Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Κάλεσμα των Σωματείων του ΑλιβερίουΕργαζόμενοι, εργαζόμενες, άνεργοι, νέες και νέοι.
 Η κυβέρνηση για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου φέρνει μέσα στο Σαββατοκύριακο σαν τον κλέφτη τις βάρβαρες προτάσεις για το ασφαλιστικό και το φορολογικό!
 Όλοι στους δρόμους! Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις!
Παρασκευή 6 Μάη στις 20.00 στην αιθουσα του Εργατικου Κεντρου στο ΑΛΙΒΕΡΙ προβολή της ταινίας με τίτλο «ΣΑΚΟ ΚΑΙ ΒΑΝΤΣΕΤΙ» .
Σάββατο 7 Μάη, 6μμ στην Ομόνοια! Αναχωρουμε απο το ΑΛΙΒΕΡΙ στις 14.00 απο την παλια πυροσβεστικη.
Κυριακή 8 Μάη, 10.00πμ στη πλατεια ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ στο ΑΛΙΒΕΡΙ τιμουμε την ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ.
 Έφτασε η ώρα της μάχης! Κανείς να μη λιποτακτήσει! Δίνουμε όλοι το παρόν!
 Δίνουμε αγώνα για να μην περάσει ο νόμος - λαιμητόμος για το Ασφαλιστικό, το νέο φορολογικό! Δε συμβιβαζόμαστε με την εξαθλίωση, την ανέχεια, τη νέα σφαγή στη ζωή μας! Ενωμένοι, δυνατοί, με πίστη στο δίκιο μας, μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε!
 Να απαντήσουμε με την ετοιμότητα μας στις άθλιες πρακτικές της κυβέρνησης, τις μεθοδεύσεις της για να περάσει τη νέα βαρβαρότητα στη ζωή μας, στα μουγκά!
 Να νεκρώσουν τα πάντα! Να σταματήσει η παραγωγή παντού!
Κανείς εργαζόμενος καμία βάρδια στη δουλειά!
Ούτε ψυχή σε εργοστάσια, εργοτάξια, γραφεία, μαγαζιά, λιμάνια, καράβια!
 Ακόμα κι αν η κυβερνητική πλειοψηφία μαζί με τους γνωστούς πρόθυμους ψηφίσουν τα άγρια μέτρα, η 48ωρη απεργία με τη μαζικότητα, τη συμμετοχή, την οργάνωση και τον παλμό της μπορεί να αποτελέσει αφετηρία για την ανατροπή τους μέσα από τους αγώνες μας!
 Δε σκύβουμε το κεφάλι! Δε γονατίζουμε!
Κανένας δε γλιτώνει από τη νέα βάρβαρη επίθεση!
Γυρίζουν τον εργαζόμενο λαό δεκάδες χρόνια πίσω!
 Ότι γνωρίσαμε μέχρι σήμερα από ασφαλιστικά δικαιώματα συνθλίβονται για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων. Θέλουν να ξεμπερδέψουν μια και καλή με το βαρίδι της Κοινωνικής Ασφάλισης, για να προστατευτεί και να αυξηθεί η κερδοφορία των μονοπωλίων. Παράλληλα, φέρνουν νέα φοροεπιδρομή, νέα ασήκωτα βάρη στις πλάτες μας, νέα αιμορραγία στο ήδη άθλιο λαϊκό εισόδημα!
 Οι αγώνες των προηγούμενων μηνών χάραξαν το δρόμο! Φανερώθηκε η δυναμική που έχει η συμμαχία του εργαζόμενου λαού!
 Εργαζόμενε, άνεργε, νέα και νέε,
 Σήκωσε τώρα κεφάλι! Δώσε μαχητική απάντηση στα διλήμματα που σου βάζουν η κυβέρνηση και οι μεγαλοεργοδότες! Έχουν στόχο να σε τρομοκρατήσουν.  Μη δέχεσαι να σε απειλούν, να σε φοβίζουν, να σου κουνούν το δάχτυλο οι χορτάτοι, οι κλέφτες του μόχθου σου. Να μην αφήσεις τη ζωή σου, στα χέρια των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, της μεγαλοεργοδοσίας και των κομμάτων τους!
 Όλοι μαζί, εργάτες, φτωχοί αγρότες, ελευθεροεπαγγελματίες, επιστήμονες!
 Έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε!
Αν κάνουμε πίσω δε θα σταματήσουν πουθενά! Δε θα μας αφήσουν τίποτα!
 Ή θα υποταχτούμε και θα τα σαρώσουν όλα, ή θα τους πάρουμε στο κυνήγι!
 Με εμπιστοσύνη στη δύναμή μας! Εμείς παράγουμε τον πλούτο, εμείς μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα χωρίς αυτούς που μας εκμεταλλεύονται, αυτοί δεν μπορούν να κερδίζουν χωρίς εμάς!
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥΑς τελειώνουμε - επιτέλους - με τον ΦΟΔΣΑ ΑΕ και άντε να πάμε λίγο παρακάτω…


Γράφει ο Στέφανος Σταμέλος
Το Ελεγκτικό Συνέδριο αποφάσισε τελικά και έκρινε μη νόμιμη τη σύσταση του ΦΟΔΣΑ Στερεάς ΑΕ δικαιώνοντας τις αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και τις αιτιάσεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης των δήμων. Αυτό σημαίνει ότι οι υπεύθυνοι για αυτό το φιάσκο πρέπει να απολογηθούν και πρέπει να πληρώσουν για τις καθυστερήσεις, που υφίσταται η διαχείριση στερεών αποβλήτων στη Στερεά και για τις όποιες μη νόμιμες αποφάσεις πήραν, που θα κληθούν να πληρώσουν οι δημότες.
Ευθύνες υπάρχουν, τόσο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΕ, που εξακολουθεί να καλύπτει τους υπαίτιους, όσο και των άμεσα υπεύθυνων, της διεύθυνσης του ΦΟΔΣΑ και της νομικής υπηρεσίας, που από δικό τους λάθος ερμηνείας του σχετικού νόμου οδηγηθήκαμε στην παράνομη σύσταση της Α.Ε. Και που δυστυχώς, αντί να το παραδεχθούν, απασχολούν ένα χρόνο τώρα τόσες υπηρεσίες προσπαθώντας εκβιαστικά να κουκουλώσουν το πρόβλημα για να αποποιηθούν των ευθυνών τους. Σύμμαχό τους στην προσπάθεια συγκάλυψης βρήκαν και την Περιφέρεια, η οποία προέβη στην έκδοση παράνομων αποφάσεων προσπαθώντας να εκμεταλλευθεί το θέμα και πολιτικά.
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο για τη σύσταση των νέων φορέων διαχείρισης αποβλήτων (Διαχειριστή Στερεών Αποβλήτων, ΔΙΣΑ), η λύση που δίνεται στο πρόβλημα είναι η διάλυση του ΦΟΔΣΑ Στερεάς ΑΕ και η ευκαιρία για μια νέα αρχή.  Επειδή η νέα αρχή θα γίνει λίγο πολύ με τα ίδια πρόσωπα στο τιμόνι και στο Διοικητικό Συμβούλιο του νέου φορέα - οι συσχετισμοί είναι οι ίδιοι στα δημοτικά συμβούλια - ευελπιστούμε ότι, αφού πλέον οι δήμαρχοι έχουν πάρει το μάθημά τους, θα στελεχώσουν το νέο φορέα με ικανά άτομα, μακριά από μικροπολιτικά και παλαιοκομματικά συμφέροντα και εξυπηρετήσεις. Και φυσικά να έχουν το σθένος να ανακαλέσουν τη μήνυση, που υπέβαλαν κατά του ασκούντος καθήκοντα γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ζητώντας συγνώμη. Όπως συγγνώμη περιμένουμε και ελπίζουμε να ζητήσουν και από το λαό της Στερεάς.
Λέγαμε σε προηγούμενη ανακοίνωση για το σικέ παιχνίδι των καθυστερήσεων για τη νομιμότητα ή όχι του ΦΟΔΣΑ. Επιμένουμε ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό και δεν πρέπει να γίνεται πεδίο μικροπολιτικών επιδιώξεων, γιατί μπορεί να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις με τραγικές συνέπειες για τη δημόσια υγεία και την οικονομία της περιοχής. Γι’ αυτό περιμένουμε με αγωνία να δούμε πότε οι δήμαρχοι θα στρώσουν επιτέλους «παιχνίδι» και θα ξεκινήσουν τα έργα και τις δράσεις της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων ανά δήμο, σύμφωνα με τα Τοπικά Σχέδια που ενέκριναν πρόσφατα. Έργα και δράσεις με προτεραιότητα στη Διαλογή στην Πηγή, τα Πράσινα Σημεία, τις Μονάδες και τα Πάρκα Κομποστοποίησης, τα ΚΔΑΥ. Εδώ θα φανεί αν υπάρχουν σκοπιμότητες. Με άλλα λόγια κύριοι δήμαρχοι προσέξτε, «αλλού βαρούν τα όργανα κι αλλού είναι ο γάμος» που λέει ο λαός μας.
Συνοψίζοντας: έχουμε μπροστά μας το νέο Σχέδιο Νόμου με τίτλο «Σύσταση και οργάνωση νομικών προσώπων δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων της χώρας» με τις αλλαγές που περιλαμβάνει για το νέο φορέα διαχείρισης και το οποίο είναι σε διαβούλευση από το υπουργείο Εσωτερικών μέχρι στις 8 Μαΐου. Είναι επίσης σε διαβούλευση  και το σχέδιο του ΠΕΣΔΑ Στερεάς, το οποίο έχει δώσει η Περιφέρεια μέχρι 31 Μαϊου.
Για μια ακόμα φορά όλα δείχνουν ότι θα έχουμε μια δύσκολη περίοδο, που χρειάζεται να έχει κανείς, εκτός από θέληση, νεύρα και υπομονή. Αλλά ας τελειώνουμε με τον τωρινό ΦΟΔΣΑ, να μπορέσουμε να πάμε παρακάτω και να ασχοληθούμε επιτέλους με την ουσία της διαχείρισης των ΑΣΑ.
Λαμία, 4.5.2016

Στέφανος Σταμέλλος

Συμβολική κατάληψη στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.


Δυνάμεις του Συλλόγου Εργαζομένων Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας και του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν χθες συμβολική κατάληψη στο κτήριο της Π.Ε Εύβοιας στο πλαίσιο της 48 ωρης απεργίας.
Έφτασε η ώρα της μάχης! Κανείς να μη λιποτακτήσει! Δίνουμε όλοι το παρόν!
Δίνουμε αγώνα για να μην περάσει ο νόμος - λαιμητόμος για το Ασφαλιστικό, το νέο φορολογικό! Δε συμβιβαζόμαστε με την εξαθλίωση, την ανέχεια, τη νέα σφαγή στη ζωή μας! Ενωμένοι, δυνατοί, με πίστη στο δίκιο μας, μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε!
Όλοι στις απεγιακές συγκεντρώσεις:

Σάββατο 7 Μάη στην Αθήνα! Αναχώρηση πούλμαν από Χαλκίδα: 3 μ.μ. Βούρκος Κυριακή 8 Μάη στη Χαλκίδα, 10.30 π.μ. στο Στρογγυλό! (προσυγκέντρωση σωματείων 10 π.μ. Πλ. Αγοράς)