Σάββατο 25 Αυγούστου 2018

"Το απέραντο του Ονείρου". Η νέα ποιητική συλλογή του Αντώνη Περδικάρη


Ζωή Λιβανίου: «Ο Δήμος Διρφύων – Μεσσαπίων είναι στόχος εμπρηστών»


Χαλκίδα, 25 Αυγούστου 2018



Η Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Λιβανίου, βρέθηκε κοντά στο Δήμαρχο Διρφύων Μεσσαπίων και τα στελέχη της πυροσβεστικής που ανέλαβαν τον συντονισμό για την αντιμετώπιση της νέας πυρκαγιάς που ξέσπασε σε δασική έκταση στο χωριό  Σταυρός, στο δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων, στην Εύβοια, σε απόσταση λίγων μόνο χιλιομέτρων από το Κοντοδεσπότι όπου εκδηλώθηκαν οι φωτιές λίγες μέρες νωρίτερα. Η κινητοποίηση του  Δήμου, των εναέριων και επίγειων μέσων της πυροσβεστικής, του δασαρχείου, της ΛΑΡΚΟ και των δεκάδων εθελοντών ήταν εντυπωσιακή και δεν επέτρεψε στις πολλές εστίες που εκδηλώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα να προκαλέσουν μεγαλύτερη καταστροφή.
Σε συνομιλίες που είχε η Ζωή Λιβανίου με τον Στρατηγό ΠΣ Στέφανο Κολοκούρη που έσπευσε στο μέτωπο από την Αθήνα και συντόνισε την επιχείρηση, ύστερα από εντολή του Αρχηγού του ΠΣ, αλλά και με τον διοικητή του ΠΣ Εύβοιας, Ευάγγελο Παλιό, δεν παρέλειψε να τους συγχαρεί για την τεράστια κινητοποίηση των δυνάμεων της πυροσβεστικής. Σε δηλώσεις της για τη νέα αυτή πυρκαγιά τόνισε:
«Oι πολλές ταυτόχρονες εστίες καταδεικνύουν τον εμπρησμό ως πιθανότερη αιτία της νέας αυτής πυρκαγιάς στο Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων. Η αυξημένη επιφυλακή του Δήμου, του Δασαρχείου, της πυροσβεστικής, των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ και των δεκάδων εθελοντών,  απέτρεψαν τα χειρότερα. Οι δασικές εκτάσεις του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων ανήκουν σε όλους μας, ότι κάηκε θα αποκατασταθεί. Η κοινωνία των ενεργών πολιτών, η δημοτική αρχή, ο ίδιος ο Δήμαρχος  και η σημερινή κυβέρνηση δεν θα επιτρέψουμε ούτε εκατοστό δασικής έκτασης να καταπατηθεί. Η άμεση ολοκλήρωση των δασικών χαρτών θα διασφαλίσει την κοινή περιουσία του συνόλου των πολιτών. Το δάσος, θα παραμείνει δάσος!».

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

Ευχαριστίες από τον Ναυτικό Όμιλο Σκύρου


Ο Ναυτικός Όμιλος Σκύρου θέλει να εκφράσει δημόσια την ευγνωμοσύνη του στον Λιμενικό Σταθμό Σκύρου και ιδιαίτερα στο πλήρωμα του σκάφους του Λιμενικού Σώματος ΛΣ142 για την όλη βοήθεια τους στα σκάφη που είχαν προβλήματα, ιδιαίτερα δε στο σκάφος ΝΕΛΛΗ το οποίο βρέθηκε ακυβέρνητο 5 μίλα νότια του λιμένα Λιναριάς. Επίσης ευχαριστεί τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου κ. Αντωνόπουλο καθώς και τον κ. Σάκη Σουλιώτη για την όλη τους βοήθεια και συμπαράσταση. Ομοίως ευχαριστεί τον κυβερνήτη του φουσκωτού σκάφους ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, συνοδού σκάφους της Aegean Regatta 2018, ο οποίος αφιλοκερδώς βοήθησε την ρυμούλκηση του σκάφους που κινδύνευε στο λιμάνι της Λιναριάς. Τέλος ο Ναυτικός Όμιλος Σκύρου και ο πρόεδρος του θεωρούν αυτονόητο να προσπαθούν να βοηθούν κάθε άνθρωπο που βρίσκεται σε κατάσταση ανάγκης στην θάλασσα.

Δημοτικό κτίριο για τον Βρεφονηπιακό -Παιδικό Σταθμό είναι προτεραιότητα για την Κύμη.


Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε σχετικά με την αλλαγή των όρων δόμησης του ρυμοτομικού σχεδίου της Κύμης στο Οικοδομικό Τετράγωνο του Συνεταιρισμού που χαρακτηρίζεται ως  χώρος Διοικητηρίου και ειδικότερα :
 α) Αύξηση Συντελεστών : Συντελεστής Δόμησης = 1,20 , Συντελεστής Κάλυψης = 70% ,
β) Αύξηση Ύψους : Ύψος = 10,00μ
γ) Να αλλάξει ο χαρακτηρισμός του κοινωφελούς τετραγώνου από Διοικητήριο σε Διοικητήριο και Πολιτιστικού Κέντρου στο όνομα Γεωργίου Παπανικολάου και
δ) Η δυνατότητα κατασκευής Δεύτερου Υπογείου .

Υπάρχει μία άποψη που λέει ότι αυτοί που αποφασίζουν ξέρουν και συνεπώς δεν χρειάζεται να συζητούν με την τοπική κοινωνία. Η Κύμη όμως ούτε από Διοικητήριο πάσχει ούτε από Πολιτιστικό Κέντρο. Άλλα πράγματα λείπουν και είναι προτεραιότητα. Για παράδειγμα η ύπαρξη ενός Παιδικού και Βρεφονηπιακού Σταθμού σε κτίριο Δημοτικό που δεν θα βρίσκεται συνεχώς υπό την απειλή της έξωσης, και μέσα στην πόλη έτσι ώστε να μην πηγαινοέρχονται οι γονείς, σήμερα στο Χωνευτικό, αύριο ποιος ξέρει που, θα ήταν μία άριστη επιλογή για το ακίνητο αυτό που ο Δήμος θέλησε να απαλλοτριώσει.
Κτίριο για τον Βρεφονηπιακό και Παιδικό Σταθμό λείπει από την Κύμη, κτίριο Δημοτικό, Σύγχρονο και κοινωφελές.
Επειδή μπορεί να μην τους πέρασε από το μυαλό καλό είναι να επανέλθουν και να αλλάξουν την Απόφαση το ταχύτερο δυνατόν. Αυτό χρειάζεται η Κύμη.



Απαλλαγή των εκκλησιών της Αχλαδερής από τα δημοτικα τέλη


Την υπ’ αριθμ. πρωτ. 10517/24-07-2018 αίτηση του κ. Αθανασίου Κοκκίνη επίτροπου του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου καθώς και του Ιερού Ναού Αγίου Γρηγορίου που βρίσκονται στην Αχλαδερή της Τ.Κ. Αυλωναρίου του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου συζήτησε το Δημοτικό Συμβούλιο και αποφάσισε να  εγκρίνει την απαλλαγή των δημοτικών τελών στην υπ’ αριθμ. 4 44017776-01 καθώς και στην 4 44017777-01 παροχή, από όπου ηλεκτροδοτούνται ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου καθώς και ο Ιερός Ναός Αγίου Γρηγορίου που βρίσκονται στην Τ.Κ Αχλαδερής, της Δ.Ε . Αυλώνος του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου.
Η αρχή έγινε, Επίτροποι σπεύσατε!!!

Μέτρα για να απορροφηθούν όλα τα παιδιά στους Παιδικούς Σταθμούς ζητά το ΚΚΕ με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας.


Συγκεκριμένα οι βουλευτές του κόμματος Μανώλης Συντυχάκης, Γιάννης Δελής, Λιάνα Κανέλλη, Χρήστος Κατσώτης, Νίκος Καραθανασόπουλος, Γιώργος Λαμπρούλης, Σταύρος Τάσσος και Θανάσης Παφίλης αναφέρουν:
 «Έχοντας υπόψη τα οριστικά αποτελέσματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα για τη δωρεάν φιλοξενία σε Παιδικούς Σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και ΚΔΑΠ με Ειδικές Ανάγκες, στο πλαίσιο του προγράμματος του ΕΣΠΑ "Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής" για τη σχολική χρονιά 2018-2019, αποδεικνύεται ότι τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης ότι τάχα θα διευρύνει τον αριθμό υποδοχής βρεφών και νηπίων στους Παιδικούς Σταθμούς, θα στηρίξει "τα φτωχά και άνεργα νοικοκυριά κατά προτεραιότητα", είναι παραμύθια!
Με βάση τα στοιχεία της ΕΕΤΑΑ υποβλήθηκαν 161.360 αιτήσεις παιδιών και έλαβαν το πολυπόθητο εισιτήριο του voucher μόλις 93.611!

Ναυταθλητικές Εκδηλώσεις από 27 έως 31 Αυγούστου στο Αλιβέρι


Ναυτικός Όμιλος Αλιβερίου
Η καλοκαιρινή σεζόν φτάνει προς το τέλος της και την τελευταία εβδομάδα 27-31/8, θα γίνουν δράσεις για τους μικρούς μας κολυμβητές-τριες οι οποίες θα είναι:

ΔΕΥΤΕΡΑ 27/8-WATER POLO KIDS
Αγώνες επίδειξεις & διαγωνισμός σε σουτ για το τμήμα της υδατοσφαίρισης, αγόρια & κορίτσια από (7-12 ετών) στις εγκαταστάσεις του ομίλου στην Ανθούπολη στις 18:30

ΤΕΤΑΡΤΗ 29/8-AQUATHLON KIDS
Αγώνες παιδικού διάθλου-(κολύμπι-τρέξιμο) για παιδιά του Δημοτικού, στον Κάραβο Αλιβερίου έμπροσθεν γραφείων Ν.Ο.Α. στις 18:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31/8-END OF SWIMMING SEAZON
Λήξη θερινής καλοκαιρινής περιόδου 2018 για τις Ακαδημίες του Ν.Ο.Αλιβερίου με την συμμετοχή όλων των παιδιών που συμμετείχαν φέτος στα τμήματα του, με ημερίδα Κολύμβησης στις εγκαταστάσεις του ομίλου στην Ανθούπολη στις 17:30

....και συνεχίζουμε με τους μεγαλύτερους!

Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα για την νέα αγωνιστική χρονιά η Διοίκηση του Ταμυναϊκού


Κατόπιν απόφασης της διοίκησης του Ταμυναικου,κλήθηκαν 2 γιατροί οι οποίοι ανέλαβαν τον πλήρη ιατρικό ελεγχο των ποδοσφαιριστών της ομάδας μας.Με υπευθυνότητα και σοβαρότητα λοιπόν είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τη νέα αγωνιστική χρονιά.

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου Κονιστρών


Μέρα Αγάπης η 29 Αυγούστου 2018 στο Λαογραφικό Μουσείο Κύμης


Τα ΚΑΠΗ Αλιβερίου στα "Χτυποκάρδια στο Θρανίο"


Τα ΚΑΠΗ Αλιβερίου ........ πάνε θέατρο στη παράσταση "Χτυποκάρδια στο θρανίο". 4 Νοέμβρη ημέρα Κυριακή.
Κρατήσεις θέσεων εως 25 Σεπτεβρίου στο τηλ. 6947124178 - 6988284394
Τιμή 27 ευρω θέατρο και μετακίνηση.

24 Αυγούστου 1572: Η Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου



 [Ο Πάπας Γρηγόριος ΙΓ’ χαιρέτησε τη σφαγή των Διαμαρτυρομένων και διέταξε δημόσιες προσευχές ευχαριστίας προς τον Θεό]


Η σφαγή του Αγίου Βαρθολομαίου, πίνακας του Φρανσουά Ντιμπουά

Με τον χαρακτηρισμό αυτό έμεινε στην ιστορία η γενική σφαγή των Διαμαρτυρομένων (Ουγενότων) στο Παρίσι, από τους Ρωμαιοκαθολικούς, στις 24 Αυγούστου 1572, κατά την ημέρα της εορτής του Αγίου Βαρθολομαίου. Ως έκφραση χρησιμοποιείται στον καθημερινό λόγο για περιπτώσεις μαζικών και βίαιων εκκαθαρίσεων.

Ο τερματισμός του εμφυλίου πολέμου μεταξύ Διαμαρτυρομένων και Καθολικών στη Γαλλία με το Διάταγμα του Αγίου Γερμανού (1570) δεν έλυσε το πρόβλημα στις σχέσεις ανάμεσα στα δύο χριστιανικά δόγματα, που διεκδικούσαν την άσκηση επιρροής στον άβουλο βασιλιά Κάρολο Θ’. Ο διορισμός στο ανακτορικό συμβούλιο του προτεστάντη ναυάρχου Γκασπάρ Ντε Κολινί και η μεγάλη επιρροή του στον βασιλιά προκάλεσε την αντίδραση των Ρωμαιοκαθολικών.

Πολεμικό Μουσείο στη Λαμία!




Διαβάζουμε στο ρεπορτάζ των τοπικών ΜΜΕ «Μέχρι τον Ιανουάριο η Λαμία θα έχει το δικό της Πολεμικό Μουσείο» [http://www.mag24.gr/] και «Υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας με το Πολεμικό Μουσείο. Την ιστορία και τους αγώνες της Ρούμελης με επίκεντρο τη Λαμία, σχεδιάζει να συμπεριλάβει και να παρουσιάσει στις νεότερες γενιές η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η Αντιπεριφέρεια Φθιώτιδας, με την ίδρυση και λειτουργία Μουσείου Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας στην έδρα της. Η τεχνογνωσία μεταφέρεται από το Πολεμικό Μουσείο…»

Διαβάζουμε στο Wikipedia «Μιλιταρισμός (εκ του militarism), ή κατά τον αντίστοιχο ελληνικό όρο στρατοκρατία, χαρακτηρίζεται γενικά ο υπερτονισμός των στρατιωτικών αξιών, έναντι άλλων κοινωνικών, πολιτικών ακόμα και ηθικών αξιών. Ως όρος πρωτοεμφανίσθηκε στη Γαλλία το 1860.»

Δεν θα καταβάλουν οι Δήμοι τα προνοιακά Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2018: Τι απάντησε το ΥΠΕΣ



Επανήλθε το Υπουργείο Εσωτερικών, με νεότερη διευκρίνισή του, στο ζήτημα της αφαίρεσης της αρμοδιότητας περί προνοιακών επιδομάτων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Υπενθυμίζουμε ότι η αφαίρεση φέρει ιδιαίτερη σημασία, όχι μόνο θεσμική (ως απόδειξη συγκεντρωτισμού), αλλά και δημοσιονομική.  Συντελέστηκε με το ν.4520/2018, συμπαρασύροντας εν συνεχεία μαζί της, με την ψήφιση του Μ.Π.Δ.Σ. 2019 -2022 (ν.4549/2018),εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από τους Κ.Α.Π. των Ο.Τ.Α.

Eπισκευάσθηκε και εξωραΐστηκε το γήπεδο μπάσκετ στους Αγίους Αναργύρους Χαλκίδας


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρέμβαση στο ανοικτό γήπεδο μπάσκετ στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων Χαλκίδας έκανε ο Δήμος Χαλκιδέων και δόθηκε αυτό για χρήση στη νεολαία της.
Συγκεκριμένα, από το Τμήμα Εκτέλεσης  Έργων Αυτεπιστασίας του Δήμου Χαλκιδέων εξωραΐστηκε και επισκευάσθηκε το γήπεδο που είναι δίπλα από τον ομώνυμο Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων και έτσι η νεολαία απολαμβάνει αυτό, το οποίο μάλιστα περιστοιχίζεται από πυκνό πράσινο.



Σύμβαση ύψους 6,4 εκατ. ευρώ για έργα της ΔΕΥΑΧ σε Αυλίδα και Ανθηδώνα


                                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Σύμβαση για έργο ύψους 6.422.764 ευρώ στις Δημοτικές Ενότητες Ανθηδώνας και Αυλίδας, υπέγραψε η ΔΕΥΑ Χαλκίδας.
Αποτελεί ένα ακόμα υποέργο από τα έξι συνολικά που αναφέρεται στην συλλογή, μεταφορά, επεξεργασία και διάθεση των λυμάτων.
Το συνολικό έργο, δαπάνης 15.701.324 ευρώ, προβλέπει την ολοκλήρωση των εσωτερικών δικτύων συλλογής λυμάτων στην Δροσιά  της Δ.Ε. Ανθηδώνας, στο Βαθύ, στην Παραλία Αυλίδας  και στον Φάρο της Δ.Ε. Αυλίδας, την κατασκευή των αντλιοστασίων και των αγωγών προσαγωγής σε αυτά.
Παράλληλα, προβλέπεται η κατασκευή των δύο αντλιοστασίων στην Αυλίδα και την Ανθηδώνα και των καταθλιπτικών αγωγών σε αυτά, την κατασκευή καταθλιπτικών αγωγών μέχρι την εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων, που θα κατασκευασθεί και τέλος, των έργων διάθεσης των επεξεργασμένων λυμάτων.

Εκδήλωση του ΚΚΕ στο Αλιβέρι


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η προφεστιβαλική εκδήλωση αφιερωμένη στα 100 χρόνια του ΚΚΕ και στα 50 χρόνια της ΚΝΕ, χθες Πέμπτη 23/8/2018 στο Αλιβέρι στο προαύλιο του πρώτου δημοτικού σχολείου.
Το καλωσόρισμα έκανε ο σ. Μπαμπούλης Γιώργος, γραμματέας της ΟΒ Αλιβερίου της ΚΝΕ,
ενώ ακολούθησε έντεχνο τραγούδι από τους Γ. Ιακώβου και Μ. Ρέτσα. Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με προβολή του βίντεο για τα 100χρονα του Κόμματος ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο σ. Κώστας Μπάτσικας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.
Μετά την ομιλία, ακολούθησε συναυλία με τους «Κοινούς Θνητούς» και το γλέντι άναμε με το λαϊκό πρόγραμμα της ορχήστρας των Π. Κυριώτη και Π. Τζάνη.
Στον όμορφο χώρο που φιλοξένησε το Φεστιβάλ, λειτούργησε παιδότοπος και βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής ενώ το προαύλιο κοσμούσε έκθεση αφιερωμένη στα 100 χρόνια ζωής και δράσης του ΚΚΕ.
Στην ομιλία του ο Κ. Μπάτσικας, σημείωσε ανάμεσα σε άλλα:
«Το φετινό Φεστιβάλ της ΚΝΕ συμπίπτει με τη συμπλήρωση των 100 χρόνων του ΚΚΕ και των 50 χρόνων της ΚΝΕ. Παίρνουμε δύναμη από την ηρωική ιστορία μας, εξοπλιζόμαστε από τα διδάγματα, γινόμαστε πιο ικανοί και ετοιμοπόλεμοι από την αξιοποίηση των συμπερασμάτων που βγάζουμε από τη γνώση της ιστορίας του κινήματός μας.

Βγήκε το ΦΕΚ για τους μισθούς των αιρετών στους Δήμους


Οι αποζημιώσεις των πρόεδρων, αντιπρόεδρων και μελών διοικητικών συμβουλίων των κατωτέρω αναφερόμενων νομικών προσώπων των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, καθορίζονται  ως ακολούθως:

1. α) Ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου δημοτικού ιδρύματος ή νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου με οικονομικό απολογισμό άνω των 300.000 ευρώ, λαμβάνουν μηνιαίως έξοδα παράστασης, που καθορίζονται με απόφαση του οικείου δημοτικού συμβουλίου και σύμφωνα με τον ακόλουθο πίνακα:

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

Και η Ζωή Λιβανίου στο Κοντοδεσπότι


Η βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Λιβανίου, συμμετείχε στην αντιπροσωπεία της κυβέρνησης με επικεφαλής τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου, που επισκέφτηκε τις καμένες περιοχές του δήμου Διρφύων Μεσσαπίων.
Στην πλατεία του χωριού Κοντοδεσπότι πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συζήτηση με τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής αναφορικά τόσο με την διαδικασία αποκατάστασης των δασικών εκτάσεων όσο και με την διαδικασία αποζημιώσεων για τις ζημιές που υπέστησαν οι κάτοικοι της περιοχής από την πυρκαγιά.
Εκτενής ήταν η συζήτηση και για τα ζητήματα αντιπλημμυρικής προστασίας στην καμένη περιοχή όσο και στις δυνατότητες που υπάρχουν για την καλύτερη δυνατή αντιπυρική προστασία της δασικής περιουσίας της Εύβοιας και ειδικά του Δήμου Μεσσαπίων. Μεταξύ άλλων, στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας ν. Ευβοίας, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Εύβοιας και ο δασάρχης Χαλκίδας.
Οι κάτοικοι της περιοχής αναγνώρισαν την άμεση και αποτελεσματική παρέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων, την άρτια και πειθαρχημένη διαδικασία προληπτικής εκκένωσης των οικισμών της περιοχής, την ουσιαστική συμβολή του δημάρχου Γιώργου Ψάθα ο οποίος είχε και τον κύριο συντονιστικό ρόλο για την εφαρμογή των σχεδίων έκτακτων αναγκών.

Σε δηλώσεις της, η Ζωή Λιβανιου μεταξύ άλλων είπε: «Δυστυχώς, η Εύβοια βρίσκεται συχνά αντιμέτωπη με πυρκαγιές στις δασικές περιοχές της, πυρκαγιές που συχνά απειλούν πέρα από τα δάση τους ανθρώπους και τις περιουσίες τους! Χάρη στην ηρωική προσπάθεια της πυροσβεστικής, της πολιτικής προστασίας και την ουσιαστική συμβολή του δημάρχου και του συνόλου των κατοίκων, η τοπική κοινωνία αντέδρασε ψύχραιμα και σωστά με αποτέλεσμα να μην απειληθούν ανθρώπινες ζωές. Η κυβέρνηση, από την μεριά της, έχει ήδη ξεκινήσει όλες τις σχετικές διαδικασίες για την ανακούφιση και αποκατάσταση, των κατοίκων και των ιδιοκτησιών τους. Η επόμενη μέρα έχει αρχίσει!».

Το Νοσοκομείο Κύμης ευχαριστεί την Ομάδα Αλληλεγγύης Αλιβερίου


Για τρίτη συνεχή χρονιά,σε συνεργασία με το Mission "ANTHROPOS",την κοινωνική υπηρεσία του Κέντρου υγείας Αλιβερίου και την υποστήριξη των πολιτών η Ομάδα Αλληλεγγύης Αλιβερίου συνεχίζει να προσφέρει  δωρεάν ιατροφαρμακευτικό υλικό σε συμπολίτες που έχουν ανάγκη!
Για την προσφορά της αυτή το Νοσοκομείο Κύμης της απήυθηνε την ακόλουθη ευχαριστήρια  επιστολή

Νέο Βιβλίο του Κώστα Χαϊνά για την Χρεοκοπία της Ελλάδας, την Ευρώπη και το Πολιτικό Σύστημα.


Το βιβλίο είναι ένα πολιτικό δοκίμιο για τη σύγχρονη διαδρομή της χώρας μας. Έχει ιστορικές αναφορές, αλλά δεν είναι ένα ιστορικό βιβλίο. Έχει πολιτικές αναφορές και εκτιμήσεις, χωρίς να είναι ένα καθαρά πολιτικό βιβλίο. Έχει οικονομικές αναφορές και αναλύσεις, χωρίς να είναι ένα καθαρά οικονομικό βιβλίο. Αυτό είναι και το πλεονέκτημά του. Σημειώνει τους πιο σημαντικούς για την ανθρωπότητα σταθμούς του 20ού αιώνα που επηρέασαν την Ελλάδα κατά τον συγγραφέα, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τα αδύνατα σημεία στα οποία οικοδομήθηκε το σύγχρονο νεοελληνικό κράτος. Μέσα από την ιστορική διαδρομή της χώρας και ιδιαίτερα από τη μεταπολίτευση και εξής, σημειώνει τις παθογένειες του κοινωνικού και πολιτικού συστήματος που αποτέλεσαν τη βάση για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας και τη χρεοκοπία της το 2010. Μια χρεοκοπία που αποτράπηκε να εξελιχθεί σε ανοιχτή κατάρρευση, με τραγικές συνέπειες για τη χώρα, με το μεγαλύτερο στην ιστορία πρόγραμμα διεθνούς οικονομικής βοήθειας, που δόθηκε, κυρίως, από τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Εκτός από τα κεφάλαια που αφορούν τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας και τις αιτίες του, ένα κεφάλαιο αφιερώνεται στο δημόσιο χρέος και στη διευθέτησή του και ένα άλλο στην ευρωπαϊκή οικοδόμηση. Το βιβλίο διαβάζεται ευχάριστα και απευθύνεται σε κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται να μάθει την αλήθεια για τη χρεοκοπία της Ελλάδα, χωρίς ωραιοποιήσεις, στρογγυλέματα και ισορροπίες, όπως την είδε και την εκτίμησε ο συγγραφέας.

Δήμος Αιδηψού-Ισταίας: Πρωτοβουλίες για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων




Δέσμη μέτρων και πολιτικών προωθείται από τον Δήμο Αιδηψού-Ισταίας και τους εμπλεκόμενους φορείς της περιοχής για την προώθηση των τοπικών προϊόντων και την ανάδειξη της περιοχής ως τουριστικού προορισμού.
Οι υπεύθυνοι προσπαθούν να οργανώσουν δράσεις που θα εμπλέκουν τον τουρισμό με τον πρωτογενή τομέα. Σύμφωνα με τη Λίνα Ευσταθίου-Σπανού, δήμαρχο Ιστιαίας-Αιδηψού, ο δήμος σχεδιάζει πολιτικές σύμπλευσης της τοπικής αγροτικής παραγωγής και του τουρισμού:

«Μέσα από τις δράσεις μας, προσπαθούμε να συνθέσουμε και, παράλληλα, να αναδείξουμε τον πρωτογενή τομέα ως αναπόσπαστο κομμάτι της τοπικής μας οικονομίας. Θέλουμε να συνδέσουμε τον ιαματικό τουρισμό με τα αγροτικά προϊόντα του τόπου μας. Ήδη, έχουμε κάνει σημαντικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση με θετικό πρόσημο. Αναδείξαμε την τοπική γαστρονομία μέσα από την παράδοση και τον διατροφικό μας πολιτισμό στους επισκέπτες και ειδικά στους ξένους. Μέσα από τα ξενοδοχεία προωθούμε το ελληνικό πρωινό, με στόχο την προβολή των δικών μας προϊόντων. H περιοχή μας παράγει καλής ποιότητας πευκόμελο, κρασί, λάδι, ελιές, τα ΠΟΠ σύκα Ταξιαρχών, κηπευτικά, γαλακτοκομικά και άλλα προϊόντα. Μέσα από τοπικές, περιφερειακές και διεθνείς εκθέσεις τα προβάλλουμε για να δώσουμε προστιθέμενη αξία».
Εστιάζοντας στις συνέργειες με άλλους φορείς της Εύβοιας και της περιφέρειας συνολικότερα, η κα Ευσταθίου-Σπανού δήλωσε:

«Σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Εύβοιας, προωθήσαμε την καταγραφή της τοπικής γαστρονομίας και συμμετείχαμε στην έκδοση ενός βιβλίου-οδηγού, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση για την προώθηση της παράδοσης και του πολιτισμού μας. Ο γαστρονομικός αυτός χάρτης αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για την τοπική μας οικονομία, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και άλλων τοπικών πρωτοβουλιών, όπως είναι ο εναλλακτικός τουρισμός και οι σύγχρονες καινοτόμες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες».

Ένα σημαντικό έργο αποχέτευσης ξεκινά στην Αυλίδα



Ακόμα ένα σημαντικό έργο υποδομής για το Δήμο Χαλκιδέων ξεκινά σήμερα με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης που αφορά τα έργα συλλογής, μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων των οικισμών Παραλίας Αυλίδας, Βαθέως και Δροσιάς. Ο συνολικός προϋπολογισμός του Έργου ξεπερνά τα 15 εκ. ευρώ και αποτελείται από 6 υποέργα. Χρόνια προβλήματα που σχετίζονταν με την συλλογή και μεταφορά ακαθάρτων στα συγκεκριμένα Δημοτικά Διαμερίσματα λύνονται οριστικά.

Η Δήμαρχος Λίνα Ευσταθίου απαντά στον Βασίλη Δημόπουλο


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Προς τους Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Ιστιαίας -Αιδηψού
Σε απάντηση του από 22-08-2018 δελτίου τύπου του Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού, κ. Δημόπουλου Βασιλείου σας γνωρίζουμε τα παρακάτω:
             Όπως είναι γνωστό στον κ. Δημόπουλο, αλλά παραλείπει να αναφέρει στο δελτίο, με την 222/2018 Α.Δ.Σ. έχει εγκριθεί ο Κανονισμός εμποροπανήγυρης Ιστιαίας που είναι εναρμονισμένος με το Ν.4497/2017.
             Σε ό,τι αφορά στη συμμετοχή εμπόρων στις υπαίθριες αγορές, εν προκειμένω στην εμποροπανήγυρη της Δημοτικής Κοινότητας Ιστιαίας για το έτος 2018,  εφαρμόζονται τα οριζόμενα στο άρθρο 38 του Ν. 4497/2017 καθώς και στον Κανονισμό Εμποροπανήγυρης του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ καθώς ο νεότερος και ειδικότερος Ν.4497/2017 έχει καταργήσει τη διαδικασία αυτή.
Στην κατεύθυνση αυτή, ο Δήμος κάλεσε τους ενδιαφερόμενους εμπόρους που συμμετέχουν στην εμποροπανήγυρη, να καταθέσουν αιτήσεις με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.

Σε ετοιμότητα Παιδικοί Σταθμοί και ΚΔΑΠ του Δήμου Χαλκιδέων


                                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι Παιδικοί Σταθμοί και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) του Δήμου Χαλκιδέων προκειμένου να υποδεχθούν τα μικρά παιδιά εν όψει της νέας σχολικής περιόδου.
Η Δημοτική Αρχή, που έχει την ευθύνη λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών και των ΚΔΑΠ, μέσω του ΔΟΠΠΑΧ, προσπαθεί να είναι κοντά στους δημότες και στο πλαίσιο αυτό καταβάλλει συνεχή προσπάθεια για βελτίωση των υποδομών και την ένταξη περισσοτέρων παιδιών στις Δομές του Δήμου Χαλκιδέων μέσω του ΕΣΠΑ, δηλαδή χωρίς την οικονομική επιβάρυνση των γονέων.
Ήδη διανύουμε την τέταρτη περίοδο λειτουργίας των ΚΔΑΠ στο Δήμο Χαλκιδέων και μάλιστα φέτος θα λειτουργήσει και τμήμα ΚΔΑΠ – ΜΕΑ, μετά από αίτημα του Δήμου.
            Γραφείο Τύπου 

Ολοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη στη ΔΕΘ Στη Θεσσαλονίκη, στην πλατεία Αριστοτέλους στις 6 μ.μ.






Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη, στις 6 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους, με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ, καλεί το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.
Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ.

Σήμερα Πέμπτη 23 Αυγούστου το Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ- 50 χρόνια ΚΝΕ στο Αλιβέρι





Την Πέμπτη 23 Αυγούστου, στις 8.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στο Αλιβέρι, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο, το Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ- 50 χρόνια ΚΝΕ

με σύνθημα δανεισμένο από τους στίχους του μεγάλου κομμουνιστή ποιητή Γιάννη Ρίτσου:
"Ήταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ! Δύσκολος δρόμος... Σίγουρος δρόμος... Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος!

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

8.30 μ.μ. Συναυλία με έντεχνο τραγούδι

με τους  Γ. Ιακώβου και Μ. Ρέτσα

9.00 μ.μ. Προβολή βίντεο για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ

9.15 μ.μ. Πολιτική ομιλία από τον Κώστα Μπάτσικα, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ

10.00 μ.μ. Συναυλία με τους "Κοινούς Θνητούς"

10.30 μ.μ. Λαϊκό γλέντι με τους Π. Κυριώτη και Π. Τζανή

Στο χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργεί παιδότοπος, έκθεση φωτογραφίας και έκθεση βιβλίου της "Σύγχρονης Εποχής".

5ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την ανάπτυξη της ελληνικής γεωργίας. Το Αύριο της Ευρωπαϊκής Γεωργίας μέσω της ψηφιιοποίησης.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Μαρούσι, 23/08/2018
Σε μία κρίσιμη στιγμή για τον ευρωπαϊκό και τον ελληνικό γεωργικό τομέα, με τις νομοθετικές προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) μετά το 2020 να έχουν παρουσιαστεί την 1η Ιουνίου 2018, το 5Ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018 στο Candia Maris Resort & Spa Crete, στο Ηράκλειο Κρήτης.
Το Συνέδριο θα εστιάσει στο αύριο της Ευρωπαϊκής Γεωργίας μέσω της Ψηφιοποίησης και θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, υπό την αιγίδα της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος.
Η απλοποίηση και ο εκσυγχρονισμός, που αποτελούν τους βασικούς μελλοντικούς προσανατολισμούς της ΚΑΠ για την επόμενη προγραμματική περίοδο, περνούν μέσα από την ψηφιοποίηση, η οποία μπορεί να συνεισφέρει τόσο στην αποτελεσματική εφαρμογή και παρακολούθηση της πολιτικής όσο και στη βελτιστοποίηση της ίδιας της παραγωγικής διαδικασίας με σημαντική μείωση του κόστους, αύξηση της παραγωγικότητας και θετικότερο περιβαλλοντικό και κλιματικό αντίκτυπο. Η συμβολή της ψηφιοποίησης αποκτά ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα για τον εγχώριο γεωργικό τομέα, δεδομένου του νέου μοντέλου λειτουργίας της ΚΑΠ όπου η ευθύνη για τον σχεδιασμό, την επιτυχημένη εφαρμογή, την παρακολούθηση και τον έλεγχο της πολιτικής επαφίεται πλέον στα κράτη μέλη.

Και ο Ακριώτης για την επόμενη ημέρα στο Κοντοδεσπότι



Ο Βουλευτής Εύβοιας Γιώργος Ακριώτης παραβρέθηκε χθες Τετάρτη στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Κοντοδεσπότι Εύβοιας παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου και του Δημάρχου Διρφύων Μεσσαπίων κ. Ψαθά.
Παρουσία όλων των κατοίκων στην πλατεία του χωριού έγινε συζήτηση για τις άμεσες προτεραιότητες και κινήσεις, τόσο στον τομέα των αποζημιώσεων για το φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, όσο και στον τομέα της προστασίας του χωριού με τα απαραίτητα αντιδιαβρωτικά έργα και τη διαδικασία αναδάσωσης για την επαναφορά του φυσικού τοπίου. 
Το παρόν στη συνάντηση έδωσαν ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, κ. Θεοφάνης Κουρεμπές, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας ν. Ευβοίας κ. Γιώργος Κωστόπουλος, ο δασάρχης Χαλκίδας κ. Γεώργιος Θαλασσινός και ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Εύβοιας κ. Βαγγέλης Παλιός οι οποίοι και απάντησαν στα ερωτήματα των κατοίκων.

Επίσκεψη Αποστόλου στα καμένα της Εύβοιας




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με τη συμπλήρωση 10 ημερών από την πυρκαγιά στα Ψαχνά της Εύβοιας, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου και ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Φάνης Κουρεμπές, επισκέφθηκαν την περιοχή.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του χωριού Κοντοδεσπότι, με τους κατοίκους του χωριού που επλήγη περισσότερο, έγινε μία διεξοδική συζήτηση για την επόμενη ημέρα.

Ο Υπουργός στην ομιλία του είπε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Η συνεργασία, ο συντονισμός και η σωστή αξιοποίηση του διαθέσιμου εξοπλισμού, επίγειου και εναέριου, οδήγησαν στην αποτελεσματική και έγκαιρη αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, που ξεκίνησε σε δύσκολες συνθήκες. Αέρηδες,  μη προσβάσιμο σημείο και  πυκνότατη βλάστηση χαλεπίου πεύκης.
Να εκφράσω κι εγώ, από τη πλευρά της Κυβέρνησης, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή τη προσπάθεια .
Σήμερα είμαστε εδώ για την επόμενη ημέρα.
Η Δημοτική Ενότητα Μεσσαπίων που επλήγη κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, που σημαίνει ότι θα υπάρξουν δυνατότητες για ρύθμιση οφειλών προς το Δημόσιο, ΕΝΦΙΑ, ασφαλιστικές εισφορές κ.λ.π.
Άμεσα, από πλευράς του Υπουργείου Περιβάλλοντος θα κηρυχθούν αναδασωτέα 9.000 στρ. χαλεπίου πεύκης που κάηκαν και θα συνταχθούν οι απαραίτητες μελέτες για τη συγκράτηση των εδαφών.
Για τις αγροτικές ζημιές, που είναι και o βασικός λόγος που βρισκόμαστε εδώ σήμερα, έχει γίνει μια πρώτη προσέγγιση από τον ΕΛΓΑ.
Έχουν καεί περί τα 1.000 στρ. δενδρώδεις καλλιέργειες,  κυρίως ελιάς (περίπου 10.000 ελαιόδεντρα) και δευτερευόντως αμπελώνες, καρυδιές  και άλλα.
Έχουν επίσης επισημανθεί ζημιές  στο ζωικό κεφάλαιο (γίδια και μελισσοσμήνη), σε πάγιο κεφάλαιο (σταβλικές εγκαταστάσεις, ζωοτροφές, γεωργικές αποθήκες) καθώς και στη ρητινοκαλλιέργεια .
Όλες αυτές οι καταστροφές θα καλυφθούν με αποζημιώσεις.
Δύο είναι οι δυνατότητες που έχουμε, ο ΕΛΓΑ εφόσον καλύπτονται ασφαλιστικά  και οι κρατικές ενισχύσεις, γνωστές  ως ΠΣΕΑ , εφόσον εγκριθούν από την Ε.Ε.
Ήδη άρχισαν να υποβάλλονται αιτήσεις.»


Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

Αγωνιά ο Γιώργος Μητροπέτρος για την Παναγίτσα των Καψάλων


Ο Γιώργος Μητροπέτρος ανησυχεί για το εκκλησάκι της Παναγιάς των Καψάλων που χρειάζεται αποκατάσταση και προστασία. Γράφει στο facebook.
Αυτό είναι το γραφικό εκκλησάκι της ΠΑΝΑΓΙΑΣ εκεί ψιλά στην κορυφή του βουνού του Αγίου Νικολάου ΚΑΨΑΛΩΝ. Στις 23 Αυγούστου, αύριο, εορτάζουμε τα 9άμερα της Παναγίας. Θα τελεστεί θεία λειτουργία μετά αρτοκλασίας από τον Σύλλογο Καψάλων. Όμως είναι εμφανεί τα ...αποτυπώματα του χρόνου πάνω στους τοίχους της εκκλησίας και χρειάζεται άμεση αποκατάσταση. Από...χθες έπρεπε ο ΔΗΜΟΣ ή όποιος άλλος φορέας, να κάνει κάτι γιαυτό το ιστορικό εκκλησάκι, αποκούμπι και παρηγοριά των συντοπιτών μου.!!! (ΦΩΤΟ από παλαιότερο εορτασμό)


Οι Rom Royale στο Αλάτι (Mπούρτζι) Το #live_του_καλοκαιριού_24_Αυγούστου 2018





Οι Rom Royale στο Αλάτι-  Το #live_του_καλοκαιριού_24_Αυγούστου
Παρασκευή στις 9:30 μ.μ. - 1:30 π.μ.
Αλάτι
Παραλία Αγ Νικολάου Μπούρτζι, 34100 Chalkís, Evvoia, Greece
Πώληση εισιτηρίων από Αλάτι

Μια νέα μπάντα από την Θεσσαλονίκη έρχεται να επαναδιαπραγματευτεί την μουσική των Βαλκανίων με μια φρέσκια πρόταση. Η έντονη προσωπικότητα του κάθε μέλους των Rom Royale έρχεται να προστεθεί δημιουργώντας ένα πολύπλευρο πρίσμα που προβάλει όλο τον δυναμισμό και τον εκφραστικό πλούτο του σχήματος. Οι αντιθέσεις και οι συνδέσεις των διαφορετικών στυλ και διαφορετικών χώρων που ανήκουν τα όργανα και οι μουσικοί, δημιουργούν μια διαλεκτική επικοινωνία και μια μαγεία που μόνο αν παρευρεθεί κανείς σε κάποιο live θα μπορέσει να το βιώσει και να τον συνεπάρει. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ελληνικά παραδοσιακά και λαϊκά τραγούδια διασκευασμένα με έξυπνο και δημιουργικό τρόπο, καθώς και μελωδίες και σκοπούς από όλη την βαλκανική χερσόνησο, ένα εκρηκτικό μείγμα γεμάτο εντάσεις κορυφώσεις και λυρικές στιγμές.

Οι Rom Royale είναι:

Δούσος Γιώργος – Κλαρίνο
Μέτσιος Παύλος – Τρομπέτα
Πασχαλίδης Βαγγέλης – Σαντούρι
Κουμαρτζής Δάνης – Κοντραμπάσο



Ενα τραγούδι από το Αλγέρι


Ολοκληρώνεται απόψε το 4ο ΒΑΖΑΡ Βιβλίου στην Κάρυστο


Έργα της ΔΕΥΑ Χαλκίδας στις ΔΕ Αυλίδας και Ανθηδόνας





Παρουσία του Δημάρχου Χαλκιδέων Χρήστου Παγώνη, υπεγράφη την Πέμπτη 9 Αυγούστου η σύμβαση για παροχή υπηρεσίας από την εταιρεία “Ένωση Ροϊκός Α.Ε. – ΕΠΤΑ Α.Ε.”, ως τεχνικού συμβούλου στο έργο “Συλλογή, μεταφορά, επεξεργασία και διάθεση λυμάτων οικισμών Παραλίας Αυλίδας, Βαθέος και Δροσιάς του Δήμου Χαλκιδέων”.

Η υπογραφείσα σύμβαση αποτελεί ένα από τα 6 υποέργα, συνολικής δαπάνης πράξης 15.701.324 €. Η σύμβαση του δεύτερου υποέργου της ίδιας πράξης θα υπογραφεί στις 21/8/2018 και θα ξεκινήσει μέσα στο Φθινόπωρο του 2018.
Τη σύμβαση υπέγραψαν ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Χαλκίδας Αναστάσιος Μάζης και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας Κωνσταντίνος Καλέργης.

Το έργο, που πρόκειται να εκτελεσθεί, αφορά στην ολοκλήρωση των εσωτερικών δικτύων συλλογής λυμάτων στους συγκεκριμένους οικισμούς, καθώς επίσης στην κατασκευή των αντλιοστασίων και των αγωγών προσαγωγής. Επίσης προβλέπεται η κατασκευή των δύο αντλιοστασίων Αυλίδας και Ανθηδόνας και των καταθλιπτικών αγωγών σε αυτά, η κατασκευή των καταθλιπτικών αγωγών μέχρι την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων και η κατασκευή της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων και των έργων διάθεσης των επεξεργασμένων λυμάτων.

Στην Πάνω Πλατεία το Σάββατο ο χορός του Α.Ο.Αυλωναρίου


Ερωτήματα του Βασίλη Δημόπουλου για το Παζάρι της Ιστιαίας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Του Βασίλη Δημόπουλου Ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού

Προς την κ. Δήμαρχο Ιστιαίας Αιδηψού και τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Με το παρόν δελτίο θέλω να Σας ενημερώσω για τα παρακάτω.

Σήμερα 22-08-2018 και ώρα 15:00 έχουμε προγραμματισμένη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και μέσα στα θέματα της ημερήσιας διάταξης υπάρχει και θέμα « Εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής για τον καθορισμό τιμών των παραγκών και λοιπών χώρων της εμποροπανήγυρης από 01-09-2018 έως 07-09-2018».
Δυστυχώς και ενώ δεν υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για έγκριση και καθορισμό των τιμών της εμποροπανήγυρης.
Και ενώ δεν υπάρχει καθορισμός επιτροπής που θα διεξάγει την ανοιχτή δημοπρασία μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που προβλέπεται εκ του νόμου προκειμένου να δοθούν οι παράγκες στον τελευταίο πλειοδότη συμβαίνουν τα παρακάτω.
1) Έχουν δοθεί χώροι και έχουν εισπραχθεί χρήματα του συγκεκριμένου χώρου που θα πάρει ο έμπορος χωρίς την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και έχουν εκδοθεί και αντίστοιχα παραστατικά στοιχεία του Δήμου είσπραξης
2) Σε ορισμένους στις αποδείξεις είσπραξης αναφέρεται ο χώρος και έναντι ως προκαταβολή (δηλαδή καπάρο)

ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ

Την κ. Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου
1) Αφού οι παράγκες έχουν δοθεί κατά τον παράνομο αυτό τρόπο ποια η ουσία της σημερινής συνεδρίασης του θέματος;
2) Ο νομοθέτης έχει προβλέψει μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την έγκριση και καθορισμό τιμών και κατόπιν την ανοιχτή δημοπράτηση για λόγους διαφάνειας προστασίας των δημοτικών εσόδων και γενικώς ο δήμος μέσα από αυτή την διαδικασία με την τιμή εκκινήσεως που έχει καθοριστεί να εισπράξει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα.
3) Με ποιο δικαίωμα χορηγείτε τους συγκεκριμένους χώρους με αδιαφάνεια με σικέ διαδικασία θα έλεγα ζημιώνοντας τον Δήμο;
4) Θα ήθελα να μου πείτε εάν κατά την ώρα της δημοπράτησης έρθει κάποιος ή και συγκεκριμένα εγώ που θα γίνεται η δημοπράτηση των παραγκών που έχετε καπαρώσει και αρχίσω και ανεβάζω την τιμή της παράγκας. Τι θα απολογηθείτε σε αυτόν που έχετε απευθείας δώσει την παράγκα και θα κουνάει την απόδειξη;
ΑYTΟ ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ
ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ Επειδή δεν θέλω να μπλέξω σε περιπέτειες και επειδή όλα αυτά που αναφέρω έχω τα παραστατικά στοιχεία στα χέρια μου για άλλους την ολοσχερή εξόφληση και για άλλους την έναντι προκαταβολή και δεν θέλω να συμμετάσχω και να γίνω συνένοχος των πράξεων αυτών στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο κύριε Πρόεδρε δεν θα παραστώ και το παρόν δελτίο να γίνει ανάγνωση πριν της συζητήσεως του σχετικού θέματος της εμποροπανήγυρης για ενημέρωση των συναδέλφων.

ΙΣΤΙΑΙΑ 22-08-2018

ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ