Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Το διήμερο 12 και 13 Μαρτίου υπήρξε ιδιαίτερα λαμπρό για την ιερά μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου - Μάντζαρη, χάρη στις πολλές λειτουργικές εκδηλώσεις.

Αναδημοσίευση από ΡΟΜΦΑΙΑ

Στον εσπερινό του Σάββατου 12 Μαρτίου, αντικαταστάθηκε λόγω παλαιότητος η Αγία Τράπεζα του ιερού ναού και καθαγιάστηκε και τοποθετήθηκε στην θέση της μαρμάρινη νέα.
Ήδη είχαν αποκατασταθεί ύστερα από πολλή και κοπιαστική εργασία οι εσωτερικές αγιογραφίες του ναού, ζωής πολλών αιώνων.
Το πρωινό της Κυριακής 13 Μαρτίου, στο τέλος της θείας λειτουργίας, τοποθετήθηκε και τιμητικά με απόφαση του οικείου ιεράρχου, Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, ηγουμένη η μοναχή Μακρίνα, η οποία φέτος συμπλήρωσε εγκαταβίωση στην ιερά μόνη 80 ετών.

Στο τέλος της συγκινητικής αυτής τελετής, η ηγουμένη της ιεράς μονής Μεταμορφώσεως Κύμης, Συγκλιτική, ανέγνωσε τον έπαινο και την πνευματική πορεία της ηγουμένης Μακρίνας αυτά τα 92 χρόνια της ζωής της.
Των ιερών ακολουθιών προέστη ο οικείος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ, στον οποίο ανήκει η πρωτοβουλία για όλες τις εκδηλώσεις, συμπαραστατούμενος από τον Επίσκοπο της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, Δορυλαίου κ. Νίκανδρο, που για πολλά χρόνια υπηρέτησέ ως πρωτοσύγκελος στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου.
Τις ακολουθίες χαρακτήρισε πολλή κατάνυξις των πιστών που υπερπλήρωσαν τους χώρους της ιεράς μονής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου