Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Συνεδρίασε η Επιτροπή Ισότητας της ΠΕΣ Στερεάς Ελλάδας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 12.30 μ.μ. συνεδρίασε η Θεματική Επιτροπή Θεσμών & Ισότητας της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας, σε συνέχεια της  πρόσκλησης της Προέδρου, κας Λίνας Ευσταθίου – Σπανού, Δημάρχου Ιστιαίας – Αιδηψού,στην  αίθουσα  συνεδριάσεων της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας στη Λαμία.
Μοναδικό θέμα της συνεδρίασης αποτέλεσε η προετοιμασία μιας ολοκληρωμένης πρότασης για τις απαραίτητες θεσμικές αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση,προκειμένου αυτή να κατατεθεί στα πλαίσια των εργασιών του ΕιδικούΣυνεδρίου της ΚΕΔΕ, που θα πραγματοποιηθείστις 17 &18 Οκτωβρίου 2016, στον Βόλο και θα αφορά την «Αλλαγή του Καλλικράτη & το Νέο Μοντέλο Οργάνωσης και Διοίκησης του Κράτους».
Η κα. Ευσταθίου – Σπανού κήρυξε την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής αναλύοντας την εισήγησή της, η οποία και αποτέλεσε τη βάση των τελικών θέσεων της Θ.Ε. Θεσμών & Ισότητας. Τα μέλη πραγματοποίησαν στοχευμένες και άκρως τεκμηριωμένες προτάσεις για τις καίριες θεσμικές αλλαγές που πρέπει να ενεργοποιηθούν άμεσα κι έπειτα από διαλογική συζήτηση διαμορφώθηκε η επίσημη εισήγηση της Επιτροπής.
Η εν λόγω εισήγηση θα συζητηθεί στην ερχομένη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΔ Στέρεας Ελλάδας, που θα  πραγματοποιηθεί  τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016, ούτως ώστε να λάβει γνώση το Σώμα και ενδεχομένως να εμπλουτιστεί περαιτέρω, με στόχο τη συνέχιση της μεστής και ουσιαστικής συμμετοχής της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας στα συνέδρια της ΚΕΔΕ για όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την αυτοδιοίκηση και τη χώρα μας γενικότερα.

Για  τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών &Ισότητας
της Π.Ε.Δ Στερεάς Ελλάδας
Η Πρόεδρος
Ευσταθίου-Σπανού Ελένη

Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου