Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

Μαύρη ημέρα για την Αεροπορία και την Εύβοια. Σκοτώθηκε ο Ζαρκαίος Επισμηναγός Νικόλαος Βασιλείου.


Σήμερα η ελληνική αεροπορία έχασε έναν ακόμη ιπτάμενο πιλότο, τον Ζαρκαίο Επισμηναγό Νικόλαο Βασιλείου. Η θλίψη και ο πόνος είναι ανείπωτος για την οικογένειά του και την Εύβοια. Ο ηρωϊκά πεσών Νίκος Βασιλείου, 39 χρονών,   πατέρας δυο παιδιών, οι δε γονείς του μένουν στα Ζάρκα όπου ο πατέρας του Παντελής υπήρξε κατά το παρελθόν πρόεδρος της Κοινότητας. Έχει  δίδυμο αδελφό επίσης Πιλότο.

Σύμφωνα με το Ανακοινωθέν του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας
«Την Τρίτη 28 Αυγούστου 2018 και ώρα 08:50 , στο πλαίσιο εκπαίδευσης εκπαιδευτή πτήσεων με αεροσκάφος Τ-2 Buckeye, σε ειδική άσκηση (περιδίνηση), πραγματοποιήθηκε εγκατάλειψη 7 ναυτικά μίλια βόρεια της Σπάρτης, με αποτέλεσμα ο μεν συγκυβερνήτης του αεροσκάφους να διασωθεί κάνοντας χρήση αλεξιπτώτου, ενώ ο κυβερνήτης, Επισμηναγός (Ι) Νικόλαος Βασιλείου, εντοπίσθηκε νεκρός στην περιοχή πτώσης του αεροσκάφους.
Οι δύο (2) Ιπτάμενοι ήταν μεγάλης πτητικής εμπειρίας με γενικό σύνολο περίπου 2.500  ωρών.
Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορία έχει ορίσει επιτροπή εμπειρογνωμόνων με σκοπό τη διερεύνηση του ατυχήματος.»


Το αεροσκάφος πετούσε σε ύψος 800 μέτρων και φαίνεται ότι και οι δύο χειριστές προσπάθησαν να το σώσουν μέχρι τελευταία στιγμή από κάποιο πρόβλημα που παρουσιάστηκε.

Πολύ δύσκολη ημέρα για την Πολεμική Αεροπορία χαρακτήρισε τη σημερινή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μετά την πτώση του εκπαιδευτικού αεροσκάφους στην Τρίπολη κατά τη διάρκεια άσκησης, όπου σκοτώθηκε ο ένας εκ των δύο πιλότων.
Κατά τη διάρκεια συζήτησης με δημοσιογράφους, ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι θα κηρυχθεί τριήμερο πένθος στην Πολεμική Αεροπορία.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι οι δύο πιλότοι ήταν έμπειροι, ενώ η άσκηση κατά τη διάρκεια της οποίας συνέβη το δυστύχημα ήταν πτήση περιδίνησης. Ο πιλότος, ο οποίος χρησιμοποίησε το εκτινασσόμενο κάθισμα, ειδοποίησε από το έδαφος και τον βρήκαν πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο 251 ΓΝΑ, ενώ ο άλλος βρέθηκε εντός του αεροσκάφους.
Σημειώνεται, ότι σε περιπτώσεις που είναι αναγκαία η εγκατάλειψη του αεροσκάφους, πάντα εκτινάσσεται πρώτος ο δεύτερος πιλότος, ο οποίος είναι ο εκπαιδευτής και κάθεται στην πίσω θέση.
Και οι δύο πιλότοι ήταν επισμηναγοί. Ο πιλότος που βρέθηκε νεκρός ήταν 39 ετών και πατέρας δύο παιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου