Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

Το Κίνημα Αλλαγής Ν.Ε. Ευβοίας για τις ευθύνες της Κυβέρνησης στην Πολιτική Προστασία


                          
   Ν.Ε. Νομού Ευβοίας
     Δελτίο Τύπου



Η προσπάθεια του κ. Τσίπρα και των στελεχών του να  αποσείσουν τις ευθύνες τους για την εθνική τραγωδία στην Ανατολική Αττική με τους 93 έως τώρα νεκρούς, έχει υπερβεί κάθε φαντασία. Ανέθεσε ο πρωθυπουργός σε διεθνή επιτροπή να διερευνήσει, με αντικειμενικό και αδιάβλητο τρόπο, τα αίτια της τραγωδίας , ενώ κάλεσε το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων να αφήσουν  κατά μέρος «την άγονη και μίζερη προσπάθεια αποποίησης ευθυνών για την νοοτροπία και την πολιτική της αυθαιρεσίας που επικρατεί εδώ και δεκαετίες».
Ο άνθρωπος ο οποίος, όπως αποκάλυψε ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. Γιάννης  Μανιάτης, είχε δώσει εντολή το 2015 να ανασταλεί η κατεδάφιση χιλιάδων αυθαιρέτων, εξακολουθεί μέχρι σήμερα  να κατηγορεί τις προηγούμενες κυβερνήσεις, λες και οι νεκροί είναι οι "προηγούμενοι" και όχι θύματα  της αδυναμίας του κρατικού μηχανισμού να λειτουργήσει στοιχειωδώς ώστε να αποτρέψει το μεγάλο κακό και για τον οποίο (κρατικό μηχανισμό) ο ίδιος είναι υπεύθυνος. Γνωρίζει ο πρωθυπουργός ότι δεν μπορεί να δικαιολογηθεί για όσα συνέβησαν στις 23 Ιουλίου  και αναζητεί εναγωνίως συνενόχους στο έγκλημα της Αττικής, για να   καλύψει την διοικητική ανικανότητα της κυβέρνησης και των στελεχών της. Μιας κυβέρνησης η οποία , όχι μόνο  δεν άλλαξε τίποτε από όσα στο παρελθόν ως αντιπολίτευση κατήγγειλε, αλλά αντίθετα νομοθέτησε μαζικές νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων προσβλέποντας αποκλειστικά στην συγκέντρωση χρημάτων, προπαγανδίζοντας μάλιστα  για ψηφοθηρικούς λόγους την μείωση των συντελεστών που είχε ορίσει η προηγούμενη κυβέρνηση.

Οι  αποπομπές ορισμένων εκ των υπευθύνων της τραγωδίας, δεν είναι ικανές να εξωραίσουν την οδυνηρή πραγματικότητα ότι χάθηκαν, μέχρι τώρα, 93 ζωές και αυτό βαραίνει αποκλειστικά την καταρρέουσα κυβέρνηση και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει στην συνείδηση των πολιτών, όσα κόλπα κι’ αν σκαρφιστεί το αδίστακτο επικοινωνιακό της επιτελείο.
Το απόκοσμο τοπίο του θανάτου στην Αττική, είμαστε βέβαιοι ότι θα παραμένει  «ζωντανό» στη μνήμη των πολιτών την ώρα  του απολογισμού αυτών που μας κυβερνούν για να τους στείλουν εκεί που τους πρέπει: Στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
                        Χαλκίδα 09-07-2018


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου