Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

Η πασαρέλα της καταστροφής!!!




Χθες έπληξε τον τόπο μας μία ακόμη μεγάλη πυρκαγιά. Η πρόσφατη τραγωδίας στην Αττική ξύπνησε την κρατική μηχανή και η συνεργασία όλων των φορέων υπήρξε άψογη και αποτελεσματική. Έτσι όμως θα έπρεπε να λειτουργεί πάντοτε ο συντονισμός της Πολιτικής Προστασίας και όχι μόνο μετά τις τραγωδίες.
Από την όλη επιχείρηση αποδείχθηκε και λειτούργησε ακριβώς το σύστημα των ρόλων στην πολιτική προστασία.
Η Πυροσβεστική εκτιμά και προτείνει στην Γενική Πολιτική Προστασία την εκκένωση των οικισμών και η τοπική αυτοδιοίκηση μεριμνά για την διάθεση των μέσων και των σχεδίων για την ασφαλή μεταφορά των κατοίκων.
Η αστυνομία κλείνει τους δρόμους και ρυθμίζει την κυκλοφορία των οχημάτων με ασφάλεια, αφήνοντας το πεδίο των επιχειρήσεων ελεύθερο στην πυροσβεστική. Η Περιφέρεια και οι Δήμοι διαθέτουν τα χωματουργικά μηχανήματα, υδροφόρες κ.ο.κ. και βοηθούν έτσι την πυροσβεστική. Οι Δήμοι επίσης γνωρίζοντας την βατότητα του δασικού και αγροτικού δικτύου διευκολύνουν την πρόσβαση των πυροσβεστικών και ενημερώνουν τους επικεφαλής των δυνάμεων που επιχειρούν.
Τώρα όλα τα άλλα με τα βίντεο και τις φωτογραφίες των πολιτικών που δήθεν ενημερώνονται την ώρα που οι επικεφαλής των δυνάμεων πρέπει να έχουν το νου τους στο μέτωπο της φωτιάς είναι απλώς μία ανόητη πασαρέλα της καταστροφής που αναπαράγεται από τα κοινωνικά δίκτυα και τα ενημερωτικά site

Τι δουλειά έχει ο κάθε Βουλευτής να απασχολεί τον Διοικητή της Πυροσβεστικής την ώρα της μάχης; Την φωτιά δεν τη σβήνει ούτε ο Περιφερειάρχης, ούτε ο Αντιπεριφερειάρχης, ούτε ο Δήμαρχος, αυτοί όλοι απλά βοηθούν εάν και όσο είναι προετοιμασμένοι γιαυτό. Ευτυχώς ο Ψαθάς είναι και πρόεδρος της Επιτροπής της ΚΕΔΕ για την Πολιτική Προστασία και έχει εμπειρία και ως αστυνομικός. Οι άλλοι κυρίως βγάζουν φωτογραφίες δείχνοντας την φωτιά και συνομιλώντας βλοσυροί και αυστηροί ή αποχαυνωμένοι στους Αξιωματικούς της Πυροσβεστικής. Ακόμη και επίδοξοι πολιτευτές κανονίζουν ως Γενικοί Γραμματείς Υπουργείου Υγείας την ετοιμότητα του Νοσοκομείου λες και δεν υπάρχει Διοικητής και Σχέδιο ετοιμότητας που αυτομάτως τίθεται σε εφαρμογή….Μαυρογιαλούροι στις στάχτες. Την ίδια στιγμή πάντως ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, παρών στο μέτωπο από την αρχή φαίνεται ότι απασχολήθηκε με την κινητοποίηση της Κυβέρνησης και του Κρατικού Μηχανισμού και δεν φωτογραφήθηκε επαρκώς αφήνοντας την πασαρέλα στους υπόλοιπους. Πιθανόν το ίδιο να έκανε και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εάν ήταν κάπου εκεί παρών ή έστω ήταν εκεί που έπρεπε να είναι.
Πασαρέλα της καταστροφής… απανωτές εκλογές γαρ..!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου