Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

Είκοσι μήνες και το πρόβλημα των κατολισθήσεων παραμένει στον οικισμό της Χιλής.


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
Αλιβέρι 25 Αυγούστου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
   


     Παρά τις συνεχείς, έγγραφες παρεμβάσεις του Εξωραϊστικού και Αλιευτικού Συλλόγου Χιλής από τις αρχές Γενάρη του 2017, παρά το γεγονός ότι τόσο η Περιφέρεια όσο και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με έγγραφά τους απάντησαν ότι δεν έχουν αρμοδιότητα επέμβασης και αποκατάστασης της εν λόγω βλάβης και ότι είναι αρμοδιότητα του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, αλλά μπορούν να συνδράμουν αν τους ζητηθεί, παρά το γεγονός ότι πριν ένα χρόνο η Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Εσωτερικών τους υπενθυμίζει ότι πρέπει το πρόβλημα να λυθεί, το μόνο που έκαναν ήταν να τοποθετήσουν προειδοποιητικές πινακίδες.
     Ένα χρόνο πριν η Τεχνική Υπηρεσία με έγγραφό της, ενημέρωσε το Σύλλογο ότι ζητά από τους αντιδημάρχους Κύμης και Κονιστρών να συνδράμουν με μηχανήματα και εργατοτεχνικό προσωπικό για την αντιμετώπιση του προβλήματος, γιατί η ίδια δε διαθέτει.
     Αλήθεια, τι έγινε από τότε; Ποιες ενέργειες έκαναν οι εν λόγω αντιδήμαρχοι που δήλωναν στο Σύλλογο ότι … από Δευτέρα θα πάει σπαστήρας και θα λυθεί το πρόβλημα; Έστειλαν μηχανήματα ή όχι και γιατί δεν έστειλαν; Τι θα συμβεί σε περίπτωση ατυχήματος; Αρκούν οι πινακίδες για να μην πέσουν οι βράχοι και να μην θρηνήσουμε θύματα ή άλλα δυσάρεστα;
     Και πάμε τώρα στο δια ταύτα.
 Σπίτια και περαστικοί κινδυνεύουν. Κομμάτια βράχων πέφτουν καθημερινά. Είναι ο μοναδικός δρόμος του οικισμού από και προς την Κύμη. Ένα μεγάλο κομμάτι βράχου είναι έτοιμο να αποκολληθεί και να πέσει. Οι βράχοι παραμένουν ακόμα στο οδόστρωμα και καθιστούν δύσκολη τη διάβαση. Ο χειμώνας πλησιάζει και οι καιρικές συνθήκες θα επιδεινώσουν το πρόβλημα.
Η Δημοτική Αρχή έχει ακεραία την ευθύνη για τη μη επίλυση του προβλήματος εδώ και είκοσι μήνες και φυσικά θα έχει αποκλειστικά την ευθύνη αν κάτι δυσάρεστο συμβεί, που με όλη μας την ψυχή απευχόμαστε. Φτάνει ο εφησυχασμός και οι σκοπιμότητες. Φτάνει η απραξία και οι προεκλογικές ενέργειες. Φτάνει ο διαχωρισμός των δημοτών σε «δικούς μας» και σε «άλλους». Δείτε και λύστε τα προβλήματα των δημοτών, έστω στο τελευταίο αυτό διάστημα που είστε στη διοίκηση του Δήμου.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου