Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

«Βούλιαξε» από λαϊκούς ανθρώπους όλων των ηλικιών το Πάρκο ΚΟΣΜΑΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ (ΔΕΛΤΑ) στη Χαλκίδα στο Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ- 50 χρόνια ΚΝΕ.






Στο Πάρκο Κοσμάς Νικολόπουλος (ΔΕΛΤΑ) κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στην Αν. Στερεά και Εύβοια.
Οι εκδηλώσεις άνοιξαν με την θεατρική παράσταση «Ο Ντορεμί και η Φασολασί στη χώρα των θλιμμένων παπουτσήδων» από την θεατρική ομάδα της ΟΓΕ, που ξετρέλανε μικρούς και μεγάλους. Συνεχίστηκε με ροκ συναυλία από τους “Chromium Era” και αμέσως μετά προβλήθηκε βίντεο για τα 50 χρόνια της ΚΝΕ.
Ξεχώρισε το αφιέρωμα για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ μέσα από το έργο του Γιάννη Ρίτσου. Συγκίνησε και ενέπνευσε καθώς η ζωή και το έργο αυτού του μεγάλου κομμουνιστή ποιητή είναι συνδεδεμένη με την ηρωική πορεία του ΚΚΕ και του εργατικού κινήματος. Το αφιέρωμα, που με μεράκι έφτιαξε καλλιτεχνική ομάδα της οργάνωσης στη Χαλκίδα, ερμήνευσε ο Γεράσιμος Ανδρεάτος.


Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με μεγάλο λαϊκό γλέντι από τον Γεράσιμο Ανδρεάτο και την ορχήστρα του.
Παράλληλα, καθόλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, στην σκηνή που φτιάχτηκε ειδικά για τα παιδιά, υπήρχε πλούσιο πρόγραμμα με παιχνίδια και καλλιτεχνικό εργαστήρι. Ξεχωριστό ήταν το θέατρο σκιών από τον Θανάση Λιούνη, «τα εντάλματα του Καραγκιόζη», που γέλασαν με την ψυχή τους μικροί και μεγάλοι.

Οι μαθητές στο φετινό φεστιβάλ είχαν τον δικό τους χώρο, όπου συναντήθηκαν, γνωρίστηκαν, συζήτησαν για τις εξελίξεις στο σχολείο. Μέσα από ταμπλώ και δραστηριότητες γνώρισαν την ΚΝΕ και ήρθαν σε επαφή με τις προτάσεις της, για το σχολείο, τη ζωή και πολλά θέματα της επικαιρότητας που τους προβληματίζουν, όπως ο πόλεμος.

Οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν το βιβλιοπωλείο και την έκθεση για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ και τα 50 της ΚΝΕ, όπου καταγραφόταν  η ιστορική αυτή πορεία και αναδεικνύονταν στοιχεία από την περιοχή της Εύβοιας.

Η μεγάλη αυτή συνάντηση των εργαζομένων και της νεολαίας στην πόλη της Χαλκίδας, έστιλε μήνυμα αντίστασης και διεκδίκησης στους αγώνες που έχουμε μπροστά μας !


«Όποια πέτρα και αν σηκώσεις σε τούτο εδώ τον τόπο είναι ποτισμένη με το αίμα και τη θυσία των κομμουνιστών»
Στον χαιρετισμό του ο Κώστας Ντούρμας, στέλεχος της ΚΝΕ, μεταξύ άλλων, ανέφερε:
Ο χώρος που πραγματοποιούμε το Φεστιβάλ μας έχει και μια ιδιαίτερη, ξεχωριστή σημασία. Αφορά μια πλευρά της ιστορίας του Κόμματος και του λαϊκού κινήματος στη Χαλκίδα, η οποία είναι μέχρι σήμερα σχετικά άγνωστη.
Το πάρκο Δέλτα, πήρε την ονομασία του κατά βάση λόγω του γεωμετρικού σχήματος που έχει. Ωστόσο, αυτός εδώ ο χώρος έχει όνομα και επώνυμο: Και λέγεται πάρκο «Κοσμάς Νικολόπουλος».
Έπειτα από σχετική έρευνα της Κομματικής Οργάνωσης στη Χαλκίδα, εντοπίστηκε στο αρχείο του Δήμου Χαλκιδας απόφαση ονοματοδοσίας του πάρκου με ημερομηνία 29 Αυγούστου 1988. Στη σχετική απόφαση αναφέρεται: Η ονομασία πλατείας σχηματιζόμενης στο σχήμα ΔΕΛΤΑ είναι «Κοσμάς Νικολόπουλος». Για τα ιστορικά στοιχεία του ονόματος διευκρινίζονται τα εξής: «Λαμπρός οικογενειάρχης, ράφτης στο επάγγελμα, πατέρας 6 παιδιών. Ήταν αγαπητός σε όλη τη Χαλκίδα και στη γειτονιά του ειδικότερα (στη Βροντού) στο σύλλογο της οποίας ανήκει και η πρόταση για την ονομασία με το όνομά τους, της ανώνυμης πλατείας της γειτονιάς, που λόγω του σχήματός της αποκαλείται ΔΕΛΤΑ. Το 1942 έχασε τον πρωτότοκο γιο του σε ηλικία 18 χρονών από την πείνα και τις αρρώστιες. Τον Απρίλιο του 1944 συνελήφθη από τους ταγματασφαλίτες και για ένα μήνα περίπου κανείς δε γνώριζε που βρίσκεται. Στις 6 Μαϊου του 1944 εκτελέσθηκε από τα στρατεύματα κατοχής σε ηλικία 41 ετών».
Σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Λευτεριά», όργανο του ΕΑΜ Εύβοιας, αναφέρεται: Κοσμάς Νικολόπουλος. Εμποροράπτης απ’ τη Χαλκίδα. Παλιό συνδικαλιστικό στέλεχος, πήρε μέρος στον αγώνα της Εθνικής Αντίστασης. Πιάστηκε από τον ανθυπολοχαγό Λίζο, φυλακίστηκε στις φυλακές του Παπαθανασόπουλου και εκτελέστηκε στις 6 του Μάη του 44 στους στρατώνες της Χαλκίδας μαζί με άλλους 47 πατριώτες…»
Το όνομά του βρίσκεται στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης που βρίσκεται δίπλα στο λαογραφικό μουσείο.
Ακόμα βρίσκεται, μαζί με τα ονόματα άλλων 47 κομμουνιστών και αγωνιστών, στο πρωτότυπο της ανακοίνωσης των γερμανικών αρχών κατοχής για τη μαζική εκτέλεση που έγινε στις 6 Μάη του 44, ένα έγγραφο που διασώζεται στο αρχείο του ΚΚΕ και εκτίθεται στα ταμπλό του Φεστιβάλ μας. Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Ως αντίποινα δολοφονικών επιθέσεων εναντίον Γερμανών στρατιωτών και Ελλήνων χωροφυλάκων επί της νήσου Ευβοίας, εξετελέσθησαν σήμερον οι κάτωθι κομμουνιστές…». Ανάμεσά τους και ο Κοσμάς Νικολόπουλος, που μάλιστα χαρακτηρίζεται ως κομμουνιστής που δρούσε στον εφεδρικό ΕΛΑΣ.

Τιμή και δόξα στους ήρωες του ΚΚΕ. Του Κόμματός μας που δε λογάριασε κόπους και θυσίες για να ανθρωπέψει ο άνθρωπος, για να καταργηθεί η εκμετάλλευση. Και το παράδειγμα του συντρόφου Κοσμά Νικολόπουλου, επιβεβαιώνει ότι όποια πέτρα και αν σηκώσεις σε τούτο εδώ τον τόπο είναι ποτισμένη με το αίμα και τη θυσία των κομμουνιστών. Είμαστε περήφανοι που το Φεστιβάλ μας γίνεται στο πάρκο που έχει το όνομα του συντρόφου μας Κοσμά Νικολόπουλου.100 χρόνια αγώνας και θυσίας. Για το λαό και το σοσιαλισμό.


«Δυναμώνουμε την πάλη για την οριστική νίκη του λαού!»
Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
Αναφέρθηκε στη ηρωική 100χρονη πάλη του ΚΚΕ, τονίζοντας ότι συνεχίζουμε έχοντας σταθερά το βλέμμα στο στόχο και στο μεγάλο σκοπό που θέσαμε από τότε που ιδρύθηκε το κόμμα μας.  Την ανατροπή του βάρβαρου εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος. Την οικοδόμηση μιας κοινωνίας απαλλαγμένης από κάθε μορφή εκμετάλλευσης, τη σοσιαλιστική - κομμουνιστική.
Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην περιοχή μας, σε μια περιοχή που «μυρίζει μπαρούτι», τόνισε ότι: «Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου, ταυτόχρονα όμως της επαγρύπνησης και της ετοιμότητας γιατί ο κίνδυνος πολεμικών συγκρούσεων, είτε τοπικών, είτε περιφερειακών ακόμα και γενικευμένων είναι υπαρκτός. Το ΚΚΕ,  σε περίπτωση πολεμικής εμπλοκής της χώρας μας, θα πρωτοστατήσει στον αγώνα για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας, για την προστασία του λαού.  Ταυτόχρονα, όμως, δεν πρόκειται να δείξουμε καμιά εμπιστοσύνη σε καμιά κυβέρνηση και στην άρχουσα τάξη που εκπροσωπεί. Δυναμώνουμε την πάλη για την οριστική νίκη του λαού. Επιδιώκουμε έπαθλο της πάλης να είναι η εργατική – λαϊκή εξουσία, που θα εξασφαλίσει την ευημερία και την πραγματική ειρήνη για το λαό».

Κάλεσε τους εργαζόμενους της περιοχής να δώσουν απάντηση στην σημερινή βαρβαρότητα:

Μπροστά στη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται το Κόμμα μας αναλαμβάνει τη μεγάλη ευθύνη να συμβάλει να μην ξαναπέσει ο λαός , οι εργαζόμενοι,  στην παγίδα των ψεύτικων διαχωριστικών γραμμών και διλημμάτων ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σήμερα είναι το χαϊδεμένο παιδί της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, των Αμερικανών, για το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής αστικής τάξης.
Του δίνουν συγχαρητήρια για το έργο που ξεκίνησαν άλλοι,  το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ αλλά αυτός το ολοκλήρωσε.
Το κύριο για όλους αυτούς τώρα είναι  να διασφαλιστεί η συνέχεια σε αυτή την κατάκτηση, χωρίς τραντάγματα,   είτε στο τιμόνι της αντιλαϊκής πολιτικής κρατηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε βρεθεί η ΝΔ στις επόμενες εκλογές.
Για αυτό και το παιχνίδι εξαπάτησης του λαού ξαναστήνεται  με παλιά και καινούργια διλήμματα και εκβιασμούς για το ποιος είναι πιο ικανός να διαχειριστεί από εδώ και πέρα αυτή την πορεία της καπιταλιστικής ανάκαμψης.
Από τη μια, ο Τσίπρας  διαβεβαιώνει τους εκπροσώπους των βιομηχάνων ότι «την έμαθε τη δουλειά» και θα συνεχίσει τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις. Από την άλλη, ο Μητσοτάκης  υπόσχεται σαρωτικό κύμα μεταρρυθμίσεων, πάλι στη γραμμή όμως των Ευρωπαίων εταίρων.
Βέβαια και οι  δύο έχουν και “καλή  κουβέντα” για τους αδύναμους, για όλους αυτούς που οι δικές τους κυβερνήσεις τσάκισαν, τους έστειλαν στις ουρές της ανεργίας, της φτώχειας.
Ό “ένας θα κόβει και ο άλλος θα ράβει” σε έναν αγώνα δρόμου υποσχέσεων και προσδοκιών για  «κοινωνικές παροχές», που θα προκύψουν είτε από την «υπεραπόδοση της οικονομίας” γιατί έτσι θα μπορούν να πάρουν κάποια ψίχουλα οι πιο εξαθλιωμένοι, έαν και εφόσον φυσικά το επιτρέψουν οι ρυθμοί της καπιταλιστικής ανάπτυξης είτε από τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, που θα επιτρέπει νέα διαπραγμάτευση για τα ογκώδη πλεονάσματα...
Όμως η  κάλυψη των κοινωνικών αναγκών, οι ανάγκες του λαού για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για δημόσια παιδεία, υγεία, πρόνοια, δε συμβιβάζονται με το καπιταλιστικό κέρδος, που είναι ο πυρήνας της πολιτικής και των 2.
Οι εργαζόμενοι, όσοι απ΄ αυτούς πληρώνονται ακόμα κανονικά και την επόμενη μέρα θα συνεχίζουν να αμείβονται με μισθούς πείνας. Οι αγρότες θα δίνουν μάχη να πληρωθούν τη σοδειά τους και να μην ξεκληριστούν από τη γη τους. Οι αυτοαπασχολούμενοι θα παλεύουν για να μη βάλουν λουκέτο και να μη βρεθούν στη φυλακή από τα χρέη.
Και όλοι μαζί θα ακριβοπληρώνουν την παιδεία των παιδιών τους, την υγεία των οικογενειών τους.
Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να πέσουν στις νέες παγίδες της αναμονής για κάτι  καλύτερο, που του στήνουν Ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και οι άλλοι βαστάζοι του συστήματος, ΚΙΝΑΛ, ΠΟΤΑΜΙ κλπ . Όλοι αυτοί είναι για το λαό στην απέναντι όχθη.
Την ίδια την πολιτική υπηρετούν, τη στρατηγική της ΕΕ, του κεφαλαίου, η οποία θυσιάζει τα πάντα ακόμα και την προστασία της ανθρώπινης ζωής για την καπιταλιστική κερδοφορία. Να γιατί όταν πιάνει φωτιά  καιγόμαστε, όπως συνέβη με την τραγωδία στην Ανατολική Αττική. Όταν βρέχει  πνιγόμαστε και όταν γίνουν σεισμοί θα μας πλακώνουν τα κτήρια ...

Εδώ στην Εύβοια γνωρίζεται από πρώτο χέρι αυτή τη βαρβαρότητα και με τις φωτιές που κάθε χρόνο καταστρέφουν το δασικό πλούτο, σπίτια και υποδομές και για τα υπόλοιπα βάσανα που αντιμετωπίζουν οι λαϊκές οικογένειες.
Γνωρίζετε καλά ποιος χάνει και ποιος κερδίζει και σε συνθήκες κρίσης και καπιταλιστικής ανάκαμψης.
Το γνωρίζουν καλά οι εργάτες του τσιμεντάδικου που εδώ και 5 χρόνια συνεχίζουν τον αγώνα για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.
Το γνωρίζουν οι εργάτες του Ζούρα, της ΣΕΛΜΑΝ, του πρωην Τσαούσογλου, της ΝΕΟΣΕΤ και τόσων άλλων χώρων δουλειάς που το κυνήγι  του κέρδους τους πέταξε σαν στυμμένες λεμονόκουπες στο δρόμο της ανεργίας.
Οι εργαζόμενοι στο μέταλλο που τα δουλεμπορικά γραφεία των εργολαβιών οργιάζουν,  τα εργοδοτικά εγκλήματα  είναι στην ημερήσια διάταξη γιατί τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας κοστίζουν.
Οι εργάτες του κλάδου των τροφίμων και ποτών, στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις που διατήρησαν την κερδοφορία τους στα χρόνια της κρίσης και τώρα προσδοκούν αύξηση κερδών με νέες επενδύσεις. Στην Αλλατίνη, στην Παλίρροια και αλλού που πατάνε  στο ξεχαρβάλωμα των εργασιακών σχέσεων, στην απληρωσιά, στην εντατικοποίηση που φτάνει μέχρι το σημείο να λιποθυμούν οι εργάτριες από την κούραση, όπως έγινε στο Μιμίκο.
Στη ΣΟΓΙΑ, που πριν 2 χρόνια,  τα κέρδη που έβγαλαν από το τομάρι κάθε εργαζόμενου για ένα χρόνο υπολογίζονται σε 61.000 ευρώ.  Στην Παλίρροια στα  46.000 ευρώ. Στο Νηρέα στα 26.000 ευρώ.
Σε αυτή την  επιχείρηση κολοσσό που δημιουργήθηκε πρόσφατα  μέσω της συγχώνευσης και εξαγοράς της ΣΕΛΟΝΤΑ, που η  εργοδοσία στη διεκδίκηση του σωματείου αύξηση και υπογραφή ΣΣΕ απάντησε κυνικά «ποιος τρελός θα επενδύσει σε μια επιχείρηση που υπάρχει Συλλογική Σύμβαση;»
Το γνωρίζουν καλά οι εργαζόμενοι στον τουρισμό που φέτος λιώνουν στα πόδια τους γιατί θεσμοθετήθηκε η βδομάδα χωρίς ρεπό. Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο με την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου και την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.
Οι εργαζόμενοι στα σχολεία, στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας με τις τεράστιες ελλείψεις, με τους επικουρικούς γιατρούς να είναι απλήρωτοι για μήνες, με τα έργα για τη λειτουργία του νέου Νοσοκομείου να κωλυσιεργούν.
Αντίστοιχα στο  Δήμο της Χαλκίδας όπου εξελίσσεται ο εκβιασμός των παρατασιούχων- συμβασιούχων της καθαριότητας, που πετιούνται στο δρόμο της ανεργίας με μεγάλες συνέπειες στον τομέα αυτό.
Το γνωρίζουν καλά οι κάτοικοι στη Νότια Εύβοια  με τις μεγάλες επενδύσεις που γίνονται στην περιοχή, με τη δημιουργία νέων Αιολικών Πάρκων, την άναρχη εγκατάσταση των ανεμογεννητριών που φέρνουν τεράστιες επιπτώσεις στο περιβάλλον της περιοχής, στην παραγωγική δραστηριότητα των αγροτοκτηνοτρόφων. Επενδύσεις που δεν  θα αλλάξουν την ενεργειακή φτώχεια του λαού

Το ζουν οι σπουδαστές  μέσα από  τις  εξελίξεις που δρομολογούνται  στο  ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, που τόσο οι προτάσεις  του Υπουργείου Παιδείας, όσο και της Τοπικής και περιφερειακής Διοίκησης δεν απαντούν στις πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν σήμερα για Ανώτατη Εκπαίδευση υψηλού επιπέδου, ουσιαστικής μόρφωσης και επαγγελματικής εξασφάλισης των σπουδαστών, κατοχύρωσης και διεύρυνσης των δικαιωμάτων των καθηγητών και των εργαζομένων στο ίδρυμα.
Το ζoυν οι μετανάστες- πρόσφυγες,  τα θύματα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και του ιμπεριαλιστικού πολέμου  που πολλοί μένουν σε παραπήγματα μέσα σε χώρους δουλειάς, αντιμετωπίζουν μεγάλα εμπόδια με τα χαρτιά τους, στην πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, της εκπαίδευσης των παιδιών τους.  Με τους πρόσφυγες που διαμένουν ο ένας πάνω στον άλλον στον καταυλισμό της Ριτσώνας, εγκλωβισμένοι στη χώρα μας λόγω των συμφωνιών της ΕΕ, κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης.
Το γνωρίζετε όλοι μέσα από το πως αντιμετωπίζουν τις υποδομές, όπως  το απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο του νομού  που η κατασκευή του θα έδινε ανάσα και σε χιλιάδες οικοδόμους που μαστίζονται από την ανεργία αλλά δεν είναι ακόμα κερδοφόρα επένδυση για τους κατασκευαστικού ομίλους.
Από το πως αντιμετωπίζουν όλες οι τοπικές πολιτικές δυνάμεις και η Δημοτική αρχή τα αναγκαία έργα ανάπλασης της πόλης, όπως είναι η ανάπλαση της Δημοτικής Αγοράς της Χαλκίδας, που με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων και των δημοτικών αρχών έχει ερειπωθεί. 
Ένα έργο που μπορεί να εξυπηρετήσει ανάγκες στέγασης και υποδομής σε αθλητικούς, πολιτιστικούς συλλόγους, την ερασιτεχνική δημιουργία, εργατικά σωματεία και μαζικούς φορείς του λαϊκού κινήματος ακόμα και τη στέγαση υπηρεσιών του Δήμου, έργο για αξιοποίηση από το λαό της Χαλκίδας με ελεύθερη πρόσβαση, θέση  που υποστηρίζει το ΚΚΕ και όχι ανάγκες κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων που υποστηρίζουν οι άλλοι στα πλαίσια της πολιτικής στήριξης της επιχειρηματικότητας, προτείνοντας την ανάπλαση για εμπορική χρήση.

Κριτήριο του λαού για την αντιμετώπιση αυτής της σκληρής πραγματικότητας πρέπει να γίνουν οι δικές του ανάγκες.
Δεν γίνεται αλλαγή και ανατροπή αυτής της βαρβαρότητας που ζουν εκατομμύρια εργαζόμενοι, περιμένοντας σωτήρες να φέρουν την ελπίδα, να αλλάξουν κάποια πρόσωπα στην κυβερνητική καρέκλα για να αλλάξουν τα πράγματα.
Προκοπή θα δει ο λαός μόνο με ανατροπή εκ βάθρων αυτού του σάπιου συστήματος, ανατρέποντας την αστική εξουσία και καταργώντας όλους τους αστικούς θεσμούς με καινούργιους που θα γεννήσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς.
Η μόνη ελπίδα της εργατικής τάξης, του λαού είναι ο σοσιαλισμός γιατί μόνο εκεί ο  λαός  μπορεί να γίνει  αφέντης της οικονομίας, να παράγει για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του, αξιοποιώντας την κοινωνική ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής, τον επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό.
Αυτή είναι η διέξοδος από το φαύλο κύκλο των καπιταλιστικών κρίσεων, της ανεργίας, των πολέμων, της προσφυγιάς, της ανάπτυξης για το καπιταλιστικό κέρδος.
Σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να απολαμβάνει η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, τον πλούτο που παράγουν.
Να χρησιμοποιούνται τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας για να δουλεύει  σε καλύτερες συνθήκες, με λιγότερο γενικό εργάσιμο χρόνο, με εισόδημα και κοινωνικές υπηρεσίες που θα εξασφαλίζουν πολύ καλύτερο επίπεδο ζωής.
Όλοι και όλες να έχουν εξασφαλισμένη δουλειά, με σύγχρονα δικαιώματα, να ζουν χωρίς τον εφιάλτη της ανεργίας.
Να απολαμβάνουν σύγχρονες υπηρεσίες υγείας, παιδείας, πρόνοιας, με προστασία της μητρότητας, των παιδιών και των ηλικιωμένων, ελεύθερο χρόνο και υποδομές δημιουργικής αξιοποίησής του.
Όμως όλες αυτές οι δυνατότητες δεν μπορούν να αξιοποιηθούν αν δεν περάσει η εξουσία στα χέρια της εργατικής τάξης, του λαού, όσο κρατιούνται αλυσοδεμένες από την καπιταλιστική ιδιοκτησία, από τις αλυσίδες ενός συστήματος που το τι θα παράγεται καθορίζεται από τις ανάγκες της κερδοφορίας των καπιταλιστών.
Για αυτό σήμερα το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά για να ανασυνταχθεί το εργατικό κίνημα. Να ενωθούν σε μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία οι εργατοϋπάλληλοι, οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες και αγρότες, όλα τα καταπιεζόμενα από τα μονοπώλια τμήματα του λαού. Να δυναμώσουν παντού οι οργανωμένες εστίες αντίστασης,  να ισχυροποιηθεί  το ΚΚΕ.
Απευθυνόμαστε σε όλους, όσους προβληματίζονται  από τη σημερινή κατάσταση και δείχνουν ενδιαφέρον για τις θέσεις μας, αναγνωρίζουν την τίμια και σταθερή αγωνιστική μας στάση υπεράσπισης των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων, εμπιστεύονται τη γνώμη μας για τις γενικότερες εξελίξεις.
Σε όσους βασανίζονται από τη διάψευση των ελπίδων που καλλιέργησε ο ΣΥΡΙΖΑ, την υποχώρηση του διεθνούς επαναστατικού κομμουνιστικού κινήματος που συνυπάρχουν και  αναπαράγουν τα διλήμματα,  τις λογικές του μικρότερου κακού.
Τους λέμε μην αφήνετε  το “σαράκι της μοιρολατρίας” να σας  κατατρώει.
Τα πράγματα δεν μπορούν να  μείνουν  ακίνητα. Κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει την κοινωνική εξέλιξη.
Δίνουμε το χέρι σε όποιον σηκώνεται. Σε όποιον έχει διάθεση να σηκωθεί και να αγωνιστεί, ακόμα και αν διατηρεί επιμέρους επιφυλάξεις λέμε: Εδώ είναι η θέση σας, εδώ είναι ο περήφανος δρόμος του αγώνα. Ελάτε να  τον βαδίσουμε μαζί.
Πυκνώσετε τις γραμμές των αγωνιστών μέσα στα Συνδικάτα, στους αγροτικούς συλλόγους,   τις Ενώσεις αυτοαπασχολούμενων, τις λαϊκές επιτροπές, τους συλλόγους γυναικών, παντού.
Εκεί μέσα, στον αγώνα,  θα βρούμε κοινό βηματισμό για τη διέξοδο, θα διαμορφώσουμε τα αιτήματα με βάση τις ανάγκες μας, θα διεκδικήσουμε ανακούφιση από τα σημερινά βάσανα αλλά και θα  διαμορφώσουμε προϋποθέσεις μιας ριζικής ανατροπής   που όλοι βλέπουμε ότι χρειάζεται.
Αντεπίθεση με το ΚΚΕ. Όχι συνέχιση του δρόμου που φέρνει νέα δεινά στο λαό.
Δυνατό  ΚΚΕ με νέες δυνάμεις παντού, στα συνδικάτα, στους φορείς των αυτοαπασχολούμενων, εκπαιδευτικά ιδρύματα, στους Δήμους και τις Περιφέριες, στη Βουλή και Ευρωβουλή.
Οργανωμένος λαός, αυτός είναι ο δρόμος,  αυτή είναι η ελπίδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου