Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

Γιορτάστηκαν με επιτυχία τα 74 χρόνια από την Μάχη της Λαμπούσας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κομματικές Οργανώσεις
Αλιβερίου • Αυλωναρίου • Κύμης






Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα 74 χρόνια από τη Μάχη του ΕΛΑΣ στη Λαμπούσα και το νεκρό ΕΛΑΣίτη Βασίλη Μήτρου που διοργάνωσαν οι ΚΟ Αλιβερίου, Αυλωναρίου και Κύμης του ΚΚΕ.
Εργαζόμενοι, μικροί αγρότες και επαγγελματίες, νέοι και νέες, συνταξιούχοι της περιοχής με τη μαζική συμμετοχή τους έδωσαν απάντηση στην βεβήλωση του μνημείου από θρασύδειλα φασιστοειδή μόλις δύο μέρες πριν την εκδήλωση. Απαίτησαν από το Δήμο Κύμης-Αλιβερίου άμεσα να προχωρήσει σε αποκατάσταση του Μνημείου, ηλεκτροδότησή και φωτισμό του Μνημείου και της γύρω περιοχής ώστε να αναδειχθεί ως ιστορικός χώρος της περιοχής μας.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ καθώς και ο Κώστας Δελής, μέλος της Διοίκησης του Παραρτήματος Εύβοιας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.

Η εκδήλωση «άνοιξε» με το χρονικό της νικηφόρας Μάχης του 3ου Τάγματος Νότιας Εύβοιας του ΕΛΑΣ στη Λαμπούσα.
Η πολιτική ομιλία πραγματοποιήθηκε από το Σοφοκλή Τόγια, μέλος του Γραφείου Περιοχής Αν. Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ, όπου ανάμεσα στα άλλα τόνισε πως «πραγματική διέξοδος για το λαό σήμερα είναι η συμπόρευση και ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού, στα σωματεία, στο εργατικό λαϊκό κίνημα, στις εκλογικές μάχες του επόμενου διαστήματος. Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα, δεν πρέπει να ξεγελαστούν από την προσπάθεια ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να στηθεί ξανά ένα κάλπικο δίπολο με διλλήματα που οι πιο παλιοί έχουν ξανακούσει όπως «πρόοδος-συντήρηση», «φως-σκοτάδι», «ακροδεξιά-ακροαριστερά» και άλλα. Δε πρέπει να ξεγελαστούν από τα παραμύθια της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ πως η εποχή μετά την 21η Αυγούστου και την δήθεν έξοδο από τα μνημόνια θα φέρουν καλύτερες μέρες, ανάκτηση των βαριών απωλειών από την κρίση. Κάθε μέτρο που εξαγγέλλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει στόχο να βγουν ενισχυμένοι, με περισσότερα κέρδη, οι μονοπωλιακοί όμιλοι. Αυτό ανέδειξε και η τραγική καταστροφή στο Μάτι της Αττικής με τους 98 νεκρούς και τους εκατοντάδες πυρόπληκτους. Είναι η διαχρονική επιλογή των Κυβερνήσεων να υποβαθμίζουν και να υποχρηματοδοτούν το Πυροσβεστικό Σώμα που έχει οδηγήσει να μην υπάρχουν τα αναγκαία μέσα και σχέδιο για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας. Είναι αποκαλυπτική και προκλητική η απάντηση της Κομισιόν σε ερώτηση των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ πως δεν είναι “επιλέξιμα” τα κονδύλια για την πρόληψη από τις πυρκαγιές καθώς και για την αποκατάσταση των σπιτιών.


Πρόσθεσε, πως «τα κέρδη των ελληνικών μονοπωλιακών ομίλων εξυπηρετεί και η εξωτερική πολιτική της Κυβέρνησης. Ο στόχος να μετατραπεί η χώρα σε κόμβο μεταφορές ενέργειας και εμπορευμάτων. Αυτοί οι στόχοι είναι που μπλέκουν όλο και πιο βαθειά τον ελληνικό λαό στους ανταγωνισμούς ιμπεριαλιστικών κέντρων στα Βαλκάνια, την Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή. Το ΚΚΕ καλεί τον Ελληνικό λαό να μην έχει καμιά εμπιστοσύνη στην όποια Κυβέρνηση τον εμπλέκει σε τέτοιους ανταγωνισμούς, να απαιτήσει τώρα να επιστρέψουν όλοι οι Έλληνες Στρατιωτικοί από αποστολές εκτός συνόρων, να συνεχίσει να δείχνει την αλληλεγγύη του στους λαούς που πλήττονται από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις».
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνου εκ μέρους της Τομεακής Επιτροπής Εύβοιας από τον Κώστα Μιχαήλ.
Η εκδήλωση έκλεισε με σύντομο αφιέρωμα στο πολιτικό και αντάρτικο τραγούδι από τον Βασίλη Φωτιά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου