Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

Δημοτική Ενωτική Πρωτοβουλία: Άφαντο το Σχέδιο, "Ο Θεός να μας φυλάει"!!!



ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
Αλιβέρι 22 Αυγούστου 2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    
Από τις 2-8-2018 ζητήσαμε εγγράφως από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, το Σχέδιο που έχει εκπονήσει για ακραία φαινόμενα και κυρίως τις πυρκαγιές, εν όψει της θερινής περιόδου.
     Όχι μόνο δε λάβαμε καμία απάντηση και κανένα Σχέδιο, (αναμενόμενο άλλωστε για εμάς αφού είναι το 19ο έγγραφο που στέλνουμε για διάφορα σοβαρά θέματα και έχουμε πάρει μία μόνο απάντηση, από τη ΔΕΥΑΚΑ γενικόλογη και αόριστη), αλλά αντιθέτως είδαμε μια απάντηση στα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, που υπογράφεται ως «Πολιτική Προστασία Δήμου Κύμης-Αλιβερίου» (δεν υπάρχει υπεύθυνος;), που καμία σχέση δεν έχει με την ύπαρξη Σχεδίου όπως επιβάλλει η ασφάλεια του Δήμου και των δημοτών σε μια τέτοια περίπτωση.
    Και ενώ δέχεται ότι: «Η ευθύνη της Πολιτικής Προστασίας είναι να ενημερώνει τους πολίτες, να εκπονεί ολοκληρωμένα σχέδια αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, να συντονίζει εθελοντές και άλλες οργανώσεις για την πρόληψη επικίνδυνων καταστάσεων (πυρκαγιές, πλημμύρες κτλ),να συνδράμει σε δράσεις καθαρισμών σε δύσκολα σημεία, να υποστηρίζει την Π.Υ με διάφορα μηχανήματα έργου ώστε να διευκολύνει το έργο της…», κανένα τέτοιο σχέδιο δεν παρουσιάζει στη συνέχεια.
    Αντιθέτως, κατά τη γνωστή και προσφιλή μέθοδό της η Δημοτική Αρχή, μεταφέρει τις ευθύνες στους αδιάφορους δημότες που δεν καθαρίζουν τα οικόπεδά τους (λες και δεν μπορεί να τα καθαρίσει και να βεβαιώσει την οφειλή τους στη Δ.Ο.Υ.), στην Πυροσβεστική και στην Αστυνομία. Δεν λέει αν καθάρισε τους αγροτικούς δρόμους που δεν μπορούν να περάσουν τα οχήματα της πυροσβεστικής, αν συνεργάζεται με τους εθελοντές ή απαξιεί να μιλήσει με κάποιους από αυτούς, αν παρέχει τον απαιτούμενο εξοπλισμό, αν υπάρχουν υπεύθυνα άτομα στις Τοπικές Κοινότητες, αν έχουν καταγραφεί οι ιδιώτες με μηχανήματα και υδροφόρες και ποιος τους συντονίζει, και πολλά άλλα. Αντιθέτως παραπέμπει για γενικές οδηγίες στο site του Δήμου.
    Και σε αυτόν τον τομέα λοιπόν, γενικότητες, αδυναμίες, προχειρότητες, αποφάσεις και ενέργειες της στιγμής. Άλλωστε το έχουμε πολλάκις διαπιστώσει. Και με τα χιόνια το 2016 αλλά και με τις πυρκαγιές, όπως αυτή στον Άγιο Γεώργιο απ’ όπου και η φωτογραφία. Παραλίγο να καεί το χωριό και ο αρμόδιος τότε της Πολιτικής Προστασίας, στις εκκλήσεις μας, έλεγε «τι θέλετε να σας κάνω». Σωστά έλεγε γιατί τίποτα δεν είναι ικανοί να κάνουν. Ο Θεός να μας φυλάει.
ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου