Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

Εκδήλωση του ΚΚΕ στο Αλιβέρι


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η προφεστιβαλική εκδήλωση αφιερωμένη στα 100 χρόνια του ΚΚΕ και στα 50 χρόνια της ΚΝΕ, χθες Πέμπτη 23/8/2018 στο Αλιβέρι στο προαύλιο του πρώτου δημοτικού σχολείου.
Το καλωσόρισμα έκανε ο σ. Μπαμπούλης Γιώργος, γραμματέας της ΟΒ Αλιβερίου της ΚΝΕ,
ενώ ακολούθησε έντεχνο τραγούδι από τους Γ. Ιακώβου και Μ. Ρέτσα. Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με προβολή του βίντεο για τα 100χρονα του Κόμματος ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο σ. Κώστας Μπάτσικας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.
Μετά την ομιλία, ακολούθησε συναυλία με τους «Κοινούς Θνητούς» και το γλέντι άναμε με το λαϊκό πρόγραμμα της ορχήστρας των Π. Κυριώτη και Π. Τζάνη.
Στον όμορφο χώρο που φιλοξένησε το Φεστιβάλ, λειτούργησε παιδότοπος και βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής ενώ το προαύλιο κοσμούσε έκθεση αφιερωμένη στα 100 χρόνια ζωής και δράσης του ΚΚΕ.
Στην ομιλία του ο Κ. Μπάτσικας, σημείωσε ανάμεσα σε άλλα:
«Το φετινό Φεστιβάλ της ΚΝΕ συμπίπτει με τη συμπλήρωση των 100 χρόνων του ΚΚΕ και των 50 χρόνων της ΚΝΕ. Παίρνουμε δύναμη από την ηρωική ιστορία μας, εξοπλιζόμαστε από τα διδάγματα, γινόμαστε πιο ικανοί και ετοιμοπόλεμοι από την αξιοποίηση των συμπερασμάτων που βγάζουμε από τη γνώση της ιστορίας του κινήματός μας.
Διαθέτουμε σύγχρονα και αποτελεσματικά όπλα για να αναμετρηθούμε νικηφόρα με την αστική τάξη και τους συμμάχους της. Είναι η επιστημονικά επεξεργασμένη στρατηγική μας που στηρίζεται στα συμπεράσματα από τη μελέτη της Ιστορίας του Κόμματός μας, την ιστορία του Διεθνές Κομμουνιστικό Κίνημα, τις αιτίες που οδήγησαν στην ανατροπή του Σοσιαλισμού, στο προσωρινό πισωγύρισμα με τη νίκη της αντεπανάστασης.
Φίλες και Φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι,
Δικαιολογημένα προκαλεί την οργή και την αγανάκτηση το προχθεσινό διάγγελμα του πρωθυπουργού στην Ιθάκη για να εξαγγείλει το τέλος της Οδύσσειας του λαού που ξεκίνησε από το ακριτικό Καστελόριζο πριν από 8 περίπου χρόνια: με κωπηλάτη τότε τον Γ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ που τώρα σαλιαρίζει μαζί του για συνεργασία καθώς και με στελέχη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Προκαλεί την οργή και τη δικαιολογημένη αγανάκτηση γιατί τόσο η πολιτική των κυβερνήσεων των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όσο και των προηγούμενων από τους οποίους πήρε τη σκυτάλη ο κ. Τσίπρας, μάτωσαν στην κυριολεξία το λαό για να υπηρετηθεί η δίψα του κεφαλαίου για ακόμα μεγαλύτερα κέρδη για να ανακάμψει από την κρίση η καπιταλιστική οικονομία. Θέλει πολύ θράσσος να στήνεις κακόγουστες παραστάσεις πάνω στα αποκαϊδια της πολιτικής τους την ίδια ώρα που ο λαός μετράει θύματα από τη βάρβαρη πολιτική τους, την ίδια ώρα που οι εκατοντάδες μνημονιακοί νόμοι, τσάκισαν στην κυριολεξία τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα, θυσίασαν στο βωμό του κέρδους ακόμα και ανθρώπινες ζωές. Θέλει πραγματικάκ περίσσιο θράσσος να εξαγγέλεις σε διάγγελμα το τέλος των μνημονίων την ίδια ώρα που μένει σε ισχύ όλο το πλέγμα των εκατοντάδων αντιλαϊκών νόμων που ψηφίστηκαν από τις κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Φίλοι και σύντροφοι, με χαρακτηριστική ταχύτητα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ _ ΑΝΕΛ προωθεί τους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς στην περιοχή. Μάχεται συνολικά να ξεπεραστούν τα εμπόδια για τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στα Βαλκάνια. Γι αυτό υπέγραψε τη συμφωνία στις Πρέσπες με την ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό αφήνοντας φυσικά άλυτα προβλήματα που αποτελούν το σπέρμα του αλυτρωτισμού, αρκεί να δώσει τη συστατική επιστολή για ένταξη στο ΝΑΤΟ της Γειτονικής Χώρας. Γεγονός που έρχεται πανηγυρικά να επιβεβαιώσει το ερώτημα που τίθεται στο Δημοψήφισμα στη Γειτονική χώρα για τη συμφωνία χαρακτηριστικά αναφέρει:
«είστε υπέρ της ένταξης της χώρας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ με την αποδοχή της συμφωνίας μεταξύ της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας και της Ελληνικής Δημοκρατίας».
Φίλοι και σύντροφοι:
Δεν αρκεί από μόνη της η οργή και η αγανάκτηση για να αποκρουστεί η αντιλαϊκή επίθεση, πολύ περισσότερο να διεκδικηθούν οι απώλειες και η ικανοποίηση των πραγματικών αναγκών του λαού και της νεολαίας. Χρειάζεται πρώτα και κύρια να μην παρασυρθεί κανένας και καμία από τις παγίδες που στήνουν για να εγκλωβίσουν την ε.τ. και τα λαϊκά στρώματα, τη νελαία με στόχο να καταστήσουν ακίνδυνη την όποια αντίδραση ή ακόμα να κάνουν το λαό συνένοχο στο έγκλημα σε βάρος του.
Δεν πρέπει να ξεγελαστούν οι εργαζόμενοι και η νεολαία από τον ανούσιο καυγά ανάμεσα στη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ με τη συμμετοχή φυσικά και των άλλων αστικών κομμάτων που καραδοκούν να αναλάβουν ρόλο στην αστική διαχείριση.
ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ψήφισαν από κοινού το 3ο μνημόνιο που εκτός από τα νέα αντιλαϊκά μέτρα όριζε σα θεμελειακό όρο την ισχύ των προηγουμενων που με ευλάβεια διατήρησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να υπηρετηθεί η ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας.
Είναι κοινός ο στόχος κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, η διεύρυνση ΝΑΤΟ και ΕΕ στα Δυτικά Βαλκάνια η Γεωστρατηγική αναβάθμιση για λογαριασμό της αστικής τάξης στην περιοχή. Πάνω στο κοινό τους στόχο για αναβάθμιση του ρόλου της ατ στην περιοχή γεννιέται ο κίνδυνος άμεσης εμπλοκής σε πολεμική σύγκρουση με την α.τ. της Τουρκίας η οποία επίσης για λογαριασμό της διεκδικεί πρωταγωνστικό ρόλο στην περιοχή. Δε συμμεριζόμαστε την καθησυχαστική ρητορική της κυβέρνησης μετά την απελευθέρωση των δύο αξιωματικών. Οι αιτίες όξυνσης της επιθετικότητας της α.τ. της Τουρκίας είναι σε ισχύ και θα δυναμώσουν στην πορεία καθώς φαίνεται ότι η καπιταλιστική οικονομία της Τουρκίας οδεύει σε κρίση.
Τα τρία χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκαν αρκετά για να αντιληφθεί ο κάθε καλόπιστος άνθρωπος πολύ περισσότερο αγωνιστές που νοίωθουν αριστεροί που προσωρινά πίστεψαν τις απατηλές προσδοκίες και τις κάλπικες υποσχέσεις. Ο κάθε ένας και η κάθε μία μπορούν σήμερα να αντιληφθούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίχτηκε από την αστική τάξη, τους επιχειρηματικούς ομίλους, τις ΗΠΑ και την ΕΕ για να κάνει τη βρώμικη δουλειά και μάλιστα με την ετικέτα του αριστερού και του ριζοσπάστη. Τέτοιο θράσσος, τέτοια ικανότητα στην εξαπάτηση και κοροϊδία του λαού δε διέθετε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ γι αυτό και η αστική τάξη απόσυρε προσωρινά την εμπιστοσύνη της.
Γι αυτό η ΝΔ έχει βγει σήμερα στα κεραμίδια. Γιατί της π΄ρηε τη μπουκιά από το στόμα ο ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ κάνει τα πάντα, εκλιπαρεί την αστική τάξη για να την εμπιστευτεί, πλειοδοτεί σε αντιλαϊκά μέτρα, γεγονός φυσικά που βολεύει και το ΣΥΡΙΖΑ για να δουλεύει τη λογική του μικρότερου κακού. Πατώντας φυσικά στην έκπτωση των αντιλαϊκών απαιτήσεων που οδήγησε ο αρμαγεδώνας της αντιλαϊκής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων.
Είναι στο χέρι της ε.τ. της νεολαίας των φτωχών λαϊκών στρωμάτων στις πόλεις και την ύπαιρθο, να βγουν στο προσκήνιο, να οργανώσουν τη συμμαχία τους, να περάσουν στην οργανωμένη αντεπίθεση ενάντια σε όλους όσους ματώνουν τη ζωή και τα όνειρά τους.
Ήρθε η ώρα η εργατική τάξη, οι νέες και οι νέοι, όλοι οι εργαζόμενοι στηριζόμενοι στην ίδια τους την πείρα να βάλουν σε δοκιμασία το μοναδικό και ακαταμάχητο όπλο που έχουν την οργανωμένη τους δύναμη. Δοκιμάστηκαν όλες οι εκδοχές της αστικής πολιτικής διαχείρισης του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, φιλελεύθερες – σοσιαλδημοκρατικές, γιαλαντζί αριστερές. Το ταμείο που έκανε ο λαός από αυτές τις επιλογές είναι τραγικά αρνητικό. Είναι η στιγμή να ενώσουν όλοι οι εργαζόμενοι και οι νέοι την οργανωμένη τους δύναμη με την πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ.
Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ προϋποθέτει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του λαού και της νεολαίας. Να ανέβει σε υψηλά επίπεδα η οργάνωση της εργατικής τάξης σε κάθε χώρο δουλειάς, να σφυρηλατεί τη συμμαχία της με τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Μία συμμαχία που θα συγκρούεται με το κεφάλαιο, την εξουσία του.
Αξίζει τον κόπο, οι νέοι και οι νέες να καταθέσουν την ορμή τους, τον ενθουσιασμό τους για να ανοίγει αυτός ο δρόμος που μπορεί να διασφαλίσει το πραγματικά ευτυχισμένο μέλλον της νέας γενιάς.
Σε αυτό το δρόμο όπως 100 χρόνια μέχρι σήμερα το ΚΚΕ καταθέτει όλες του τις δυνάμεις χωρίς να υπολογίσει κόπους και θυσίες.
ΖΗΤΩ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΚΑΙ ΤΑ 50 ΤΗΣ ΚΝΕ!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου