Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Ανακαίνηση Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων και Εγκαίνια Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών στο Νοσοκομείο της Κύμης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 7-6-2017 Αγιασμός για την ανακαίνιση των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων και Εγκαίνια για την δημιουργία Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών στο Γενικό Νοσοκομείο ΚΥ Κύμης, παρουσία του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, κου  Σταμάτη Βαρδαρού, του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ, κου Νέστωρα Αντωνίου, εκπρόσωπους της τοπικής αυτοδιοίκησης της περιφέρειας της Εύβοιας και του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, φορείς της Δημοτικής Ενότητας Κύμης και στελέχη του τομέα Υγείας ευρύτερα.
Αποτέλεσμα όλου αυτού του εγχειρήματος, είναι το Γενικό Νοσοκομείο ΚΥ Κύμης να έχει στην διάθεσή του:
1.            Ένα σύγχρονο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών με δύο ξεχωριστές αίθουσες (Παθολογικό – Χειρουργικό)
2.            Βραχεία Νοσηλεία με 3 κλίνες, υψηλών προδιαγραφών 
3.            Καρδιολογικό Τμήμα και Καρδιολογικό Διαγνωστικό Εργαστήριο
4.            Σύγχρονο Χειρουργικό Τακτικό Εξωτερικό Ιατρείο  
5.            Σύγχρονο Παθολογικό Τακτικό Εξωτερικό Ιατρείο  
6.            Σύγχρονο ορθοπεδικό Τακτικό Εξωτερικό Ιατρείο  
7.            Σύγχρονο Γυναικολογικό Τακτικό Εξωτερικό Ιατρείο  

Όλο αυτό έγινε συντονισμένα και σχεδιασμένα ώστε να εξυπηρετεί τις ροές των ασθενών. Εφεξής, όλα τα επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούνται στον χώρο του ΤΕΠ του Νοσοκομείου και ανάλογα με την εξέλιξη τους θα γίνεται η διαχείριση τους, ενώ παράλληλα οι συνθήκες και η εξυπηρέτηση των ασθενών στα Εξωτερικά Τακτικά Ιατρεία είναι στα πλαίσια των διεθνών σύγχρονων Νοσηλευτικών δομών.

Πρόταση Ψηφίσματος για τους Συμβασιούχους από την Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Καρύστου


Καταδικάζουμε την απαράδεκτη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους συμβασιούχους στους Δήμους
Το Ελεγκτικό Συνέδριο εξέδωσε απόφαση η οποία κρίνει παράνομη την ανανέωση των συμβάσεων για τους συμβασιούχους στους Δήμους, καθώς και την μισθοδοσία τους για την εργασία τους από τον περασμένο Γενάρη ως σήμερα, δηλαδή για εργασία που έχουν ήδη κάνει.
Η απόφαση αυτή αφορά πανελλαδικά 15.000 περίπου εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις είχαν ανανεωθεί ως τις 31/12/2017, με την προοπτική να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου. Στο Δήμο Καρύστου δουλεύουν 11 συμβασιούχοι στην Τεχνική Υπηρεσία, οι οποίοι παρότι προσλήφθηκαν ως συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες ανάγκες του Δήμου.
Αν υλοποιηθεί αυτή η απόφαση θα υποβαθμιστούν περαιτέρω οι παροχές και υπηρεσίες καθαριότητας. Το πρόβλημα θα είναι  ιδιαίτερα οξυμένο την καλοκαιρινή περίοδο, που είναι πιο επιτακτική η ανάγκη για ζητήματα καθαριότητας και υγιεινής.
Η απόφαση αυτή αποτελεί «βούτυρο… στην αντιλαϊκή πολιτική» της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που τσακίζει τα εργατικά δικαιώματα, προωθεί την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των Δήμων και την ίδια ώρα κάνει φιέστες για τη μονιμοποίηση των εργαζομένων. Τώρα κάνει τον «Πόντιο Πιλάτο» και ισχυρίζεται πως δε μπορεί να κάνει κάτι καθώς η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. Τα χέρια της τρίβει και η αξιωματική αντιπολίτευση που ήταν εξαρχής ενάντια στην προοπτική της μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.
Τεράστιες είναι και οι ευθύνες της πλειοψηφίας της ΚΕΔΕ που παίζει τέλεια το ρόλο της διάσπασης των εργαζομένων σε βολεμένους και εξαθλιωμένους, δημόσιους υπαλλήλους και ανέργους, κατηγορώντας τους μεν για τη κατάσταση των δε, για να εξυπηρετήσει τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους στους οποίους θέλει και αυτή να εκχωρήσει τις υπηρεσίες στις οποίες εργάζονται οι συνάδελφοι συμβασιούχοι.
Τα αιτήματα του αγώνα των συμβασιούχων στους Δήμους είναι δίκαια, αφορούν το δικαίωμα στην εργασία με αξιοπρεπείς συνθήκες και την πληρωμή των δεδουλευμένων τους.
Ο αγώνας αυτός αφορά τον καθένα και ιδιαίτερα τις εργατικές-λαϊκές οικογένειες καθώς αν υλοποιηθεί η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα πλήξει άμεσα τις υπηρεσίες του Δήμου προς τους δημότες. Θα αποτελέσει άλλη μια αφορμή να προωθηθεί η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, όπως η καθαριότητα, η ύδρευση κλπ.
Για τον λόγο αυτό πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητο του Δημοτικό Συμβούλιο να καταγγείλει την κυβέρνηση, τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και την ΚΕΔΕ, για την παραπάνω απαράδεκτη απόφαση της ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου και προτείνουμε το εξής ψήφισμα:
ΨΗΦΙΣΜΑ
«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καρύστου καταγγέλλει την απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που έκρινε παράνομη την ανανέωση των συμβάσεων των 8μηνιτών, παράνομη και την πληρωμή των εργαζομένων για δουλειά που έχουν ήδη προσφέρει!
Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι και πρόδηλες και ακέραιες. Από το 2016 αναπαράγεται το αδιέξοδο, παράλληλα με την πολιτική που γεννά και οξύνει τα ίδια προβλήματα.
Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης για τη μονιμοποίηση των εργαζομένων.
Οι εργαζόμενοι αυτοί δεν ήρθαν στους δήμους από κανένα παράθυρο, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, αλλά μέσα από τους δρόμους της μακροχρόνιας ανεργίας και από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ. Ήρθαν ως συμβασιούχοι, γιατί η πολιτική διαδοχικά των κυβερνήσεων απαγόρευσε τις μόνιμες προσλήψεις εργατοτεχνικού προσωπικού στους δήμους από το 2011. Η απαγόρευση αυτή ήρθε ως συνέχεια και όξυνση της πολιτικής των δίμηνων συμβάσεων, της μετατροπής του προσωπικού των Δήμων από μόνιμο σε ορισμένου χρόνου. Μάλιστα, σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο προδιαγράφεται ότι οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τους Δήμους και τις Περιφέρειες θα παραμείνουν μηδενικές για το 2018 και το 2019!
Αποτέλεσμα της παραπάνω απόφασης είναι η Τεχνική Υπηρεσία (καθαριότητα, ύδρευση/αποχέτευση, τεχνικά έργα κλπ) να αποδιοργανώνονται και απειλείται η εύρυθμη λειτουργία τους.
Καλούμε, έστω και τώρα, με βάση και αυτές τις απαράδεκτες εξελίξεις, την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της.
Να μη διανοηθεί να αφήσει τους δήμους και τις υπηρεσίες καθαριότητας κατακαλόκαιρο γυμνές από προσωπικό και να αναλάβει τη χρηματοδότηση της μισθοδοσίας τους.
Καλούμε την κυβέρνηση, τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και την πλειοψηφία της ΚΕΔΕ να μη διανοηθούν να ποινικοποιήσουν το μεροκάματο των εργαζομένων. Το δούλεψαν και δεν το έκλεψαν από κανέναν! Είναι απαράδεκτο να τους ζητείται πίσω!
Υποστηρίζουμε την πρόταση νόμου που κατέθεσαν οι επιτροπές αγώνα συμβασιούχων και τα σωματεία στους ΟΤΑ και καλούμε την κυβέρνηση άμεσα να την φέρει στη Βουλή και να την υπερψηφίσει».
Κάρυστος, 7 Ιουνίου 2017

Η δημοτική σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΑ ΒΡΑΝΑ

«Ενισχύσεις 180.000 ευρώ στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου»Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ενέκρινε έκτακτη οικονομικη ενίσχυση συνολικού ύψους 180.000 ευρώ στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου, αποκλειστικά για την επιδιόρθωση ζημιών που προκλήθηκαν στα δίκτυα και τις υποδομές, λόγω των φυσικών καταστροφών από κακοκαιρία με χρέωση του λογαριασμού του ΥΠΕΣ από το έργο «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους Ο.Τ.Α. Α’ και Β’ Βαθμού της χώρας».

Ανακοίνωση σχετικά με το Σωματείο Ρητινοκαλλιεργητών Δασεργατών Νομού Εύβοιας

Από τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ν. Εύβοιας λάβαμε και δημοσιευουμε την ακόλουθη ανακοίνωση
"Στις 18 Ιανουαρίου 2017, το Σωματείο Ρητινοκαλλιεργητών Δασεργατών Νομού Εύβοιας ζήτησε συνάντηση με τον Αν. ΥΠΕΝ, Σωκράτη Φάμελλο, με θέμα τη συζήτηση των προβλημάτων του συγκεκριμένου κλάδου και τη διερεύνηση της επίλυσής τους.
Το γραφείο του Αν. ΥΠΕΝ  φρόντισε να οριστεί συνάντηση του συγκεκριμένου Σωματείου με τους άμεσους συνεργάτες του Αν. ΥΠΕΝ, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του τελευταίου. Η συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στις 09/02/2017.
Πρόσφατα, το Σωματείο Ρητινοκαλλιεργητών Δασεργατών Νομού Εύβοιας απηύθυνε εκ νέου  αίτημα συνάντησης με τον Αν. ΥΠΕΝ και, μάλιστα, επιμένοντας σε μία συγκεκριμένη ημερομηνία, την 15η Ιουνίου 2017. 
Με δεδομένο ότι εκείνη την ημέρα ο Αν. ΥΠΕΝ θα βρίσκεται στην Τριμερή Συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου Ισραήλ, στη Θεσσαλονίκη, συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό, αντιπροτείναμε στο Σωματείο, με επίσημο έγγραφο, να μετατεθεί η συνάντηση για την Παρασκευή 09/06/2017, δηλαδή νωρίτερα και από την ημερομηνία που πρότεινε το ίδιο το Σωματείο. Επίσης, κατά την τηλεφωνική μας επικοινωνία προτείναμε και την 12η Ιουνίου, ως εναλλακτική ημερομηνία.
Με έκπληξη, λοιπόν, πληροφορηθήκαμε τηλεφωνικώς από τον Πρόεδρο κ. Βαγγέλη Γεωργαντζή, την άρνηση του εν λόγω Σωματείου να συναντηθεί με τον Αν. ΥΠΕΝ και να αναζητηθούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ρητινοκαλλιεργητές, καθώς  και την πρόθεσή τους να μεταβούν στην Αθήνα, την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017, προβαίνοντας σε παράσταση διαμαρτυρίας, στο χώρο του Υπουργείου, ζητώντας συνάντηση με τον Αν. ΥΠΕΝ!

Αδυνατούμε να κατανοήσουμε τη στάση του Σωματείου Ρητινοκαλλιεργητών Δασεργατών Νομού Εύβοιας, την οποία θεωρούμε αδικαιολόγητη και ακραία. Πρόκειται για στάση που δεν συμβάλλει στη συζήτηση των αιτημάτων του κλάδου, λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός ότι το ΥΠΕΝ δεν προτίθεται να λάβει κανένα μέτρο που να θίγει τα συμφέροντα των ρητινοκαλλιεργητών. "

Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για την κοινωνική οικονομία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Tην Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Κύμης – Αλιβερίου για την Κοινωνική Αλληλέγγυα Οικονομία, στο Εργατικό Κέντρο Κύμης.
Από την πληρέστατη και εμπεριστατωμένη παρουσίαση του ομιλητή κ. Γιάννη Β. Θεοδώρου, ενημερώθηκαν οι παρευρισκόμενοι αλλά και οι ενδιαφερόμενοι για το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις Κοιν.Σ.Επ, τη διαδικασία για την ίδρυση και λειτουργία τους, τον τρόπο χρηματοδότησης και τις δυνατότητες ως  εφαρμόσιμη εναλλακτική πρόταση, για την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών. Επισημάνθηκαν οι θετικές αλλαγές στο νόμο 4430/2016   καθώς και το νέο στοιχείο που αφορά στο «Δίκαιο και Αλληλέγγυο Εμπόριο», και στοχεύει στην κατάργηση των μεσαζόντων.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου κ. Μπαράκος και ο Γ.Γ. κ. Μαθιουδάκης, εκπρόσωποι συνεταιρισμών, μαζικών φορέων, συλλόγων και δημότες, τους οποίους ευχαριστούμε για την παρουσία τους, αλλά και για το ενδιαφέρον τους για την Κοινωνική Οικονομία.
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΜΗΣ - ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ


Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Η "ακλείδωτη" σφραγίδα!!!!

Αν το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ευβοϊκή Γνώμη» είναι ακριβές  υπάλληλος ΚΕΠ στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου τιμωρήθηκε με μείωση μισθού κατά 30% επειδή ξέχασε να αφήσει ξεκλείδωτο το συρτάρι όπου είχε την υπηρεσιακή σφραγίδα!!! Δηλαδή εάν την άφηνε ξεχασμένη πάνω στο γραφείο, για να την χρησιμοποιεί ο καθένας, κάτι σαν  self service, θα είχε επιβράβευση; Η υπηρεσιακή σφραγίδα πρέπει να φυλάσσεται με προσοχή από τον κάθε υπάλληλο που την έχει χρεωθεί και δεν είναι «κοινή τοις πάσι». Ούτε μπορεί να τιμωρείται κάποιος που κάνει χρήση του δικαιώματός του. Ατυχής τουλάχιστον η απόφαση της πειθαρχικής ποινής. Τώρα για να υπερασπίσει το δίκιο του ο υπάλληλος πρέπει να πληρώσει τον μισθό όλου του μήνα και βάλε για να ασκήσει προσφυγή. Διπλή τιμωρία λοιπόν. Κάτι δεν πάει καλά στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας (τρόπος του λέγειν ως προς την Δανιμαρκία).