Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

ΣΕ ΕΠΤΑ ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΩΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ «ΠΟΤΗΡΙΟΥ»




Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η δίκη του Δημάρχου Κύμης Αλιβερίου κ. Δημήτρη Θωμά στο Μεταβατικό Μονομελές Πλημμελειοδικείο που συνεδρίασε στην Κύμη, για την γνωστή υπόθεση της εκτόξευσης του ποτηριού κατά του Δημοτικού Συμβούλου κ. Βαγγέλη Μπελιά σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης, το 2009. Μετά από μαραθώνια συνεδρίαση όπου εξετάστηκαν δέκα έξι μάρτυρες το Δικαστήριο καταδίκασε τον Δήμαρχο για επικίνδυνη σωματική βλάβη με την ποινή των 7 μηνών φυλάκιση με τριετή αναστολή. Κατά της Απόφασης ασκήθηκε Έφεση. Το ίδιο Δικαστήριο καταδίκασε με 7 μήνες  φυλάκιση με τριετή αναστολή και τον Βαγγέλη Μπελιά για συκοφαντική δυσφήμιση του Δημάρχου. Και αυτός άσκησε Έφεση.
Η συγκεκριμένη ποινή για το συγκεκριμένο αδίκημα δεν επιφέρει περαιτέρω συνέπειες για τον Δήμαρχο, δηλαδή την ποινή της αργίας. Βέβαια επιβαρύνει το ποινολόγιό του δεδομένου ότι εκκρεμούν  και άλλες ποινικές υποθέσεις για αδικήματα που επιφέρουν την ποινή της αργίας.
Η καταδίκη του Δημάρχου για το συγκεκριμένο αδίκημα αντισταθμίζει πάντως και την προσβολή του κύρους που υπέστη ο θεσμός από συμπεριφορές όπως η εκτόξευση του ποτηριού που επιδεικνύουν έλλειψη ψυχραιμίας και βιαιότητα.
Λαμβανομένης υπόψη και της ποινής του κ. Μπελιά καλό είναι οι δημοτικοί άρχοντες σε όποια πλευρά και εάν τοποθετούνται να εκτοξεύουν τεκμηριωμένα επιχειρήματα, να μην εκτρέπονται σε λεκτικές υπερβολές και κυρίως να μην εκτοξεύουν αντικείμενα ικανά να δημιουργήσουν θύματα.  Ψυχραιμία και δημοκρατική αντίληψη είναι αναγκαία εφόδια για όσους θέλουν να ασχολούνται με τα κοινά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου