Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Αναμένεται το ξεκίνημα των έργων για να σωθεί η παραλία της Χαλκίδας.

Με χρήματα από το Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Γενικής Γραμματείας Υποδομών μετά από επίμονη προσπάθεια των τοπικών παραγόντων προεξέχοντος του Δημάρχου της Χαλκίδας Χρήστου Παγώνη, προωθήθηκε η χρηματοδότηση του έργου για την επισκευή φθορών των κρηπιδωμάτων της Ευβοϊκής ακτής στην περιοχή από το παλιό εμπορευματικό λιμάνι έως την προβλήτα του Αγ. Νικολάου.

Το έργο ήταν από την πρώτη στιγμή στις προτεραιότητες του Δημάρχου Χαλκιδέων Χρήστου Παγώνη ο οποίος είχε κατανοήσει εγκαίρως την κρισιμότητα της κατάστασης εξάλλου την αγωνία αυτή ξεκίνησε την θητεία του την 1η Σεπτεμβρίου 2014. Το έργο είναι μείζονος σημασίας για την Χαλκίδα διότι οι σπηλαιώσεις έχουν διαβρώσει την παραλία και ο κίνδυνος κατάρρευσης είναι ορατός με δυσάρεστες συνέπειες. Εκτιμάται από τους ειδικούς ότι το πρόβλημα προέκυψε λόγω των επιχώσεων επί των οποίων διαμορφώθηκε η παραλία χωρίς ασφαλώς να ληφθούν μέτρα, την εποχή που η πόλη καταστρεφόμενη θεωρούσε ότι εκμοντερνίζεται.

Το ποσό που εγκρίθηκε φθάνει τα 2,5εκ.ευρώ στα οποία περιλαμβάνεται και η επισκευή των κρηπιδώσεων των δύο βάθρων – πύργων της παλιάς Γέφυρας του Ευρίπου. Ο  Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Δέδες, με δηλώσεις του στο lamiastar τόνισε ότι η διαγωνιστική διαδικασία ολοκληρώθηκε από την διεύθυνση Λιμενικών Έργων και η σύμβασή του με τον ανάδοχο υπογράφηκε πριν από ένα μήνα από την Γ.Γ.Υ. Ο κ. Δέδες δήλωσε ότι πλέον είναι έτοιμοι για την έναρξη των έργων, η οποία προβλέπεται να γίνει τους χειμερινούς μήνες, όπου η κίνηση τον χειμώνα στην παραλία είναι πιο μειωμένη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου