Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Προστασίας στην Π.Ε. Εύβοιας


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας πραγματοποιήθηκε σήμερα, 31 Αυγούστου 2018, έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Προστασίας, με πρωτοβουλία του Βουλευτή Εύβοιας και μέλους της Πολιτικής Προστασίας κ. Ακριώτη και τη συμμετοχή του Βουλευτή κ. Πρατσόλη. Το παρόν έδωσαν ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Εύβοιας, κ. Κωστόπουλου, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Εύβοιας κ. Παλιός, υπάλληλοι της Διεύθυνσης Δασών Ν. Εύβοιας κ. Ακριώτης και κ. Κομίλη καθώς και οι υπεύθυνοι πολιτικής προστασίας των Δήμων της Εύβοιας. Το παρόν έδωσε επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σπανός, η Δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού κ. Ευσταθίου και ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Κούκουζας.
Στο πλαίσιο της συζήτησης που διεξήχθη κατά την ως άνω συνεδρίαση συζητήθηκαν κατά κύριο λόγο τα ακόλουθα:
1) Η αντιπυρική και αντιπλημμυρική περίοδος και τα μέτρα προστασίας,
2) Τα σχέδια εκκένωσης κατοικημένων περιοχών,
3) Τα σημεία υψηλής επικινδυνότητας για φωτιές – πλημμύρες,
4) Οι δίοδοι προς τη θάλασσα,
5) Ο διαθέσιμος εξοπλισμός τόσο δημοτικός όσο και ιδιωτικός,
6) Τα σημεία υδροληψιών,  
Στα ανωτέρω ζητήματα τέθηκαν επιπλέον:

Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ για τη Δημοτική Αγορά της Χαλκίδας



Η Ν.Ε. του ΚΙΝ.ΑΛ πιστεύει ότι η  αποκατάσταση της Δημοτικής Αγοράς και η επαναλειτουργία της θα έχει τεράστια οφέλη για την πόλη της Χαλκίδας.
Μετά από τριάντα χρόνια απραξίας που είχε σαν συνέπεια να αποτελεί, το κεντρικότερο σημείο της Χαλκίδας, μια θλιβερή εικόνα, η σημερινή Δημοτική αρχή, από την έναρξη σχεδόν της θητείας της, έθεσε σαν στόχο και υλοποιούσε βήμα προς βήμα και καθημερινό αγώνα, ενάντια στην κρατική γραφειοκρατία, το έργο για την ολοκλήρωση των απαιτούμενων μελετών Αποκατάστασης, Ανάδειξης & Επαναλειτουργίας της Δημοτικής Αγοράς.
Σε αυτή την προσπάθεια, αντί να έχει την ομόθυμη υποστήριξη όλων των φορέων της πόλης, ορισμένοι έκαναν .ό,τι ήταν δυνατόν να καθυστερήσουν το έργο. Φορείς για την «προστασία»  της αγοράς δημιουργήθηκαν, (από ποιόν άραγε?), ενστάσεις και παρεμβάσεις κατά των αποφάσεων της Δημοτικής αρχής έγιναν και όλα αυτά μόνο για να μην επιτύχει η παρούσα Δημοτική Αρχή, εκεί που οι άλλοι απέτυχαν.

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

“Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Παυλόπουλο για την ίδρυση του Δελφικού Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας”.


Λαμία, 30 Αυγούστου 2018

        

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στο Προεδρικό Μέγαρο συναντήθηκαν, χθες Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης της Στερεάς Ελλάδας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο για το θέμα της διεκδίκησης ίδρυσης του Δελφικού Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Προέδρου της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας και Δημάρχου Ορχομενού, κ. Λουκά Υπερήφανου, ενώ συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος της Θεματικής Επιτροπής Παιδείας και Δήμαρχος Λοκρών, κ. Νικόλαος Λιόλιος και ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας, κ. Θύμιος Καραΐσκος, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια.

ΚΚΕ: Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα 74 χρόνια από τη Μάχη της Λαμπούσας



Τιμάμε τη νικηφόρα μάχη του ΕΛΑΣ στη Λαμπούσα στις 3 Σεπτέμβρη του 1944 ενάντια στα φασιστικά –κατοχικά- στρατεύματα. Η Μάχη της Λαμπούσας αποτέλεσε μια από τις σημαντικότερες για την απελευθέρωση της Εύβοιας. Τιμάμε το νεκρό ΕΛΑΣίτη Βασίλη Μήτρου και τους χιλιάδες αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα ενάντια στη φασιστική κατοχή για μια καλύτερη ζωή.

Σίμος Κεδίκογλου: Συνειδητή η απαξίωση του Οργανισμού Λιμένων Εύβοιας


Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2018



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για συνειδητή απαξίωση του Οργανισμού Λιμένων Εύβοιας και υπονόμευση της αναπτυξιακής προοπτικής του, εξαιτίας ενεργειών αλλά κυρίως παραλείψεων της Διοίκησής του, κάνει λόγο ο Σίμος Κεδίκογλου με ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Φώτη Κουβέλη.
Ο βουλευτής αναδεικνύει ζητήματα, όπως είναι η απορρόφηση των Προγραμμάτων Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), η υλοποίηση του Master Plan Λιμένα Χαλκίδας, ο αποχαρακτηρισμός χερσαίων ζωνών και η λειτουργία της παλαιάς γέφυρας Ευρίπου, για τα οποία θέτει συγκεκριμένα ερωτήματα σχετικά με τις ενέργειες της Διοίκησης, ενώ ζητά από  τον Υπουργό να απαντήσει σε ποιες  ενέργειες θα προβεί για την άμεση αντιμετώπισή τους, προκειμένου να σταματήσει η σκόπιμη απαξίωση του Οργανισμού, που δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για μία μελλοντική πώληση.

Πιο αναλυτικά η ερώτηση έχει ως εξής:

Καθαρισμός του Πάρκου στο Δέλτα (Χαλκίδα) από ΚΚΕ και ΚΝΕ


Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ – 50 χρόνια ΚΝΕ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΔΕΛΤΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, 9 π.μ.

Για ακόμα μία χρονιά οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Χαλκίδα διοργανώνουν το Σάββατο 1 Σεπτέμβρη καθαρισμό του Πάρκου “ΔΕΛΤΑ” στη Νεάπολη. Η πρωτοβουλία εντάσσεται στα πλαίσια του Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ- 50 χρόνια ΚΝΕ που θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο στις 15 Σεπτέμβρη.
Μέσα από την καθαριότητα του πάρκου επιδιώκεται να αναδειχτεί η ανάγκη αναβάθμισης των ελεύθερων χώρων της πόλης και η εξασφάλιση της απρόσκοπτης χρήσης τους από τους κατοίκους. Να γίνει λαϊκή απαίτηση όχι μόνο η ελεύθερη χρήση τους αλλά και η καθαριότητά τους, η αναβαθμισή τους και παράλληλα η δημιουργία νέων σύγχρονων χώρων ψυχαγωγίας και άθλησης.
Παλεύουμε ενάντια στην εγκατάλειψη τέτοιων χώρων, ενάντια στην εμπορευματοποίησή τους και διεκδικούμε το απαραίτητο προσωπικό που θα μπορεί να διασφαλίσει την ελεύθερη χρήση τους. Αυτή η πλευρά γίνεται ακόμα πιο επίκαιρη, μετά και την πρόσφατη απόφαση των δικαστηρίων Χαλκίδας που δεν δικαίωσε τους συμβασιούχους εργαζόμενους στην καθαριότητα του Δήμου Χαλκιδέων, οι οποίοι αντί να μονιμοποιηθούν πετάγονται στην ανεργία.
Καλούμε όλους τους κατοίκους και συλλόγους της γειτονιάς να συμμετέχουν σε αυτήν την πρωτοβουλία και να συναντηθούν μαζί μας στον εορτασμό των 100 χρόνων του ΚΚΕ και των 50 της ΚΝΕ μέσα από τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ.



Κώστας Χαϊνάς: Σχόλιο για τις δημοσιεύσεις για το εμπορικό λιμάνι της Χαλκίδας





Διαβάσαμε από τα πιο επίσημα χείλη εκπροσώπου του Οργανισμού Λιμένων Εύβοιας (https://www.facebook.com/andreaspapandreoy), ότι σύμφωνα με το Master Plan ετοιμάζονται στον ΟΛΝΕ να διαθέσουν 5 εκατομμύρια ευρώ για την μεταφορά του λιμανιού στο Τσιμεντάδικο. Και ρωτάμε κάθε αρμόδιο :

1. Αυτή η λύση είναι η οριστική λύση για το εμπορικό λιμάνι της Χαλκίδας ή προσωρινή (γιατί κάπου υπονοείται και αυτό);  
2.  Αν είναι προσωρινή λύση με ποιο δικαίωμα και πως θα δικαιολογήσετε σε έναν μελλοντικό έλεγχο το πέταμα στην κυριολεξία 5 εκατομμυρίων ευρώ ;
3.   Μπορείτε απλά να δημοσιοποιήσετε ποια είναι σήμερα τα έσοδα και τα κέρδη του ΟΛΝΕ από την λειτουργία του εμπορικού λιμανιού ;
4.  Μπορείτε απλά να δημοσιοποιήσετε πόσες βιομηχανίες χρησιμοποιούν σήμερα τον εμπορικό λιμένα της Χαλκίδας ;
5. Αν είναι μόνιμη λύση η μεταφορά του λιμανιού στο τσιμεντάδικο, ποιες μελέτες  τεκμηριώνουν την λύση αυτή ;
6.  Δεν γνωρίζετε ότι το λιμάνι του Τσιμεντάδικου είναι μόνο για πολύ μικρά φορτηγά πλοία, λόγω βάθους ;
7.  Ακόμη και να κάνετε έργα εμβάθυνσης δεν γνωρίζετε ότι το λιμάνι του τσιμεντάδικου βρίσκεται στο στενό του Ευρίπου, όπου συγκεντρώνονται συνεχώς λόγω των ρευμάτων “φερτά” υλικά, με αποτέλεσμα η όποια εμβάθυνση να ακυρώνεται στους επόμενους λίγους μήνες ;
8.  Ρωτήστε έναν απλό εργαζόμενο του τσιμεντάδικου και θα σας ενημερώσει ότι για τις φορτώσεις του τσιμέντου σε μεγάλα πλοία, λόγω μικρού βάθους δεν μπορούσαν να αγκυροβολήσουν εντός του λιμανιού του τσιμεντάδικου και  χρησιμοποιούσαν μικρά πλοία για μεταφόρτωση.
9.  Δεν έχετε διαβάσει την ακτομηχανική προμελέτη της προηγούμενης διοίκησης του ΟΛΝΕ για το νέο λιμάνι μεταξύ Τσμεντάδικου και Ναυπηγείων, η οποία μιλούσε ρητά για τα προβλήματα αυτά του βάθους των νερών τη περιοχής ;
10. Δεν έχετε ακούσει για την λύση που έχει κατατεθεί για την αξιοποίηση του λιμανιού της Κύμης, ως βασικό εμπορικό λιμάνι της χώρας, πύλη προς ανατολάς, την βόρεια θάλασσα και το Σουέζ, με νέα ασφαλώς απ’ευθείας σύνδεση Χαλκίδας – Κύμης (χάραξη ΝΑΤΟ) και υποθαλάσσια σύνδεση της Εύβοιας με την Εθνική Οδό στο στενό του Μπουρτζίου ;
11. Με είσοδο του σιδηρόδρομου στην Εύβοια και τερματικό σταθμό την Κύμη ;
12.  Με κόστη πολύ λιγότερα από τα τεράστια ποσά που διατίθενται σήμερα για τις παρακάμψεις των πέντε τουλάχιστον πόλεων που προγραμματίζονται ενώ στην περίπτωση της απ’ εθείας σύνδεσης της Χαλκίδας με την Κύμη, απλά θα ενωθούν οι πόλεις με την βασική αρτηρία Χαλκίδας – Κύμης ;
13.  Δεν βλέπετε ότι η Χαλκίδα εξελίσσεται σε μια πόλη του τουρισμού και του πολιτισμού στην Μετα-Βιομηχανική εποχή της ;
14. Μετά το κλείσιμο τόσων βιομηχανικών μονάδων, εσείς συνεχίζετε να σπέρνετε ελπίδες και προσδοκίες ότι θα γίνουν νέες βιομηχανικές μονάδες (ή θα ανοίξουν οι παλιές), αντί να φτιάχνετε μαρίνες και τουριστικές υποδομές  ;
15. Αλλά εάν δεν σας προβληματίζουν όλα αυτά, δεν έχετε ακούσει πολλούς ειδικούς που μιλάνε, ότι ακόμη και εάν κάποια μελέτη τεκμηριώσει επιστημονικά την σκοπιμότητα και την αναγκαιότητα (κάλυψη αναγκών, οικονομική βιωσιμότητα κ.λ.π.) ενός νέου εμπορικού λιμανιού στην Χαλκίδα και το δεχτούμε όλοι, αυτό πρέπει να κατασκευασθεί εκτός των ορίων του στενού του Κόλπου ;


Χαλκίδα 29-8-2018
Κώστας Χαϊνάς
Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας

Μέγα πήθος, οδύνη και θρήνος στα Ζάρκα για το τελευταίο αντίο στον Ηρωϊκό Νικόλα Βασιλείου




Σε κλίμα οδύνης και θρήνου έσπευσαν οι φίλοι, οι συγγενείς και πλήθος συναδέλφων του Νικόλαου Βασιλείου για να αποχαιρετίσουν τον άτυχο σμηναγό που έχασε τη ζωή του κατά την διάρκεια στρατιωτικής άσκησης με εκπαιδευτικό αεροσκάφος της πολεμικής Αεροπορίας.
Το μεσημέρι οι δικοί του άνθρωποι θα τον συνοδεύσουν στην τελευταία του κατοικία. Η κηδεία του Επισμηναγού θα γίνει στη 13.00 το μεσημέρι. Ήδη πλήθος κόσμου έχει αρχίσει να συγκεντρώνεται στην εκκλησία. Στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου οι σκηνές είναι σπαρακτικές.
Τραγικές φιγούρες τα δύο ανήλικα παιδιά, η σύζυγος, τα αδέρφια και οι γονείς του αδικοχαμένου πιλότου που ανεβαίνουν έναν Γολγοθά που μοιάζει ατελείωτος. Ο πρώτος που έμαθε την τραγική είδηση ήταν ο δίδυμος αδερφός του που υπηρετούσε στην ίδια μονάδα στην Καλαμάτα. Ήταν εκείνος που μόλις ενημερώθηκε για το μεγάλο κακό, τηλεφώνησε στον πατέρα του.
Ο 39χρονος πιλότος ήταν πατέρας δύο παιδιών, θεωρείτο ιπτάμενος μεγάλης πτητικής εμπειρίας με γενικό σύνολο περίπου 2.500 ωρών. Στο χωριό του επικρατεί θλίψη, καθώς ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην μικρή κοινωνία. Το «γελαστό παιδί» όπως τον έλεγαν, ένας άνθρωπος αισιόδοξος και αγαπητός.


φωτογραφίες από το newsit.gr

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Το ΚΚΕ γλεντάει στη Χαλκίδα


Απάντηση-καταπέλτης της Εύας Καϊλή στο Ντιμιτρόφ - «Είμαι από την Ελλάδα, με καταγωγή από τη Μακεδονία»



Μιλώντας στο ευρωκοινοβούλιο ο Ντιμιτρόφ εξέφρασε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να κερδίσει το δημοψήφισμα της 30ής Σεπτεμβρίου, σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών.
Απαντώντας μεταξύ άλλων σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Μανώλη Κεφαλογιάννη πώς θα ονομάζεται ο λαός του μετά την ισχύ της συμφωνίας των Πρεσπών, ο κ. Ντιμιτρόφ δεν δίστασε να δηλώσει: «Είμαι Μακεδόνας» και πρόσθεσε «όταν η συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ η χώρα μου θα λέγεται Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και θα είμαστε Μακεδόνες που θα μιλάμε τη μακεδονική γλώσσα».
Μόλις έλαβε τον λόγο ως πρόεδρος της διακοινοβουλευτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ στο Ευρωκοινοβούλιο, η Εύα Καϊλή έφερε σε δύσκολη θέση τον υπουργό Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, Νικόλα Ντιμιτρόφ.
 «Θα μιλήσω Ελληνικά, καθώς είμαι από την Ελλάδα, με καταγωγή από την Μακεδονία. Και όπως καταλαβαίνετε θα απαιτούνται διαρκώς διευκρινήσεις για αυτά τα ζητήματα ταυτότητας που ανακύπτουν, από λάθη και παραλείψεις των νυν κυβερνήσεων μας, αλλά και από όσα πιθανόν θα αντιμετωπίσουμε ως προς τα Μακεδονικά μας προϊόντα και την χρήση του όρου», είπε η Εύα Καϊλή.
Έπειτα η ευρωβουλευτής ρώτησε τον Νικολά Ντιμιτρόφ αν θεωρεί πως υπάρχει ανάγκη να διορθωθεί το παράδοξο να υπάρχει άλλη ονομασία για την χώρα και άλλη στην ταυτότητα τους. Επιπλέον, ζήτησε να υπάρξει μια επιτροπή που θα επιλύει όλα τα προβλήματα που θα προκύπτουν στην πορεία, αλλά και αναγνώρισε το ότι είναι μια διαλλακτική κυβέρνηση που αναγνώρισε ότι πρέπει να αρθούν στην επιθετική ρητορική τους και το Σύνταγμα τους οι αλυτρωτισμοί.

Καμίνης: Ποιος θα περίμενε από ένα υποτιθέμενο κόμμα της αριστεράς να εξελιχθεί στον καλύτερο υπηρέτη του παλαιοκαραμανλισμού



«Με τον τελευταίο πολυπρόσωπο ανασχηματισμό, ο κ. Τσίπρας έχει χρησιμοποιήσει 90 υπουργούς χωρίς να αλλάξει τίποτα στη χώρα. Χωρίς να κάνει καμία μεταρρύθμιση, χωρίς να διορθώσει καμία παθογένεια» επισημαίνει ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, υπεύθυνος του Τομέα Κοινωνικών Υποθέσεων, Θεσμών και Κράτους Δικαίου του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής.
Αναφορικά αλλαγές στα υπουργεία, ο κ. Καμίνης σχολιάζει ότι ο Πρωθυπουργός «στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επέλεξε να δείξει την πόρτα της εξόδου σε όλους εκείνους που θυμίζουν την τραγωδία στο Μάτι. Αυτούς που παραπέμπουν στην κατά τα άλλα "χωρίς λάθη" διαχείριση της πυρκαγιάς και στην περιβόητη -για τις τηλεοπτικές ανάγκες- σύσκεψης της Δευτέρας. Χωρίς συγγνώμη, χωρίς καμία αυτοκριτική.
Στη Δικαιοσύνη, ο Καραμανλισμός αποδεικνύεται ως η μόνη σταθερή αξία.
Οι τομείς της Δημόσιας Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στους οποίους 3,5 χρόνια τώρα δεν έχει επιχειρηθεί η παραμικρή μεταρρύθμιση, θα δοκιμαστούν ακόμη περισσότερο, αν οι νέες ηγεσίες των δύο χαρτοφυλακίων δεν προχωρήσουν σε ριζική αναθεώρηση του πρόσφατου νόμου που διαλύει δήμους και περιφέρειες» υπογραμμίζει ο δήμαρχος Αθηναίων.
Μάλιστα, κάνει λόγο για «ιδεολογικά ετερόκλητη κυβέρνηση» που «έχει μονάχα ένα μεγάλο επίτευγμα να επιδείξει: την προστασία και την αναβάθμιση αυτών που χρεοκόπησαν τη χώρα. Ποιος θα περίμενε από ένα υποτιθέμενο κόμμα της αριστεράς να εξελιχθεί στον καλύτερο υπηρέτη του παλαιοκαραμανλισμού» καταλήγει ο κ. Καμίνης.

Αύριο στα Ζάρκα θα γίνει η κηδεία του Επισμηναγού Νικόλαου Βασιλείου

Στην πατρίδα του τα Ζάρκα θα γίνει αύριο στις 1 το μεσιμέρι η κηδεία του αδικοχαμένου Επισμηναγού Νικόλα Βασιλείου. Αναμένεται παρουσία Στρατιωτικής και Πολιτικής Ηγεσίας 

Ομιλία του Βαγγέλη Αποστόλου, κατά την τελετή Παράδοσης – Παραλαβής στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων


Αθήνα, 29 Αυγούστου 2018


 
Ο Βαγγέλης Αποστόλου παραδίδει το Υπουργείο στον Σταύρο Αραχωβίτη
Πριν 3 χρόνια και 7 μήνες ο Πρωθυπουργός μου ανέθεσε την ευθύνη του αγροτικού χώρου.
Η έννοια μας, από την πρώτη στιγμή, ήταν,  να αντιμετωπίσουμε άμεσα τις στρεβλώσεις και τις δυσλειτουργίες που επιβάρυναν τον αγρότη και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να «ξεδιπλώσουμε» σταδιακά το στρατηγικό μας σχέδιο για τον αγροτικό τομέα.
Το πρώτο που βρήκα στα συρτάρια του Υπουργείου ήταν δύο φακέλους  , ο  ένας δημοσιονομικών διορθώσεων , δηλαδή προστίμων και ο άλλος καταλογισμών , δηλαδή ανακτήσεων , συνολικού ύψους περί τα 3 δις, δηλαδή  περίπου το σύνολο των ετήσιων εισροών από τον κοινοτικό προϋπολογισμό .
Άμεση λοιπόν προτεραιότητα ήταν να νοικοκυρέψουμε τις πληρωμές και να διασφαλίσουμε ότι ο αγρότης θα παίρνει τα λεφτά του έγκαιρα , προγραμματισμένα και χωρίς πρόστιμα και καταλογισμούς.
Το καταφέραμε και σήμερα θεωρείται αυτονόητο.
Αυτή την ώρα μάλιστα είναι σε εξέλιξη και διαπραγμάτευση και για την απομείωση των προστίμων και των καταλογισμών.

Το Κίνημα Αλλαγής Ν.Ε. Εύβοιας για τον Ανασχηματισμό


                              
Ν.Ε. ΕΥΒΟΙΑΣ
Δελτίο Τύπου

   


«  Ωδινεν όρος και έτεκε μύν »  ή  ευέλικτη,  κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο,  κυβέρνηση 52 ατόμων !!!  ή  « ανασχηματισμός από υλικά κατεδαφίσεων »  σύμφωνα  με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ξυδάκη.
Ενα συνοθύλευμα διευθετήσεων μεταξύ των στελεχών του κυβερνώντος κόμματος με ολίγη από ΑΝΕΛ (Παπακώστα), μπαλωμάτων επικοινωνιακού χαρακτήρα με ανθρώπους που δεν έχουν συνεισφέρει το ελάχιστο παρά μόνο έλαβαν με την τοποθέτησή τους σε διάφορες έμμισθες κρατικές θέσεις (Ξενογιαννακοπούλου), συνιστά κατά τον Πρωθυπουργό το νέο που θα οδηγήσει την χώρα στην  << μεταμνημονιακή υποτίθεται εποχή >>, η οποία όμως, παρά τα πανηγύρια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δυστυχώς για τον Ελληνικό λαό, με την υπογραφή του πρωθυπουργού και του συνεταίρου του κ. Καμένου, θα διαρκέσει για πολλές δεκαετίες ακόμα.
Αυτή είναι η τελευταία Κυβέρνηση, όπως τόνισε από την πρώτη στιγμή το Κίνημά μας, μιας ομάδας που καιροσκοπικά δημαγωγούσε για τους δικούς της ιδιοτελείς σκοπούς, που καταπάτησε αρχές και αξίες με μόνο σκοπό την αναρρίχηση στην εξουσία. Το τεράστιο κόστος του λαϊκισμού που πλήρωσε και θα πληρώνει η χώρα ελπίζουμε να αφυπνίσει τους  πολίτες, τους οποίους καλούμε να πυκνώσουν τις τάξεις του ΚΙΝΑΛ, της μεγάλης Δημοκρατικής Μεταρρυθμιστικής Παράταξης, έτσι ώστε όλοι μαζί να δώσουμε την μάχη για την Ευρωπαική προοπτική της χώρας, με νέα κουλτούρα και ήθη για να αξιοποιήσουμε τις πραγματικά μεγάλες δυνατότητες της χώρας μας και του ελληνισμού.
          
                                    Χαλκίδα 29-08-2018 
        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                     
   ΓΙΑΝΝΗΣ Γ. ΤΡΙΜΙΝΤΖΙΟΣ                           

«Συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες στις Πανελλήνιες εισαγωγικές εξετάσεις»


Χαλκίδα, 29 Αυγούστου 2019
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Θα ήθελα να απευθύνω τα θερμά συγχαρητήρια μου σε όλους όσους κατάφεραν να περάσουν επιτυχώς από τη δύσκολη και απαιτητική διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων και ειδικότερα στους αποφοίτους των ΕΠΑΛ.
Η τομή που προωθήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας για τη διεύρυνση της πρόσβασης των αποφοίτων των ΕΠΑΛ στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που ειδικότερα από τη φετινή χρονιά άνοιξε το δρόμο για την εισαγωγή τους όχι μόνο στα ΤΕΙ, αλλά και στα Πανεπιστήμια, είναι ιδιαίτερα σημαντική στο πλαίσιο της ουσιαστικής αναβάθμισης της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.
Επίσης, θα ήθελα να συγχαρώ όσους συμμετείχαν στη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων, αλλά δεν κατάφεραν να πετύχουν τον τελικό τους στόχο, υπενθυμίζοντας ότι με επιμονή και υπομονή οφείλουν να συνεχίσουν την προσπάθειά τους. Η διαδικασία της γνώσης και της προσωπικής εξέλιξης είναι μια πορεία συνεχής, την οποία πρέπει να ακολουθήσουν με σταθερότητα, συνέπεια και αποφασιστικότητα.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!!!Ραγδαίες εξελίξεις στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου. Παραιτήθηκε ο Αλέξανδρος Θεοδώρου;

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ


Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες που έχει το ΛΑΛΑ ΤΟ ο Αντιδήμαρχος Κύμης Αλέξανδρος Θεοδώρου έχει υποβάλλει και μάλιστα γραπτώς και με αριθμό πρωτοκόλλου την παραίτηση από την θέση του Αντιδημάρχου. Στην γραπτή του παραίτηση την οποία αρνείται να κάνει δεκτή ο Θανάσης Μπουραντάς αναφέρει τους λόγους που τον αναγκάζουν να εγκαταλείψει το προ πολλού κλυδωνιζόμενο πλοίο της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Κύμης Αλιβερίου και κυρίως αναφέρεται στη δυσκολία συνεργασίας με τον κύκλο που περιβάλλει τον Δήμαρχο στο Αλιβέρι, την ουσιαστική εγκατάλειψη της Δημοτικής Ενότητας Κύμης η οποία αυτό το καλοκαίρι, όπως όμως και σε προηγούμενα, είπε το νερό νεράκι, την μη προώθηση καίριων έργων.
Οι πιέσεις που ασκούνται στον κ. Θεοδώρου για να ανακαλέσει την παραίτηση και να μείνει στην Αντιδημαρχία έως τις ερχόμενες εκλογές είναι βέβαια ασφυκτικές και επίμονες αλλά όπως φαίνεται είναι δύσκολο να μαζευτούν οι καταστάσεις. Μάλιστα η παραίτηση θα είχε έρθει νωρίτερα αλλά τότε πρόφθασε ο Γιάννης Μπενάκης και «εγκατέλειψε» πρώτος το πλοίο.
Το γεγονός ότι ένας νέος άνθρωπος με όνειρα και προσφορά έμπρακτη και όχι θεωρητική στον τόπο του, που έχει προσφέρει όχι μόνο υλικά αλλά και πολύτιμο χρόνο από την επιχιερηματτική του δραστηριότητα και την οικογενειακή του ζωή  αναγκάζεται να μπει στην άκρη θα έπρεπε να κάνει ανθρώπους με ιστορική -τουλάχιστον- πολιτική πείρα να σκεφθούν ότι δεν είναι στραβός ο γυαλός αλλά αυτοί εξ αρχής κάπως στραβά αρμένισαν.

Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

O ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις


Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας
Τμήμα Παιδείας
Με αφορμή την έκδοση των αποτελεσμάτων των εφετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων για την πρόσβαση των αποφοίτων του Γενικού και του Επαγγελματικού Λυκείου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, συγχαίρουμε κάθε υποψήφιο και υποψήφια που αντιμετώπισε με επιτυχία αυτή τη δύσκολη και σημαντική μάχη.
Σε όσους νέους και όσες νέες δεν πέτυχαν τους στόχους τους σε αυτή τη φάση, θυμίζουμε ότι η ζωή δεν τελειώνει με αυτή την δοκιμασία, θα έχετε και άλλες ευκαιρίες στη ζωή σας και άλλους αγώνες να δώσετε.
Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αυτές οι εξετάσεις είναι μια δοκιμασία με τεράστιο ψυχολογικό και δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος για εσάς και τις οικογένειές σας.
Γι’ αυτό το λόγο στο επίκεντρο της εκπαιδευτικής ανασυγκρότησης που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει  ένα Δημόσιο, Δωρεάν και ποιοτικά αναβαθμισμένο Δημοκρατικό σχολείο για όλους και όλες, χωρίς καμιά διάκριση. Προσβλέπουμε και αγωνιζόμαστε, σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες, στην αναβάθμιση και ενίσχυση του μορφωτικού ρόλου του Λυκείου, ώστε να αποκτήσει, όσο είναι εφικτό, την αυτοτέλειά του και το απολυτήριο να ανακτήσει το κύρος του, ώστε αυτό με τη σειρά του να οδηγήσει σε σημαντικές θετικές αλλαγές για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Είναι πλέον εμφανές ότι με την ασκούμενη εκπαιδευτική πολιτική των τελευταίων χρόνων γίνεται προσπάθεια όχι μόνο να θεραπευτούν οι «βαριές πληγές» που άφησε στο «σώμα» της δημόσιας εκπαίδευσης η πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά και να αποκτήσουμε ένα δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα που θα ανταποκρίνεται στα οράματα της νέας γενιάς και τις ανάγκες της κοινωνίας.
Από το γραφείο Τύπου
Χαλκίδα 28 Αυγούστου 2018.

Τσίπρας: Η πατρίδα δεν θα ξεχάσει τον Επισμηναγό Νικόλαο Βασιλείου


Την θλίψη του και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια προς την οικογένεια του επισμηναγού Νικόλαου Βασιλείου, που «έφυγε» σήμερα στη διάρκεια άσκησης της Πολεμικής Αεροπορίας, εξέφρασε ο πρωθυπουργός.
"Ο άδικος χαμός του άξιου και πολύπειρου επισμηναγού της Πολεμικής Αεροπορίας, Νικόλαου Βασιλείου, την ώρα του καθήκοντος, μας γεμίζει βαθιά θλίψη. Η πατρίδα δεν θα τον ξεχάσει. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του πιλότου μας."

Αυτή είναι η νέα Κυβέρνηση Τσίπρα


Κατόπιν των αποφάσεων του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, η σύνθεση της νέας κυβέρνησης είναι η εξής:
Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Γιάννης Δραγασάκης
Υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργός: Αλέξανδρος Χαρίτσης
Υφυπουργός : Μαρίνα Χρυσοβελώνη
Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης: Κατερίνα Νοτοπούλου
Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Υπουργός : Ολγα Γεροβασίλη
Υφυπουργός: Κατερίνα Παπακώστα
Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης
Υπουργός: Γιάννης Δραγασάκης
Αναπληρωτής Υπουργός Βιομηχανίας : Στέργιος Πιτσιόρλας
Υφυπουργός: Στάθης Γιαννακίδης
Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης
Υπουργός: Νίκος Παππάς
Υφυπουργός: Λευτέρης Κρέτσος

Ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου για τον αδικοχαμένο Νίκο Βασιλείου


Δήμος Κύμη- Αλιβερίου                     Αλιβέρι 28-8-2018

Ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για τον θάνατο του συμπατριώτη μας Επισμηναγού Νικόλαου Βασιλείου που έχασε τη ζωή του στην ώρα του καθήκοντος.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του.
                                                             Εκ του Δήμου  

Η Πρόεδρος της Ένωσης Πολυτέκνων Κύμης και Περιχώρων για τους εισαχθέντες στα ΑΕΙ και ΤΕΙ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Εκ μέρους του Δ.Σ. της Ενώσεως Πολυτέκνων Κύμης και Περιχώρων συψχαίρουμε όλα τα παιδιά και ιδιαίτερα τα παιδιά πολυτέκνων οικογενειών, που κατάφεραν να εισαχθούν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ και κατάφεραν να περύχουν τους στόχους τους...!!!Τους ευχόμαστε πάντα επιτυχίες, Καλή δύναμη και Καλή Σταδιοδρομία...!!! Επίσης συγχαρητήρια στους γονείς και στους καθηγητές που συμπαραστάθηκαν στις αγωνίες τους και στις ανησυχίες τους...!!!
Για τους μαθητές που δεν κατάφεραν να εισαχθούν σε κάποιο ίδρυμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, δεν πρέπει να απογιοητεύονται και να εγκαταλείπουν την προσπάθεια τους. Πάντα υπάρχει δεύτερη ευκαιρία και εναλλακτική επιλογή 
                  Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΧΟΝΔΡΟΝΙΚΟΛΑ

Συνεδριάζει το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Χαλκίδας

Παναγιώτης Καράβας
Πρόεδρος Συμβουλιου Δημοτικής Κοινότητας Χαλκίδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
( ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ)

Σας κάνουμε γνωστά τα θέματα της συνεδρίασης του Συμβουλίου Δημοτικής  Κοινότητας  Χαλκίδας   που θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018,  ώρα 19:30, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου  [Δημαρχιακό Μέγαρο – Φαρμακίδου 15, Χαλκίδα]:Υ

ΘΕΜΑΤΑ   ΕΜΠΟΡΙΟΥ   ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ  ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ:

1)  Περί γνωμοδότησης για χορήγηση άδειας χρήσης κοινόχρηστου χώρου, για το έτος 2018, εμβαδού 17,00 τ.μ., για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, επιχείρηση καφέ σνακ μπαρ, της ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ του Χρήστου, επί της οδού Κ. Βαρατάση 2, στη Χαλκίδα, [αριθ. πρωτ. αιτ. 27653/18-07-2018].
2) Περί γνωμοδότησης για χορήγηση άδειας χρήσης κοινόχρηστου χώρου, για το έτος 2018, εμβαδού 19,93 τ.μ., για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, επιχείρηση μπουγατσοπωλείο, με διακριτικό τίτλο «ΤΟ ΧΡΥΣΟ», του ΚΟΥΤΣΑΥΛΗ ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ του Ιωάννη, επί της οδού Αβάντων 8, στη Χαλκίδα, [αριθ. πρωτ. αιτ. 30445/09-08-2018].
3)Περί γνωμοδότησης για χορήγηση άδειας χρήσης κοινόχρηστου χώρου, για το έτος 2018, εμβαδού 14,56 τ.μ., για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, επιχείρηση καφέ μπαρ, της GINCER IKE, επί της οδού Ερμού 14-16, στη Χαλκίδα, [αριθ. πρωτ. αιτ. 27029/12-07-2018].

Συγχαρητήρια του Δημάρχου Χαλκιδέων στους επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 



Θερμά συγχαρητήρια και ευχές στους επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2018, απευθύνει με γραπτή δήλωσή του ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης.

Συγκεκριμένα, με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ο Δήμαρχος Χαλκιδέων έκανε την παρακάτω δήλωση:

“Φίλες και Φίλοι,
Μια δύσκολη και επίπονη προσπάθεια από όλους σας έφθασε στο τέλος και σήμερα επιβραβεύεται αυτή με τον καλύτερο τρόπο.
Η εισαγωγή σας στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, αποτελεί το ξεκίνημα μιας νέας δημιουργικής πορείας.
Εύχομαι ολόψυχα να ζήσετε το όνειρό σας, να ανταποκριθείτε με επιτυχία στο νέο κύκλο σπουδών και να πετύχετε τους στόχους σας.
Επίσης συγχαρητήρια εκφράζω και στους γονείς και τους καθηγητές των μαθητών που συνέβαλαν καθοριστικά στην επίτευξη των στόχων.
Όσοι μαθητές δεν έφτασαν στο επιθυμητό αποτέλεσμα θα πρέπει να ξέρουν ότι αυτή δεν ήταν η μοναδική ευκαιρία της ζωής τους. Τους προτρέπω να συνεχίσουν με αισιοδοξία και θάρρος τον αγώνα της γνώσης και την προσπάθεια που θα τους οδηγήσει στην επιτυχία”.

            Γραφείο Τύπου   

Προποντίδεια 2018 από τον Σύλλογο της Καναπίτσας (Χαλκίδα)


ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΚΑΝΑΠΙΤΣΑΣ

Χαλκίδα,28 Αυγούστου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο 1,την Κυριακή 2 και τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018, στην παιδική χαρά Καναπίτσας (περιοχή Παναγίας Λαγκαδιώτισσας) ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος  Καναπίτσας διοργανώνει τις ετήσιες τριήμερες εκδηλώσεις «ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΕΙΑ 2018» .

* Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018 ώρα 7 μ.μ. 
παιδική γιορτή με πολλά παιχνίδια και εκπλήξεις
* Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018 ώρα 8.30 μ.μ.
Λαϊκό γλέντι με ζωντανή μουσική
*Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018 ώρα  9 μ.μ.
Θερινό σινεμά με προβολή της ταινίας ΟΥΖΕΡΙ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ

                   
Για το Δ.Σ.

πληροφορίες :
Στο τηλέφωνο του συλλόγου 6987077712
Στο τηλέφωνο της Προέδρου 6945265234 Μαρία ΞΕφτεράκη
Και στη σελίδα μας στο fb «ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΝΑΠΙΤΣΑΣ»

Ο Βουλευτής Τάσος Πρατσόλης για τους επιτυχόντες στη τριτοβάθμιας εκπαίδευση



                                                               
                                                   Χαλκίδα, 28/08/2018

Με την χθεσινή ανακοίνωση των φετινών βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, έληξε η αγωνία των υποψηφίων και των οικογενειών τους. Θέλω να συγχαρώ αυτούς που τα κατάφεραν να διαβούν το κατώφλι και να εισαχθούν σε μια σχολή, μετά από επίπονες προσπάθειες. Τους εύχομαι καλές σπουδές και καλή σταδιοδρομία. Αντίστοιχα, αξίζει έπαινος και στις οικογένειες που παραδοσιακά στην Ελλάδα στηρίζουν και ενισχύουν τα παιδιά τους οικονομικά και ηθικά σ’ αυτήν την περιπέτεια.
Θα ήταν ωστόσο παράλειψη να μην αναφερθώ στα παιδιά που δεν πέτυχαν το στόχο τους αυτή τη φορά, για διάφορους λόγους. Το προσωρινό αίσθημα απογοήτευσης που είναι πιθανό να υπάρχει, θεωρώ ότι δεν πρέπει να επιτρέψουν να λειτουργήσει ως τροχοπέδη στη δυναμική τους και στη δημιουργικότητά τους. Μερικές φορές χρειάζεται επιπλέον επιμονή και πίστη στον εαυτό μας.
Καλή συνέχεια σε όλους

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΤΑΣΟΣ) ΠΡΑΤΣΟΛΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

KKE: Για την ανακοίνωση των βάσεων των Πανελλαδικών Εξετάσεων





Σε ανακοίνωσή του για την ανακοίνωση των βάσεων των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2018 το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων, πάλι θα ακουστούν τα χιλιοειπωμένα υποκριτικά λόγια για την κατάσταση του Λυκείου. Τόσο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που ετοιμάζεται να φέρει αλλαγές που θα μετατρέψουν το Λύκειο ακόμα πιο έντονα σε “εξεταστικό κέντρο”, όσο και από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
Το ΚΚΕ συγχαίρει όλες τις νέες και τους νέους που έδωσαν τη μάχη των πανελλαδικών, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα που είχαν.
Ταυτόχρονα, επαναφέρουμε την πρότασή μας για τη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων. Να έχουν οι μαθητές το δικαίωμα επανάληψης της διαδικασίας όσες φορές επιθυμούν, καθώς και τη δυνατότητα κατοχύρωσης βαθμολογίας. Άμεσα να δημιουργηθούν δομές πρόσθετης διδακτικής στήριξης για τους μαθητές του Λυκείου, καθώς και για τους απόφοιτους που επιθυμούν να ξαναδώσουν 

Μαύρη ημέρα για την Αεροπορία και την Εύβοια. Σκοτώθηκε ο Ζαρκαίος Επισμηναγός Νικόλαος Βασιλείου.


Σήμερα η ελληνική αεροπορία έχασε έναν ακόμη ιπτάμενο πιλότο, τον Ζαρκαίο Επισμηναγό Νικόλαο Βασιλείου. Η θλίψη και ο πόνος είναι ανείπωτος για την οικογένειά του και την Εύβοια. Ο ηρωϊκά πεσών Νίκος Βασιλείου, 39 χρονών,   πατέρας δυο παιδιών, οι δε γονείς του μένουν στα Ζάρκα όπου ο πατέρας του Παντελής υπήρξε κατά το παρελθόν πρόεδρος της Κοινότητας. Έχει  δίδυμο αδελφό επίσης Πιλότο.

Σύμφωνα με το Ανακοινωθέν του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας
«Την Τρίτη 28 Αυγούστου 2018 και ώρα 08:50 , στο πλαίσιο εκπαίδευσης εκπαιδευτή πτήσεων με αεροσκάφος Τ-2 Buckeye, σε ειδική άσκηση (περιδίνηση), πραγματοποιήθηκε εγκατάλειψη 7 ναυτικά μίλια βόρεια της Σπάρτης, με αποτέλεσμα ο μεν συγκυβερνήτης του αεροσκάφους να διασωθεί κάνοντας χρήση αλεξιπτώτου, ενώ ο κυβερνήτης, Επισμηναγός (Ι) Νικόλαος Βασιλείου, εντοπίσθηκε νεκρός στην περιοχή πτώσης του αεροσκάφους.
Οι δύο (2) Ιπτάμενοι ήταν μεγάλης πτητικής εμπειρίας με γενικό σύνολο περίπου 2.500  ωρών.
Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορία έχει ορίσει επιτροπή εμπειρογνωμόνων με σκοπό τη διερεύνηση του ατυχήματος.»


Το αεροσκάφος πετούσε σε ύψος 800 μέτρων και φαίνεται ότι και οι δύο χειριστές προσπάθησαν να το σώσουν μέχρι τελευταία στιγμή από κάποιο πρόβλημα που παρουσιάστηκε.