Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Συνεδρίαση του Επιμελητηρίου


Στην Αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Εύβοιας (Ελ. Βενιζέλου 12 Χαλκίδα) θα συνέλθει το Διοικητικό Συμβούλιο για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα.                          
             
1.            Επικύρωση Πρακτικών.
2.            Παρουσίαση Αποτελεσμάτων του υλοποιηθέντος Προγράμματος εκπαίδευσης κομμωτών στη Ιταλία στα πλαίσια του ERASMUS+
3.            Έγκριση Απολογισμού Δράσεων έτους 2017, σύμφωνα με τα άρθρα 77 και 79 του Ν.4497/2017
4.            Οικονομικός Απολογισμός- Έγκριση Οικονομικών Καταστάσεων & Έκθεση(φύλλο) Ελέγχου Ορκωτών Ελεγκτών έτους 2017
5.            Λήψη απόφασης σύμφωνα με το άρθρο 65 του Ν.4497/2017 για την συμμετοχή στο κεφαλαίου της υπό σύσταση ΚΟΙΝΣΕΠ του Επιμελητηρίου Ευβοίας
6.            Συμμετοχή του Επιμελητήριο μας στη Δράση: « ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ» του ΕΠΑνΕΚ»
7.            2Η Τροποποίηση Προϋπολογισμού έτους 2018
8.            Λήψη απόφασης για τον καθορισμό εξόδων παράστασης Προέδρου και Μελών Διοικητικής Επιτροπής σύμφωνα με το άρθρο 76 παρ. 2α του Ν.4497/2017
9.            Λήψη απόφασης για τον καθορισμό εξόδων παράστασης Προέδρου του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου και μελών που εκπροσωπούν το Επιμελητήριο μας  σύμφωνα με το άρθρο 76 παρ. 2β του Ν.4497/2017
10.          Ανακοινώσεις.  

Υπογράφηκε σύμβαση για τις διαβρώσεις στον Βιολογικό της Χαλκίδας


                                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Υπογράφηκε την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου η σύμβαση για την κατασκευή ενός ακόμη έργου της ΔΕΥΑ Χαλκίδας, που αφορά στην αντιμετώπιση διαβρώσεων στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού.
Τη σύμβαση υπέγραψαν ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ Αναστάσιος Μάζης και ο Ιωάννης Τρουβάς, εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας ΜΥΒΑ Α.Ε., με τον προϋπολογισμό της μελέτης να ανέρχεται σε 460.000 ΕΥΡΩ (χωρίς ΦΠΑ).
Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Υποδομές Μεταφορών  - Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020” της ΕΥΔ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με συγχρηματοδότηση από το Ταμείο Συνοχής.
Το αντικείμενο της παρούσας εργολαβίας αφορά στην αντιμετώπιση των διαβρώσεων στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού Χαλκίδας, στην αφαίρεση των αποσαθρωμένων και σπασμένων τμημάτων των σκυροδεμάτων και επισκευή – προστασία του οπλισμού.
Επίσης προβλέπεται προστασία του οπλισμού με ειδική εποξειδική επάλειψη, ενίσχυση της διατομής με ηλεκτροσυγκόλληση, αντιδιαβρωτική προστασία και χρωματισμός επιφανειών σκυροδέματος, αντιδιαβρωτική βαφή για προστασία μεταλλικών φορέων, υγρομόνωση δεξαμενών κ.α.

              Γραφείο Τύπου 

Η Φιλαρμονική καλωσορίζει τα σχολεία. ‘’Μουσικά πρωϊνά για τους μαθητές’’


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΔΟΑΠΠΕΧ 2018-19


Τα Μουσικά Σύνολα του Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χαλκίδας στα πλαίσια των εκπαιδευτικών τους δραστηριοτήτων για το σχολ. έτος 2018-2019 διοργανώνουν ‘’ΜΟΥΣΙΚΑ ΠΡΩΪΝΑ’’ για τους μαθητές της Α/θμιας εκπαίδευσης.
Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά την πρόβα της Φιλαρμονικής, να γνωρίσουν τα ηχοχρώματα των πνευστών και κρουστών οργάνων, τον ρόλο και τον συνδυασμό τους μέσα στην ορχήστρα και να συμμετέχουν ενεργά στους μουσικούς διαλόγους.
Τα σχολεία που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στα Μουσικά πρωϊνά, μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 22210-21517&6945770064 - email: dchalkis@otenet.gr


Θρήνος στις Κονίστρες. Αποχαιρέτισαν τον Λευτέρη



Κηδεύτηκε σήμερα στις Κονίστρες  ο αδικοχαμένος Λευτέρης Κούπριζας που βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στις Κονίστρες. Τα ακριβή αίτια του θανάτου ερευνώνται.
Ο Λευτέρης έζησε μόνο 34 χρόνια αλλά άφησε το αποτύπωμα της δημιουργικότητάς του σε φίλους και συγχωριανούς. Ασχολήθηκε επαγγελματικά με την Μελισσοκομία  και προσπαθούσε να αποκτήσει συνεχώς γνώσεις και να καλυτερεύει τη δουλειά του. Δυστυχώς η μοίρα στάθηκε σκληρή μαζί του.

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

Προμήθεια συστήματος τηλεμετρίας, ελέγχου διαρροών, εξασφάλιση επάρκειας και ποιότητας δικτύου ύδρευσης Κύμης Αλιβερίου ύψους τριών (3) εκατ. ευρώ


Αλιβέρι 11/9/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της αξιολόγησης για την δράση του Προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι, στον άξονα προτεραιότητας «Βελτίωση των υποδομών των δικτύων ύδρευσης» με τίτλο: «Υποδομές ύδρευσης για την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας και ποιότητας ύδατος για ανθρώπινη κατανάλωση». Στρατηγικός στόχος του προγράμματος είναι η διασφάλιση της ορθολογικής διαχείρισης των υδατικών πόρων της χώρας καθώς και η βελτίωση της ποιότητας και της επάρκειας των αποθεμάτων με ταυτόχρονη μείωση των διαρροών.
  Η ΔΕΥΑΚΑ ως Κύριος του Έργου με τον Δήμο Κύμης Αλιβερίου ως Φορέα Υλοποίησης , επιχορηγείται με το ποσό των 2.943.104,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) για το έργο «Προμήθεια συστήματος τηλεμετρίας, ελέγχου διαρροών, εξασφάλιση επάρκειας και ποιότητας δικτύου ύδρευσης Κύμης- Αλιβερίου».
Το έργο αυτό κάλλιστα μπορεί να χαρακτηριστεί ως έργο σταθμός για τη ΔΕΥΑΚΑ αφού πέρα της εγκεκριμένης χρηματοδότησης έχει διαχρονική προστιθέμενη αξία. Η κατασκευή του θα έχει χρονικό ορίζοντα παράδοσης εντός 16 μηνών από την έναρξη των εργασιών.

Μήνυμα δημάρχου Κύμης Αλιβερίου για την έναρξη της σχολικής χρονιάς


           
  Αλιβέρι 11-09-2018                                                                         

      Ευχόμαστε ολόψυχα σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες των Νηπιαγωγείων, δημοτικών Γυμνασίων και Λυκείων του δήμου Κύμης Αλιβερίου-και όλης της επικράτειας-μια καλή και δημιουργική χρονιά!
      Στους εκπαιδευτικούς , Νηπιαγωγούς, δασκάλους καθηγητές και στους γονείς των μαθητών καλή δύναμη.
      Ιδιαιτέρως στα παιδιά του νηπιαγωγείου και της πρώτης τάξης δημοτικού, ευχόμαστε με τους συνεργάτες μας, μια όμορφη και απροβλημάτιστη αρχή στο ξεκίνημα της σχολικής τους πορείας.
      Στους μαθητές και τις μαθήτριες της τρίτης λυκείου που μπαίνουν στην τελική ευθεία και φέτος έχουν πανελλαδικές εξετάσεις, ευχόμαστε να έχουν υπομονή, επιμονή στο στόχο τους και αντοχές για αυτή την απαιτητική χρονιά κατά την οποία η σχολική τους διαδρομή ολοκληρώνεται..
      Μια διαδρομή που θα τους αφήσει και όμορφες  και δύσκολες στιγμές, στην οποία σημασία δεν έχει μόνο ο προορισμός αλλά και το ωραίο εκπαιδευτικό ταξίδι…

      Καλή πρόοδο - καλή σχολική χρονιά

                                                  Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου
                                                        Θανάσης Μπουραντάς

Μαθήματα μουσικής από τη Δημοτική Φιλαρμονική Ορχήστρα Χαλκίδας



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Αγαπητοί φίλοι και γονείς
Τα Μουσικά Σύνολα του Δημοτικού Πολιτιστικού Οργανισμού Χαλκίδας στα πλαίσια των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων σας ενημερώνουν ότι άρχισαν οι νέες εγγραφές στη Φιλαρμονική Ορχήστρα.     
                                                    
Στη Φιλαρμονική  λειτουργούν τμήματα δωρεάν εκμάθησης πνευστών και κρουστών οργάνων, καθώς και των απαιτούμενων μαθημάτων θεωρίας της μουσικής, από ομάδα καταξιωμένων καθηγητών. Στα τμήματα μπορούν να εγγραφούν μικροί και μεγάλοι μαθητές από 8 ετών και άνω ανεξαρτήτως  μουσικών γνώσεων.        
Διδάσκονται όλα τα μουσικά όργανα της μπάντας:
•Ξύλινα πνευστά: Φλάουτο –Κλαρινέτο – Σαξόφωνο.                                             
  Χάλκινα πνευστά: Τρομπέτα - Τρομπόνι – Κόρνο – Βαρύτονο - Τούμπα.
  Κρουστά: Ντράμς – Ταμπούρο – Γκράν κάσα - πιατίνια.

Το όργανο και η διδασκαλεία είναι ΔΩΡΕΑΝ. Οι εγγραφές γίνονται καθημερινά στο κτήριο της Φιλαρμονικής, οδός Τζαβέλα 5 από τις 12.00 – 18.00. Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2221021517 & 6945770064 - email: dchalkis@otenet.gr
Ελάτε να μάθουμε… και να παίξουμε Μουσική.




Μήνυμα Δημάρχου Χαλκιδέων για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


 Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, εύχομαι σε όλους τους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς και γονείς, καλή και δημιουργική χρονιά.
Στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, οικονομικά και κοινωνικά, θεωρούμε την παιδεία, θεμέλιο για την ανάπτυξη μιας κοινωνίας προόδου, αλλά και εχέγγυο για την ατομική πρόοδο και εξέλιξη κάθε ανθρώπου.
Ως Δημοτική Αρχή, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε εκείνες τις συνθήκες, που θα δώσουν τη δυνατότητα στους μαθητές των σχολείων του Δήμου Χαλκιδέων να φοιτούν σε ένα αξιοπρεπές και λειτουργικό περιβάλλον, ώστε απρόσκοπτα να αφοσιώνονται στη μάθηση, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους.
Ο Δήμος Χαλκιδέων, βρίσκεται σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα για την καλύτερη δυνατή λειτουργία των σχολικών μας μονάδων, ώστε να αντιμετωπίζονται από κοινού οποιεσδήποτε  δυσκολίες. 
Καλή σχολική χρονιά σε όλους, καλή δύναμη, υγεία και φώτιση”.

Χρήστος Δ. Παγώνης
Δήμαρχος Χαλκιδέων





              Γραφείο Τύπου 

Τα θέματα της Παιδείας αποτελούν προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή Χαλκίδας


                                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη διαβεβαίωση ότι η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να είναι κοντά στην Εκπαιδευτική Κοινότητα και θα προσπαθεί να δημιουργεί τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, έδωσε ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, κατά την παρουσία του στην τελετή αγιασμού, σήμερα Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου.
Αρχικά ο Δήμαρχος επισκέφθηκε το διδακτήριο στις “Καμάρες” Χαλκίδας, όπου συστεγάζονται το 10ο Δημοτικό Σχολείο και το 4ο Νηπιαγωγείο. Είχε αρχικά συνεργασία με το εκπαιδευτικό προσωπικό, στο οποίο ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά και στη συνέχεια μίλησε προς τους μαθητές και τους γονείς, τονίζοντας ότι ο Δήμος Χαλκιδέων έχει δώσει προτεραιότητα στα θέματα που αφορούν στην εκπαίδευση και στη μόρφωση των παιδιών και στο πλαίσιο αυτό, τα τελευταία τρία χρόνια, διατέθηκαν 2 εκατομμύρια ΕΥΡΩ για διάφορες παρεμβάσεις σε σχολικές μονάδες.
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος βρέθηκε στο 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο, όπου εξέφρασε τις ευχές του για τη νέα σχολική χρονιά στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.
Ακολούθως παρέστη στον αγιασμό που τελέστηκε στο 14ο Δημοτικό και στο 21ο Νηπιαγωγείο, που συστεγάζονται στην περιοχή των Εργατικών Κατοικιών του Αγίου Κωνσταντίνου. Ζήτησε από τους μαθητές να ανοίξουν την αγκαλιά τους και στα παιδιά που προέρχονται από τη Δομή Φιλοξενίας της Ριτσώνας, αφού όπως είπε, η αλληλεγγύη και η αγάπη πρέπει να αποτελούν το κυρίαρχο στοιχείο στην εποχή που ζούμε.
Τέλος, ο Δήμαρχος μαζί με συνεργάτες του, παρέστησαν στον αγιασμό που τελέστηκε για τη νέα σχολική χρονιά στο Λύκειο Δροσιάς και στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος. 





              Γραφείο Τύπου 

Ζωή Λιβανίου: «Σεβασμός και ανάδειξη της ιστορίας μας, ένας άλλος δρόμος για το μέλλον του νησιού μας»


Χαλκίδα, 11 Σεπτεμβρίου 2018

Στα εγκαίνια του Μουσείου Μικρασιατικού Πολιτισμού στο Προκόπι, παρευρέθηκε η Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Λιβανίου.
Σε δηλώσεις της μετά το πέρας των εγκαινίων τόνισε: «Είναι σημαντικό για την Εύβοια συνολικά να επενδύσουμε στην ανάδειξη της ιστορίας μας και του πολιτισμού μας. Είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρο το γεγονός ότι χάρη στις προσπάθειες του Μητροπολίτη Χαλκίδας, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, κκ Χρυσόστομου, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και πολλών άλλων δημιουργήθηκε αυτός ο όμορφος μουσειακός χώρος για να φιλοξενήσει μέρος του σωζόμενου πολιτισμού του νησιού μας, κομμάτι του οποίου είναι και οι πρόσφυγες της Μικράς Ασίας. Ένα νέο σημείο ενδιαφέροντος προστίθεται για κάθε επισκέπτη της Βόρειας Εύβοιας. Προσωπικά, ενστερνίζομαι το αίτημα του Μητροπολίτη για επαναφορά αντικειμένων που ανήκουν στο Προκόπι και φιλοξενούνται σε άλλα μουσεία και δεσμεύομαι ότι θα συνδράμω σε αυτή την κατεύθυνση».  


Συνάντηση της Προέδρου του Επιμελητηρίου Εύβοιας με τον Ειδικό Γραμματέα Ιδιωτικού Χρέους Φώτη Κουρμούση


                                                        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Μετά από πρόταση του Επιμελητηρίου ομάδα φοροτεχνικών - λογιστών της Εύβοιας  θα καταρτιστεί εξειδικευμένα, στο αρμόδιο Υπουργείο, σε θέματα λειτουργίας και εφαρμογής του Εξωδικαστικού Μηχανισμού.
                                                 
Τον έντονο προβληματισμό της προέδρου του Επιμελητηρίου Εύβοιας αλλά και του Υπεύθυνου Συντονισμού ΓΕΜΗ και Επιχειρήσεων του Φορέα, κου Βαρελά Βασίλειου σχετικά με την λειτουργία του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών δέχθηκε ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, κ. Φώτης Κουρμούσης. Σε συνάντηση των τριών που πραγματοποιήθηκε μετά το πέρας των εργασιών της ΓΣ της ΚΕΕΕ η οποία έλαβε χώρα την Παρασκευή 8/9/2018 στην Θεσσαλονίκη οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Εύβοιας έθεσαν επί τάπητος στον κ. Κουρμούση τα προβλήματα που παρουσιάζονται κατά την εφαρμογή του Εξωδικαστικού στην πράξη, προβλήματα που τον εμποδίζουν να λειτουργήσει όπως προσδοκούσαν η κοινωνία και η επιχειρηματικότητα όταν νομοθετήθηκε.
Ο κ. Βαρελάς μέσα από την επαγγελματική απτή εμπειρία του πάνω στον Εξωδικαστικό με διαχείριση πολλών υποθέσεων, ανέφερε αναλυτικά τις αστοχίες της πλατφόρμας όσο και τις δυσχέρειες ολοκλήρωσης των υπαγόμενων φακέλων όπως αυτές ακριβώς παρουσιάζονται βήμα βήμα κατά την διαδικασία των επαγγελματιών για την ένταξη  τους στο Νόμο. Στο πλαίσιο αυτό και για να καταστεί ο Εξωδικαστικός αποτελεσματικότερος και να προχωρήσει η πραγματική εξυγίανση όσων επιχειρήσεων έχουν πραγματικές προοπτικές βιωσιμότητας, ο κ. Βαρελάς κατέγραψε προτάσεις εξορθολογισμού του Νόμου και διευκόλυνσης των συμμετεχόντων στην όλη διαδικασία χρήσης της πλατφόρμας.

Ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, κατανοώντας απόλυτα τα όσα του μετεφέρθησαν από την κα Αγιοστρατίτη και τον κ. Βαρελά, διαβεβαίωσε ότι :

«Επιστροφή» στο σχολείο για τη Ζωή Λιβανίου


Χαλκίδα, 11 Σεπτεμβρίου 2018


Την ευκαιρία να θυμηθεί τα δικά της σχολικά χρόνια είχε η Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Λιβανίου, καθώς παρευρέθηκε στον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο 17ο δημοτικό σχολείο Δοκού, το σχολείο στο οποίο και η ίδια υπήρξε μαθήτριά του. Στο χαιρετισμό που απηύθυνε στα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τόνισε:
«Υπήρξα μαθήτρια αυτού του σχολείου και συμμαθήτρια με κάποιους από τους παππούδες και τις γιαγιάδες των σημερινών μαθητών. Η συγκίνησή μου είναι μεγάλη καθώς έχω πολλές και καλές αναμνήσεις και εμπειρίες από αυτό το σχολείο. Θέλω να σας ευχηθώ καλή δύναμη και καλή πρόοδο, πρώτα όμως και κύρια θέλω να σας πω ότι το σημαντικό δεν είναι να βγείτε από το σχολείο «άριστοι» μαθητές αλλά «άριστοι» άνθρωποι, ενεργοί και χρήσιμοι για την κοινωνία πολίτες. Εύχομαι από την καρδιά μου να πετύχετε σε όσα ονειρεύεστε». 

Στα εγκαίνια του Μουσείου Μικρασιατικού Πολιτισμού ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας 10 Σεπτεμβρίου στο Προκόπι, τα εγκαίνια του Μουσείου Μικρασιατικού Πολιτισμού, το οποίο αναμένεται να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ιστορική μνήμη.
Το Μουσείο στεγάζεται σε διώροφο κτίριο, εκεί που παλιά λειτουργούσε ο ξενώνας του Ιερού Προσκυνήματος του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου. Ο ξενώνας διαμορφώθηκε σε Μουσείου Μικρασιατικού Πολιτισμού και εκεί θα φυλάσσονται σημαντικά κειμήλια εκκλησιαστικού και λαογραφικού ενδιαφέροντος, που έφεραν οι πρόσφυγες από το Προκόπι της Καππαδοκίας.
Στην τελετή των εγκαινίων παρέστη και ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, τον οποίο μάλιστα ευχαρίστησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδας κ. Χρυσόστομος, για την πρωτοβουλία του να προσφέρει για τις ανάγκες του Μουσείου τέσσερα εκκλησιαστικά βιβλία, που αποτελούσαν οικογενειακά κειμήλια, τα οποία η οικογένειά του είχε φέρει από την Καππαδοκία της Μ. Ασίας.

              Γραφείο Τύπου 

Βαγγέλης Αποστόλου: Αναγκαία και η αλλαγή της δασοπυρόσβεσης





Παρότι έχω πολλές φορές τοποθετηθεί για την αναγκαιότητα επαναπροσέγγισης του μοντέλου δασοπυρόσβεσης, επανέρχομαι για να στηρίξω και την ανάλογη πρόταση για τις αγροτοδασικές πυρκαγιές, που κατέθεσε πρόσφατα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μετά από δική μου πρωτοβουλία ως υπουργού τότε, το Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.

Εχοντας ως αφετηρία τις συνέπειες που υφίσταται ο αγροτικός χώρος από τις πυρκαγιές αυτές, μια και χάνει κάθε χρόνο εξαιτίας τους περισσότερα από 50.000 στρ. καλλιεργειών, αλλά και άλλες υποδομές, ζήτησα τις απόψεις τους, αφού πρόκειται για ένα ερευνητικό κέντρο με αξιόλογους ερευνητές, γνώστες του αντικειμένου και μάλιστα με εξειδικευμένες σπουδές στη συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Κατάσχεση σε βάρος του Δήμου Κύμης Αλιβερίου από το ΚΤΕΛ ν. Ευβοίας


Την Απόφαση 142/2010 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Χαλκίδας που αφορά τον πρώην Δήμο Ταμυναίων και με την οποία το ΚΤΕΛ ν. Ευβοίας διεκδικεί από το Δήμο Κύμης Αλιβερίου 349.589,15 ευρώ επιχειρεί να εκτελέσει το ΚΤΕΛ με την συντηρητική κατάσχεση του ποσού αυτού από τους λογαριασμούς του Δήμου στις Τράπεζες. Ο Δήμος αποφάσισε να αντιμετωπίσει έως το τέλος την κατάσχεση μπας και καθυστερήσει την πληρωμή.

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Προωθούνται οι υποστηρικτικές μελέτες για τη ΜΕΑ και το ΧΥΤΥ Χαλκίδας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Καρπενησίου πραγματοποιήθηκε το διήμερο 6 και 7 Σεπτεμβρίου η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Στερεάς Ελλάδας, καθώς και η γενική συνέλευση των μετόχων του.
Τον Δήμο Χαλκιδέων εκπροσώπησε ο Δήμαρχος Χρήστος Παγώνης, ο οποίος προήδρευσε στη γενική συνέλευση και ο αντιδήμαρχος Βασίλης Καθαροσπόρης, που είναι και ο αντιπρόεδρος του Φορέα.
Στη διάρκεια της συνεδρίασης το Διοικητικό Συμβούλιο του Φο.Δ.Σ.Α. ενέκρινε ομόφωνα μεταξύ άλλων, το Πρακτικό της Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού για την κατακύρωση σε ανάδοχο του έργου “Μελέτες Ωρίμανσης Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) και ΧΥΤΥ Χαλκίδας.
Σημειώνεται ότι η μελέτη έχει ενταχθεί στον Άξονα Προτεραιότητας “Τεχνική Συνδρομή Ταμείου Συνοχής” και συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο και από Εθνικούς Πόρους, μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020.
Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, η σύμβαση αφορά στην εκπόνηση των απαραίτητων μελετών ωρίμανσης για την κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων και Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων Χαλκίδας, χαρακτηρισμένο ως έργο Α΄ χρηματοδοτικής προτεραιότητας στην τρέχουσα Προγραμματική Περίοδο.
Παράλληλα, ο Δήμαρχος πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο έργο, το κόστος του οποίου θα ξεπεράσει τα 25 εκατομμύρια ΕΥΡΩ, θα χρηματοδοτηθεί από Ευρωπαϊκούς πόρους, θα προάγει τη Δημόσια Υγεία και θα συμβάλλει στην περαιτέρω προστασία του περιβάλλοντος.
              Γραφείο Τύπου 

Φεστιβάλ ΚΝΕ στην Χαλκίδα


Ο Μπακογιάννης και ο Σπανός στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας

Ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης και ο Αντιπεριφερειάρχης Φάνης Σπανός θα παραστούν στον Αγιασμό στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας, όπως και το 2016. Στο σχολείο αυτό είναι διευθυντής ο κ. Δάσκος.

Η ρύπανση του Κολοβρέχτη και η σιωπή της Περιφέρειας





Η ομάδα των πολιτών για τη διάσωση του υδροβιότοπου του Κολοβρέχτη, απευθύνεται στην κοινωνία των πολιτών:
Δουλεύουμε μαζί με ενεργούς πολίτες, συλλογικότητες, μαθητές και προσκόπους. Για την προστασία και ανάδειξη μιας περιοχής με μεγάλη οικολογική και βιολογική αξία. Το κάλεσμα συμμετοχής στην προσπάθεια μας παραμένει ανοιχτό για όλους. Ο υδροβιότοπος προστατεύεται από το προεδρικό διάταγμα  του 1989 (ΦΕΚ 642/τ. Β’/09.10.1989) θέτοντάς τον υπό προστασία:
-Από τη σύμβαση της Βόννης “περί προστασίας των αποδημητικών πουλιών”.
-Από τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης για την διατήρηση της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος. Οι δύο συμβάσεις εμπλουτίστηκαν από τις προστατευτικές διατάξεις της οδηγίας 79/409/ΕΕ «Για τη διατήρηση των άγριων πτηνών».
Η περιοχή μας, κυρίως η κεντρική Εύβοια, είναι περιβαλλοντικά υποβαθμισμένη. Έχουμε δύο καταδίκες της Ελλάδας για την περιοχή μας, από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την μη προστασία του περιβάλλοντος και την έκθεση των πολιτών σε κίνδυνο:
-Για τα βαρέα μέταλλα στον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα και μια για τα νιτρικά-νιτρώδη.

Δεν θα κτυπήσει αύριο το κουδούνι στα Σχολεία της Σκύρου.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Για λόγους καθαρά προληπτικούς και μέχρι να δοθούν νεώτερες και σαφείς οδηγίες για πιθανές ενέργειές του Δήμου μας, αναβάλλεται για δυο (2) ημέρες η έναρξη της σχολικής χρονιάς 2018-2019 στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Σκύρου, ήτοι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στις 11 και 12 Σεπτεμβρίου 2018.


Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

Γιορτάστηκαν με επιτυχία τα 74 χρόνια από την Μάχη της Λαμπούσας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κομματικές Οργανώσεις
Αλιβερίου • Αυλωναρίου • Κύμης






Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα 74 χρόνια από τη Μάχη του ΕΛΑΣ στη Λαμπούσα και το νεκρό ΕΛΑΣίτη Βασίλη Μήτρου που διοργάνωσαν οι ΚΟ Αλιβερίου, Αυλωναρίου και Κύμης του ΚΚΕ.
Εργαζόμενοι, μικροί αγρότες και επαγγελματίες, νέοι και νέες, συνταξιούχοι της περιοχής με τη μαζική συμμετοχή τους έδωσαν απάντηση στην βεβήλωση του μνημείου από θρασύδειλα φασιστοειδή μόλις δύο μέρες πριν την εκδήλωση. Απαίτησαν από το Δήμο Κύμης-Αλιβερίου άμεσα να προχωρήσει σε αποκατάσταση του Μνημείου, ηλεκτροδότησή και φωτισμό του Μνημείου και της γύρω περιοχής ώστε να αναδειχθεί ως ιστορικός χώρος της περιοχής μας.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ καθώς και ο Κώστας Δελής, μέλος της Διοίκησης του Παραρτήματος Εύβοιας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.

Η εκδήλωση «άνοιξε» με το χρονικό της νικηφόρας Μάχης του 3ου Τάγματος Νότιας Εύβοιας του ΕΛΑΣ στη Λαμπούσα.
Η πολιτική ομιλία πραγματοποιήθηκε από το Σοφοκλή Τόγια, μέλος του Γραφείου Περιοχής Αν. Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ, όπου ανάμεσα στα άλλα τόνισε πως «πραγματική διέξοδος για το λαό σήμερα είναι η συμπόρευση και ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού, στα σωματεία, στο εργατικό λαϊκό κίνημα, στις εκλογικές μάχες του επόμενου διαστήματος. Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα, δεν πρέπει να ξεγελαστούν από την προσπάθεια ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να στηθεί ξανά ένα κάλπικο δίπολο με διλλήματα που οι πιο παλιοί έχουν ξανακούσει όπως «πρόοδος-συντήρηση», «φως-σκοτάδι», «ακροδεξιά-ακροαριστερά» και άλλα. Δε πρέπει να ξεγελαστούν από τα παραμύθια της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ πως η εποχή μετά την 21η Αυγούστου και την δήθεν έξοδο από τα μνημόνια θα φέρουν καλύτερες μέρες, ανάκτηση των βαριών απωλειών από την κρίση. Κάθε μέτρο που εξαγγέλλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει στόχο να βγουν ενισχυμένοι, με περισσότερα κέρδη, οι μονοπωλιακοί όμιλοι. Αυτό ανέδειξε και η τραγική καταστροφή στο Μάτι της Αττικής με τους 98 νεκρούς και τους εκατοντάδες πυρόπληκτους. Είναι η διαχρονική επιλογή των Κυβερνήσεων να υποβαθμίζουν και να υποχρηματοδοτούν το Πυροσβεστικό Σώμα που έχει οδηγήσει να μην υπάρχουν τα αναγκαία μέσα και σχέδιο για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας. Είναι αποκαλυπτική και προκλητική η απάντηση της Κομισιόν σε ερώτηση των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ πως δεν είναι “επιλέξιμα” τα κονδύλια για την πρόληψη από τις πυρκαγιές καθώς και για την αποκατάσταση των σπιτιών.

Άνοιξε τα χαρτιά του ο Τσίπρας. Στήριξη σε πρόσωπα της Κέντροαριστεράς αλλά και της Κεντροδεξιάς στην Αυτοδιοίκηση


Στήριξη σε πρόσωπα τόσο από την κεντροαριστερά όσο και από την κεντροδεξιά, όχι όμως αυτούς που θα στηρίξει η ΝΔ, πρόκειται να δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019. Αυτό τόνισε απαντώντας σε σχετικό ερώτημα κατά την συνέντευξη Τύπου στην 83η ΔΕΘ ο πρωθυπουργός.  «Θα στηρίξουμε πρόσωπα και δυνάμεις που έχουν αποδείξει μέσα από την δράση τους, την εντιμότητα, που έχουν δώσει μάχες για να ανοίξουν δρόμους για την ενίσχυση των συμφερόντων της τοπικής κοινωνίας, το περιβάλλον, την οικολογία, την Δημοκρατία, τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα των πολιτών», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας. Και πρόσθεσε:  «Ενδεχομένως έντιμοι και ικανοί άνθρωποι που προέρχονται από το χώρο της κεντροαριστεράς αλλά και του κέντρου και της κεντροδεξιάς. Όχι  όμως με πρόσωπα που θα υποστηρίξει η ΝΔ».
Μάλιστα, ο πρωθυπουργός μπήκε και σε ονοματολογία λέγοντας ότι:
-«Δεν ξέρω αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να στηρίξει τον κ. Πατούλη. Νομίζω όχι.»
«Σε ότι αφορά την Κρήτη έχουμε έναν εξαιρετικά ικανό περιφερειάρχη. Θεωρώ ότι είναι ένα πρόσωπο (σ.σ. ο Σταύρος Αρναουτάκης) που θα μπορούσε να συνεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ»
-«Επίσης ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας (σ.σ. Απόστολος Κατσιφάρας) και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης (σ.σ. Γιάννης Μπουτάρης).
Ωστόσο, όπως είπε, «τις τελικές αποφάσεις θα τις πάρει η κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ»

ΔΕΘ: Η Αυλωναρίτισσα Αναστασία Ζάννη- Μακρυνικόλα ερμήνευσε τους εθνικούς ύμνους ΗΠΑ - Ελλάδας



Τους εθνικούς ύμνους ΗΠΑ και Ελλάδα και μάλιστα a cappela (χωρίς μουσική συνοδεία) ερμήνευσε η σοπράνο Αναστασία Ζαννή, γνωστή στο ελληνικό κοινό από την παρουσία της σε ριάλιτι. Υπήρξε η πρώτη ελληνίδα που τραγούδησε σε αγώνα μπέιζ μπωλ και γενικά διαπρέπει στις ΗΠΑ.
Η Α. Ζαννή τραγούδησε κατά τα εγκαίνια του αμερικανικού περιπτέρου, παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, μελών του υπουργικού συμβουλίου, του Αμερικανού υπουργού Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος και του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ.

Βελτίωση στον ΧΥΤΑ Ιστιαίας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


   Ο «Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας Α.Ε» σε συνεργασία με τον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού ολοκλήρωσε επιτυχώς τις απαιτούμενες διαδικασίες για την επιλογή αναδόχου υλοποίησης της σύμβασης παροχής υπηρεσίας με τίτλο «Υπηρεσίες επεξεργασίας στραγγισμάτων του Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας μέσω αντίστροφης όσμωσης» με σκοπό την μίσθωση μονάδας αντίστροφης όσμωσης επαρκούς δυναμικότητας 100 m3/ημέρα για τη χρονική περίοδο ενός έτους στο ΧΥΤΑ Ιστιαίας.

Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει!



Άλλη μια φορά μέσα στη νύχτα, όπως κινούνται συνήθως τα φασιστοειδή, βεβήλωσαν το μνημείο της Μάχης του ΕΛΑΣ στη Λαμπούσα και μάλιστα τις μέρες της επετείου από τη Μάχη.
Οι φασίστες είναι γέννημα θρέμμα του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, μαντρόσκυλα των επιχειρηματικών ομίλων και γι αυτό έχουν μίσος για τους αγώνες του λαού μας απέναντι στη φασιστική γερμανική κατοχή, απέναντι στο λαϊκό κίνημα και στο πιο πρωτοπόρο κομμάτι του, το ΚΚΕ.
Σήμερα που οξύνονται οι αντιθέσεις του συστήματος στην περιοχή μας και ανά την υφήλιο με στόχο τον έλεγχο των πηγών ενέργειας, των δρόμων μεταφοράς, τον έλεγχο των αγορών και των σφαιρών επιρροής ξαναβγαίνουν από τις τρύπες τους γιατί τους έχουν ανάγκη τα αφεντικά τους ώστε να τρομοκρατούν το λαό. Να αποτελούν τη δύναμη κρούσης ενάντια σε κάθε προσπάθεια διεκδίκησης ζωής και δουλειάς με δικαιώματα, καμιάς εμπλοκής της χώρας μας στο μακελειό του πολέμου.
Όλοι στην εκδήλωση τιμής και μνήμης
για τα 74 χρόνια από τη Μάχη της Λαμπούσας
Κυριακή 9 Σεπτέμβρη, 10:30 πμ, στο Μνημείο της Μάχης
Καλούμε το λαό της περιοχής μας να περιφρουρήσει το Μνημείο και την ιστορία του τόπου μας, να δώσει αποφασιστική απάντηση στα θρασύδειλα φασιστοειδή και στα αφεντικά τους με μαζική συμμετοχή στην εκδήλωση τιμής για τη Μάχη της Λαμπούσας και το νεκρό ΕΛΑΣίτη Βασίλη Μήτρου που διοργανώνει το ΚΚΕ.
Απαιτούμε από το Δήμο Κύμης - Αλιβερίου άμεσα να προχωρήσει σε αποκατάσταση του Μνημείου, ηλεκτροδότησή και φωτισμό του Μνημείου και της γύρω περιοχής ώστε να αναδειχθεί ο ιστορικός αυτός χώρος της περιοχής μας.



Κομματικές Οργανώσεις
Αλιβερίου • Αυλωναρίου • Κύμης