Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ


                 Συναδέλφισσα  - συνάδελφε ,
Του χώρου εργασίας , συνταξιούχε , εργαζόμενε ημιαπασχολούμενε , άνεργε , νέα – νέε .
            Στις 18-12-2013 , ένα σύνολο συνταξιούχων , ιδρύσαμε , στην περιοχή Αλιβερίου , παράρτημα  με τους συνταξιούχους όλων των κλάδων εργασίας , ενωμένους μέσα σ’ αυτόν ,  σε κοινό ταξικό αγώνα για το σύνολο των προβλημάτων μας . Αγώνα συνεχή , με τον οποίο επιδιώκουμε και φιλοδοξούμε να συναντηθούμε σε κοινή ταξική – αγωνιστική πορεία , με όλο μαζί τον ενεργό λαό της εργασίας και για το σύνολο επίσης , όλων των προβλημάτων του. Πορεία δύσκολη αλλά αναγκαία και ωραία , από το πρώτο βήμα της σημερινής και άμεσης μικρής επιτυχίας μας , μέχρι την τελική και τελεσίδικη ταξική δικαίωσή μας .
            Φτάσαμε σ’ αυτήν μας την πρωτοβουλία, σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά τον ερχομό και στη χώρα μας της βαθειάς , εκτεταμένης , καθολικής και ατέρμονης καπιταλιστικής κρίσης . Τέσσερα χρόνια που προκειμένου να σώζεται και να τρέφεται ο γερασμένος πλέον Μινώταυρος του κέρδους  πρέπει να του δίνονται θυσία , με κάθε τρόπο , συνέχεια , όλο και περισσότερα κέρδη από τη δουλειά μας, τη δουλειά του εργαζόμενου λαού.
Έτσι μειώθηκαν δραματικά τα εισοδήματά μας (μισθοί , συντάξεις κ.λ.π. ). Περιορίστηκαν επικίνδυνα , τα προπληρωμένα από το μόχθο μας , φάρμακα , η φροντίδα της υγείας και η πρόνοια της ζωής μας . καταληστεύονται σχολεία και πανεπιστήμια και φυσικά στερεύουν από τις δυνατότητες παροχής μόρφωσης και σπουδών , στα παιδιά και τα εγγόνια μας . χαρατσώνονται άγρια μαζί με τα φτωχικά εισοδήματά μας ακόμα και τα είδη πρώτης ανάγκης ή βασικά στηρίγματα του λαϊκού νοικοκυριού , η θέρμανση , η πρώτη κατοικία , ένα χωράφι, λίγες ρίζες ελιές .  Ζούμε – ο λαός της εργασίας – εργάτες , υπάλληλοι ( δημοσίου και ιδιωτικού τομέα ), μικρομεσαίοι , αγρότες , επαγγελματίες , βιοτέχνες , έμποροι ,νέοι και νέες , τέσσερα χρόνια άγριας επίθεσης ( σε εξέλιξη ) από τους κερδοκυνηγούς ( καπιταλιστές ) και τα κάθε λογής όργανά τους που ακούνε στο όνομα : Ιδιώτης , Επιχειρηματίας , Δανειστής , Επενδυτής  , Τράπεζα , ΔΝΤ, ΕΚΤ, Υπεύθυνη Κυβέρνηση , Αντικειμενικό κανάλι ενημέρωσης και πάει λέγοντας .
            Είναι φανερό ότι η επίθεση είναι κοινή , κοινός και ο αντίπαλος , ενάντια όλων μας και σε όλα . Γι αυτό και ο Θησέας – Λαός θα την αντιμετωπίσει όλος μαζί ( με την Αριάδνη – Συλλογικότητα ) και παντού. Κάθε άλλο δεν είναι απλά λίγο ή ανεπαρκές για μας αλλά επικίνδυνο . Έτσι λοιπόν κατ΄ αρχήν όλοι μαζί οι συνταξιούχοι μακριά από αυταπάτες και ψευδαισθήσεις , μακριά από αναζητήσεις δήθεν σωτήρων ή σωτήριων μαγικών λύσεων  αγωνιζόμαστε :

·         Να μην προχωρήσει άλλο αυτή η αντιλαϊκή πολιτική και να αντιμετωπιστούν συγκεκριμένα  οι συνέπειες της στην περιοχή να μη μείνει κανένας μας , κανένα μέλος της οικογένειάς μας χωρίς τροφή , ένδυση, φάρμακο , κατοικία, θέρμανση, ρεύμα και νερό , μέσα σε διαδικασίες ταξικής αλληλεγγύης και όχι ελεημοσύνης .

·         Να μην «αποψιλωθούν » και υπολειτουργήσουν :           το Νοσοκομείο της Κύμης και το Κέντρο Υγείας στο Αλιβέρι .

·         Να αντιμετωπιστούν προβλήματα από το κλείσιμο του ΙΚΑ Αλιβερίου και Κύμης καθώς και από δυσλειτουργίες σχετικές με τα φάρμακα και τον ΕΟΠΥΥ.

·         Να σταματήσει οριστικά και αμετάκλητα η καύση RDF από την ΑΓΕΤ στα πλαίσια του σεβασμού του περιβάλλοντος και της προστασίας του , γενικά από τη ρύπανση.

·         Για δημιουργία συνθηκών και δυνατοτήτων συμμετοχής , έκφρασης και δημιουργίας στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας . Για δημιουργία σε γειτονιές και χωριά εξοπλισμένων πνευματικών – πολιτισμικών κέντρων .

Οι αγώνες μας  αυτοί να είναι στα πλαίσια και σε συνεργασία με τους ταξικούς αγώνες όλων των εργαζομένων γενικά , ώστε :

1.    Να σταματήσουν όλα τα χαράτσια που μας φόρτωσαν και να επιστραφεί σε όλους μας ο επιπλέον μόχθος που μας λήστεψαν . Να αποκατασταθούν οι συντάξεις και τα δώρα .

2.    Να υλοποιηθεί η αποκλειστικά δωρεάν δημόσια παιδεία , υγεία , πρόνοια για όλους και στην ποιότητα που ό ανθρώπινος πολιτισμός κατακτά.

3.    Να πραγματοποιείται η ενεργός συμμετοχή του λαού στα πολιτισμικά δρώμενα του τόπου και η κοινωνικοποίηση όλων των πολιτισμικών προϊόντων

Συναδέλφισσα – συνάδελφε συνταξιούχε σκέψου ταξικά και οργανώσου κι εσύ μαζί μας . Γίνε δραστήριο μέλος του παραρτήματός μας , ώστε όλοι μαζί να γίνουμε πιο ισχυροί πιο αποτελεσματικοί στους αγώνες μας και πιο πειστικοί στο σύνολο του λαού της εργασίας για ταξική αγωνιστική πορεία στην κατεύθυνση της τελικής και τελεσίδικης ταξικής δικαίωσής μας .

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου