Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016

Η Τ.Ε. Εύβοιας του ΚΚΕ για το προσφυγικό

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τομεακή Επιτροπή Εύβοιας
Παπαναστασίου 10Α, 3ος όροφος, Χαλκίδα 34100
Τηλ. 2221082680, fax: 2221081166ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΕ
ΟΧΙ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΗΣ (Hot- spots)
ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ

Φτάνουν πια τα «κροκοδείλια δάκρυα», ο εμπαιγμός για το προσφυγικό δράµα
             Δεν ανεχόμαστε οι θάλασσές  µας να γίνονται µαζικά νεκροταφεία.
             Δε θέλουµε τα νησιά µας, οι πόλεις, τα χωριά, να µετατρέπονται σε κέντρα ταλαιπωρίας των ξεριζωμένων, εξαιτίας της πολιτικής της ΕΕ και της κυβέρνησης, της ανεπάρκειας υποδοµών, εξοπλισμού. Ούτε να γίνονται τόποι που δρουν και εκμεταλλεύονται τους πρόσφυγες κυκλώματα και συµµορίες.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες για το προσφυγικό πρόβληµα
Στα «λόγια» είναι αλληλέγγυα με το δράμα των προσφύγων, στην πράξη όμως συμμετέχει σε κάθε βήμα που οξύνει το πρόβλημα. Συμμετέχει, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, υπογράφει και εφαρμόζει τις αποφάσεις της ΕΕ που εντείνουν το πρόβλημα και για τους ξεριζωμένους και για τους Έλληνες. Απόδειξη είναι και τα αποτελέσματα της συμφωνίας της πρόσφατης συνόδου ΕΕ- Τουρκίας, που υπογράφηκε και από την ελληνική κυβέρνηση, έχοντας εξασφαλίσει τη συναίνεση και των άλλων κομμάτων στην πρόσφατη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και έχει οδηγήσει στον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας παρά τη θέλησή τους.
Βάζουν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα
Φέρνουν στο Αιγαίο το ΝΑΤΟ και κατασταλτικούς μηχανισμούς της ΕΕ, όπως η Frontex, για να ελέγξουν δήθεν τις προσφυγικές ροές. Αυτούς δηλαδή που ευθύνονται για τον ξεριζωμό και την προσφυγιά, που έχουν οργανώσει δεκάδες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους στην περιοχή της Μ. Ανατολής και Β. Αφρικής, για τον έλεγχο των αγορών, των πηγών και δρόμων μεταφοράς του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, για να κερδίσουν τα μονοπώλιά τους στην κούρσα του ανταγωνισμού με τα συμφέροντα άλλων μεγάλων καπιταλιστικών κρατών όπως της Ρωσίας.


Η συμφωνία της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων του συστήματος για την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο αυξάνει τους κινδύνους νέας εμπλοκής της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, αμφισβήτησης κυριαρχικών δικαιωμάτων, «γκριζαρίσματος» νέων ζωνών στο Αιγαίο, από τη στιγμή που το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα αλλά θεωρεί το Αιγαίο «ενιαίο επιχειρησιακό χώρο» του. 

Οι  ΕΕ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, που «συγκλονίζονται» δήθεν από το προσφυγικό δράµα, είναι αυτοί που ενίσχυσαν, εκπαίδευσαν, χρηµατοδότησαν και εξόπλισαν αντιδραστικές-δολοφονικές οργανώσεις όπως το «Ισλαµικό Κράτος» (ISIS), προκαλώντας τεράστια προσφυγικά κύµατα λαών. Είναι οι ίδιοι που «διαλέγουν» πρόσφυγες, που  ανοιγοκλείνουν την κάνουλα των προσφυγικών ροών για να τους χρησιμοποιήσουν ως  πάμφθηνο εργατικό δυναµικό, για να τους ξεζουµίσουν.
Τα πνιγµένα παιδιά έχουν δολοφόνο, για τα εκατομμύρια πρόσφυγες υπάρχει ένοχος και έχει όνομα: είναι τα μονοπώλια και η εξουσία τους, ο καπιταλισμός.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό, το εργατικό- λαϊκό κίνηµα σε επαγρύπνηση και ένταση της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες. Να  παλέψουμε για:
             Να εξασφαλιστεί η ασφαλής και απευθείας μεταφορά των προσφύγων από τις χώρες πρώτης υποδοχής (Τουρκία, Ιορδανία, Λίβανος) και από την Ελλάδα, όσων έχουν εγκλωβιστεί, στις χώρες τελικού προορισμού του και δικής τους επιλογής, με ευθύνη του ΟΗΕ και της ΕΕ.
             Άμεση αποχώρηση του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Καμιά συμμετοχή ή εμπλοκή της Ελλάδας, καμιά διάθεση των Ενόπλων Δυνάμεων στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις. Να κλείσουν τώρα όλες οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις.
             Κατάργηση του κανονισμού του Δουβλίνου, της Σένγκεν και όλων των κατασταλτικών μηχανισμών της ΕΕ. Έξω η Frontex από τη φύλαξη των συνόρων. Όχι στα νέα μέτρα καταστολής με τη δημιουργία «Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής- Ακτοφυλακής»
             Πλήρη σεβασμό της συνθήκης της Γενεύης και του διεθνούς δικαίου για τους πρόσφυγες. Να δίνεται άσυλο ή προσωρινό ανθρωπιστικό καθεστώς στους πρόσφυγες και σε όσους προέρχονται από χώρες ιμπεριαλιστικού πολέμου, κατοχής ή εμφυλίου.

Η συγκινητική λαϊκή αλληλεγγύη, που πρέπει να δυναμώσει ακόμα πιο πολύ, δε μπορεί  να υποκαταστήσει την κρατική ευθύνη. Απαιτούμε τώρα:
             Γενναία ενίσχυση των υποδομών και του προσωπικού διάσωσης, υποδοχής, περίθαλψης και καταγραφής με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.
             Δημιουργία ανθρώπινων και αξιοπρεπών ανοιχτών και δημόσιων ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ χώρων υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων- μεταναστών, που θα λειτουργούν με ευθύνη του υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής.
             Με ευθύνη του Υπουργείου να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα ανθρώπινης διαβίωσης στους χώρους που ήδη λειτουργούν, όπως και σε αυτόν του στρατοπέδου της Ριτσώνας (εξασφάλιση γιατρών, φαρμάκων, παροχή ρεύματος, τρεχούμενου και πόσιμου νερού, αποχέτευσης, προστασίας από τα λιμνάζοντα ύδατα, θέρμανσης, διερμηνείας).
             Όχι στα hot- spots γιατί αποτελούν κέντρα διαλογής για μετεγκατάσταση ελάχιστων προσφύγων, όσων κριθούν χρήσιμοι για τα μονοπώλια κρατών- μελών της ΕΕ που θα τους επιλέξουν και μαζικού εγκλωβισμού για τους υπόλοιπους.

Οι λαοί της περιοχής δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους
Ο ελληνικός λαός και οι λαοί της Ευρώπης να αντιπαλέψουν την ξενοφοβία και το ρατσισμό, να αποµονώσουν τους φασίστες και ναζιστές, την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής που υπερασπίζεται τους θύτες και στρέφεται κατά των θυμάτων του ιμπεριαλισμού. Οι εργαζόμενοι  να αντιτάξουν τη δική τους ταξική ενότητα και λαϊκή αλληλεγγύη. Oι Έλληνες και αλλοδαποί εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους.
Ενωμένοι στον αγώνα ενάντια στους εκμεταλλευτές οι λαοί μπορούν
να κερδίσουν τη ζωή που σήμερα τους στερεί το εκμεταλλευτικό σύστημα
             Να αγωνιστούν µαζί για να σταµατήσουν οι ιµπεριαλιστικές επεµβάσεις των ΕΕ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ.
             Να βάλουν τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις, στοχεύοντας το ίδιο το σύστηµα της εκµετάλλευσης που γεννά πολέµους και προσφυγιά, φτώχεια και µετανάστευση.

             Για να µπορούν όλοι οι πρόσφυγες και οι µετανάστες να ζήσουν ευτυχισµένοι, επιστρέφοντας τις πατρίδες τους, χτίζοντας µια νέα κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου