Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Ο Δήμος Σκύρου για την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016 συνεδρίασε για πρώτη φορά στην Σκύρο το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στις 12:00π.μ. Επικεφαλής ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ.Μπακογιάννης Κώστας και παρόντες η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κα.Παπαναστασίου Μίνα, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευβοίας κ.Σπανός Φάνης ,o Αντιπερειφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας κ. Καραΐσκος Ευθύμιος ,ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε.Φωκίδας κ.Κατσαγούνος Ευάγγελος , ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας κ.Τάσιος Αριστείδης, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε.Βοιωτίας κα.Παπαθωμά Φανή, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κ.Μπακομήτρος Κωνσταντίνος, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ.Αργύρης Δημήτριος , ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής κ.Αποστολόπουλος Κώστας, ο Αντιπεριφεριάρχης Χωροταξίας και Περιβάλλοντος κ.Ταγκαλέκας Ιωάννης, τα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου και Υπηρεσιακοί Παράγοντες.

Με την έναρξη της συνεδρίασης από την Πρόεδρο, πρώτος τον λόγο έλαβε ο Δήμαρχος Σκύρου ο οποίος έθεσε υπόψιν του Περιφερειακού Συμβουλίου σημαντικότατα θέματα για τα οποία ζητείται άμεση λύση, όπως το έργο της αντιστήριξης του βράχου που είναι χτισμένο το «Κάστρο» και το Μοναστήρι της Μονής του Αγίου Γεωργίου, το έργο της συντήρησης και αποκατάσταση του επαρχιακού οδικού άξονα, το έργο της αποκατάστασης του αποχετευτικού συστήματος στις περιοχές «Γυρίσματα», «Μαγαζιά» και «Μώλος», το πολύ κρίσιμο έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων αλλά και αυτό της ανέγερσης του νέου κτιρίου όπου θα στεγάζεται το Γυμνασίου και το Λυκείου Σκύρου.
Στην συνέχεια οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων που παρευρέθησαν στην συνεδρίαση, έθεσαν ζητήματα για τα οποία ζητούν την αρωγή και υποστήριξη της Περιφέρειας. Παρόντες ήταν και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων του νησιού που και εκείνοι με την σειρά τους έθεσαν υπ`όψιν του Συμβουλίου τα θέματα που απασχολούν τους κατοίκους του νησιού.

Τέλος, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου προχώρησε στην συζήτηση επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης .
Η συνεδρίαση στέφτηκε με επιτυχία, ενώ πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της απόφασης της Διοίκησης της Περιφέρειας και σύσσωμου του Περιφερειακού Συμβουλίου να πραγματοποιούνται Περιφερειακά Συμβούλια σε όλους του απομακρυσμένους δήμους, με στόχο την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων της Περιφερείας με τη Σκύρο- το μοναδικό νησί στην Στερεά Ελλάδα. Επίσης, ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία τόσο οι ίδιοι οι κάτοικοι της Σκύρου να θέσουν τα θέματά τους υπ'όψιν του Περιφερειακού Συμβουλίου και να αποσπάσουν την δέσμευση της άμεσης λύσης των προβλημάτων, όσο και οι περιφερειακοί σύμβουλοι από τη μεριά τους να "δουν" από κοντά τα μείζονα ζητήματα της Σκύρου και να προβληματιστούν επ'αυτών προκειμένου να επιληφθεί η Περιφέρεια για την καλύτερη και ταχύτερη επίλυση τους.

Εκ του Δήμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου