Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

Το Κίνημα Αλλαγής Ν.Ε. Ευβοίας για τις ευθύνες της Κυβέρνησης στην Πολιτική Προστασία


                          
   Ν.Ε. Νομού Ευβοίας
     Δελτίο ΤύπουΗ προσπάθεια του κ. Τσίπρα και των στελεχών του να  αποσείσουν τις ευθύνες τους για την εθνική τραγωδία στην Ανατολική Αττική με τους 93 έως τώρα νεκρούς, έχει υπερβεί κάθε φαντασία. Ανέθεσε ο πρωθυπουργός σε διεθνή επιτροπή να διερευνήσει, με αντικειμενικό και αδιάβλητο τρόπο, τα αίτια της τραγωδίας , ενώ κάλεσε το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων να αφήσουν  κατά μέρος «την άγονη και μίζερη προσπάθεια αποποίησης ευθυνών για την νοοτροπία και την πολιτική της αυθαιρεσίας που επικρατεί εδώ και δεκαετίες».
Ο άνθρωπος ο οποίος, όπως αποκάλυψε ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. Γιάννης  Μανιάτης, είχε δώσει εντολή το 2015 να ανασταλεί η κατεδάφιση χιλιάδων αυθαιρέτων, εξακολουθεί μέχρι σήμερα  να κατηγορεί τις προηγούμενες κυβερνήσεις, λες και οι νεκροί είναι οι "προηγούμενοι" και όχι θύματα  της αδυναμίας του κρατικού μηχανισμού να λειτουργήσει στοιχειωδώς ώστε να αποτρέψει το μεγάλο κακό και για τον οποίο (κρατικό μηχανισμό) ο ίδιος είναι υπεύθυνος. Γνωρίζει ο πρωθυπουργός ότι δεν μπορεί να δικαιολογηθεί για όσα συνέβησαν στις 23 Ιουλίου  και αναζητεί εναγωνίως συνενόχους στο έγκλημα της Αττικής, για να   καλύψει την διοικητική ανικανότητα της κυβέρνησης και των στελεχών της. Μιας κυβέρνησης η οποία , όχι μόνο  δεν άλλαξε τίποτε από όσα στο παρελθόν ως αντιπολίτευση κατήγγειλε, αλλά αντίθετα νομοθέτησε μαζικές νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων προσβλέποντας αποκλειστικά στην συγκέντρωση χρημάτων, προπαγανδίζοντας μάλιστα  για ψηφοθηρικούς λόγους την μείωση των συντελεστών που είχε ορίσει η προηγούμενη κυβέρνηση.

Οι  αποπομπές ορισμένων εκ των υπευθύνων της τραγωδίας, δεν είναι ικανές να εξωραίσουν την οδυνηρή πραγματικότητα ότι χάθηκαν, μέχρι τώρα, 93 ζωές και αυτό βαραίνει αποκλειστικά την καταρρέουσα κυβέρνηση και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει στην συνείδηση των πολιτών, όσα κόλπα κι’ αν σκαρφιστεί το αδίστακτο επικοινωνιακό της επιτελείο.
Το απόκοσμο τοπίο του θανάτου στην Αττική, είμαστε βέβαιοι ότι θα παραμένει  «ζωντανό» στη μνήμη των πολιτών την ώρα  του απολογισμού αυτών που μας κυβερνούν για να τους στείλουν εκεί που τους πρέπει: Στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
                        Χαλκίδα 09-07-2018


Δ΄ Πανευβοϊκή Ποιητική ΣυνάντησηΤο δειλινό της Κυριακής 2 Σεπτεμβρίου 2018 στο Θέατρο Ελαιών του Θανάση Αγγέλου (στην περιοχή μεταξύ Πισσώνα και Καθενών και επί της επαρχιακής οδού που συνδέει τη Νέα Αρτάκη με τη Στενή), θα πραγματοποιηθεί η Δ΄ Πανευβοϊκή Ποιητική Συνάντηση, η οποία θα περιλαμβάνει την ανάγνωση ενός ποιήματος από τον κάθε ενδιαφερόμενο Ευβοέα ποιητή ή από άτομο που ο ίδιος θα ορίσει και θα παρευρίσκεται μαζί του κατά τη διάρκεια της εκδηλώσεως.  
Οι αναγνώσεις των ποιητικών συνθέσεων θα πραγματοποιηθούν κατά ενότητες ορισμένου κάθε φορά αριθμού ποιημάτων, με αλφαβητική σειρά των συμμετεχόντων δημιουργών και δη μεταξύ τής κατά μέρη αποδόσεως ενός δραματοποιημένου μουσικοθεατρικού κειμένου, το οποίο σκηνοθετεί ο οικοδεσπότης του χώρου Θανάσης Αγγέλου και μέλη της θεατρικής του ομάδας αποδίδουν.
Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται όπως δηλώσουν τη συμμετοχή τους έως την Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018 σε μία από τις ακόλουθες δύο ηλεκτρονικές  διευθύνσεις:
               maria lamprou <m.lamprou.dent@gmail.com>  (Λάμπρου Μαρία)
               kostasba <kostasba@hol.gr> (Κώστας Μπαϊρακτάρης)

                             Η Συντονιστική Επιτροπή της εκδηλώσεως

  Αγγέλου Αθανάσιος    Λάμπρου Μαρία     Κωνσταντίνος Κλ. Μπαϊρακτάρης
  
    Χαλκίδα, 3 Αυγούστου 2018

SOS. Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε όλη την Εύβοια.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για σήμερα, Παρασκευή 10 Αυγούστου, σε όλον τον Νομό της Εύβοιας, σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. 
Η Πολιτική Προστασία της Π.Ε. Εύβοιας καθώς και τα μέσα που διαθέτει βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και επιφυλακή για την συνδρομή και αντιμετώπιση κάθε συμβάντος.
Για τον λόγο αυτόν, συνίσταται στους πολίτες:
             να μην καίνε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά
             να μην χρησιμοποιούν υπαίθριες ψησταριές στα δάση ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα
             να αποφεύγουν εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (π.χ. ηλεκτροκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες).
             να μην πετάνε αναμμένα τσιγάρα.
             να μην αφήνουν τα σκουπίδια στο δάσος, καθώς υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.
             να τηρούν τα απαγορευτικά πρόσβασης σε περιόδους υψηλού κίνδυνου.
Επίσης, υπενθυμίζεται η απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε όλες τις δασικές περιοχές και στα περιαστικά δάση των δήμων της Π.Ε. Εύβοιας, τις ημέρες που προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4), όπως η σημερινή.
Τέλος, σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 και να δώσουν σαφείς πληροφορίες για την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρίσκονται οι ίδιοι, την κατεύθυνση της πυρκαγιάς καθώς και το είδος της βλάστησης που καίγεται.
Για ακόμα περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr καθώς και να επικοινωνήσουν όλο το 24ωρο με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Εύβοιας στο τηλέφωνο 22210-20000.

Κλειστή η παλιά γέφυρα της Χαλκίδας τον δεκαπενταύγουστο για την ναυσιπλοϊα


Ο Οργανισμός Λιμένων Νήσου Εύβοιας ενημερώνει ότι το βράδυ της 15ης Αυγούστου 2018, η συρταρωτή γέφυρα Ευρίπου θα παραμείνει κλειστή και δε θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες ναυσιπλοΐας.