Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

"Ραντεβού στα Γουναράδικα"
Με αφορμή την σημερινή (χθεσινή πλέον)  δικαστική περιπέτεια του Δημάρχου που φαίνεται ότι απασχόλησε και αθηναϊκής εμβέλειας ηλεκτρονικά ΜΜΕ καθώς μονοπώλησε το ενδιαφέρον στην τοπική κοινωνία ιδίως της Κύμης θέλουμε να σημειώσουμε δύο – τρία πράγματα. Το έναυσμα το έδωσε και σχετικό σχόλιο φίλου που διαβάσαμε σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.
Οι δικαστικές περιπέτειες των Δημάρχων κυρίως και λιγότερο των άλλων δημοτικών αρχόντων είναι συνήθεις. Άλλοτε έχουν σοβαρές επιπτώσεις και άλλοτε λιγότερο σοβαρές. Μερικές φορές οι ποινές της αργίας και της έκπτωσης είναι παντελώς αδικαιολόγητες και προσβάλλουν την δημοκρατική υπόσταση του θεσμού που υπηρετούν οι αυτοδιοικητικοί. Αυτό όμως δεν τους απαλλάσσει από την ευθύνη να αποφεύγουν ποινικά κολάσιμες και κυρίως ηθικά καταδικαστέες συμπεριφορές. Πρέπει να είναι υποδείγματα ήθους και όχι νταήδες ή αυταρχικοί.
Σε καμία περίπτωση πάντως η δικαστική περιπέτεια δεν υποκαθιστά τον πολιτικό αγώνα. Μία κακή δημοτική αρχή πέφτει μόνο με πολιτικούς αγώνες. Αντίθετα σε κάποιες περιπτώσεις οι καταδίκες, όταν δεν αφορούν απαξιωτικές και ηθικά απαράδεκτες συμπεριφορές, αξιοποιούνται προς όφελος των καταδικασθέντων.
Έντεχνα ορισμένοι μεγιστοποιούν και μυθοποιούν τις δικαστικές τους περιπέτειες για να αποτρέψουν τους πραγματικούς πολιτικούς αγώνες. Καλό είναι οι πολίτες να μην δίνουν μεγαλύτερη σημασία από αυτή που έχουν τα συμβάντα αυτά και να επιμένουν στην  κριτική και την απόρριψη ή αποδοχή με κριτήριο το παραγόμενο έργο, την κατάντια των χωριών, τους αδιάβατους αγροτικούς δρόμους, την κατασπατάληση του δημοτικού χρήματος σε «φρου φρου και αρώματα», την διάλυση της ΔΕΥΑ, την μη αξιοποίηση εγκεκριμένων χρηματοδοτήσεων,  την διαρκή προσθήκη προβλημάτων αντί για την επίλυσή τους.
Σε τελική ανάλυση μία ανίκανη και αναποτελεσματική Δημοτική Αρχή μπορεί να περνά χωρίς καταδίκη τα δικαστήρια αλλά θα καταδικαστεί από την συνείδηση των πολιτών οριστικά και αμετάκλητα «ισόβια στην γωνία»  για την εγκληματική αδιαφορία, ανεπάρκεια και κακοδιαχείριση.
Στους  πολιτικούς αγώνες μέχρις τελους  και στα κάθε φορά αντίστοιχα "γουναράδικα"  δώστε ραντεβού. Εκεί κερδίζονται σκληρά οι νίκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου