Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

Συνάντηση της Προέδρου του Επιμελητηρίου Εύβοιας με τον Ειδικό Γραμματέα Ιδιωτικού Χρέους Φώτη Κουρμούση


                                                        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Μετά από πρόταση του Επιμελητηρίου ομάδα φοροτεχνικών - λογιστών της Εύβοιας  θα καταρτιστεί εξειδικευμένα, στο αρμόδιο Υπουργείο, σε θέματα λειτουργίας και εφαρμογής του Εξωδικαστικού Μηχανισμού.
                                                 
Τον έντονο προβληματισμό της προέδρου του Επιμελητηρίου Εύβοιας αλλά και του Υπεύθυνου Συντονισμού ΓΕΜΗ και Επιχειρήσεων του Φορέα, κου Βαρελά Βασίλειου σχετικά με την λειτουργία του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών δέχθηκε ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, κ. Φώτης Κουρμούσης. Σε συνάντηση των τριών που πραγματοποιήθηκε μετά το πέρας των εργασιών της ΓΣ της ΚΕΕΕ η οποία έλαβε χώρα την Παρασκευή 8/9/2018 στην Θεσσαλονίκη οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Εύβοιας έθεσαν επί τάπητος στον κ. Κουρμούση τα προβλήματα που παρουσιάζονται κατά την εφαρμογή του Εξωδικαστικού στην πράξη, προβλήματα που τον εμποδίζουν να λειτουργήσει όπως προσδοκούσαν η κοινωνία και η επιχειρηματικότητα όταν νομοθετήθηκε.
Ο κ. Βαρελάς μέσα από την επαγγελματική απτή εμπειρία του πάνω στον Εξωδικαστικό με διαχείριση πολλών υποθέσεων, ανέφερε αναλυτικά τις αστοχίες της πλατφόρμας όσο και τις δυσχέρειες ολοκλήρωσης των υπαγόμενων φακέλων όπως αυτές ακριβώς παρουσιάζονται βήμα βήμα κατά την διαδικασία των επαγγελματιών για την ένταξη  τους στο Νόμο. Στο πλαίσιο αυτό και για να καταστεί ο Εξωδικαστικός αποτελεσματικότερος και να προχωρήσει η πραγματική εξυγίανση όσων επιχειρήσεων έχουν πραγματικές προοπτικές βιωσιμότητας, ο κ. Βαρελάς κατέγραψε προτάσεις εξορθολογισμού του Νόμου και διευκόλυνσης των συμμετεχόντων στην όλη διαδικασία χρήσης της πλατφόρμας.

Ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, κατανοώντας απόλυτα τα όσα του μετεφέρθησαν από την κα Αγιοστρατίτη και τον κ. Βαρελά, διαβεβαίωσε ότι :


1.            Σε άμεσο χρόνο και εντός ημερών, ο Νόμος θα απλοποιηθεί όπως και η διαδικασία ένταξης σε αυτόν.
2.            Από την στιγμή που κάποια επιχείρηση υλοποιήσει το πρώτο βήμα για την διαδικασία ένταξης της στο Νόμο, παγώνει αυτόματα για 10 μήνες κάθε ενέργεια πλειστηριασμού.

Επίσης ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους απεδέχθη τη σχετική πρόταση του Επιμελητηρίου να ξεκινήσει άμεσα το Αρμόδιο Υπουργείο πρόγραμμα εξειδικευμένης κατάρτισης ομάδας φοροτεχνικών - λογιστών της Εύβοιας  σε θέματα λειτουργίας και εφαρμογής του Εξωδικαστικού Μηχανισμού.

Στο πλαίσιο αυτό το Επιμελητήριο Εύβοιας καλεί το ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ και την ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ. να υποδείξουν στην Υπηρεσία του Φορέα, από 5 μέλη τους για την συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

                                                                                                           ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου