Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Η Ομάδα Γυναικών Χαλκίδας προσέφερε είδη πρώτης ανάγκης στου πρόσφυγες στην Ριτσώνα

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΓΕ)
Email: oge.halkida@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Παρασκευή 18/3 αντιπροσωπεία της Ομάδας Γυναικών Χαλκίδας παραβρέθηκε στο εγκαταλειμμένο στρατόπεδο Ριτσώνας, χώρος στον οποίο βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες πρόσφυγες και μετανάστες.  Τους παρέδωσε είδη πρώτης ανάγκης, ρούχα, φάρμακα κα, τα οποία είχαν συγκεντρωθεί το τελευταίο διάστημα μετά το κάλεσμα αλληλεγγύης της Ομάδας και πρωτοβάθμιων Σωματείων της περιοχής μας, κάθε Τρίτη και Πέμπτη 6-8 στο εργατικό κέντρο.
Συνεχίζουμε την αλληλεγγύη με είδη προσωπικής υγιεινής (σερβιέτες, σαμπουάν κλπ), βρεφικά είδη (πάνες, μωρομάντηλα, έτοιμες βρεφικές τροφές σε βαζάκι, βρεφικά γάλατα, κρέμες συγκάματος κλπ), ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια.
Παράλληλα συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο καταδίκης της πολιτικής που ξεριζώνει αυτούς τους συνανθρώπους μας από τα σπίτια τους σήμερα Παρασκευή 6.30μμ μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας και απαιτούμε:
• Άμεση μετακίνηση των προσφύγων- μεταναστών που έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα μας, παρά τη θέλησή τους, στις χώρες προορισμού τους. Να τους δοθούν όλα τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα.
•   Να δημιουργηθούν ανοιχτοί χώροι προσωρινής φιλοξενίας που θα πληρούν όλες τις απαιτήσεις για να διαβιούν χωρίς ελλείψεις οι πρόσφυγες και μετανάστες. Την ευθύνη να έχει το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και όχι διάφορες ΜΚΟ, άλλες οργανώσεις και κυκλώματα που εμπορεύονται τον πόνο και την ανησυχία αθώων ανθρώπων.
• Να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για ανθρώπινη διαβίωση στο στρατόπεδο της Ριτσώνας με ευθύνη του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων (Περιφέρεια, Δήμοι, Κρατικές δομές Υγείας).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου