξαμενών νερού και σύνδεσης πυροσβεστικών κρουνών με το δίκτυο ύδρευσης από ότι προκύπτει από μαρτυρίες.

Δήλωση του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Πρατσόλη για την πυρκαγιά στο Κοντοδεσπότι


Δελτίο  Τύπου

Δήλωση 
                                                                     Χαλκίδα 13-8-2018

Ο βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ Αναστάσιος (Τάσος) Πρατσόλης, ο οποίος βρίσκεται από χθες το απόγευμα στο μέτωπο τη φωτιάς που ξέσπασε στο Κοντοδεσπότι Εύβοιας, δήλωσε τα εξής «Με το πολύ καλό συντονισμό όλων των δυνάμεων της  γενικής γραμματείας πολιτικής προστασίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, της πυροσβεστικής, του στρατού, της αστυνομίας, των εθελοντών, περιορίστηκε σε μεγάλο βαθμό η δύσκολη φωτιά που ξέσπασε χθες και κινδύνευσε να πλήξει το Κοντοδεσπότι και το Σταυρό. Υπήρξε έγκαιρη εκκένωση των κατοίκων στο Κοντοδεσπότι.  Χάρη  σ’ αυτό το συντονισμό  και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες όλων, δεν υπήρξε καταστροφή σπιτιών και κυρίως δεν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές. Η φωτιά είναι υπό μερικό έλεγχο και αναμένεται μέχρι το βράδυ να ελεγχθεί πλήρως.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και κυρίως στο Δήμαρχο Διρφύων-Μεσσαπίων, στους πυροσβέστες, στους εθελοντές και σε όσους συμμετείχαν στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς».

Αναστάσιος (Τάσος) Πρατσόλης
Βουλευτής Σύριζα Εύβοιας


Τακτική Γενική Συνέλευση Επιμορφωτικού Συλλόγου Μονοδρίου



ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΝΟΔΡΙΟΥ


Το Σάββατο 18/08/2018 και ώρα 11.00 π.μ. σας προσκαλούμε στην Τακτική Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του δημοτικού κτηρίου του χωριού (πλατεία παλαιού σχολείου) με τα εξής θέματα:
1) Διοικητικός  Απολογισμός
2) Προγραμματισμός
3) Ψήφιση - συζήτηση κατατεθειμένων προτάσεων-δράσεων από μέλη του Συλλόγου.
Σε περίπτωση μη νομίμου απαρτίας, θα ακολουθήσουν οι διαδικασίες που προβλέπει το καταστατικό στο άρθρο 14 παρ. 2.
Την ημέρα της Γ.Σ. θα μπορούν να εγγραφούν νέα μέλη χωρίς όμως να έχουν δικαίωμα ψήφου σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ. 5 του καταστατικού.

Δημοπρατείται το έργο Διαμόρφωση Περιβάλλοντος χώρου Βυζαντινού ναού Αγ. Δημητρίου τ.κ. Αυλωναρίου .


ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                          ΑΛΙΒΕΡΙ 13-8-2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Το έργο αφορά τη διαμόρφωση του χώρου έμπροσθεν από το ναό  του Αγίου Δημητρίου .
Η μελέτη συντάχθηκε από την Τεχνική  Υπηρεσία του Δήμου  Κύμης Αλιβερίου και εγκρίθηκε όπως προβλέπεται από τη Εφορεία Αρχαιοτήτων Ευβοίας.
Κατόπιν  η μελέτη εγκρίθηκε και από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου και την Παρασκευή 10/8/2018 εγκρίθηκαν οι όροι διακήρυξης του έργου από την οικονομική επιτροπή του Δήμου .
Ο Προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 92.193,39 ευρώ και ο διαγωνισμός θα προχωρήσει μέσα στο  Σεπτέμβριο.
Η παρέμβαση αυτή θα συμβάλει ουσιαστικά στην ανάδειξη ενός  από τα σημαντικότερα μνημεία του  Δήμου μας και μαζί με το υπό εκτέλεση έργο για τη διαμόρφωση πεζοδρομίων και την ασφαλτόστρωση του κεντρικού δρόμου , θα συντελέσει στην ουσιαστική αναβάθμιση και ανάδειξη όλης της περιοχής.

                                                                                             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ΚΚΕ για την πυρκαγιά στο Κοντοδεσπότι


            
    ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
 Επιτροπή Περιοχής Αν. Στερεάς- Εύβοιας
Παπαναστασίου 10Α, 2ος όροφος, Χαλκίδα 34100 Τηλ. 2221082680, fax: 2221081166



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Περιοδεία στα χωριά Κοντοδεσπότι  και Σταυρός του  Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων στην Κεντρική Εύβοια, που επλήγησαν από την χτεσινή μεγάλη φωτιά, πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στελέχη της ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ και τη Γεωργία Πύθουλα, δημοτική σύμβουλο του δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων.
Οι δυνάμεις της οργάνωσης του ΚΚΕ βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή της μεγάλης φωτιάς στα Ψαχνά Εύβοιας. 
Το κλιμάκιο του ΚΚΕ συναντήθηκε με εκπροσώπους της Περιφέρειας, του Δήμου και της Πυροσβεστικής για να ενημερωθεί για την κατάσταση.
Διαπιστώθηκε ότι η ζημιά είναι μεγάλη. Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν δέκα με δώδεκα χιλιάδες στρέμματα γης που κάηκαν, με πεύκα, ελαιώνες και μελίσσια. Εκτιμάται επίσης, μέχρι στιγμής, ότι κάηκαν περίπου 80 αιγοπρόβατα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν μικρές εστίες φωτιάς.
Ο Γιώργος Μαρίνος στις δηλώσεις του ανέφερε:
«Πρώτο βασικό ζήτημα είναι η συνεχής ετοιμότητα με όλες τις απαραίτητες δυνάμεις και το σχέδιο ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος. Να μην υποτιμηθεί το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων. Να υπάρχει σχέδιο για την προφύλαξη κατοίκων και χωριών.
Χρειάζεται άμεσα να γίνει καταγραφή ζημιών και να υπάρξει συνολική αποζημίωση .
Δεν πρέπει να υπάρξει κανένας εφησυχασμός.
Θέλουμε να σημειώσουμε ότι οι πυροσβέστες συνεχίζουν να δίνουν πολύωρη  μάχη μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες.»
Το ΚΚΕ έχει αναδείξει τις ευθύνες των Κυβερνήσεων και του κράτους  και με ιδιαίτερη επιμονή έχει θέσει το ζήτημα των ουσιαστικών μέτρων πρόληψης. Για αυτό άλλωστε από τον Μάη προχώρησε σε επερώτηση στη Βουλή, σε ημερίδα, σε περιοδείες και συναντήσεις με τις Διοικήσεις των Πυροσβεστικών Σωμάτων συνολικά, αλλά και  στη Χαλκίδα. Ένα από τα βασικά μέτρα στην περιοχή για τη συνέχεια είναι τα αντιπλημμυρικά έργα.
                                                                                                  13/8/2018

Έκθεση Ζωγραφικής στην Χαλκίδα


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Στις 28 Αυγούστου ε.ε.  και ώρα 20:30 μ.μ.  θα πραγματοποιηθεί η έκθεση Ζωγραφικής   της  Μαρίας Σωτηρίου ,  δασκάλας  των Ατόμων με Αναπηρία  του Συλλόγου  "Άνθρωπος - Ελπίδα - Πολιτισμός" καθώς και της Φωτεινής  Γιαννικοπούλου στην ισόγεια αίθουσα "Αριστοτέλης" του Δημαρχείου Χαλκίδας.
Διάρκεια: 28  Αυγούστου  μέχρι και 2 Σεπτεμβρίου
Ώρες  λειτουργίας : 11:00 - 13:30 π.μ.
                                   19:30 - 23:00 μ.μ.
Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Δροσιάς      
Ευχόμαστε Καλή Επιτυχία!!!

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για σήμερα


Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 12 Αυγούστου 2018

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών (www.civilprotection.gr), για αύριο Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια)
 Περιφέρεια Αττικής
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr ) του Υπουργείου Εσωτερικών έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr

Κήρυξη της Δ.Ε. Μεσσαπίων του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων, σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας


ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Ανακοίνωση
Κήρυξη της Δ.Ε. Μεσσαπίων του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων, της Π.Ε. Ευβοίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας
Αθήνα, 13 Αυγούστου 2018
Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννης Ταφύλλης, κήρυξε τη Δημοτική Ενότητα Μεσσαπίων του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων, της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και την άμεση διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν τη
12-08-2018.

Η πασαρέλα της καταστροφής!!!




Χθες έπληξε τον τόπο μας μία ακόμη μεγάλη πυρκαγιά. Η πρόσφατη τραγωδίας στην Αττική ξύπνησε την κρατική μηχανή και η συνεργασία όλων των φορέων υπήρξε άψογη και αποτελεσματική. Έτσι όμως θα έπρεπε να λειτουργεί πάντοτε ο συντονισμός της Πολιτικής Προστασίας και όχι μόνο μετά τις τραγωδίες.
Από την όλη επιχείρηση αποδείχθηκε και λειτούργησε ακριβώς το σύστημα των ρόλων στην πολιτική προστασία.
Η Πυροσβεστική εκτιμά και προτείνει στην Γενική Πολιτική Προστασία την εκκένωση των οικισμών και η τοπική αυτοδιοίκηση μεριμνά για την διάθεση των μέσων και των σχεδίων για την ασφαλή μεταφορά των κατοίκων.
Η αστυνομία κλείνει τους δρόμους και ρυθμίζει την κυκλοφορία των οχημάτων με ασφάλεια, αφήνοντας το πεδίο των επιχειρήσεων ελεύθερο στην πυροσβεστική. Η Περιφέρεια και οι Δήμοι διαθέτουν τα χωματουργικά μηχανήματα, υδροφόρες κ.ο.κ. και βοηθούν έτσι την πυροσβεστική. Οι Δήμοι επίσης γνωρίζοντας την βατότητα του δασικού και αγροτικού δικτύου διευκολύνουν την πρόσβαση των πυροσβεστικών και ενημερώνουν τους επικεφαλής των δυνάμεων που επιχειρούν.
Τώρα όλα τα άλλα με τα βίντεο και τις φωτογραφίες των πολιτικών που δήθεν ενημερώνονται την ώρα που οι επικεφαλής των δυνάμεων πρέπει να έχουν το νου τους στο μέτωπο της φωτιάς είναι απλώς μία ανόητη πασαρέλα της καταστροφής που αναπαράγεται από τα κοινωνικά δίκτυα και τα ενημερωτικά site

Κερδίζουν την ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στα Μεσσάπια οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις





Mιλώντας στο ΑΜΠΕ, o διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Εύβοιας Βαγγέλης Παλιός εξέφρασε την πεποίθηση ότι η πυρκαγιά θα έχει κατασβεστεί πλήρως έως τις 10 με 11 πμ. 
«Η φωτιά πάει να τεθεί υπό μερικό έλεγχο» δήλωσε παράλληλα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου.
Aπό την πλευρά του, ο νέος γγ. Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Ταφύλλης δήλωσε ότι υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση στην περιοχή με προληπτικές εκκενώσεις χωριών και κατασκηνώσεων, ενώ διαμορφώθηκαν έγκαιρα οι απαιτούμενες ζώνες προστασίας.

Σεκιούριτι φυλάνε τα σκουπίδια στην Κύμη και στο Αλιβέρι!!!




ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
       Αλιβέρι 12 Αυγούστου 2018

                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

     Η σημερινή δημοτική αρχή ανέλαβε τη διοίκηση του Δήμου, γνωρίζοντας το μεγάλο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Ένα πρόβλημα που ταλάνιζε και ταλανίζει μέχρι σήμερα το Δήμο μας, αφού και η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, όχι μόνο δεν έλυσε, αλλά «κατάφερε» να διχάσει τους δημότες στη προσπάθειά της να επιβάλει αυταρχικά το σχεδιασμό της, χωρίς διάλογο και κοινωνική συναίνεση.
     Σήμερα, η Διοίκηση, ολοκληρώνει τη θητεία της χωρίς να έχει κάνει τίποτα το ουσιαστικό και προς τη σωστή κατεύθυνση. Χωρίς Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΤΟ.Σ.Δ.Α.), επέλεξε την προσωρινή λύση της μεταφοράς στη Θήβα και στη Χαλκίδα, χρεώνοντας το Δήμο περίπου 1.000.000 ευρώ το χρόνο για τη μεταφορά και την ταφή. Παράλληλα, αν και με τροπολογία διευκολύνθηκε για την κατασκευή ΣΜΑ σε δασική έκταση, μέχρι σήμερα δεν έχει προχωρήσει στην υλοποίηση ενός σχεδιασμού διαχείρισης, εντάσσοντας και τους ΣΜΑ, οι οποίοι δεν είναι πλέον στις επιλέξιμες δαπάνες, ούτε προτείνονται στη διαχείριση των απορριμμάτων. Τα απορρίμματα μεταφέρονται χωρίς να ελέγχονται στο ζύγισμα. Φτάσαμε να χρεώνεται κάθε οικογένεια του Δήμου μας 3,5 τόνους σκουπίδια ετησίως, πολλά περισσότερα από τη Χαλκίδα και τη Λαμία. Τέλος, μετά την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ, τα σκουπίδια συγκεντρώνονται έξω από τους  παλιούς ΧΑΔΑ Κύμης και Αλιβερίου. Οι χώροι αυτοί δημιουργήθηκαν με μια απλή απόφαση δημοτικού συμβουλίου χωρίς Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και χωρίς καμία πρόβλεψη προκειμένου να μην απειλείται το περιβάλλον ,ο υδροφόρος ορίζοντας και η υγεία των κατοίκων. Είναι παράνομοι.

Παρέμβαση του Γ.Γ. Υγείας για την ασυτνόμευση στη Δροσιά Χαλκίδας!!!



ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Μετά από επικοινωνία του Αν. Γενικού Γραμματέα του Υπ. Υγείας, κ. Σταμάτη Βαρδαρού, με τον Γενικό Γραμματέα Προστασίας του Πολίτη κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη με αφορμή το περιστατικό 3πλής ληστείας στη Δροσιά, κατά την οποία επισημάνθηκε η ανάγκη εντατικοποίησης των ενεργειών για την ανεύρεση των δραστών και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας, αποφασίστηκε η αύξηση της εμφανούς αστυνόμευσης στην περιοχή και πολύ σύντομα η ενεργοποίηση του θεσμού του τοπικού αστυνόμου στη Δημοτική Ενότητα Αμφιδώνας κατά το πρότυπο λειτουργίας του θεσμού στο Βαθύ και το Βασιλικό.
Το αίτημα για το οποίο ο κ. Αναγνωστάκης δεσμεύτηκε να ανταποκριθεί θετικά θα διατυπωθεί μέσω του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκιδέων. Για τον σκοπό αυτό ο κ. Βαρδαρός έστειλε σχετικό αίτημα στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεώργιο Μπαντούνα.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού συναντήθηκε με την Δήμαρχο Ιστιαίας Αιδηψού




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Η δημοτική αρχή Ιστιαίας Αιδηψού μένοντας πιστή στις δεσμεύσεις της, επεδίωξε συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη Γεώργιο για την εξέλιξη του έργου  τοποθέτησης χλοοτάπητα στους Ωρεούς.

  Εχθές η Δήμαρχος κ. Ελένη Ευσταθίου είχε την ευκαιρία να βρεθεί με τον Υφυπουργό, στο γραφείο του, όπου κατέθεσε τη νέα μελέτη για την τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα και έργων συντήρησης του αγωνιστικού χώρου Αγίου Γεώργιου Λιχάδας και συζήτησε την εξέλιξη του έργου της τοποθέτησης  χλοοτάπητα που ήδη έχει χρηματοδοτήσει το υπουργείο στους Ωρεούς και βρίσκεται στο στάδιο της ανάδειξης τελικού αναδόχου .

  Ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε πως θα κινήσει άμεσα τις διαδικασίες και το έργο θα ενταχθεί στην αναμόρφωση του ΠΔΕ του υπουργείου για το 2018, ώστε να ολοκληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2019 .


Ψήφσμα της ΠΕΔ Εύβοιας για τον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου



Ψήφισμα Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας για την επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων στη Λαμία για την προώθηση της μεταρρύθμισης στον χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης στη Στερεά Ελλάδα.

1.     Δεν θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας στη συνάντηση του Υπουργού με τον Δήμαρχο Λαμιέων, καθώς κρίνουμε ότι η διαχείριση του θέματος από τον Υπουργό, κ. Γαβρόγλου είναι απαξιωτική για την ΠΕΔ. 
2.   Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε την ίδρυση του Δελφικού Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας, σύμφωνα με την επεξεργασμένη πρότασή μας, που εκπονήθηκε από ακαδημαϊκούς και βασίστηκε με ακαδημαϊκά κριτήρια στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειάς μας.
3.       Απαιτούμε την ανταπόκριση του Υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων, κ. Γαβρόγλου, έστω και μετά από τέσσερις (4) μήνες και την αποτύπωση των θέσεων του Υπουργείου επί της πρότασής μας.
4.    Αναμένουμε τον άμεσο ορισμό ημερομηνίας συνάντησης με τον Πρωθυπουργό, σύμφωνα με το αίτημά μας που κατατέθηκε με τον αριθμ. 668/4-7-2018 έγγραφό μας.

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας: Για την δημοτική αγορά της Χαλκίδας…..




Να δηλώσουμε ότι αναγνωρίζουμε και σεβόμαστε το δικαίωμα κάθε πολίτη, κάθε ομάδας πολιτών και κάθε συλλογικότητας, από όποιο πολιτικό ή κομματικό χώρο και αν προέρχεται, στα πλαίσια του Δημοκρατικού Πολιτεύματος και της κοινωνίας των Πολιτών, να συνασπίζεται και να εκφράζει την άποψή του, να διεκδικεί αυτό που θεωρεί σωστό. Είναι πλούτος για την Δημοκρατία οι διαφορετικές απόψεις και αντιπαραθέσεις, πάντα στα πλαίσια του πολιτικού πολιτισμού.
Δεν αναγνωρίζουμε σε κανέναν, είτε εκλεγμένο είτε όχι, να θεωρεί ότι είναι «ιδιοκτήτης της πόλης» και των λειτουργιών της, να λειτουργεί ανεξέλεγκτα και με μυστικοπάθεια, εκτός δημοκρατικού πλαισίου στα όρια της νομιμότητας, μη αναγνωρίζοντας την δικαιοδοσία των οργάνων της πολιτείας να ελέγχουν.