Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

ΜΗ ΜΟΥ ΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΤΑΡΑΤΤΕ

Γράφτηκαν τόσα και τόσα, έγινε χαμός στο Περιφερειακό Συμβούλιο, βουϊξαν τα ραδιόφωνα για την καύση του RDF ΣΤΟ Μηλάκι και μόνο ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου έλαμψε δια του ψιθύρου του, δηλαδή της ακόλουθης ανακοίνωσης: 
«Καλούμε τους καθ’ύλην Αρμόδιους φορείς (Περιφέρεια- Πολιτεία), να προβούν στον έλεγχο της φύσης των μεταφερθέντων υλικών
Δημοσιεύθηκε την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013
Σύμφωνα με καταγγελίες, φορτηγά που μετέφεραν RDF και άλλα υλικά εισήλθαν την Τετάρτη 25/09/13 στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στο ΜΥΛΑΚΙ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ. Είναι γνωστή και δημόσια διατυπωμένη η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κύμης –Αλιβερίου για τη μη καύση του RDF από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στο ΜΥΛΑΚΙ. Καλούμε τους καθ’ύλην Αρμόδιους φορείς (Περιφέρεια- Πολιτεία), να προβούν στον έλεγχο της φύσης των μεταφερθέντων υλικών  καθώς και των νομιμοποιητικών εγγράφων (άδειες συνοδευτικά έγγραφα) για αυτή τη μεταφορά, εναπόθεση και πιθανή χρήση τους» Βλ. ΕΔΩ

Χαρακτηριστική της διάθεσης να αποφύγει εμπλοκή είναι η «λακωνική» ανακοίνωση του Δήμου Κύμης Αλιβερίου η οποία παραδόξως δεν υπογράφεται από κανέναν!!! Γεγονός εξαιρετικά σπάνιο αφού ο κ. Δήμαρχος υπογράφει πάντα στα Δελτία Τύπου.
Την  ίδια ώρα οι καταγγελίες είχαν γίνει επώνυμα από τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος ο οποίος εξάλλου έχει πολύ μεγάλη ιστορία στο ζήτημα του rdf και όφειλε να την γνωρίζει ο κ. Θωμάς και να μνημονεύσει την πρωτοβουλία του.
Το κυριότερο όμως: εδώ έχουν γίνει έκτακτα, επείγοντα αλλά και δια περιφοράς Δημοτικά Συμβούλιο για ζητήματα πολύ μικρότερης σημασίας ακόμη και για «Ψίλλου πήδημα» ή επειδή «χέστηκε η φοράδα στο αλώνι», γιαυτό το πραγματικά καυτό για την τοπική κοινωνία του Αλιβερίου αλλά και της γύρω περιοχής ζήτημα ο Δήμος αρκέστηκε σε μία σύντομη και κυρίως άχρωμη ανακοίνωση υπενθυμίζοντας απλώς την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και δηλώνοντας σαφώς πλην όμως αορίστως να γίνουν έλεγχοι από την Πολιτεία και την Περιφέρεια, αγνοώντας δηλαδή ακόμη και την αρμόδια για τους ελέγχους υπηρεσία. Βέβαια τα κάνει αυτά γιατί κανείς έως τώρα δεν έλεγξε σοβαρά τις δικές του ευθύνες για τις άδειες που χορήγησε η δική του Υπηρεσία Δόμησης (Πολεοδομία) με τις γνωστές διαδικασίες.
Μόνο όταν οι άλλοι βγάλουν το φίδι από την τρύπα τότε ίσως σπεύσει να κάνει κάποια κινητοποίηση για τα μάτια του κόσμου και εκ τους ασφαλούς. Βλέπετε έως τώρα οι χορηγίες της ΑΓΕΤ πήγαν καλά, έρχονται και εκλογές όλο και κάτι θα πέσει, είναι ώρα για συγκεντρώσεις, απειλές ή ακόμη και καταλήψεις του Εργοστασίου;  Ας αφήσουμε τους άλλους για αυτά. Αν τελικά υπάρχουν και άλλοι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου