Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Δήλωση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Λιονάκη

                                     
             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                           
Αμέσως μετά την εκλογή μου στην θέση του προέδρου του Επιμελητηρίου Εύβοιας με χαιρετισμό μου  προς την τοπική επιχειρηματική κοινότητα κατέστησα σαφές ότι o Φορέας που θα εκπροσωπήσω θα λειτουργήσει με συνέπεια και με  ευθύνη  και θα αποτελέσει πραγματικά τον πυρήνα  της τοπικής επιχειρηματικότητας, με στόχο την ανάπτυξη της και την ανάπτυξη του τόπου. 
Αξιολόγησα ωστόσο και έθεσα ως προσωπικό μου στοίχημα αυτό που μέσα από την ως τότε πορεία μου έκρινα ως άκρως απαραίτητο για την πορεία της νέας διοίκησης.
Αυτό ήταν η  διαμόρφωση και η εγκαθίδρυση μιας νέας επιμελητηριακής κουλτούρας, διότι πολύ απλά η παλιά αποτελούσε τροχοπέδη  της προσπάθειας να φέρουμε σε πέρας το έργο που μας ανατέθηκε από τους ευβοείς επιχειρηματίες.
Μιας νέας επιμελητηριακής κουλτούρας μιας νέας φιλοσοφίας  όχι μόνο στο επίπεδο του συμβουλευτικού και διεκδικητικού ρόλου του Επιμελητηρίου, όχι μόνο στο επίπεδο των υπηρεσιών του αλλά πρωτίστως στο επίπεδο της διοίκησης του.
Ζήτησα από όλους ενωμένοι και αφοσιωμένοι να καταστήσουμε το Επιμελητήριο μας, Φορέα του πλουραλισμού, της προόδου,  της συνεργασίας και της αξιοκρατίας, για να σταθούμε όλοι μας εποικοδομητικά και επικεντρωμένοι στον κοινό και αυτονόητο ρόλο μας. Να προασπίσουμε την ευβοϊκή επιχειρηματικότητα και να φανούμε αντάξιοι των δυσκολιών αλλά και των ευκαιριών της εποχής.
Τα ατυχή συμβάντα κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ στις 28.9.2016 κατά την οποία όπως ήδη γνωρίζετε παρακωλύθηκε η ομαλή διεκπεραίωση των εργασιών της, αποτέλεσαν παρένθεση μιας ώριμης και εποικοδομητικής πορείας.
Θεωρούνται όμως λήξαν, αφού ο φυσικός αυτουργός διοικητικός σύμβουλος ζήτησε δημόσια συγνώμη από το ΔΣ αλλά κυρίως και από τα Μέλη του Επιμελητηρίου.
Θεωρώντας την μεταμέλεια του αληθινή, δηλώνω υπεύθυνα ότι η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Εύβοιας θα βαδίσει, με όποιο κόστος, να ασκεί το έργο της δημοκρατικά, ανιδιοτελή, αξιοκρατικά και με ήθος, παράγοντας ουσιαστικό αποτέλεσμα, σεβόμενη - μέσω της ιδίας της διαδικασίας των εργασιών της - τον επιμελητηριακό θεσμό, τον στόχο της και τα μέλη που εκπροσωπεί.
Στο πλαίσιο αυτό θα σταθώ απέναντι σε όποια ανήθικη, ιδιοτελή και εγωκεντρική συμπεριφορά παρεμποδίσει την λειτουργία του νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου του οποίου προεδρεύω. Θα σταθώ απέναντι σε όποιον αυτουργό, φυσικό ή ηθικό, αποσκοπήσει εσκεμμένα να διασαλεύσει ή να υπονομεύσει την ομαλή διαδικασία εποικοδομητικής παραγωγής έργου του Φορέα για την οποία και εκλέχτηκε.
Ιωάννης Λιονάκης

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Εύβοιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου