Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2018

Δήμος Αιδηψού-Ισταίας: Πρωτοβουλίες για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων
Δέσμη μέτρων και πολιτικών προωθείται από τον Δήμο Αιδηψού-Ισταίας και τους εμπλεκόμενους φορείς της περιοχής για την προώθηση των τοπικών προϊόντων και την ανάδειξη της περιοχής ως τουριστικού προορισμού.
Οι υπεύθυνοι προσπαθούν να οργανώσουν δράσεις που θα εμπλέκουν τον τουρισμό με τον πρωτογενή τομέα. Σύμφωνα με τη Λίνα Ευσταθίου-Σπανού, δήμαρχο Ιστιαίας-Αιδηψού, ο δήμος σχεδιάζει πολιτικές σύμπλευσης της τοπικής αγροτικής παραγωγής και του τουρισμού:

«Μέσα από τις δράσεις μας, προσπαθούμε να συνθέσουμε και, παράλληλα, να αναδείξουμε τον πρωτογενή τομέα ως αναπόσπαστο κομμάτι της τοπικής μας οικονομίας. Θέλουμε να συνδέσουμε τον ιαματικό τουρισμό με τα αγροτικά προϊόντα του τόπου μας. Ήδη, έχουμε κάνει σημαντικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση με θετικό πρόσημο. Αναδείξαμε την τοπική γαστρονομία μέσα από την παράδοση και τον διατροφικό μας πολιτισμό στους επισκέπτες και ειδικά στους ξένους. Μέσα από τα ξενοδοχεία προωθούμε το ελληνικό πρωινό, με στόχο την προβολή των δικών μας προϊόντων. H περιοχή μας παράγει καλής ποιότητας πευκόμελο, κρασί, λάδι, ελιές, τα ΠΟΠ σύκα Ταξιαρχών, κηπευτικά, γαλακτοκομικά και άλλα προϊόντα. Μέσα από τοπικές, περιφερειακές και διεθνείς εκθέσεις τα προβάλλουμε για να δώσουμε προστιθέμενη αξία».
Εστιάζοντας στις συνέργειες με άλλους φορείς της Εύβοιας και της περιφέρειας συνολικότερα, η κα Ευσταθίου-Σπανού δήλωσε:

«Σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Εύβοιας, προωθήσαμε την καταγραφή της τοπικής γαστρονομίας και συμμετείχαμε στην έκδοση ενός βιβλίου-οδηγού, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση για την προώθηση της παράδοσης και του πολιτισμού μας. Ο γαστρονομικός αυτός χάρτης αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για την τοπική μας οικονομία, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και άλλων τοπικών πρωτοβουλιών, όπως είναι ο εναλλακτικός τουρισμός και οι σύγχρονες καινοτόμες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου