Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

Ακριώτης: «Με 2 χρόνια καθυστέρηση ο Δήμος πράττει το αυτονόητο»


ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΚΡΙΩΤΗΣ
Βουλευτής  ΣΥΡΙΖΑ Ν. Εύβοιας
                                                                                          Χαλκίδα, 21 Σεπτεμβρίου 2018
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Χαιρετίζουμε την απόφαση του Δημάρχου να παραχωρήσει το κολυμβητήριο της πόλης μας  έστω και με καθυστέρηση 2 ετών για τις ανάγκες του προγράμματος εκμάθησης κολύμβησης. Αυτός ήταν και ο σκοπός της δημόσιας παρέμβασης μας, να προχωρήσει το πρόγραμμα προς όφελος των μικρών μαθητών της πόλης μας και όχι να στοχοποιήσουμε το δήμαρχο.
Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Εύβοιας, που είναι και η αρμόδια για την εφαρμογή του προγράμματος, το έγγραφο για την παραχώρηση του κολυμβητηρίου για τις ανάγκες του προγράμματος, της γνωστοποιήθηκε μετά την παρέμβαση μας.
Οφείλουμε να διαπιστώνουμε και να επισημαίνουμε τις όποιες παραλείψεις και επί του παρόντος δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε την επιτυχή υλοποίηση και εφαρμογή του εν λόγω προγράμματος.ΚΙΝΑΛ ΕΥΒΟΙΑΣΑυτοδιοικητικές Εκλογές


Δελτίο Τύπου
   Ν.Ε. Νομού Ευβοίας

Η περίοδος των επόμενων μηνών είναι αναμφισβήτητα η πλέον κρίσιμη πολιτικά, αφού η ταυτόχρονη διεξαγωγή των εκλογών για την Αυτοδιοίκηση και την Ευρωβουλή τον Μάιο του 2019 και ανεξάρτητα από το χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών, έχει ήδη προσδώσει χαρακτηριστικά έντονης και πιθανόν παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου.
Το Κίνημα Αλλαγής με τις αποφάσεις του Συνεδρίου, έχει καθορίσει το σχεδιασμό του και τη γραμμή της αυτόνομης πολιτικής πορείας και παρέμβασης ως αναγκαία συνθήκη για την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών.
Ξεκινάμε επίσημα την διαδικασία πολιτικής και οργανωτικής προσέγγισης των εκλογών στην Αυτοδιοίκηση μέσα από διαδικασίες ουσιαστικού διαλόγου και διαβούλευσης με την κοινωνία για τις Περιφέρειες και τους Δήμους.
Το Κίνημα Αλλαγής θα δώσει δυναμικό παρόν σε όλες τις Περιφέρειες και Δήμους υπηρετώντας το τρίπτυχο ΝΙΚΗ - ΑΝΑΝΕΩΣΗ - ΠΡΟΟΠΟΤΙΚΗ.

                                                             Χαλκίδα 21-09-2018


«Ευχαριστήρια Επιστολή Γυμνασίου Κριεζών στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου»


Αλιβέρι 21-9-2018Ευχαριστήρια επιστολή του Γυμνασίου Κριεζών στο δήμο Κύμης Αλιβερίου απέστειλε η διευθύντρια του σχολείου Καραμάνου Αικατερίνη η οποία απευθύνεται στο δήμαρχο Θανάση Μπουραντά και κοινοποιείται στον πρόεδρο Β/θμιας σχολικής επιτροπής Κώστα Δημά και στον Πρόεδρο της Α/Βάθμιας σχολικής Επιτροπής Χρήστο Σαμαρά….
Η Διευθύντρια του σχολείου αναφέρει συγκεκριμένα:
«Ο Σύλλογος των καθηγητών και οι μαθητές του Γυμνασίου Κριεζών σας εκφράζουν τις ευχαριστίες τους για τις επιμελημένες εργασίες συντήρησης και αισθητικής παρέμβασης της σχολικής μας μονάδας.
Η βοήθεια του Δήμου ήταν πολύτιμη προκειμένου να ξεκινήσει η σχολική χρονιά με τις καλύτερες προϋποθέσεις»

                                                                                  Γραφείο τύπου


Ανακατασκευή διαβάσεων πεζών με σύγχρονες προδιαγραφές ξεκίνησε ο Δήμος Χαλκιδέων


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Πιλοτικό πρόγραμμα ανακατασκευής των διαβάσεων πεζών ξεκίνησε ο Δήμος Χαλκιδέων.
Πρόκειται για εφαρμογή που είναι σε εξέλιξη και προβλέπει την ανακατασκευή των διαβάσεων πεζών με πρότυπα υλικά και σύγχρονες προδιαγραφές, γεγονός που θα διατηρήσει τη χρηστικότητά τους σε υψηλά επίπεδα και θα δώσει σε αυτές μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.
Τα πλεονεκτήματα του συγκεκριμένου τύπου κατασκευής διαβάσεων, για την οπτική καθοδήγηση, γίνονται περισσότερο σημαντικά, όταν οι καιρικές συνθήκες είναι άσχημες, αλλά και τις νυχτερινές ώρες.               Γραφείο Τύπο

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Πριν λίγο μέσω facebook ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου η κ. Βάσω Παππά


Η αγάπη για τον τόπο μου και η διάθεσή μου για προσφορά μετά από έναν κύκλο ζωής , εμπειρίας και 31 ετών σκληρής εργασίας, με ώθησε να αποφασίσω να θέσω στις επικείμενες δημοτικές εκλογές την υποψηφιότητά μου ως Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου, με την υπόσχεση να εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις μαζί με τη βοήθειά σας και για τα καθημερινά προβλήματα αλλά και με όραμα την ανάδειξη της ομορφιάς και των δυνατοτήτων του τόπου που ζούμε και αγαπάμε όλοι μας.

Παζάρι Αυλωναρίου ένα οικονομικό και κοινωνικό γεγονός με ιστορία αιώνων….


Αλιβέρι 19-9-2018  
     
                            Δελτίο Τύπου

Παζάρι Αυλωναρίου ένα οικονομικό και κοινωνικό γεγονός με ιστορία αιώνων….
Πραγματοποιείται  και φέτος από τις 7 μέχρι τις 14 Οκτωβρίου

Ένα από τα σημαντικότερα Οικονομικά και κοινωνικά γεγονότα της Εύβοιας, το ιστορικό Παζάρι του Αυλωναρίου ξεκινά και φέτος  υπό την αιγίδα του δήμου Κύμης Αλιβερίου ο οποίος είναι έτοιμος να υποδεχθεί χιλιάδες επισκέπτες από όλη τη χώρα….
Το παζάρι του Αυλωναρίου ξεκίνησε  στα πρώτα χρόνια της τουρκοκρατίας όταν η διακίνηση προϊόντων γινόταν μέσω υπαίθριων αγορών και από το 1870 οπότε και μεταφέρθηκε στο Αυλωνάρι γίνεται  κάθε χρόνο (με εξαίρεση μιας σύντομης διακοπής τα χρόνια της Γερμανικής κατοχής)…

Δημοσιουπαλληλική Αγωνιστική Συσπέιρωση Εύβοια: Δεν περιμέναμε τίποτε καλύτερο !
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρεις μήνες μετά από τις εκλογές για την Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος  Εύβοιας της ΑΔΕΔΥ για την τριετία 2018-2021, αποφάσισε η αυτοδύναμη ΔΗ-ΣΥ (πρώην ΠΑΣΚ) να καλέσει σε συνεδρίαση για τον προγραμματισμό της συνδικαλιστικής δράσης της ερχόμενης τριετίας. Πού ήταν οι δυνάμεις αυτές το διάστημα αυτό; Ποιά ήταν η στάση του προεδρείου του ΝΤ ΑΔΕΔΥ μπροστά στις απολύσεις των 50 συμβασιούχων του Δήμου Χαλκίδας; Ποιά στάση κράτησαν απέναντι στο πρόβλημα των λαϊκών οικογενειών που βρήκανε κλειστές τις πόρτες των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών; Ποιά αγωνιστική πρωτοβουλία πήραν μπροστά στο άνοιγμα των σχολείων με εκατοντάδες κενά και ελλείψεις, συγχωνεύσεις σχολείων στην Αβάθμια και καταργήσεις ειδικοτήτων σε ΕΠΑΛ της Εύβοιας;

Ασφαλτοστρώσεις-βελτιώσεις οδοποιίας 315 χιλιάδων ευρώ στο δήμο Κύμης Αλιβερίου


Αλιβέρι 18-9-2018
                                                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Υπεγράφησαν την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου από τον Δήμαρχο Θανάση Μπουραντά και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας Δημήτρη Σάλιαρη δυο συμβάσεις έργων Ασφαλτοστρώσεων-Τσιμεντοστρώσεων και συντήρησης-βελτίωσης Οδοποιίας του δήμου Κύμης Αλιβερίου συνολικού προϋπολογισμού 315 χιλιάδων ευρώ
Παρουσία του αρμόδιου αντιδημάρχου για τα Τεχνικά έργα Νικολάου Μπαράκου και των στελεχών της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου κυρίας Αγγελικής Τόλιζα και Ελένης Γατσούλη υπεγράφη η σύμβαση Τσιμεντοστρώσεις-Ασφαλτοστρώσεις  δήμου Κύμης Αλιβερίου
Προϋπολογισμού 200 χιλιάδων ευρώ με ανάδοχο την εταιρεία «Σάλιαρης Ι & Σία Ο.Ε-Δ/Τ {Σάλιαρης Τεχνική} η οποία  αφορά σε ασφαλτοστρώσεις  σε όλα τα χωριά του δήμου με ποσοστό έκπτωσης 54,51%
Η δεύτερη Σύμβαση «συντήρηση -βελτίωση οδοποιίας δήμου Κύμης Αλιβερίου αφορά έργο  προϋπολογισμού 115 χιλιάδων ευρώ με έκπτωση 52,41%
Για τις ασφαλτοστρώσεις  στις πόλεις Αλιβερίου, Κύμης και την πλατεία της Οχθωνιάς…

Θα ακολουθήσει σύντομα η υπογραφή μιας σειράς συμβάσεων έργων από το δήμο Κύμης Αλιβερίου για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, η οποία είναι αποτέλεσμα της συστηματικής δουλειάς και της συνεργασίας της πολιτικής ηγεσίας και των τεχνικών υπηρεσιών

                                                                                     Γραφείο τύπου

Συνέντευξη του Τάσου Πρατσόλη στο Epsilon


                                                                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


                                                                                                  Χαλκίδα, 19/09/2018


«ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΔ. ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΟΤΙ, Η ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ»
Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ Αναστάσιος (Τάσος) Πρατσόλης, στην τηλεοπτική του εμφάνιση σε εκπομπή του Εpsilon τη Δευτέρα 17/09/2018. Συμπλήρωσε δε, ότι αυτό έχει σχέση με τις συλλογικές συμβάσεις και με την αύξηση του κατώτατου μισθού, θέματα για τα οποία ήδη η Κυβέρνηση κατέθεσε σχετική τροπολογία. Ειδικά δε για το αίσχος που λέγεται υποκατώτατος μισθός και αφορά τους νέους, κάτω των 25 ετών, λες και οι νέοι δεν έχουν ανάγκες και πρέπει να έχουν μισή ζωή, είπε ότι θα καταργηθεί άμεσα.

Συγχαρητήρια από τον Δήμο στο Ναυτικό Όμιλο Αλιβερίου


Αλιβέρι 18-9-2018    
                                                            Δελτίο τύπου


Ο δήμος Κύμης Αλιβερίου εκφράζει τα συγχαρητήριά του στο Ναυτικό όμιλο Αλιβερίου για τις φετινές του διακρίσεις στο πρωτάθλημα ανοιχτής θαλάσσης που έγινε στο Καρπενήσι αλλά και για την διαχρονική του προσφορά στο άθλημα της κολύμβησης και στην πόλη.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η συστηματική δουλειά και η αγάπη των παραγόντων και των αθλητών του Ναυτικού μας ομίλου φέρνουν διακρίσεις στο δήμο μας, αφού τα τελευταία 15 χρόνια, ο Πολυνίκης Ναυτικός όμιλος Αλιβερίου πρωταγωνιστεί στις αντίστοιχες διοργανώσεις, με πολυπληθείς  αποστολές .
Συγχαίρουμε ιδιαιτέρως τον Πρόεδρο, το Διοικητικό συμβούλιο τους γονείς των αθλητών που στηρίζουν παντοιοτρόπως τα παιδιά τους και τους αθλητές μας , οι οποίοι εκπροσωπούν επάξια το δήμο μας και την Εύβοια.
Ο Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου ο οποίος είναι παλαιό μέλος του ομίλου έχει δώσει  κατευθύνσεις στις τεχνικές υπηρεσίες και τους συνεργάτες του, για την επίσπευση των διαδικασιών  μελέτης -κατασκευής των απαιτούμενων αθλητικών υποδομών, ώστε ο Ναυτικός όμιλος  να συνεχίσει τις διακρίσεις του  σε αγώνες κολυμβητηρίων και οι αθλητές να έχουν τη δυνατότητα προπόνησης σε καλύτερες συνθήκες.

                                                    Γραφείο τύπου

Λειτουργίας Παρατηρητηρίου Περιβάλλοντος για την τσιμεντοβιομηχανία στα όρια δραστηριοποίησής της στην Περιφέρεια Στερεάς.


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ στο Π.Σ. της Δευτέρας 17-9-18
Στο θέμα Λειτουργίας Παρατηρητηρίου Περιβάλλοντος για την τσιμεντοβιομηχανία στα όρια δραστηριοποίησής της στην Περιφέρεια Στερεάς.
Μέσα από μια σωστή επιχειρηματολογία, με πολλά και μεγάλα λόγια, οδηγείτε το Περιφερειακό Συμβούλιο σε λάθος απόφαση…..
Του προτείνετε να υποκαταστήσει το Υπουργείο, που είναι αρμόδιο για αυτούς τους ελέγχους….. και σπεύδετε να διαθέσετε χρήματα για αρμοδιότητες άλλων.
Είναι φανερό πως προτιμάτε να συμβιβάζεστε, αντί να διεκδικείτε δικαιώματα της Περιφέρειας.
Φτιάχνετε σχήματα ελέγχου, χωρίς κρατική πιστοποίηση, που εύκολα μπορούν να δεχτούν παρεμβάσεις….. Μπορούν να γίνουν άλλοθι σε κυβέρνηση και βιομηχάνους.
Αλήθεια τι περιμένετε να γίνει με τα 200.000 ευρώ για μισθούς, κινήσεις και μέσα….. για τρία χρόνια;  Απλά θα λέτε πως κάτι έγινε.
Λέμε ναι στην σχετικά μόνιμη λύση και όχι σε κάτι προσωρινό, που απλά θα δημιουργήσει εντυπώσεις.
Σε αυτή την λογική καταψηφίζουμε την πρόταση σας ….. και αντιπροτείνουμε την διεκδίκηση μόνιμου σχήματος αποκλειστικά δημόσιου χαρακτήρα, με επαρκή αριθμών επιθεωρητών περιβάλλοντος και με τα κατάλληλα μέσα προκειμένου να ελέγχονται μόνιμα και σταθερά όλες οι επιχειρήσεις για το κατά πόσον εφαρμόζουν τους περιβαλλοντικούς όρους της άδειας λειτουργίας τους.

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ


Δήλωση για τη Δημοτική Αγορά Χαλκίδας


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δήλωση για τη Δημοτική Αγορά Χαλκίδας
 στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Δευτέρας 17-9-18
Σχετικά με τη συζήτηση που έγινε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τη Δημοτική Αγορά της Χαλκίδας, δηλώνουμε ότι ενιαία τοποθετούμαστε με τους εκπροσώπους της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Χαλκίδας.
 Έχουμε ξεκάθαρη θέση για  την ανάγκη αποκατάστασης  της Δημοτικής Αγοράς  και της πλατείας με την οποία συνδέεται.

Για τη σημερινή άθλια κατάσταση της Δημοτικής Αγοράς  και για την εξέλιξη της πλατείας, έχουν ευθύνη τόσο οι κυβερνήσεις και οι Δημοτικές Αρχές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, όσο και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, που ευθύνονται και για την συνολική κατάσταση του λαού με τα αλλεπάλληλα αντιλαϊκά μέτρα, τη λογική της ανταποδοτικότητας, την έλλειψη ελεύθερων χώρων ψυχαγωγίας για το λαό.
Παρακολουθούμε μια πολύχρονη αντιπαράθεση, με βαρύγδουπες αναφορές στον πολιτισμό, την αισθητική κ.ά. που βασικό επίδικο έχουν το ποιος βάζει χέρι στην ανακατασκευή και την εμπορική χρήση του συγκροτήματος. Η αντιπαράθεση που εξελίσσεται και αφορά τη σύγκρουση συμφερόντων σχετικά με την ανάπλαση και χρήση της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας, καταλήγει να αφήνει απ’ έξω την ανάγκη να αξιοποιηθεί ο χώρος προς όφελος του λαού της Χαλκίδας, που τόσο ανάγκη έχει για χώρους αναψυχής και ψυχαγωγίας με ελεύθερη πρόσβαση και όχι την εμπορευματοποίηση τους.  

Λαίκή Συσπέιρωση για την ενίσχυση του στόλου των δικύκλων μηχανών πρώτης βοήθειας του ΕΚΑΒ στην Π.Ε Εύβοιας»


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ στο Π.Σ. της Δευτέρας 17-9-18
ΣΤΟ ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΘΕΜΑ:

 Έγκριση σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β) για υλοποίηση του έργου «Ενίσχυση του στόλου των δικύκλων μηχανών πρώτης βοήθειας του ΕΚΑΒ στην Π.Ε Εύβοιας»

Θεωρούμε πολιτικά λαθεμένη την υποκατάσταση κυβερνητικών ευθυνών.
Το ΕΚΑΒ λειτουργεί με την ευθύνη του Υπουργείου Υγείας και σε κάθε περίπτωση αυτό είναι υποχρεωμένο για την επαρκή και ολοκληρωμένη κάλυψη κάθε χώρου…… Για τα μέσα που διατίθενται και φυσικά για την στελέχωση τους.
Κατά την άποψη μας η Περιφέρεια δεν λύνει το πρόβλημα….. Απλά δημιουργεί εντυπώσεις.
Το πιο σημαντικό, όμως, είναι πως δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να περάσουν τέτοιες αρμοδιότητες, χωρίς τους αντίστοιχους πόρους, στους ΟΤΑ….. Αυτοί όσο έχουν χρήματα θα προσφέρουν τις αντίστοιχες υπηρεσίες….. Όταν, όμως δεν έχουν θα τα αναζητήσουν στον λαό, πουλώντας τις υπηρεσίες που του προσφέρουν…..
 ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΥΝΤΕΛΕΣΘΕΙ Η ΠΡΟΩΘΟΥΜΕΝΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ που μας κατευθύνει η Ε.Ε και αποδέχονται οι διαχειριστές του συστήματος.

Σε αυτή την λογική…. ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ την εισήγηση.

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

«Βούλιαξε» από λαϊκούς ανθρώπους όλων των ηλικιών το Πάρκο ΚΟΣΜΑΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ (ΔΕΛΤΑ) στη Χαλκίδα στο Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ- 50 χρόνια ΚΝΕ.


Στο Πάρκο Κοσμάς Νικολόπουλος (ΔΕΛΤΑ) κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στην Αν. Στερεά και Εύβοια.
Οι εκδηλώσεις άνοιξαν με την θεατρική παράσταση «Ο Ντορεμί και η Φασολασί στη χώρα των θλιμμένων παπουτσήδων» από την θεατρική ομάδα της ΟΓΕ, που ξετρέλανε μικρούς και μεγάλους. Συνεχίστηκε με ροκ συναυλία από τους “Chromium Era” και αμέσως μετά προβλήθηκε βίντεο για τα 50 χρόνια της ΚΝΕ.
Ξεχώρισε το αφιέρωμα για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ μέσα από το έργο του Γιάννη Ρίτσου. Συγκίνησε και ενέπνευσε καθώς η ζωή και το έργο αυτού του μεγάλου κομμουνιστή ποιητή είναι συνδεδεμένη με την ηρωική πορεία του ΚΚΕ και του εργατικού κινήματος. Το αφιέρωμα, που με μεράκι έφτιαξε καλλιτεχνική ομάδα της οργάνωσης στη Χαλκίδα, ερμήνευσε ο Γεράσιμος Ανδρεάτος.

« Κτιριακά Προβλήματα και ελλείψεις στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σκύρου »


                                                                                
   Λαμία 16 Σεπτεμβρίου  2018
                                                  Προς: Κο Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος
                                                                    Ματθαιόπουλο Βασίλειο
                                                 
Θέμα: « Κτιριακά Προβλήματα και ελλείψεις στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σκύρου »
Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποίησε στο Π.Κ. Σκύρου, διαπίστωσε ότι το κτίριο που μεταφέρθηκε το προσωπικό του Π.Κ. Σκύρου έχει τεράστιες ελλείψεις και προβλήματα που δυσκολεύουν τις συνθήκες διαβίωσης των πυροσβεστών, δεν διασφαλίζουν υγιεινό περιβάλλον για  τους συναδέλφων μας, άλλα και την ομαλή του λειτουργία.
Σε ένα νησί όπως η Σκύρος που πέραν των μόνιμων κατοίκων του,  την καλοκαιρινή περίοδο φιλοξένει περίπου 20.000 χιλιάδες παραθεριστές και υπάρχει έντονη δραστηριότητα, θα περίμενε κάνεις ότι το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο θα πληρούσε τις στοιχειώδης προϋποθέσεις για την απρόσκοπτη και ομαλή λειτουργία του και την αξιοπρεπή  διαβίωση των πυροσβεστών. Όμως η εφαρμογή των πολιτικών της υποχρηματοδότησης, επιφέρει επιπλέον αρνητικές συνέπειες και στον τομέα της  δασοπροστασίας και της πυρασφάλειας της χώρας.
Ο στόλος των πυροσβεστικών οχημάτων του Π.Κ. Σκύρου είναι πεπαλαιωμένος και επιβαρυμένος και συνέπεια αυτών έχει στο ενεργητικό του συχνές βλάβες. Η χρονολογική σειρά πρώτης κυκλοφορίας των οχημάτων έχει ως εξής:

Η οργάνωση της πάλης για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων.


ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΠΛΑΤΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ

Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη, 7μμ, ΧΑΛΚΙΔΑ
στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας

Τα Συνδικάτα που συνυπογράφουμε αυτή την πρωτοβουλία, καλούμε τα μέλη μας, εργαζόμενους και άνεργους, εργατικά συνδικάτα και συνδικαλιστές της περιοχής καθώς και άλλους μαζικούς φορείς αυτοαπασχολούμενων, γυναικών συνταξιούχων, σπουδαστών:

Κόντρα στην κοροϊδία της κυβέρνησης, της αντιλαϊκής επίθεσης που εξαπολύει χέρι - χέρι με τους επιχειρηματικούς ομίλους εμείς να οργανώσουμε την πάλη μας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Ένταξη του συνόλου των έργων Αγροτικής Οδοποιίας των Περιφερειών στο πλαίσιο του ΠΑΑ 2014-2020


Αθήνα, 14 Σεπτεμβρίου 2018


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΤο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων – Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων ενημερώνει ότι σε συνέχεια των αιτημάτων των Περιφερειών, θα προχωρήσει στην ένταξη του συνόλου των επιλέξιμων αιτήσεων έργων από τις Περιφέρειες της 1ης πρόσκλησης του μέτρου της “Αγροτικής Οδοποιίας”, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που κρίθηκαν ως επιλαχούσες, αξιοποιώντας τη δυνατότητα υπερδέσμευσης πόρων που προβλέπεται από το θεσμικό πλαίσιο.
Επισημαίνεται ότι στις Περιφέρειες που διαθέτουν υπόλοιπα πιστώσεων, τα οποία δεν έχουν δεσμεύσει σε εντάξεις έργων από την εν λόγω πρόσκληση, παρέχεται η δυνατότητα άμεσης επαναπροκήρυξής τους.


Γράψου Τώρα στο Λαϊκό Φροντιστήριο ΧαλκίδαςΞεκινάει μία νέα σχολική χρονιά. Την ώρα που η κυβέρνηση με τους συμμάχους της πανηγυρίζουν για το "τέλος των μνημονίων" και την επιστροφή στην κανονικότητα, οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί ξέρουν καλά, ότι τα πράγματα δεν θα κυλήσουν "κανονικά".

Στόχος των μαθημάτων αλληλεγγύης είναι να μην μείνει κανένα παιδί λαϊκής οικογένειας χωρίς αυτή τη βοήθεια, η οποία, στο σημερινό σύστημα παιδείας, έχει καταστεί αναγκαίο κακό και επιβάλλεται ως αποτέλεσμα της συνεχούς υποβάθμισης της Δημόσιας Εκπαίδευσης.
Η συμμετοχή για τους μαθητές δεν έχει κανέναν όρο και προϋπόθεση. Ο μόνος περιορισμός είναι η επάρκεια σε εθελοντές εκπαιδευτικούς. Κάθε εκπαιδευτικός που κάνει το βήμα να συμμετέχει, αποτελεί αληθινό παράδειγμα παιδαγωγού.
Συνεχίζουμε και φέτος για 2η συνεχή χρονιά τα δωρεάν μαθήματα αλληλεγγύης. Με μεράκι και περηφάνια, στηρίζουμε τα παιδιά των εργατικών - λαϊκών οικογενειών».
Εκδήλωση Έναρξης: 25 Σεπτέμβρη, 19:00 στο ΕΠΑΛ Χαλκίδας

Για δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα:               6972416284, 6939133681, 6981677414


Θα εφαρμοστεί το Σχέδιο Πόλης στα Χάνια Αυλωναρίου;


Κάπου διαβάσαμε ότι ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου πρόκειται να προχωρήσει τις πράξεις αναλογισμού για την εφαρμογή του Σχεδίου Πόλης στα Χάνια. Παρ΄ ότι το ποσόν των 11.000 ίσως δεν είναι επαρκές τουλάχιστον για το τρέχον έτος μπορεί να φτάσει. Χρειάζεται και ενίσχυση τον επόμενο χρόνο.
Επειδή όμως αυτό το πολύ σημαντικό για την περιοχή έργο ορισμένοι το βλέπουν μόνο έως εκεί που τους ενδιαφέρει ή όπως τους ενδιαφέρει, δηλαδή μπορεί να γίνει ένα κομμάτι μόνο και να μείνει το υπόλοιπο για τον επόμενο αιώνα ελπίζουμε ότι η πρόθεση του Δήμου είναι να εφαρμοστεί στο σύνολό του το Σχέδιο.
Για την ενημέρωση, επειδή η μνήμη όσο μεγαλώνουμε  ή όταν δεν θέλουμε να θυμόμαστε μας εγκαταλείπει θυμίζουμε ότι η πράξεις εφαρμογής για το σύνολο του Σχεδίου και η σύνταξη των Πράξεων Αναλογισμού είχαν γίνει σχεδόν έως το τέλος επί Δημαρχίας Δημήτρη Κατσούλη. Τότε η αρμοδιότητα ανήκε στην Νομαρχία όπου μία μόνο υπάλληλος είχε τις πράξεις εφαρμογής όλης της Εύβοιας. Εν τούτοις κάτι προχώρησε.
Από τη δημιουργία του Δήμου Κύμης Αλιβερίου την αρμοδιότητα την πήρε ο Δήμος και δεν προχώρησε παρά μόνο ένας δρόμος όντως ο πιο εύκολος ενώ ένας άλλος έγινε με πρωτοβουλία ιδιωτών. Ας ελπίσουμε ότι έστω και με οκτώ χρόνια καθυστέρηση ο Δήμος θα ξεκινήσει, θα ολοκληρώσει όλες τις πράξεις αναλογισμού. Μακάρι να έχουν και την δουλειά που έγινε τότε για να μην ξαναεπαναληφθεί και εν συνεχεία να γίνει η διάνοιξη των δρόμων. Αυτό είναι πράγματι έργο ουσίας.