Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΛΑΤΟΜΕΙΟΥ ΜΑΡΜΑΡΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ "ΘΥΜΑΡΙ" ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
Με την Απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Στερεάς Ελλάδας –Θεσσαλίας με Αριθ. Πρωτ.: 4300/178116/2 Οκτωβρίου 2013 έγινε η  έγκριση περιβαλλοντικών όρων για την εκμετάλλευση λατομείου μαρμάρων από τον  ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟ, σε έκταση εμβαδού 57.421,92 τμ, στη θέση «ΘΥΜΑΡΙ»,  της Τοπικής Κοινότητας Αλιβερίου, της Δημοτικής Ενότητας Ταμυνέων, του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, Ν. Ευβοίας.
Από τα σχετικά της Απόφαση δύο έχουν ενδιαφέρον. Τα κάτωθι: «47. Το γεγονός ότι ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου δεν απάντησε εντός του προβλεπόμενου  διαστήματος.

48. Την αριθμ. 127/05-09-2013 απόφαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος & Ανάπτυξης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας η οποία γνωμοδοτεί ομόφωνα θετικά για την ΜΠΕ σύμφωνα με την εισήγηση Του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας ΠΕ Ευβοίας με την προϋπόθεση αποκατάστασης του χώρου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών.»
Το ότι όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες απάντησαν θετικά αυτό δεν απαλλάσσει τον Δήμο Κύμης Αλιβερίου από την υποχρέωση να διατυπώσει την γνώμη του. Η εσκεμμένη απώλεια της προθεσμίας γεννά περισσότερα ερωτηματικά από μία οποιαδήποτε γνωμοδότηση. Εκτός εάν έχουν αποδιαρθρωθεί τα πάντα και δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τα κρίσιμα για το περιβάλλον και την ανάπτυξη θέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου