Τρίτη, 28 Αυγούστου 2018

O ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις


Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας
Τμήμα Παιδείας
Με αφορμή την έκδοση των αποτελεσμάτων των εφετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων για την πρόσβαση των αποφοίτων του Γενικού και του Επαγγελματικού Λυκείου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, συγχαίρουμε κάθε υποψήφιο και υποψήφια που αντιμετώπισε με επιτυχία αυτή τη δύσκολη και σημαντική μάχη.
Σε όσους νέους και όσες νέες δεν πέτυχαν τους στόχους τους σε αυτή τη φάση, θυμίζουμε ότι η ζωή δεν τελειώνει με αυτή την δοκιμασία, θα έχετε και άλλες ευκαιρίες στη ζωή σας και άλλους αγώνες να δώσετε.
Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αυτές οι εξετάσεις είναι μια δοκιμασία με τεράστιο ψυχολογικό και δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος για εσάς και τις οικογένειές σας.
Γι’ αυτό το λόγο στο επίκεντρο της εκπαιδευτικής ανασυγκρότησης που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει  ένα Δημόσιο, Δωρεάν και ποιοτικά αναβαθμισμένο Δημοκρατικό σχολείο για όλους και όλες, χωρίς καμιά διάκριση. Προσβλέπουμε και αγωνιζόμαστε, σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες, στην αναβάθμιση και ενίσχυση του μορφωτικού ρόλου του Λυκείου, ώστε να αποκτήσει, όσο είναι εφικτό, την αυτοτέλειά του και το απολυτήριο να ανακτήσει το κύρος του, ώστε αυτό με τη σειρά του να οδηγήσει σε σημαντικές θετικές αλλαγές για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Είναι πλέον εμφανές ότι με την ασκούμενη εκπαιδευτική πολιτική των τελευταίων χρόνων γίνεται προσπάθεια όχι μόνο να θεραπευτούν οι «βαριές πληγές» που άφησε στο «σώμα» της δημόσιας εκπαίδευσης η πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά και να αποκτήσουμε ένα δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα που θα ανταποκρίνεται στα οράματα της νέας γενιάς και τις ανάγκες της κοινωνίας.
Από το γραφείο Τύπου
Χαλκίδα 28 Αυγούστου 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου