Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Υπεγράφη η σύμβαση για την αποπεράτωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Βασιλικού

                                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Υπεγράφη την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου η σύμβαση για την αποπεράτωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Βασιλικού, από τον δήμαρχο Χαλκιδέων Χρήστο Παγώνη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας “Ι.Δ. Χρυσοσπάθης Τεχνική”, Ιωάννη Χρυσοσπάθη.
Πρόκειται για ένα πολύπαθο έργο, αφού οι διαδικασίες για την κατασκευή του ξεκίνησαν πριν από 15 περίπου χρόνια, με την ένταξή του στο πρόγραμμα “Ελλάδα 2004” και μελέτη που συντάχθηκε από την ΤΥΔΚ. Η σύμβαση κατασκευής του κτιριακού συγκροτήματος υπεγράφη το 2004, για ποσό 1.400.000,00€ περίπου, αλλά οι εργασίες δεν ξεκίνησαν, ελλείψει πιστώσεων. Από τις αρχές του 2010 το συγκεκριμένο έργο βρέθηκε ξανά στο προσκήνιο, αλλά ουσιαστικά δεν ολοκληρώθηκε, παρά μόνο το κτιριακό του μέρος, παρότι υπήρχαν διαβεβαιώσεις για ολοκλήρωσή του μέσα στο 2014.
Με την ανάληψη των καθηκόντων από την παρούσα Δημοτική Αρχή, το έργο αποπεράτωσης του Κλειστού Γυμναστηρίου Βασιλικού, τέθηκε σε προτεραιότητα και μάλιστα το 2015 ενεγράφη στον προϋπολογισμό του Δήμου, πίστωση 600.809,00€. Δυστυχώς η δημοπρασία αναβλήθηκε τρεις φορές μέσα στο 2016, λόγω της πανελλαδικής αποχής των πολιτικών μηχανικών, εκπρόσωποι των οποίων συμμετείχαν στην Επιτροπή του Διαγωνισμού.
Οι εργασίες που προβλέπεται να γίνουν για την αποπεράτωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Βασιλικού είναι μεταξύ άλλων: σκυροδέματα – εξωτερικές κλίμακες και ράμπες ΑΜΕΑ, εγκατάσταση των ειδών υγιεινής των λουτρών και του κυλικείου, πλήρης καλωδίωση ηλεκτρικής εγκατάστασης, φωτιστικά σώματα, ηλεκτρικοί πίνακες, θερμοσίφωνες και αλεξικέραυνο, επιστρώσεις δαπέδων, ξύλινες θύρες, δάπεδα και ερμάρια, κιγκλιδώματα, ελαιοχρωματισμοί, εγκατάσταση αθλητικού εξοπλισμού, κ.α. 
Μετά την υπογραφή της σύμβασης, ο δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης τόνισε: “η αποπεράτωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Βασιλικού αποτέλεσε για τη σημερινή Δημοτική Αρχή, έργο πρώτης προτεραιότητας και σίγουρα θα είχε προχωρήσει πιο γρήγορα, αν δεν υπήρχαν προβλήματα, όπως η συνεχόμενη αποχή των πολιτικών μηχανικών. Η τοπική κοινωνία της Δημοτικής Ενότητας Ληλαντίων και κυρίως οι νέοι της περιοχής έχουν ανάγκη το έργο αυτό και θα γίνει ό,τι απαιτείται, για να παραδοθεί το ταχύτερο δυνατόν, αφού τα χρήματα είναι εξασφαλισμένα από ιδίους πόρους του Δήμου. Η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να εργάζεται με ζήλο και υπευθυνότητα για την επίλυση των προβλημάτων της περιοχής, όπως και των υπολοίπων Δημοτικών Ενοτήτων, έστω και αν κάποιοι συνεχίζουν να έχουν παρωπίδες και να μην βλέπουν τίποτα, από λόγους σκοπιμότητας, ευτέλειας και ιδιοτέλειας”. 
                                                                                 

                                                                                                   Γραφείο Τύπου  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου