Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Ανακλήθηκε άδεια οικοδομής λόγω μικρής απόστασης από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κύμης



Η Πολεοδομική Υπηρεσία του Δήμου Κύμης Αλιβερίου ανακάλεσε σήμερα με απόφαση της Προϊσταμένης κ. Καραβά η οποία αναρτήθηκε στο Διαύγεια (βλ.  https://diavgeia.gov.gr/decision/view/%CE%A8%CE%9A%CE%9B%CE%A5%CE%A9%CE%9B%CE%A1-%CE%9F%CE%98%CE%9D ) την άδεια οικοδομής για το κτίριο που είχε ξεκινήσει να κατασκευάζει ο πρώην Δήμαρχος Κύμης κ. Θωμάς σε μικρή απόσταση από το ήδη κατεστραμμένο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κύμης. Στην εν λόγω απόφαση αναφέρεται στο αιτιολογικό και η αλληλογραφία μεταξύ Πολεοδομίας και Ιδιοκτήτη για την νομιμοποίηση των κτιριακών εργασιών. Ως βασικός λόγος αναφέρεται η απαγορευτική για την χρήση ως καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος λόγω της απόστασης από το Δημοτικό Σχολείο υπόθεση για την οποία πάντως ο πρώην Δήμαρχος έχει αθωωθεί πανηγυρικά από τη δικαιοσύνη.  Φαίνεται πάντως ότι δεν είχαν γίνει η αναγκαίες ενέργειες για να νομιμοποιηθούν οι εγκαταστάσεις και να εκδοθεί άδεια για χρήση συμβατή με την θέση του κτιρίου. Πάντως λέγεται ότι οι καταγγελίες Μπελιά είχαν κάποια βάση. Η Απόφαση της Προϊσταμένης της Πολεοδομίας Κύμης μάλλον το επιβεβαιώνει.

Όπως αναμένεται εξάλλου ένας νέος πόλεμος ανακοινώσεων και αλληλοσπαραγμού βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ των γνωστών πρωταγωνιστών (Θωμάς, Μπελιάς, Θεοδώρου) στην πολύπαθη πολεοδομικά Κύμη. 

1 σχόλιο:

  1. Όταν κατέθεσε τα δικαιολογητικά ο κ Θωμάς για να εκδοθεί η οικοδομική άδεια, είστε σίγουροι ότι δεν είχε αποκρύψει τα στοιχεία εκείνα τα οποία ήταν απαγορευτικά για την έκδοση της οικοδομικής άδειας; Αυτά τα στοιχεία κατήγγειλε ο κ.Μπελιάς και του αφαιρέθηκε η εν λόγω άδεια. Αυτά τα στοιχεία τα ήξερε το δικαστήριο που τον αθώωσε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή