Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

KKE: Για την ανακοίνωση των βάσεων των Πανελλαδικών Εξετάσεων





Σε ανακοίνωσή του για την ανακοίνωση των βάσεων των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2018 το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων, πάλι θα ακουστούν τα χιλιοειπωμένα υποκριτικά λόγια για την κατάσταση του Λυκείου. Τόσο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που ετοιμάζεται να φέρει αλλαγές που θα μετατρέψουν το Λύκειο ακόμα πιο έντονα σε “εξεταστικό κέντρο”, όσο και από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
Το ΚΚΕ συγχαίρει όλες τις νέες και τους νέους που έδωσαν τη μάχη των πανελλαδικών, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα που είχαν.
Ταυτόχρονα, επαναφέρουμε την πρότασή μας για τη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων. Να έχουν οι μαθητές το δικαίωμα επανάληψης της διαδικασίας όσες φορές επιθυμούν, καθώς και τη δυνατότητα κατοχύρωσης βαθμολογίας. Άμεσα να δημιουργηθούν δομές πρόσθετης διδακτικής στήριξης για τους μαθητές του Λυκείου, καθώς και για τους απόφοιτους που επιθυμούν να ξαναδώσουν 

Κάθε νέα και νέος που έδωσαν τη μάχη των πανελληνίων εξετάσεων και πέρασαν σε κάποιο τμήμα ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ, μπορούν να δικαιώσουν τον κόπο τους, τις θυσίες της οικογένειάς τους, να βρουν διέξοδο οι αγωνίες και τα “θέλω” τους με συμμετοχή και αγώνα για αναβαθμισμένες σπουδές και ζωή με δικαιώματα, να δυναμώσει η απαίτηση για άμεσα μέτρα, προκειμένου να εξασφαλιστεί η δωρεάν στέγαση, σίτιση και μετακίνηση.
Ο αγώνας των νέων για τη βαθιά γνώση του επιστημονικού αντικειμένου τους δεν είναι μόνο προσωπικός. Μπορεί και πρέπει να δένεται με τις λαϊκές αγωνίες, ώστε αύριο ως επιστήμονες να στηρίξουν το μόχθο και τις ανάγκες των εργαζομένων.
Παράλληλα, είναι επείγουσα ανάγκη να παρθούν μέτρα στήριξης για τους νέους που δεν κατάφεραν να περάσουν σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ ή και για τα παιδιά που εγκαταλείπουν το σχολείο, για επαγγελματικές σχολές δημόσιες και δωρεάν, καταβολή επιδόματος ανεργίας από την πρώτη μέρα αναζήτησης δουλειάς, για πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Καλούμε τους νέους και τις νέες να “σημαδέψουν” με την πάλη τους την κοινωνία της εκμετάλλευσης, που γεννά την ανασφάλεια και τον ανταγωνισμό, που καθορίζει τη μόρφωση με βάση την τσέπη του καθενός.
Η διέξοδος για τη νεολαία, για τη λαϊκή οικογένεια δεν βρίσκεται σε παλιούς και νέους “σωτήρες”. Αυτούς τους δοκίμασε και βγήκε χαμένη.
Ήρθε η ώρα να εμπιστευτεί τη δική της δύναμη, τη δύναμη της οργανωμένης πάλης.
Η συμμετοχή και η δράση, μέσα από τους Συλλόγους και τους φορείς του φοιτητικού -σπουδαστικού κινήματος, τις μαθητικές κοινότητες, για αναβαθμισμένες σπουδές, για δουλειά και ζωή με δικαιώματα, είναι ο δικός της δρόμος που πρέπει να εμπιστευτεί η νέα γενιά.
Σε αυτόν το δρόμο κάθε νέος και νέα θα βρίσκουν πάντα δίπλα τους το ΚΚΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου