Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Λειτουργίας Παρατηρητηρίου Περιβάλλοντος για την τσιμεντοβιομηχανία στα όρια δραστηριοποίησής της στην Περιφέρεια Στερεάς.


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ στο Π.Σ. της Δευτέρας 17-9-18
Στο θέμα Λειτουργίας Παρατηρητηρίου Περιβάλλοντος για την τσιμεντοβιομηχανία στα όρια δραστηριοποίησής της στην Περιφέρεια Στερεάς.
Μέσα από μια σωστή επιχειρηματολογία, με πολλά και μεγάλα λόγια, οδηγείτε το Περιφερειακό Συμβούλιο σε λάθος απόφαση…..
Του προτείνετε να υποκαταστήσει το Υπουργείο, που είναι αρμόδιο για αυτούς τους ελέγχους….. και σπεύδετε να διαθέσετε χρήματα για αρμοδιότητες άλλων.
Είναι φανερό πως προτιμάτε να συμβιβάζεστε, αντί να διεκδικείτε δικαιώματα της Περιφέρειας.
Φτιάχνετε σχήματα ελέγχου, χωρίς κρατική πιστοποίηση, που εύκολα μπορούν να δεχτούν παρεμβάσεις….. Μπορούν να γίνουν άλλοθι σε κυβέρνηση και βιομηχάνους.
Αλήθεια τι περιμένετε να γίνει με τα 200.000 ευρώ για μισθούς, κινήσεις και μέσα….. για τρία χρόνια;  Απλά θα λέτε πως κάτι έγινε.
Λέμε ναι στην σχετικά μόνιμη λύση και όχι σε κάτι προσωρινό, που απλά θα δημιουργήσει εντυπώσεις.
Σε αυτή την λογική καταψηφίζουμε την πρόταση σας ….. και αντιπροτείνουμε την διεκδίκηση μόνιμου σχήματος αποκλειστικά δημόσιου χαρακτήρα, με επαρκή αριθμών επιθεωρητών περιβάλλοντος και με τα κατάλληλα μέσα προκειμένου να ελέγχονται μόνιμα και σταθερά όλες οι επιχειρήσεις για το κατά πόσον εφαρμόζουν τους περιβαλλοντικούς όρους της άδειας λειτουργίας τους.

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου