Σάββατο 25 Αυγούστου 2018

Ζωή Λιβανίου: «Ο Δήμος Διρφύων – Μεσσαπίων είναι στόχος εμπρηστών»


Χαλκίδα, 25 Αυγούστου 2018



Η Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Λιβανίου, βρέθηκε κοντά στο Δήμαρχο Διρφύων Μεσσαπίων και τα στελέχη της πυροσβεστικής που ανέλαβαν τον συντονισμό για την αντιμετώπιση της νέας πυρκαγιάς που ξέσπασε σε δασική έκταση στο χωριό  Σταυρός, στο δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων, στην Εύβοια, σε απόσταση λίγων μόνο χιλιομέτρων από το Κοντοδεσπότι όπου εκδηλώθηκαν οι φωτιές λίγες μέρες νωρίτερα. Η κινητοποίηση του  Δήμου, των εναέριων και επίγειων μέσων της πυροσβεστικής, του δασαρχείου, της ΛΑΡΚΟ και των δεκάδων εθελοντών ήταν εντυπωσιακή και δεν επέτρεψε στις πολλές εστίες που εκδηλώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα να προκαλέσουν μεγαλύτερη καταστροφή.
Σε συνομιλίες που είχε η Ζωή Λιβανίου με τον Στρατηγό ΠΣ Στέφανο Κολοκούρη που έσπευσε στο μέτωπο από την Αθήνα και συντόνισε την επιχείρηση, ύστερα από εντολή του Αρχηγού του ΠΣ, αλλά και με τον διοικητή του ΠΣ Εύβοιας, Ευάγγελο Παλιό, δεν παρέλειψε να τους συγχαρεί για την τεράστια κινητοποίηση των δυνάμεων της πυροσβεστικής. Σε δηλώσεις της για τη νέα αυτή πυρκαγιά τόνισε:
«Oι πολλές ταυτόχρονες εστίες καταδεικνύουν τον εμπρησμό ως πιθανότερη αιτία της νέας αυτής πυρκαγιάς στο Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων. Η αυξημένη επιφυλακή του Δήμου, του Δασαρχείου, της πυροσβεστικής, των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ και των δεκάδων εθελοντών,  απέτρεψαν τα χειρότερα. Οι δασικές εκτάσεις του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων ανήκουν σε όλους μας, ότι κάηκε θα αποκατασταθεί. Η κοινωνία των ενεργών πολιτών, η δημοτική αρχή, ο ίδιος ο Δήμαρχος  και η σημερινή κυβέρνηση δεν θα επιτρέψουμε ούτε εκατοστό δασικής έκτασης να καταπατηθεί. Η άμεση ολοκλήρωση των δασικών χαρτών θα διασφαλίσει την κοινή περιουσία του συνόλου των πολιτών. Το δάσος, θα παραμείνει δάσος!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου