Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

Άνοιξε τα χαρτιά του ο Τσίπρας. Στήριξη σε πρόσωπα της Κέντροαριστεράς αλλά και της Κεντροδεξιάς στην Αυτοδιοίκηση


Στήριξη σε πρόσωπα τόσο από την κεντροαριστερά όσο και από την κεντροδεξιά, όχι όμως αυτούς που θα στηρίξει η ΝΔ, πρόκειται να δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019. Αυτό τόνισε απαντώντας σε σχετικό ερώτημα κατά την συνέντευξη Τύπου στην 83η ΔΕΘ ο πρωθυπουργός.  «Θα στηρίξουμε πρόσωπα και δυνάμεις που έχουν αποδείξει μέσα από την δράση τους, την εντιμότητα, που έχουν δώσει μάχες για να ανοίξουν δρόμους για την ενίσχυση των συμφερόντων της τοπικής κοινωνίας, το περιβάλλον, την οικολογία, την Δημοκρατία, τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα των πολιτών», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας. Και πρόσθεσε:  «Ενδεχομένως έντιμοι και ικανοί άνθρωποι που προέρχονται από το χώρο της κεντροαριστεράς αλλά και του κέντρου και της κεντροδεξιάς. Όχι  όμως με πρόσωπα που θα υποστηρίξει η ΝΔ».
Μάλιστα, ο πρωθυπουργός μπήκε και σε ονοματολογία λέγοντας ότι:
-«Δεν ξέρω αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να στηρίξει τον κ. Πατούλη. Νομίζω όχι.»
«Σε ότι αφορά την Κρήτη έχουμε έναν εξαιρετικά ικανό περιφερειάρχη. Θεωρώ ότι είναι ένα πρόσωπο (σ.σ. ο Σταύρος Αρναουτάκης) που θα μπορούσε να συνεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ»
-«Επίσης ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας (σ.σ. Απόστολος Κατσιφάρας) και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης (σ.σ. Γιάννης Μπουτάρης).
Ωστόσο, όπως είπε, «τις τελικές αποφάσεις θα τις πάρει η κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου