Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΓΑΝΕ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΔΙ...

Συζητιέται πολύ στα καφενεία ότι την ώρα που οι βιομηχανίες κλείνουν έχει ανοίξει Βιομηχανία αγωγών κατά του Δήμου Κύμης Αλιβερίου από εργολάβους ή προμηθευτές για να διεκδικήσουν οφειλές είτε τωρινές είτε των πρώην Δήμων. Συνήθως ακόμη και για δαπάνες που είχαν τιμολογηθεί και είχαν παρθεί αποφάσεις, άρα μπορούσαν νόμιμα να πληρωθούν στο πλαίσιο της πληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών ύψους 4.600.000 ευρώ που πληρώνει το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, εμφανίζονται ότι λείπουν έγγραφα έτσι ώστε να είναι μονόδρομος η δικαστική διεκδίκηση. Από εκεί και πέρα ξεδιπλώνεται το ρεζιλίκι της συναλλαγής. Πρώτον ο καημένος ο άνθρωπος που ζητά τα χρήματά του πρέπει να μπει υποψήφιος αυτός ή μέλος της οικογένειάς του στον συνδυασμό του Δημάρχου και δεύτερον, για να πετύχει δήθεν καλύτερα αποτελέσματα να αναθέσει την άσκηση αγωγής σε συγκεκριμένους δικηγόρους της επιλογής του Δήμου. Αυτοί φυσικά θα πληρωθούν καλά από τον ταλαίπωρο εργολάβο ή προμηθευτή και την πελατεία θα εξασφαλίσουν και τον πελάτη- ψηφοφόρο μαζί με όλη την οικογένεια δεν θα χάσει ο Δήμαρχος αλλά και οι ίδιοι εάν πολιτεύονται.
Κάποιοι θα το λέγανε καπατσοσύνη. Εμείς το λέμε ξεφτίλα τόσο για εκείνους που συναλλάσσονται  με το κύκλωμα της τοπικής πολιτικής διαπλοκής όσο και για εκείνους που οφείλουν, εκ του θεσμικού τους ρόλου, να παρακολουθήσουν και να το ξεσκεπάσουν.
Γιατί εάν δεν είναι ξεφτίλα να  παραδίδει κάποιος την αξιοπρέπειά του σε εκείνους που παρανόμως εκμεταλλεύονται τα χρήματά του και από πάνω να τους πληρώνει κιόλας τότε τι άλλο μπορεί να είναι.

Επειδή πάντως όλα αυτά είναι απίστευτα εμείς το ψάχνουμε και μόλις μαζέψουμε στοιχεία θα κάνουμε αυτό που πρέπει. Μήπως και η Αντιπολίτευση πρέπει να ξυπνήσει και να κάνει και αυτή την δουλειά της;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου