Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

ΠΑΜΕ: Στη Ριτσώνα επεκτείνεται το έγκλημα σε βάρος προσφύγων-μεταναστών

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ

Σήμερα Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη συνδικαλιστών που συσπειρώνονται στη Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ στη Ριτσώνα όπου σε εγκαταλειμμένο στρατόπεδο μετάφεραν πρόσφυγες και μετανάστες. Παραβρέθηκαν δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Ξεκινώντας από τον Πειραιά δεν τους είχε πει κανένας που θα τους πάνε. Φτάνοντας, αντίκρυσαν την άθλια κατάσταση που αντικρύσαμε και εμείς σήμερα το πρωί. Στο εγκαταλειμμένο στρατόπεδο έχουν στηθεί 135 σκηνές, μέσα σε λασπόνερα, με νερά να μπαίνουν μέσα σε αυτές. Δεν υπάρχει τρεχούμενο νερό, ρεύμα (γεννήτρια μόνο για φως), θέρμανση. Δεν υπάρχει γιατρός, ούτε φάρμακα, δεν έχουν διερμηνέα.

Σε αυτές τις συνθήκες μεταφέρθηκαν εχθές περίπου 700 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ αναμένεται να μεταφερθούν περισσότεροι από 1000. Φτάνοντας χθες στο χώρο και αντικρύζοντας αυτήν την κατάσταση, αλλά και επειδή σκοπός τους είναι να πάνε σε άλλες χώρες, πολλοί έφυγαν με τα πόδια. Σήμερα το πρωί στο χώρο ήταν λιγότερα από 200 άτομα που είχαν παραμείνει, κυρίως γυναικόπαιδα μέσα στην αθλιότητα.
Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης που για τα συμφέροντα βιομηχάνων, εφοπλιστών, τραπεζιτών, στήριξε απλόχερα τις επεμβάσεις και τώρα συνεχίζει το έγκλημα σε βάρος των ξεριζωμένων. Έχει βάλει την υπογραφή της σε όλες τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που οδηγούν στον εγκλωβισμό χιλιάδων  προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας.
Καλούμε τα συνδικάτα της περιοχής, τους φορείς και όλους τους ανθρώπους του μόχθου να συνεισφέρουν με ακόμα μεγαλύτερη ένταση στην αλληλεγγύη. Ενάντια στο δηλητήριο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη σε χαρτικά, πάνες, σερβιέτες, σαπούνια, σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, μωρομάντηλα, μπιμπερό, τσάι, ρούχα για παιδιά, παπούτσια όλων των μεγεθών, παιχνίδια, χαρτί, μαρκαδόρους, ξυλομπογιές. Συνεχίζουμε να συγκεντρώνουμε είδη κάθε Τρίτη και Πέμπτη, 6μμ – 8μμ στο Εργατικό Κέντρο.

Ούτε λεπτό χαμένο, τώρα να οργανωθεί πλατιά η αλληλεγγύη.
Τα πρώτα είδη που έχουν συγκεντρωθεί θα παραδοθούν αύριο το πρωί στη Ριτσώνα.
Απαιτούμε από την κυβέρνηση να δημιουργηθούν ανοιχτοί χώροι προσωρινής φιλοξενίας που θα πληρούν τις απαιτήσεις για να διαβιούν χωρίς ελλείψεις οι πρόσφυγες και μετανάστες. Απειθαρχία στις συνθήκες ΣΕΓΚΕΝ και ΔΟΥΒΛΙΝΟΥ, να δοθούν όλα τα απαραίτητα έγγραφα για να πάνε στις χώρες τελικού προορισμού οι ξεριζωμένοι, απευθείας, αεροπορικά, ή με όποιο άλλο τρόπο θέλουν.
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ

ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ – ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου