Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

Και η Ζωή Λιβανίου στο Κοντοδεσπότι


Η βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Λιβανίου, συμμετείχε στην αντιπροσωπεία της κυβέρνησης με επικεφαλής τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου, που επισκέφτηκε τις καμένες περιοχές του δήμου Διρφύων Μεσσαπίων.
Στην πλατεία του χωριού Κοντοδεσπότι πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συζήτηση με τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής αναφορικά τόσο με την διαδικασία αποκατάστασης των δασικών εκτάσεων όσο και με την διαδικασία αποζημιώσεων για τις ζημιές που υπέστησαν οι κάτοικοι της περιοχής από την πυρκαγιά.
Εκτενής ήταν η συζήτηση και για τα ζητήματα αντιπλημμυρικής προστασίας στην καμένη περιοχή όσο και στις δυνατότητες που υπάρχουν για την καλύτερη δυνατή αντιπυρική προστασία της δασικής περιουσίας της Εύβοιας και ειδικά του Δήμου Μεσσαπίων. Μεταξύ άλλων, στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας ν. Ευβοίας, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Εύβοιας και ο δασάρχης Χαλκίδας.
Οι κάτοικοι της περιοχής αναγνώρισαν την άμεση και αποτελεσματική παρέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων, την άρτια και πειθαρχημένη διαδικασία προληπτικής εκκένωσης των οικισμών της περιοχής, την ουσιαστική συμβολή του δημάρχου Γιώργου Ψάθα ο οποίος είχε και τον κύριο συντονιστικό ρόλο για την εφαρμογή των σχεδίων έκτακτων αναγκών.

Σε δηλώσεις της, η Ζωή Λιβανιου μεταξύ άλλων είπε: «Δυστυχώς, η Εύβοια βρίσκεται συχνά αντιμέτωπη με πυρκαγιές στις δασικές περιοχές της, πυρκαγιές που συχνά απειλούν πέρα από τα δάση τους ανθρώπους και τις περιουσίες τους! Χάρη στην ηρωική προσπάθεια της πυροσβεστικής, της πολιτικής προστασίας και την ουσιαστική συμβολή του δημάρχου και του συνόλου των κατοίκων, η τοπική κοινωνία αντέδρασε ψύχραιμα και σωστά με αποτέλεσμα να μην απειληθούν ανθρώπινες ζωές. Η κυβέρνηση, από την μεριά της, έχει ήδη ξεκινήσει όλες τις σχετικές διαδικασίες για την ανακούφιση και αποκατάσταση, των κατοίκων και των ιδιοκτησιών τους. Η επόμενη μέρα έχει αρχίσει!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου